Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Με αντλία κενού κάνουμε κενό αέρος στο κύκλωμά του κλιματιστικού.

τι προβλήματα προκαλούμε όταν δεν κάνουμε κενό αέρος:

https://www.superklimatismos.com/2010/07/blog-post_22.html

Μάλιστα.

Εγώ θα τους το πω, πώς θα καταλάβω όμως ότι το έκαναν;

Σε ποια φάση της εγκατάστασης γίνεται;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, athkatla78 είπε

Μάλιστα.

Εγώ θα τους το πω, πώς θα καταλάβω όμως ότι το έκαναν;

Σε ποια φάση της εγκατάστασης γίνεται;

Συνδέονται οι χαλκοσωληνες και ρουφάνε τον αέρα με την αντλία. Μετά αποσυνδεεουν την αντλία και ανοίγουν τη Βάνα για να κυκλοφορήσει το φρεον.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συνδέονται οι χαλκοσωληνες και ρουφάνε τον αέρα με την αντλία. Μετά αποσυνδεεουν την αντλία και ανοίγουν τη Βάνα για να κυκλοφορήσει το φρεον.

To θεμα ειναι για ποση ωρα το κανουν αυτο...σε ενα toyo που εβαλα πριν ενα χρονο την αντλια την αφησε για μισο λεπτο πανω και λιγοτερο ισως...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελάχιστες καταναλώσεις μετρήσεις από πρίζες tp link η θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 27

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, buuren είπε

To θεμα ειναι για ποση ωρα το κανουν αυτο...σε ενα toyo που εβαλα πριν ενα χρονο την αντλια την αφησε για μισο λεπτο πανω και λιγοτερο ισως...

Με μια δυνατή 2βαθμια αντλία, δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.

Αν σκεφτείς , πόσος αέρας να χωράει σε 3μέτρα σωλήνα 1/4'' , άλλα τόσα 3/8'' και το στοιχείο;

Μας ενδιαφέρει το ρολόι να δείξει -30psi , σε όση ώρα χρειαστεί.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Ελάχιστες καταναλώσεις μετρήσεις από πρίζες tp link η θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 27

Πολύ ωραίο περιβάλλον το πριζακι.

Ποιόμοντέλο είναι της tp link?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πολύ ωραίο περιβάλλον το πριζακι.

Ποιόμοντέλο είναι της tp link?

HS110 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, CorumD είπε

Υπνοδωμάτιο 20 τμ, 4ου ορόφου, κτίριο ακάλυπτο απο ολες τις πλευρές, Υψος δωματίου 2.90 και δωμάτιο που το χτυπάει ο ήλιος ολη μέρα. Μονώσεις σπιτιού κατασκευής 1990, τζαμια διπλα αλλα κατω του μετρίου. Θεώρησα οτι ημουν οριακά και πήγα 12αρη.

Σωστή παρατήρηση, αλλα οι μεγάλες Ιαπωνέζικες εταιρείες ολες κινούνται σε παρόμοια πλαίσια. Με εξαίρεση την TOSHIBA που δίνει 7 αλλα με τσιμπημένες τιμες στα κλιματιστικα της. Να πω την αλήθεια, εγω εχω πολυ καλες εμπειριες απο DAIKIN, με μηχανήματα 20ετιας που δουλεύουν ακομα αψογα, και γενικά, δεν βγάζουν ζημιές. Αλλα αν βγάλουν θέμα εκτος εγγύησης έχεις θεμα διότι ειναι ακριβες οι επισκευές και τα ανταλλακτικά. Ζυγίσεις υπερ/κατα και καλες αγορες!

Ελπίζω να μην συγκρίνεις on-off κλιματιστικά με σύγχρονα inverter γιατί είναι η μέρα με την νύχτα . 
Είναι τόσο απλά σε κατασκευή με σχεδόν καθόλου ηλεκτρονικά τα on-off που δύσκολα βγάζουν θέματα . Ακόμα και αν βγάλουν συνήθως το κόστος επισκευής τους είναι αστείο μπροστά στα inverter . Είτε daikin on-off έχεις είτε carefour on-off (πλατφόρμες της Gree ήταν όλα τα carrefour)  μια χαρά αξιόπιστα είναι και τα δύο . 

4 ώρες πριν, athkatla78 είπε

Καλημέρα, 

θα έρθει το συνεργείο του Κωτσόβολου να εγκαταστήσει τα 2 9αρακια GE.

