Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spyros_vas είπε

και η ιστορια συνεχιζεται...

κατα την διαρκεια της συντηρησης σημερα και ενω η μοναδα δουλευε κανονικοτατα οταν ηρθε ο τεχνικος στο σπιτι, το κλεισαμε και εριξε νερο στην εξωτερικη μοναδα για να την πλυνει...

οταν ανοιξε ξανα το μηχανημα για να τσεκαρει την λειτουργια η εξωτερικη μοναδα δεν δουλεψε ποτε .

δεν εβγαλε ποτε ακρη τι φταιει και εφυγε... ιδεες ?

1 ώρα πριν, spyros_vas είπε

τον αφησα να φυγει γιατι 2 ωρες παλευε και ακρη δεν εβαζε και εριξε και 2 φορες την ασφαλεια του ρευματος... οποτε απο το να κανει μεγαλυτερη ζημια προτιμησα να τον διωξω

Κάπου έχει πάει νερό που δεν πρέπει και έχεις βραχυκύκλωμα, τώρα αν το άφηνες να στεγνώσει μια μέρα χωρίς παρεμβάσεις του "ψυκτικού" ίσως ξεκίναγε.
Τώρα αν σου έχει λύσει τα μισά καλώδια, άλλαξε συνδεσμολογίες τρέχα γύρευε.

Panasonic inverter 8ετιάς είναι αν θυμάμαι καλά;

7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κοιτά αν πιστεύεις ότι η πτώση ασφαλειας αλλά και του ρελε δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ηλεκτρολόγου τότε δε ξέρω 

Να έρθει ο ηλεκτρολόγος να στεγνώσει τα νερά του ψυκτικού για να μην πέφτει το ρέλε, είμαστε σοβαροί εδώ μέσα;

• Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Λίγη βοήθεια γιατί όσο διαβάζω τόσο ποιο πολύ προβληματίζομαι.

Για παιδικό δωμάτιο 17τμ κάποια λύση?

Προσανατολίζομαι προς Midea prime ή Inventor Aria (λόγω εγγύησης 10 χρονιά), άλλα ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις (Toshiba, ).

Δημοσ.

Fujitsu AOYG18LFC inverter 8ετιας 

Τουλαχιστον με ξαναπηρε απο μονος του και αποφασισαμε να το αφησουμε μεχρι αυριο το πρωι μηπως στεγνωσει και δουλεψει αλλιως θα στειλει ψυκτικο-ηλεκτρονικο να το δει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stavros1076 είπε

Καλησπέρα!!

Λίγη βοήθεια γιατί όσο διαβάζω τόσο ποιο πολύ προβληματίζομαι.

Για παιδικό δωμάτιο 17τμ κάποια λύση?

Προσανατολίζομαι προς Midea prime ή Inventor Aria (λόγω εγγύησης 10 χρονιά), άλλα ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις (Toshiba, ).

Midea Prime σε υπνοδωμάτιο για να μην μπλέξεις με τίποτα θορύβους πλαστικών, δώσε βάση στην τοποθεσία εγκατάστασης να μην χτυπάει σε γραφείο/κρεβάτι του παιδιού αν και με την 4η ταχύτητα του ανεμιστήρα δεν θα έχεις θέμα.

Πολύ βασικό για υπνοδωμάτιο να έχει το κλιματιστικό που θα πάρεις 4 ταχύτητες (την quiet με λίγα λόγια)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Klausx είπε

Κάπου έχει πάει νερό που δεν πρέπει και έχεις βραχυκύκλωμα, τώρα αν το άφηνες να στεγνώσει μια μέρα χωρίς παρεμβάσεις του "ψυκτικού" ίσως ξεκίναγε.
Τώρα αν σου έχει λύσει τα μισά καλώδια, άλλαξε συνδεσμολογίες τρέχα γύρευε.

