Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Καλημέρα,
Στα γρήγορα γιατί δεν έχω πολύ χρόνο, επειδή έχουμε το ίδιο πρόβλημα σε Fujitsu Ecolandia 12άρι (δεν το έχουμε ανοίξει να επιβεβαιώσουμε το ραγισμένο λεκανάκι αλλά έχουμε αποκλείσει τα υπόλοιπα), του έχουμε δώσει μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά και δεν έχει στάξει ξανά μέσα. Αυτό σαν τσαμπέ λύση, εμάς δεν μας ενοχλεί η κλίση, είναι σε δωμάτιο και με ενδιέφερε απλώς να μην στάζει.
Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστω @kobe8 . Το εχουμε ανοιξει εμεις ειναι επιβεβαιωμενο το προβλημα αλλα προς το παρον το εχουμε κλεισει με κολλα και δεν σταζει αλλο. Οσο κρατησει και μετα θα παμε για το ανταλλακτικο γιατι ειναι στο σαλονι το μηχανημα και η λυση της κλισης δεν θα ειναι ο,τι καλυτερο.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να αντικαταστήσω ένα 9000 LG που βγήκε τελείως μάπα (το είχα αγοράσει πριν 9 χρόνια περίπου) καθώς είναι πολύ θορυβώδες.
Επομένως θα ήθελα πρόταση για 9-10.000 μέχρι 450-600€ αλλά να είναι αθόρυβο (μέσα και έξω)  καθώς θα μπει σε υπνοδωμάτιο. Δεν με ενοχλεί αν δεν είναι τέλειο ενεργειακά (χρήσιμο θα ήταν και αυτό βέβαια), θέλω το βράδυ να ακούω ένα απλό θρόισμα όπως ένα toshiba 13 ετών που έχω στο δικό μου δωμάτιο.

Επεξ/σία από newlynx
Δημοσ.

Γρηγορη ερωτηση: πηρα το https://www.skroutz.gr/s/18225693/Inventor-Premium-PR1VI32-09WF-PR1VO32-09.html

κανοντας χρηση "φαντασμαγορική" εκπτωτικη προσφορα γνωστου πολυκαταστηματος.., κυριως γιατι ηταν απο τα λιγα ετοιμοπαραδοτα (τα αλλα ειχαν αναμονη), αλλα και για την δεκαετη εγγυηση της Inventor. Κι εκει ερχεται η ερωτηση μου. Ο πωλητης επεμενε οτι για να ισχυει, πρεπει να γινονται ετησια service. Εγω θυμαμαι να εχω διαβασει καπου (νομιζω και στο insomnia) οτι δε χρειαζεται, αν και εδω που τα λεμε καλο ειναι να γινεται συντηρηση καθε χρονο. Ωστοσο επειδη δεν ειναι για δικη μου χρηση,αλλα για ενοικιαζομενο διαμερισμα, δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος κι ειναι κριμα να χαθει η εγγυηση. Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, PSYHAS είπε

Γρηγορη ερωτηση: πηρα το https://www.skroutz.gr/s/18225693/Inventor-Premium-PR1VI32-09WF-PR1VO32-09.html

κανοντας χρηση "φαντασμαγορική" εκπτωτικη προσφορα γνωστου πολυκαταστηματος.., κυριως γιατι ηταν απο τα λιγα ετοιμοπαραδοτα (τα αλλα ειχαν αναμονη), αλλα και για την δεκαετη εγγυηση της Inventor. Κι εκει ερχεται η ερωτηση μου. Ο πωλητης επεμενε οτι για να ισχυει, πρεπει να γινονται ετησια service. Εγω θυμαμαι να εχω διαβασει καπου (νομιζω και στο insomnia) οτι δε χρειαζεται, αν και εδω που τα λεμε καλο ειναι να γινεται συντηρηση καθε χρονο. Ωστοσο επειδη δεν ειναι για δικη μου χρηση,αλλα για ενοικιαζομενο διαμερισμα, δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος κι ειναι κριμα να χαθει η εγγυηση. Ευχαριστω προκαταβολικα

https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor

Εκει έχει επιλογή για κλιματιστικό εαν η αγορα είναι μεχρι την 30/3/2017 έχει αλλους όρους εγγύησης ( ενας διαφορετικός είναι οτι χρειάζεται ετήσιο service), εαν η  αγορά έγινε μετα απο 30/3/2017 δεν αναφέρει καπου οτι χρειάζεται ετήσιο service. Αν θες μπες στην παραπανω σελίδα, διάλεξε "Τύπος μηχανήματος*" και μετα πάτα κάτω  Αποστέλοντας τη φόρμα εγγύησης αποδέχεστε το περιεχόμενο και τη διαδικασία παροχής εγγύησης για να δεις  τους όρους της εγγύησης.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Στις καταναλώσεις παίζει τεράστιο ρόλο η μόνωση του σπιτιού. Αν έχετε αμόνωτο σπίτι τελευταίο όροφο που το χτυπάει ο ήλιος δεν μας νοιάζει τόσο , το πόσο χαμηλά πέφτει η ισχύς της μονάδας, παρά καλύτερα το SEER. Τώρα αν έχουμε τούμπανο μονωμένο σπίτι μας ενδιαφέρει να πέφτει χαμηλά. Πχ χτεσινό παράδειγμα , σπίτι με 8 έως 10  εκατοστά θερμοπρόσοψη και τριπλά τζάμια==> έξω 36, μέσα ζητούμενη 25 σε σαλονοκουζίνα 40/45τμ με τον διάδρομο. Θερμοκρασία πραγματική 25,5-26 στην άλλη άκρη του δωματίου. Κατανάλωση.........66Watt. Toshiba Dasaikei 5 18000Btu/hr,  με ελάχιστη θερμική ισχύ 1000Btu/hr...

