Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, CorumD είπε

Διαβασα σημερα για τα 5 χρονια αλλα το ελενχω και σου λεω. Daikin ειναι αυτη ομως, πιστευω σιγουρα θελει αδειουχο ψυκτικο! Οσο για τα πλαστικα, πραγματι το χειμωνα θα δουμε, αλλα μεχρι στιγμης τιποτα απολυτως!. Θεωρω οτι και οι καταναλωσεις θα ειναι οκ, η εταιρεια εχει τεχνογνωσια, δεν νομιζω θα αφηνε προιον της να εχει συμπεριφορα on/off...θα δουμε παντως!

Έχουμε χύσει άπειρο ψηφιακό μελάνι για τα κλιματιστικά τον χειμώνα. Να είμαστε καλά να τα ξαναπούμε..

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, spyros_vas είπε

To air condition βγαζει κωδικο σφαλματος 11 - σφαλμα σειριακης επικοινωνιας... Καποια ιδεα κανεις ?

@dimostr σαφως και εκει εμπιπτουν απλα δεν θεωρω οτι ειναι ηλεκτρολογικης φυσεως το προβλημα σε κατι που μεχρι σημερα δεν ειχε ποτε προβλημα με το ρευμα.

Σφάλμα επικοινωνίας των πλακετών είναι . 
Σφάλμα στην εξωτερική πλακέτα ή στην εσωτερική ή και οι δύο καπούτ ! 
Δύσκολο να αξίζει η επισκευή οικονομικά . Καλά η αντικατάσταση με καινούριες δεν το συζητώ . Να πεις στον ψυκτικό να έρθει να κάνει διάγνωση να δει ποια πλακέτα φταίει ή αν έχουν και οι δύο πρόβλημα . Μετά ψάξε κάποιο ηλεκτρονικό που να γνωρίζει για να ρωτήσεις κόστος επισκευής . Ρώτα και την αντιπροσωπεία κόστος αγοράς καινούριων και βλέπουμε αν συμφέρει ή όχι . 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CorumD είπε

Διαβασα σημερα για τα 5 χρονια αλλα το ελενχω και σου λεω. Daikin ειναι αυτη ομως, πιστευω σιγουρα θελει αδειουχο ψυκτικο! Οσο για τα πλαστικα, πραγματι το χειμωνα θα δουμε, αλλα μεχρι στιγμης τιποτα απολυτως!. Θεωρω οτι και οι καταναλωσεις θα ειναι οκ, η εταιρεια εχει τεχνογνωσια, δεν νομιζω θα αφηνε προιον της να εχει συμπεριφορα on/off...θα δουμε παντως!

Είναι μια μέθοδος με στόχο την θερμική άνεση  όπου ναι μπορεί να αυξήσει τις συμπεριφορές on-off .
Επίσης όλα τα inverter αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες (απαιτήσεις του χώρου την δεδομένη χρονική στιγμή, εξωτερική θερμοκρασία κτλ) μπορεί να εμφανίσουν συμπεριφορές on-off . Όλα έχουν ένα κατώτερο εύρος λειτουργίας . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CorumD είπε

DAIKIN ATXC/FTXC 35b

Θερμοκρασια τωρα: 31

Ζητούμενη: 26

67404758_10220800047450643_151008520391622656_o.jpg

Πιο οριακά πεθαίνεις ο μετρητής. Τσιμα τσιμα!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Ενημερωση για DAIKIN FTXC35b/ATXC35b - 12000btu.

Καλησπέρα σε ολους, μετα απο 2 μήνες , ειναι καιρός για ενα review του DAIKIN.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΣΚΕΥΗΣ - Το κλιματιστικο δεν τρίζει, εχει ομορφο σχεδιασμο, λειτουργικο/ομορφο control και στιβαρο κομπρεσσορα. Ο ψυκτικος σχολιασε οτι δεν εχει καμια σχεση με κατασκευη MIDEA, INVENTOR και λοιπα κινεζοφασον. Αν και το χαμηλο μοντελο, εχει αλλο DNA και το δείχνει.