Panasonic inverter 8ετιάς είναι αν θυμάμαι καλά;

Να έρθει ο ηλεκτρολόγος να στεγνώσει τα νερά του ψυκτικού για να μην πέφτει το ρέλε, είμαστε σοβαροί εδώ μέσα;

Ναι βέβαια τι δουλειά έχει ο ηλεκτρολόγος με τους ρελεδες του ηλεκτρολογικού πίνακα έχεις δίκιο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spyros_vas είπε

Fujitsu AOYG18LFC inverter 8ετιας 

Τουλαχιστον με ξαναπηρε απο μονος του και αποφασισαμε να το αφησουμε μεχρι αυριο το πρωι μηπως στεγνωσει και δουλεψει αλλιως θα στειλει ψυκτικο-ηλεκτρονικο να το δει.

Μόνο στην εξωτερική έριξε νερό;

Στην εσωτερική έλυσε μάσκα κτλ;

Γενικά ο κωδικός αν είναι αυτό που βρήκες κάτι γίνεται με τις πλακέτες.

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Ναι βέβαια τι δουλειά έχει ο ηλεκτρολόγος με τους ρελεδες του ηλεκτρολογικού πίνακα έχεις δίκιο 

Αν πας και ρίξεις νερό σε μια οποιαδήποτε συσκευή(tv) - πρίζα στο σπίτι σου θα πέσει το ρελε, το θέμα του είναι καθαρά από το κλιματιστικό και όχι του ηλεκτρολογικού πίνακα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dimostr είπε

H βλαβη ειναι εντος της ψυκτικης μοναδος. η γραμμη επεσε επειδη ο ανιδεος απο ηλεκτρολογικα, ψυκτικος, πειραματιζοταν κ ισως ακουμπησε γεφυρωσε κανα καλωδιο καταλαθως. Αν φωναξεις ηλεκτρολογο για αυτη την περιπτωση θα σου πει "φερε ψυκτικο, 20 ευρω η επισκεψη που ηρθα μεχρι εδω."

@spyros_vas o ψυκτικος επλυνε και την εσωτερική μοναδα πρωτα; δοκιμασε κατι.. στην εσωτερική μοναδα οταν σηκωσεις το καπακι που κρυβει τα φιλτρα απο την πλευρα που ειναι τα ηλεκτρολογικα (την δεξια) εχει ενα κουμπακι που γραφει test mode. δοκιμασε να βαλεις μπροστα το μηχανημα πατωντας εκεινο.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μόνο στην εξωτερική έριξε νερό;

Στην εσωτερική έλυσε μάσκα κτλ;

Γενικά ο κωδικός αν είναι αυτό που βρήκες κάτι γίνεται με τις πλακέτες.

Αν πας και ρίξεις νερό σε μια οποιαδήποτε συσκευή(tv) - πρίζα στο σπίτι σου θα πέσει το ρελε, το θέμα του είναι καθαρά από το κλιματιστικό και όχι του ηλεκτρολογικού πίνακα.

@Klausx ελυσε μασκα και στην εσωτερικη ναι αλλα δε μπορω να πω τι εκανε παραπανω γιατι δεν ξερω κιολας.

Συμφωνω για αυτο που λες με το νερο για αυτο και μου φανηκε ατοπο το να φωναξω ηλεκτρολογο.

Αρα θεωρεις και εσυ πως ειναι κατι που προεκυψε απο λαθος στη συντηρηση και οχι απλα οτι ηταν η ωρα του να χαλασει και εκατσε την ωρα του σερβις ?

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

@Klausx ελυσε μασκα και στην εσωτερικη ναι αλλα δε μπορω να πω τι εκανε παραπανω γιατι δεν ξερω κιολας.

Συμφωνω για αυτο που λες με το νερο για αυτο και μου φανηκε ατοπο το να φωναξω ηλεκτρολογο.

Αρα θεωρεις και εσυ πως ειναι κατι που προεκυψε απο λαθος στη συντηρηση και οχι απλα οτι ηταν η ωρα του να χαλασει και εκατσε την ωρα του σερβις ?