• Like 2
Δημοσ.

ναι το ειδα αυτο,αλλα επειδη δεν εχω τα στοιχεια

41 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor

Εκει έχει επιλογή για κλιματιστικό εαν η αγορα είναι μεχρι την 30/3/2017 έχει αλλους όρους εγγύησης ( ενας διαφορετικός είναι οτι χρειάζεται ετήσιο service), εαν η  αγορά έγινε μετα απο 30/3/2017 δεν αναφέρει καπου οτι χρειάζεται ετήσιο service. Αν θες μπες στην παραπανω σελίδα, διάλεξε "Τύπος μηχανήματος*" και μετα πάτα κάτω  Αποστέλοντας τη φόρμα εγγύησης αποδέχεστε το περιεχόμενο και τη διαδικασία παροχής εγγύησης για να δεις  τους όρους της εγγύησης.

ναι το εχω δει αυτο,απλα λεει "5.Για την ορθή, αποδοτική και ασφαλή λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων συνιστάται ως καλή πρακτική ο καθαρισμός και η συντήρησή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα και με την χρήση τους από εξειδικευμένους προς τούτο και πιστοποιημένους τεχνικούς-συντηρητές. "

δεν διευκρινιζει αν πρεπει να γινει απαραιτητα συντηρηση ή απλα το συνιστουν(οπως και ειναι το σωστο βεβαια). Νομιζω οτι καποιοι εχουν γραψει οτι αλλες εταιριες το τονιζουν αυτο,αλλιως χανεται η εγγυηση. Οπως και νάχει,ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Στις καταναλώσεις παίζει τεράστιο ρόλο η μόνωση του σπιτιού. Αν έχετε αμόνωτο σπίτι τελευταίο όροφο που το χτυπάει ο ήλιος δεν μας νοιάζει τόσο , το πόσο χαμηλά πέφτει η ισχύς της μονάδας, παρά καλύτερα το SEER. Τώρα αν έχουμε τούμπανο μονωμένο σπίτι μας ενδιαφέρει να πέφτει χαμηλά. Πχ χτεσινό παράδειγμα , σπίτι με 8 έως 10  εκατοστά θερμοπρόσοψη και τριπλά τζάμια==> έξω 36, μέσα ζητούμενη 25 σε σαλονοκουζίνα 40/45τμ με τον διάδρομο. Θερμοκρασία πραγματική 25,5-26 στην άλλη άκρη του δωματίου. Κατανάλωση.........66Watt. Toshiba Dasaikei 5 18000Btu/hr,  με ελάχιστη θερμική ισχύ 1000Btu/hr...

Συμφωνώ ωστόσο και "αμόνωτο" σπίτι να έχεις, αν ανοίγεις το βράδυ το κλιματιστικό που δεν έχει ήλιο (αρα οι απαιτήσεις ψύξης πέφτουν), πάλι σε ενδιαφέρει το ποσο χαμηλα πέφτει η ισχύς..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα 9αρι toshiba made in Japan και τρίζει το πλαστικό καπάκι τυχαία. Ενώ τρίζει αν το ψιλό ανοίξω ή πιέσω λίγο με το δάχτυλο το καπάκι, σταματάει .  Λίγο να το ξεκουμπώσω το καπάκι  μετά από λίγο πάλι τρίζει το πλαστικό. Καμιά ιδέα τι να βάλω ώστε να μην τρίζει το πλαστικό ? Δεν το κάνει αμέσως πάντα είναι τυχαίος θόρυβος . Δεν κάνει άλλους θορύβους,είναι πραγματικά αθόρυβο και στο Hi-Power μόνο το πλαστικό του καπάκι δημιουργεί το πρόβλημα .

Επεξ/σία από gousgounakos
Δημοσ.

Με το καμένο μπλε led της ψύξης στο shorai τι κάνουμε; Υπάρχει λύση;

Κατά τα άλλα κι εγώ πολύ ικανοποιημένος είμαι, με χρήση από το Μάρτη, σε ενιαίο σαλόνι κουζίνο 35 τμ με διπλά τζάμια και αλφαμπλοκ.