ΕΓΓΥΗΣΗ - Ηταν 3 χρόνια, αλλα για μηχανήματα που αγοράστηκαν μετα απο 01/04/2019 έχει πάει στα 5 χρόνια.

ΘΟΡΥΒΟΣ - Δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο ουτε στη μεγάλη σκάλα, αλλα τωρα που γράφω αυτο το review, ισα που ακουγεται. Ειμαι πολυ ευχαριστημένος διότι ειναι και στο υπνοδωμάτιο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΨΥΞΗΣ - Αν ζητήσω να γίνει το δωμάτιο ψυγειο, γίνεται. Συνήθως ζητάω 25-26 βαθμούς και αποδίδει περίφημα.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ - Αν και το κομπρεσσερ ειναι στην ταράτσα 4ου οροφου και το κοπανάει ο ήλιος το μηχάνημα συνήθως δουλεύει στα 160-180w. Βεβαίως ξεκινάει πιο ψηλά αλλα γρήγορα κατεβαίνει. Δεν εχω παρατηρήσει να σταματάει ο κομπρέσσορας αν και τα ελαχιστα BTU είναι κάπως ψηλά στα 4400. Πάντως , για 12αρη δεν βλέπω τίποτα παράλογο στην καταωάλωση.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - Το κλιματιστικό το πήρα 395(600 - 10% εκπτωση(αγόρασα 2) - 120 ευρώ δωροεπιταγή - 50 ανακύκλωση). Εδωσα και 80 για μια εγκατάσταση Α' ποιότητας οπότε συνολικό κόστος στα 475. Σε αυτά τα χρήματα, ήταν μονόδρομος και αποδεικνύει τις σπουδαίες εκπτώσεις του ΚΟΤΣΟ τον ΜΑΙΟ 2019. Τώρα , θέλεις 600 τοποθετημένο.

Αξίζει στα 600; Βεβαίως! Θεωρώ οτι η DAIKIN χτυπάει δυναμικά σε ενα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Πλησιέστεροι ανταγωνιστές το TOSHIBA MIRAI (οριακά ακριβότερο και υστερεί ΠΑΝΤΟΥ σε σχέση με το DAIKIN, εκτος της εγγύησης), ΜITSUBISHI HEAVY(πιο αποδοτικό κλιματιστικο και σε θέρμανση και σε ψυξη, αλλα περιπου 800 τοποθετημενο. Μάλλον ανταγωνίζεται την υψηλοτερη σειρα της DAIKIN) και Fujitsu ASYA12KLWA(ιδια τιμη αλλα υστερει παντου σε σχεση με το DAIKIN).

Τέλος, δεν το συγκρινω με τα Κινεζικα(MIDEA/GREE) και τα Κινεζικα φασον(INVENTOR, GENERAL ELECTRIC, TOYOTOMI, CARRIER, BOSCH κτλ κτλ) διότι δεν εχω ιδιαίτερη πειρα απο αυτα. Προσωπικα, εχω θεμα με μηχανηματα που τριζουν απο την πρώτη μερα της αγορας τους!

Εχω αδικο;

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΜΑ: 5/5 αστέρια

Στην τιμη που το πηρα εγω, δεν το πλησιάζει τιποτα. Ακόμα και στα 600 τοποθετημένο ειναι μια άριστη αγορα πιστεω, Recommended.

67770197_10220799777283889_5895413895949975552_o.jpg

Μια χαρά τιμή σε σχέση με τώρα, λίγο υπερβολή  δεν είναι το 12αρι για υπνοδωμάτιο; Ρελαντί θα δουλεύει συνέχεια.