Ναι ίσως να πήγε νερό στην εσωτερική πλακέτα, εκτός αν το εξωτερικό το έπλυνε με λάστιχο και 30 κιλά νερό.

Δημοσ.
Στις 31/7/2019 στις 9:17 ΜΜ, kprimax είπε

Αύριο κλείνω το Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZR-W 24.000 btu, 1230 ευρώ συν 90 ευρώ τοποθέτηση.  Θα τοποθετηθεί σε ενιαίο χώρο ( μονοκατοικία) περίπου 60 τ.μ. περιοχή Πάτρας.  Κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, τα συνηθισμένα.  Από μόνωση  όπως χτίζονταν τα σπίτια προ 20αετίας. Προβληματίστηκα πολύ μεταξύ αυτού  και του   toshiba shorai (24αρι) . Απέκλεισα το   fujitsu asyg24klca λόγω θορύβου. ;  Έχω  αφιερώσει πολλές ώρες διάβασμα εδώ κι ακόμη προβληματίζομαι.  Μήπως κάνω λάθος με την επιλογή μου;  Να αναφέρω ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για θέρμανση. Ισορροπία απόδοσης και οικονομίας. Mitsubishi ή  toshiba ; 

Απόδοση και οικονομία καλύτερο το Μitsubishi απο τις αντίστοιχες σειρές της Toshiba (για το ίδιο εύρος χρημάτων εννοώ)

Μεγαλύτερη εγγύηση δίνει η Toshiba . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωση για DAIKIN FTXC35b/ATXC35b - 12000btu.

Καλησπέρα σε ολους, μετα απο 2 μήνες , ειναι καιρός για ενα review του DAIKIN.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΣΚΕΥΗΣ - Το κλιματιστικο δεν τρίζει, εχει ομορφο σχεδιασμο, λειτουργικο/ομορφο control και στιβαρο κομπρεσσορα. Ο ψυκτικος σχολιασε οτι δεν εχει καμια σχεση με κατασκευη MIDEA, INVENTOR και λοιπα κινεζοφασον. Αν και το χαμηλο μοντελο, εχει αλλο DNA και το δείχνει.

ΕΓΓΥΗΣΗ - Ηταν 3 χρόνια, αλλα για μηχανήματα που αγοράστηκαν μετα απο 01/04/2019 έχει πάει στα 5 χρόνια.

ΘΟΡΥΒΟΣ - Δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο ουτε στη μεγάλη σκάλα, αλλα τωρα που γράφω αυτο το review, ισα που ακουγεται. Ειμαι πολυ ευχαριστημένος διότι ειναι και στο υπνοδωμάτιο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΨΥΞΗΣ - Αν ζητήσω να γίνει το δωμάτιο ψυγειο, γίνεται. Συνήθως ζητάω 25-26 βαθμούς και αποδίδει περίφημα.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ - Αν και το κομπρεσσερ ειναι στην ταράτσα 4ου οροφου και το κοπανάει ο ήλιος το μηχάνημα συνήθως δουλεύει στα 160-180w. Βεβαίως ξεκινάει πιο ψηλά αλλα γρήγορα κατεβαίνει. Δεν εχω παρατηρήσει να σταματάει ο κομπρέσσορας αν και τα ελαχιστα BTU είναι κάπως ψηλά στα 4400. Πάντως , για 12αρη δεν βλέπω τίποτα παράλογο στην καταωάλωση.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - Το κλιματιστικό το πήρα 395(600 - 10% εκπτωση(αγόρασα 2) - 120 ευρώ δωροεπιταγή - 50 ανακύκλωση). Εδωσα και 80 για μια εγκατάσταση Α' ποιότητας οπότε συνολικό κόστος στα 475. Σε αυτά τα χρήματα, ήταν μονόδρομος και αποδεικνύει τις σπουδαίες εκπτώσεις του ΚΟΤΣΟ τον ΜΑΙΟ 2019. Τώρα , θέλεις 600 τοποθετημένο.