Μιλάω για το 18αρι το απλό, όχι το premium.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, costas80 είπε

Με το καμένο μπλε led της ψύξης στο shorai τι κάνουμε; Υπάρχει λύση;

Κατά τα άλλα κι εγώ πολύ ικανοποιημένος είμαι, με χρήση από το Μάρτη, σε ενιαίο σαλόνι κουζίνο 35 τμ με διπλά τζάμια και αλφαμπλοκ.

Μιλάω για το 18αρι το απλό, όχι το premium.

Τηλεφωνο toshiba, ερχεται ο τεχνικος (μολις παραλάβει το ανταλλακτικο) και στο αλλαζει 3 λεπτα υποθεση ειναι η αλλαγη απο οτι καταλαβα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, geelpap είπε

Καλησπέρα,

χρειάζομαι την βοήθειά σας στην επιλογή κλιματιστικού, με κύρια χρήση ψύξη,  για κάλυψη ενιαίου χώρου 35 τμ κουζίνας - καθιστικού με μέτρια μόνωση νοτιοδυτικού προσανατολισμού.

Η προτεραιότητές μου είναι

1. θόρυβος λειτουργίας

2. κόστος λειτουργίας

3. ποιότητα αέρα

4. κόστος αγοράς ( μέγιστο 1100-1.200 Ευρώ, κ λιγότερα δεκτό)

τώρα έχω 1 mitsubishi  22.000 btu 15 ετίας , καλύπτει πολύ άνετα τον χώρο, όμως είναι πολύ θορυβόδες, δεν μπορώ να πετύχω ιδανική θερμοκρασία, 26 βαθμούς απγώνω κ 27 ζεσταίνομαι, κ φυσικά έχω κάνει την ΔΕΗ πλούσιους.

Ευχαριστώ

Γιώργος

Καμία βοήθεια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, geelpap είπε

Καμία βοήθεια?

Νομίζω θα γίνεις άλλος ένας πελάτης  για το 18αρι toshiba shorai (http://www.toshiba-aircon.gr/products/residential/shorai-r32-hybrid-dc-inverter-pkvsg-e/), συμφωνα με τα χρήματα που διαθέτεις :). Εχει και στα 22000 αν δε σε καλύπτει.

Και αυτό πάντως φαινεται κομπλέ (πιο αθόρυβο, πιο οικονομικό και λίγο χειρότερο στη θέρμανση):

Midea Mission II MB-18N8D0 (https://www.fgeurope.gr/el/products/mission-ii-18kbtu)

Και το shorai premium που λεει κ ο guzel πιο κατω τα σπαει...

(http://www.toshiba-aircon.gr/el/products/residential/toshiba-shorai-premium-(inverter-r32)-ras-b_j2kvrg-e/)

Επεξ/σία από stazzy1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, geelpap είπε

Καμία βοήθεια?

H λύση είναι μια: Toshiba shorai premium 😉

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, guzel είπε

H λύση είναι μια: Toshiba shorai premium 😉

Ευχαριστω

ποια η διαφορά του Premioum k  του απλού?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Shorai Premium Shorai Mission II 18kBTU
Εξωτερική Μονάδα RAS-18J2AVRG-E RAS-18PAVSG-E MB-18N8D0
Εσωτερική Μονάδα  RAS-18J2KVRG-E RAS-18PKVSG-E  
Ψυκτική Απόδοση 5,00 kW 5,00 kW  
4.230 - 20.472 3753-20472 6700-21200
SEER 7,30 / A++ 7,30 / A++ 7,30 / A++
Θερμική Απόδοση 6,00 kW 6,00 kW  
3.002 - 22.178 btu/H 2730-22178 btu/H 4700-23800 btu/H
SCOP (θερμή ζώνη) 5,80 / A+++ 5,80 / A+++ 5,1 / A+++
SCOP (μεσαία ζώνη) 4,40 / A+ 4,40 / A+ 4 / A+
Έυρος Λειτουργίας Ψύξης -10 ~ 46 °C -15 ~ 46 °C  
Έυρος Λειτουργίας Θέρμανσης -15 ~ 24 °C -15 ~ 24 °C  
Επίπεδα Θορύβου 44/26 dB(A) 44/31 dB(A) 42/33/24/22
Ψυκτικό Μέσο R32 R32 R32
Διαστάσεις (mm) 320x1050x265 320x1050x250 325x980x225
Ενδεικτική τιμή 1035 1150 679

Premium:

Plasma Ion Charger: Απολαύστε ανώτερη ποιότητα αέρα με το πάτημα ενός κουμπιού. Το εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα "Plasma Ion Charger" ενεργοποιεί τα αρνητικά ιόντα, απορροφά και απομακρύνει γρήγορα τον καπνό, τις δυσάρεστες οσμές, τους ιούς, τα βακτήρια και τη γύρη. Η λειτουργία αυτή χαρίζει φρεσκάδα στο χώρο σας και δημιουργεί ένα χαλαρωτικό και υγιεινό περιβάλλον.

Επεξ/σία από stazzy1978
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...