Τί πρέπει να προσέξω ώστε να γίνει σωστά η εγκατάσταση;

Χρήση αντλίας κενού.
Να τηρηθεί το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων που ορίζει ο κατασκευαστής.
Ξεχωριστές μονώσεις σε κάθε σωλήνα.

Να αφήσουν τουλάχιστον 15 εκατοστά απο το ταβάνι για την εσωτερική μονάδα  (ή όσο ορίζει ο κατασκευαστής ως ελάχιστο).
Να αφήσουν αν αυτό είναι εφικτό χωροταξικά ικανό χώρο πάνω απο την εξωτερική μονάδα για να είναι προσβάσιμη σε οποιαδήποτε μελλοντική επισκευή ή διάγνωση τύχει . 
Προτίμησε οι εξωτερικές μονάδες να τοποθετηθούν στο δάπεδο . Αν υπάρχει χωροταξικό πρόβλημα τότε τα κρεμάς με βάσεις . 

3 ώρες πριν, buuren είπε

Ο χρόνος δεν είναι συγκεκριμένος . Το κενό το μετράνε με μανόμετρο κενού . Όταν το όργανο δείξει μια καλή σωστή τιμή σταματάνε την λειτουργία  της αντλίας κενού.

http://www.tepse.gr/9315F085.el.aspx

• Thanks 2
Δημοσ.
Στις 1/8/2019 στις 4:22 ΜΜ, liakjim είπε

Τι εννοείς με το "επαγγελματική σειρά" ;

Καλή ποιότητα : Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba, Daikin

Οικονομία στην κατανάλωση : όσο μεγαλύτερα SEER, SCOP

Χαμηλό θόρυβο : Mitsubishi, Toshiba, Daikin

Εγγύηση : inventor, Toshiba

Όπως βλέπεις δεν τα έχεις όλα μαζί.

Από όσα σου είπα, φαίνεται ότι η Toshiba πλησιάζει περισσότερο αυτά που ψάχνεις.

Συνεπώς σου προτείνω το Toshiba Shorai Premium 13.

Σωστές οι παρατηρήσεις σου. 

Καταλήγοντας σε κάποια για την ώρα:

• Misubishi MSZ/MUZ-H35VF
  • Daikin ATXC35B/ARXC35B Siesta Sensira
  • Fujitsu ASYA12KLWA

από Toshiba ποιο προτείνεις?

Επίσης είναι για δωμάτια 15τμ αλλά με κακή μόνωση (διαρροές από τα αλουμίνια) κάνω καλά που κοιτάζω 12αρι για πιο ομαλή λειτουργία  ή και το 9αρι θα κάνει δουλειά? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι, ειναι DAIKIN Inverter 1999, το πρωτο split inverter τις DAIKIN! Ειχαμε αγοράσει 2 και ειναι και τα 2 ετοιμοπολεμα μετα απο 20 χρόνια. Εχω ανεβάσει εικονες και καταναλώσεις εδω στο φορουμ.

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μ*λακιζεται ο αισθητήρας του carrier αλλά βλέπω 33.5C εξωτερική. Αν ισχύει, ούτε που φαντάζομαι πόσο θα έχει η Αθήνα. Υπερωρίες τα κλιματιστικά;

• Like 1
Δημοσ.

Mεχρι 15 αυγουστου που κοιταξα μας περιμενουν μεγαλες ζεστες....το δικο μου κλιματιστικο στο υπνοδωματιο δεν εχει κλεισει απο τον Ιουνιο (σταθερα στους 27)...Θα κλεισει τωρα που θα φυγω διακοπες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω αν μ*λακιζεται ο αισθητήρας του carrier αλλά βλέπω 33.5C εξωτερική. Αν ισχύει, ούτε που φαντάζομαι πόσο θα έχει η Αθήνα. Υπερωρίες τα κλιματιστικά;

Και Κρήτη 33αρι σήμερα πρώτη φορά πήγε το shorai κατά την έναρξη του κλιματιστικού στα 1800w. Μετά σταθερά 250-500w στους 26 βαθμους(ανοιχτές όλες οι μεσόπορτες σπίτι 100τμ) 😁 Δεν καταλαβαίνει τίποτα λέμε

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

http://penteli.meteo.gr/stations/oropos/

http://www.meteo.gr/Gmap.cfm

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μπορεί να έχει μαζέψει ζέστη το μπαλκόνι ή όντως να έχει απώλεια ο αισθητήρας αν και το λινκ που έχεις είναι στο δημαρχείο του Ωρωπού που είναι 3χλμ από το σπίτι

S90802-221751.jpg.7de77c43320ecb46f00162e4bfed4558.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...