Αξίζει στα 600; Βεβαίως! Θεωρώ οτι η DAIKIN χτυπάει δυναμικά σε ενα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Πλησιέστεροι ανταγωνιστές το TOSHIBA MIRAI (οριακά ακριβότερο και υστερεί ΠΑΝΤΟΥ σε σχέση με το DAIKIN, εκτος της εγγύησης), ΜITSUBISHI HEAVY(πιο αποδοτικό κλιματιστικο και σε θέρμανση και σε ψυξη, αλλα περιπου 800 τοποθετημενο. Μάλλον ανταγωνίζεται την υψηλοτερη σειρα της DAIKIN) και Fujitsu ASYA12KLWA(ιδια τιμη αλλα υστερει παντου σε σχεση με το DAIKIN).

Τέλος, δεν το συγκρινω με τα Κινεζικα(MIDEA/GREE) και τα Κινεζικα φασον(INVENTOR, GENERAL ELECTRIC, TOYOTOMI, CARRIER, BOSCH κτλ κτλ) διότι δεν εχω ιδιαίτερη πειρα απο αυτα. Προσωπικα, εχω θεμα με μηχανηματα που τριζουν απο την πρώτη μερα της αγορας τους!

Εχω αδικο;

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΜΑ: 5/5 αστέρια

Στην τιμη που το πηρα εγω, δεν το πλησιάζει τιποτα. Ακόμα και στα 600 τοποθετημένο ειναι μια άριστη αγορα πιστεω, Recommended.

67770197_10220799777283889_5895413895949975552_o.jpg

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, geelpap είπε

ευχαριστώ για την βοήθεια

ποια η γνώμη σας κ για αυτα?

https://www.skroutz.gr/s/12834302/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-18WiFi-N2VO32-18.html#specs

κ

https://www.skroutz.gr/s/18979057/Mitsubishi-SRK-SRC-50ZS-W.html#specs

κ

https://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE.html#specs

το τελευταίο δεν έχει ψυκτικό R#@ . αυτό σημαίνει οτι σε λίγα χρόνια δεν θα βρίσκω υγρό αν χρειαστώ?

Όσο πιο μεγάλο το SEER τόσο πιο οικονομικό στην ψύξη είναι ένα κλιματιστικό . 

Inventor:
SEER= 7.6
Btu/h στη ψύξη: 18000
Εχει wi-fi
Εγγύηση: 10 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για την εγγύηση . 
Καλύτερη τιμή : 847 ευρώ
https://www.alphaclimagr.gr/product/1408496/inventor-nemesis-pro-n2vi32-18wifi-n2vo32-18-a.html?ref=bestprice.gr

Mitsubishi SRK :
SEER= 7.0
Btu/h στη ψύξη:  17060
Δεν έχει wi-fi 
Εγγύηση: 7 χρόνια στο συμπιεστή, 3 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη του κλιματιστικού . Εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
Καλύτερη τιμή: 947 ευρώ
 https://www.alphaclimagr.gr/product/1410643/mitsubishi-heavy-industries-srk-src-50-zs-w-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Mitsubishi MSZ:
SEER= 7.2
Btu/h στη ψύξη: 17060
Δεν έχει wi-fi (δέχεται extra περίπου 80 ευρώ)
Εγγύηση: 7 χρόνια στο συμπιεστή, 3 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη του κλιματιστικού . Εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
Καλύτερη τιμή: 930 
https://www.alphaclimagr.gr/product/751795/mitsubishi-electric-msz-muz-sf50ve-a-inverter-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, CorumD είπε

Ενημερωση για DAIKIN FTXC35b/ATXC35b - 12000btu.

Καλησπέρα σε ολους, μετα απο 2 μήνες , ειναι καιρός για ενα review του DAIKIN.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΣΚΕΥΗΣ - Το κλιματιστικο δεν τρίζει, εχει ομορφο σχεδιασμο, λειτουργικο/ομορφο control και στιβαρο κομπρεσσορα. Ο ψυκτικος σχολιασε οτι δεν εχει καμια σχεση με κατασκευη MIDEA, INVENTOR και λοιπα κινεζοφασον. Αν και το χαμηλο μοντελο, εχει αλλο DNA και το δείχνει.