Δημοσ.
Στις 31/7/2019 στις 5:26 ΜΜ, dimostr είπε

Τα υπνοδωμάτια είναι πάνω από 20 τμ η είναι τελείως χωρίς μόνωση και χρειάζεσαι 12 άρια ,τώρα τα κριτήρια που θέτεις πρέπει να ιεραρχήσεις με σειρά προτεραιότητας γιατί να τα βρεις όλα λίγο δύσκολο 

Είναι 15τμ αλλά παλιάς σχεδίασης και δυστυχώς με θέματα στην μόνωση (μεγάλα και παλιά αλουμίνια με διαρροές) οπότε είπα για 12αρι ώστε να λειτουργεί πιο άνετα η συσκευή (αν ισχύει). Δεν σκεφτόμουν για DAIKIN αλλά το συγκεκριμένο που προτείνετε δείχνει πολύ αξιόλογο. Βασικά ζητάω ένα καλό μέσο όρο και όχι το "απόλυτο μηχάνημα". :) 

Το μπάτζετ είναι γύρω στα 500 με πρόθεση για μικρή υπέρβαση μόνο για κάτι εξαιρετικό.

@CorumD Διάβασα το review σου και όντως φαίνεται ποιοτική συσκευή. Το μόνο για να είμαι ειλικρινής που δεν μου άρεσε ήταν τα σαφώς λιγότερα έτη σε εγγύηση συγκριτικά με τον ανταγωνισμό όπου θεωρητικά η DAIKIN έχει το όνομα και την χάρη. Εννοώ πως αφού προσφέρεις ένα ποιοτικό προϊόν γιατί να μην το "ενισχύσεις" και με αντίστοιχη (ή παραπλήσια) εγγύηση?

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παίδες.Γνωρίζει κανείς μήπως κάποιον αξιόλογο-έμπιστο ψυκτικό για Λάρισα, ώστε να εγκαταστήσω τα δύο 2 όπλα μου; 😁😁😁

Επεξ/σία από eastend7
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Σφάλμα επικοινωνίας των πλακετών είναι . 
Σφάλμα στην εξωτερική πλακέτα ή στην εσωτερική ή και οι δύο καπούτ ! 
Δύσκολο να αξίζει η επισκευή οικονομικά . Καλά η αντικατάσταση με καινούριες δεν το συζητώ . Να πεις στον ψυκτικό να έρθει να κάνει διάγνωση να δει ποια πλακέτα φταίει ή αν έχουν και οι δύο πρόβλημα . Μετά ψάξε κάποιο ηλεκτρονικό που να γνωρίζει για να ρωτήσεις κόστος επισκευής . Ρώτα και την αντιπροσωπεία κόστος αγοράς καινούριων και βλέπουμε αν συμφέρει ή όχι . 

Ευχαριστω ναι κ εγω εκει εχω καταληξει.

Κοστος εσωτερικης πλακετας 95 + φπα + εργασια

Κοστος εξωτερικης πλακετας 210 + φπα + εργασια

Ας ελπισουμε οτι θα ειναι μονο η μια καμενη...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Klausx είπε

Μια χαρά τιμή σε σχέση με τώρα, λίγο υπερβολή  δεν είναι το 12αρι για υπνοδωμάτιο; Ρελαντί θα δουλεύει συνέχεια.

Υπνοδωμάτιο 20 τμ, 4ου ορόφου, κτίριο ακάλυπτο απο ολες τις πλευρές, Υψος δωματίου 2.90 και δωμάτιο που το χτυπάει ο ήλιος ολη μέρα. Μονώσεις σπιτιού κατασκευής 1990, τζαμια διπλα αλλα κατω του μετρίου. Θεώρησα οτι ημουν οριακά και πήγα 12αρη.

8 ώρες πριν, TR-909 είπε

Είναι 15τμ αλλά παλιάς σχεδίασης και δυστυχώς με θέματα στην μόνωση (μεγάλα και παλιά αλουμίνια με διαρροές) οπότε είπα για 12αρι ώστε να λειτουργεί πιο άνετα η συσκευή (αν ισχύει). Δεν σκεφτόμουν για DAIKIN αλλά το συγκεκριμένο που προτείνετε δείχνει πολύ αξιόλογο. Βασικά ζητάω ένα καλό μέσο όρο και όχι το "απόλυτο μηχάνημα". :) 

Το μπάτζετ είναι γύρω στα 500 με πρόθεση για μικρή υπέρβαση μόνο για κάτι εξαιρετικό.