ΕΓΓΥΗΣΗ - Ηταν 3 χρόνια, αλλα για μηχανήματα που αγοράστηκαν μετα απο 01/04/2019 έχει πάει στα 5 χρόνια.

ΘΟΡΥΒΟΣ - Δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο ουτε στη μεγάλη σκάλα, αλλα τωρα που γράφω αυτο το review, ισα που ακουγεται. Ειμαι πολυ ευχαριστημένος διότι ειναι και στο υπνοδωμάτιο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΨΥΞΗΣ - Αν ζητήσω να γίνει το δωμάτιο ψυγειο, γίνεται. Συνήθως ζητάω 25-26 βαθμούς και αποδίδει περίφημα.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ - Αν και το κομπρεσσερ ειναι στην ταράτσα 4ου οροφου και το κοπανάει ο ήλιος το μηχάνημα συνήθως δουλεύει στα 160-180w. Βεβαίως ξεκινάει πιο ψηλά αλλα γρήγορα κατεβαίνει. Δεν εχω παρατηρήσει να σταματάει ο κομπρέσσορας αν και τα ελαχιστα BTU είναι κάπως ψηλά στα 4400. Πάντως , για 12αρη δεν βλέπω τίποτα παράλογο στην καταωάλωση.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - Το κλιματιστικό το πήρα 395(600 - 10% εκπτωση(αγόρασα 2) - 120 ευρώ δωροεπιταγή - 50 ανακύκλωση). Εδωσα και 80 για μια εγκατάσταση Α' ποιότητας οπότε συνολικό κόστος στα 475. Σε αυτά τα χρήματα, ήταν μονόδρομος και αποδεικνύει τις σπουδαίες εκπτώσεις του ΚΟΤΣΟ τον ΜΑΙΟ 2019. Τώρα , θέλεις 600 τοποθετημένο.

Αξίζει στα 600; Βεβαίως! Θεωρώ οτι η DAIKIN χτυπάει δυναμικά σε ενα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Πλησιέστεροι ανταγωνιστές το TOSHIBA MIRAI (οριακά ακριβότερο και υστερεί ΠΑΝΤΟΥ σε σχέση με το DAIKIN, εκτος της εγγύησης), ΜITSUBISHI HEAVY(πιο αποδοτικό κλιματιστικο και σε θέρμανση και σε ψυξη, αλλα περιπου 800 τοποθετημενο. Μάλλον ανταγωνίζεται την υψηλοτερη σειρα της DAIKIN) και Fujitsu ASYA12KLWA(ιδια τιμη αλλα υστερει παντου σε σχεση με το DAIKIN).

Τέλος, δεν το συγκρινω με τα Κινεζικα(MIDEA/GREE) και τα Κινεζικα φασον(INVENTOR, GENERAL ELECTRIC, TOYOTOMI, CARRIER, BOSCH κτλ κτλ) διότι δεν εχω ιδιαίτερη πειρα απο αυτα. Προσωπικα, εχω θεμα με μηχανηματα που τριζουν απο την πρώτη μερα της αγορας τους!

Εχω αδικο;

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΜΑ: 5/5 αστέρια

Στην τιμη που το πηρα εγω, δεν το πλησιάζει τιποτα. Ακόμα και στα 600 τοποθετημένο ειναι μια άριστη αγορα πιστεω, Recommended.

67770197_10220799777283889_5895413895949975552_o.jpg

Ωραίο review μπράβο.

Κάποια σημεία.

Εντύπωση μου κάνει το 4400btus με τα 160 watts.

Ενδιαφέρον θα έχει να μας πεις τον χειμώνα τί παίζει από καταναλώσεις όπου έχουμε δει ότι συνήθως η daikin τηρεί τον κανόνα των 42 βαθμών Κελσίου στην έξοδο = συμπεριφορά on off σε χαμηλά φορτία. Επίσης εκεί θα δεις και τα πλαστικά αν τρίζουν.

Επίσης ενδιαφέρον που έχει 5 έτη εγγύηση. Μπορείς να μας ανεβάσεις τους όρους πχ θέλει ετήσιο σέρβις και αν ναι από αυτούς ή οποιοδήποτε αδειουχο ψυκτικό;

Το καλοβλεπα για το 9αρι μιας και έχει μεγάλο scop , το μεγαλύτερο για τα λεφτά του, αλλά έχει μεγάλο μήκος η μέσα μονάδα και δεν μου χώραγε.

Ωραίο τηλεκοντρόλ.

Στα χρήματα που το πήρες ήταν χάρισμα.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

ψάχνω air condition 12αρι για χώρο 29 τμ, είναι στο πρώτο όροφο και απο πάνω έχει άλλο διαμέρισμα αλλά παλιά ξύλινα πατζούρια.

επειδή έχασα το daikin του κωτσοβολου στα 488 (απο βλακεία μου) είδα ότι έβγαλε το media προσφορά με δωρεάν εγκατάσταση καποια air-condition.

Είμαι τελείως άσχετος και θα ήθελα να μου πείτε ποιο να επιλέξω..

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_daikin-sensira-12-atxc35b-arxc35b-1223551.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_toyotomi-izuru-12-trn-835zr-wifi-1210702.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_toyotomi-hiro-eco-htn-712r32-wi-fi-1205334.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_fujitsu-asyg12kpca-1223509.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-με-ιονιστή-1223088.html

σκέφτομαι ανάμεσα σε αυτά τα επώνυμα και έβαλα και ένα inventor που διάβασα καλά σχόλια εδώ.

(χειμώνα-καλοκαίρι θα δουλεύει)

Για την οικονομία ρεύματος σε ενδιαφέρουν δύο τιμές . Το SCOP για την θέρμανση και το SEER για την ψύξη . Όσο πιο μεγάλοι οι αριθμοί τόσο το καλύτερο .

Τα toyotomi δεν τα θεωρώ κάτι το ιδιαίτερο για την τιμή τους τα χαρακτηριστικά του (scop seer) και κυρίως επειδή δίνουν πολύ μικρή εγγύηση  (2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 5 χρόνια στο συμπιεστή) . 

Οπότε:
Daikin Sensira:
SCOP= 5.67
SEER= 6.78
Εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη.

Fujitsu:
SCOP = 4.9
SEER= 6.3
Εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και εφόσον γίνεται ετήσια συντήρηση απο το τρίτο έτος και μετά, +7 χρόνια στο συμπιεστή . 

Inventor :
SCOP= 5.1
SEER= 7.1
Εγγύηση: 10 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Οπότε ή το Daikin που είναι καλύτερο συγκριτικά στην θέρμανση  ή αν σε ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση το Ιnventor ARIA  . 

7 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Να διευκρινισω οτι η εσωτερικη μοναδα αναβει αλλα η εξωτερικη μοναδα δεν ανταποκρινεται...

Αναβοσβήνει κανένα λαμπάκι ; Σου βγάζει καμία ένδειξη στην οθόνη του κλιματιστικου; 

• Thanks 1
Δημοσ.

Διαβασα σημερα για τα 5 χρονια αλλα το ελενχω και σου λεω. Daikin ειναι αυτη ομως, πιστευω σιγουρα θελει αδειουχο ψυκτικο! Οσο για τα πλαστικα, πραγματι το χειμωνα θα δουμε, αλλα μεχρι στιγμης τιποτα απολυτως!. Θεωρω οτι και οι καταναλωσεις θα ειναι οκ, η εταιρεια εχει τεχνογνωσια, δεν νομιζω θα αφηνε προιον της να εχει συμπεριφορα on/off...θα δουμε παντως!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...