@CorumD Διάβασα το review σου και όντως φαίνεται ποιοτική συσκευή. Το μόνο για να είμαι ειλικρινής που δεν μου άρεσε ήταν τα σαφώς λιγότερα έτη σε εγγύηση συγκριτικά με τον ανταγωνισμό όπου θεωρητικά η DAIKIN έχει το όνομα και την χάρη. Εννοώ πως αφού προσφέρεις ένα ποιοτικό προϊόν γιατί να μην το "ενισχύσεις" και με αντίστοιχη (ή παραπλήσια) εγγύηση?

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Σωστή παρατήρηση, αλλα οι μεγάλες Ιαπωνέζικες εταιρείες ολες κινούνται σε παρόμοια πλαίσια. Με εξαίρεση την TOSHIBA που δίνει 7 αλλα με τσιμπημένες τιμες στα κλιματιστικα της. Να πω την αλήθεια, εγω εχω πολυ καλες εμπειριες απο DAIKIN, με μηχανήματα 20ετιας που δουλεύουν ακομα αψογα, και γενικά, δεν βγάζουν ζημιές. Αλλα αν βγάλουν θέμα εκτος εγγύησης έχεις θεμα διότι ειναι ακριβες οι επισκευές και τα ανταλλακτικά. Ζυγίσεις υπερ/κατα και καλες αγορες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχεδον 33C 10:00 το πρωί εδω, ενδιαφέρον μέρα σήμερα.. Μια συμβουλή μην ανοίξετε το κλιματιστικό οταν παει 40C έξω, ανοίξτε το πιο πριν.. ειδικά αν το κλιματιστικό σας ειναι μικρό ή οριακό για τον χώρο σας..Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να συντηρεις την θερμοκρασία ενος χώρου, με το να την ψύξεις..(ειδικά σε τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Καλημέρα, 

θα έρθει το συνεργείο του Κωτσόβολου να εγκαταστήσει τα 2 9αρακια GE.

Τί πρέπει να προσέξω ώστε να γίνει σωστά η εγκατάσταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, athkatla78 είπε

Καλημέρα, 

θα έρθει το συνεργείο του Κωτσόβολου να εγκαταστήσει τα 2 9αρακια GE.

Τί πρέπει να προσέξω ώστε να γίνει σωστά η εγκατάσταση;

Οτι λέει το installation manual του κλιματιστικού, ρίξτο μια ματια πριν ερθουν. Συνήθως λέει να έχουν τρία μέτρα σωλήνα(αν χρειαστει κανουν κουλούρα), τις αποστάσεις που πρεπει να εχει η εσωτερική μονάδα του κλιματισμού(ειδικα την απόσταση απο το ταβάνι για την θέρμανση), τις αποστάσες της εξωτερικής μονάδας,σίγουρα κενό, οπως επίσης και την θέση που θα το τοποθετήσεις (μην εχει καποιο εμπόδιο μπροστά του χτυπάει ο αέρας και γυρνάει πίσω, μην χτυπάει απευθείας πάνω σε ανθρώπους κτλ)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εσωτερική  μονάδα 2m από το πάτωμα, με κενα 10-15cm τουλαχιστον περιμετρικα. ΟΚ

Ο σωλήνας 3 μετρά το ελάχιστο, εδώ μάλλον θα χρειαστεί να κάνει κουλούρα.

Αυτό με το κενό δεν το κατάλαβα.

Επεξ/σία από athkatla78
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, athkatla78 είπε

Η εσωτερική  μονάδα 2m από το πάτωμα, με κενα 10-15 τουλαχιστον περιμετρικα. ΟΚ

Ο σωλήνας 3 μετρά το ελάχιστο, εδώ μάλλον θα χρειαστεί να κάνει κουλούρα.

Αυτό με το κενό δεν το κατάλαβα.

Με αντλία κενού κάνουμε κενό αέρος στο κύκλωμά του κλιματιστικού.

τι προβλήματα προκαλούμε όταν δεν κάνουμε κενό αέρος:

https://www.superklimatismos.com/2010/07/blog-post_22.html

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...