Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Οι εκπτώσεις τελειώνουν στις 31 Αυγούστου! :lol:

Και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια καλή και αξιόλογη προσφορά σε κλιματιστικά στην περίοδο των εκπτώσεων που διανύουμε!...

Και το δώρο το ΦΠΑ (-24%), δωροεπιταγές, δωρεάν εγκαταστάσεις του Κώτσο τι τα λες?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και το δώρο το ΦΠΑ (-24%), δωροεπιταγές, δωρεάν εγκαταστάσεις του Κώτσο τι τα λες?

τώρα τρέχουν "την τελευταία ευθεία" της σεζόν και κάνουν προσφορές για να φύγουν τα "μεγάλα στοκ". Μετά το φθινόπωρο όμως και πριν το χειμώνα θα παίξουν καλές προσφορές, με αποκορύφωμα το Black Friday.

Γενικότερα για κάποιον που δεν του προέκυψε "αβαρία" απο κάτι έκτακτο όπως πχ ασύμφορη βλάβη του παλιού του κλιματιστικού, το θεωρώ πολύ λάθος να πηγαίνει να κάνει μια "προγραμματισμένη" αγορά εν μέσω του peak sales season!!! ;) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αναζήτηση ελαχίστων καταναλώσεων :

Εξωτερική 27,2

154ad4726edc4a297f8c4f2488153957.png

Ζήτηση 26 .

Άρα ΔΤ 1.2: 

ASYG24KLCA :

7a389ae6f2ba9174f5c1a15d0973bcd9.png

Carrier Crystal II 9άρι :

b3be5c2a2aae327775f9d92b924d0190.png

Θόρυβος στις ανωτέρω καταστάσεις :

Fujitsu

Carrier

(edit με καλύτερο video γιατί το άλλο μπούκωνε από τον αέρα)

@Dare-Devil

νομίζω ξεκάθαρη η υπεροχή του twin rotary από το απλό. Το απλό ακούγεται σαν ψυγείο, το twin rotary καθόλου.  

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Xαπακώσου απο σήμερα για να ακούσεις αύριο κόστος :P  . Πέρα απο την πλάκα όταν μάθεις κόστος ανταλλακτικού και εργασίας  πες μας . Τουλάχιστον εγώ εχω περιέργεια για την Panasonic. . 

έχει αντιπροσωπεία η Panasonic? Δεν είχε χρεοκοπήσει ο αντιπρόσωπος και έμεινε χωρίς, ή το έχω λάθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δωροεπιταγές δεν τις υπολογίζω γιατί δεν έχουμε όλοι κλιματιστικά να δώσουμε για ανακύκλωση

Και επειδή τις ψάχνω όλες μου τις αγορές μου να παραθέσω κάτι ωραία παραδείγματα εδώ του Κωτσόβολου

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198527-general electric-ges-nmg35-prime μέχρι την Κυριακή το βράδυ το είχε 399,00 ευρώ με την εγκατάσταση δώρο υπόψιν τα 12.000btu

Από την Δευτέρα έβαλε τα 9.000btu την ίδια τιμή στα 399,00 ευρώ https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198526-general electric-ges-nmg25-prime με την εγκατάσταση δώρο

Άλλο παράδειγμα

Toyotomi Satori 12.000btu https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/200683-toyotomi-stn-stg-912r32-satori  λίγο πριν από τις εκπτώσεις με παζάρι στα 350,00 ευρώ με εγκατάσταση δώρο. Σημερινή τιμή 449,00 με εγκατάσταση δώρο.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ;

Επεξ/σία από ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Τελικως το κλιματιστικο ειναι Fujitsu και 2 αλλους τεχνικους που ρωτησα δεν τους ειχε τυχει επισης ποτε.

Θα κανω ενα τηλεφωνο αυριο στην αντιπροσωπεια και ο θεος βοηθος. :D

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο βούλωμα στην αποχέτευση, το λεκανάκι επισκευάζεται.
Όταν πάρεις τηλ αντιπροσωπεία να έχεις πρόχειρο το μοντέλο που βλέπεις στο ταμπελακι του εσωτερικού μηχανήματος.

Αν και λογικά δεν θα αξίζει.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Δωροεπιταγές δεν τις υπολογίζω γιατί δεν έχουμε όλοι κλιματιστικά να δώσουμε για ανακύκλωση

Και επειδή τις ψάχνω όλες μου τις αγορές μου να παραθέσω κάτι ωραία παραδείγματα εδώ του Κωτσόβολου

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198527-general electric-ges-nmg35-prime μέχρι την Κυριακή το βράδυ το είχε 399,00 ευρώ με την εγκατάσταση δώρο υπόψιν τα 12.000btu

Από την Δευτέρα έβαλε τα 9.000btu την ίδια τιμή στα 399,00 ευρώ https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198526-general electric-ges-nmg25-prime με την εγκατάσταση δώρο

Άλλο παράδειγμα

Toyotomi Satori 12.000btu https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/200683-toyotomi-stn-stg-912r32-satori  λίγο πριν από τις εκπτώσεις με παζάρι στα 350,00 ευρώ με εγκατάσταση δώρο. Σημερινή τιμή 449,00 με εγκατάσταση δώρο.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ;

Ξεστοκάρει τη σαβούρα, δεν είναι τυχαίο ότι τα shorai λίγο πριν τις εκπτώσεις εξαντλήθηκαν και εξαφανίστηκαν από Κωτσόβολο 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Ξεστοκάρει τη σαβούρα, δεν είναι τυχαίο ότι τα shorai λίγο πριν τις εκπτώσεις εξαντλήθηκαν και εξαφανίστηκαν από Κωτσόβολο 

2 ώρες πριν, yositosi είπε

τώρα τρέχουν "την τελευταία ευθεία" της σεζόν και κάνουν προσφορές για να φύγουν τα "μεγάλα στοκ". Μετά το φθινόπωρο όμως και πριν το χειμώνα θα παίξουν καλές προσφορές, με αποκορύφωμα το Black Friday.

Γενικότερα για κάποιον που δεν του προέκυψε "αβαρία" απο κάτι έκτακτο όπως πχ ασύμφορη βλάβη του παλιού του κλιματιστικού, το θεωρώ πολύ λάθος να πηγαίνει να κάνει μια "προγραμματισμένη" αγορά εν μέσω του peak sales season!!! ;) 

Τα 2 toshiba daiseikai που παρήγγειλα το Σάββατο από κωτσο ούτε σαβουρα τα λες, ούτε ξεστοκαρισμα τα λες ούτε "εικονική έκπτωση" τα λες.

Εδώ και 1 μήνα τσεκαρω τιμές για το 16 και το 10αρι και ποτέ δεν επεσαν κάτω από 1660 το ένα και 1270 το άλλο.

Με την προσφορά του Κωτσόβολου τα πήρα 1369 και 1045 αντίστοιχα. Και είναι οι καλύτερες τιμές στο Σκρουτζ εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον. Μόνο τώρα ένας δίνει το 16αρι στα 1619 και όλοι οι άλλοι από 1668 και πάνω.

Και πάντα μιλάμε για κλιματιστικά που δεν υπήρχαν στοκ και τα περιμένω να έρθουν.

Δεν υπερασπίζομαι τον Κωτσόβολο, αλλά σε κάθε περίοδο εκπτώσεων υπάρχουν "προσφορές λαγοί" για να μαζέψουν τον κόσμο και αν ψάξεις θα βρεις την πραγματική "ευκαιρία".

Συνήθως σε μηχανήματα που ξερουν ότι θα τραβήξουν πελάτες και θα πουλήσουν πολλά κομματια κάνουν τις "απατεωνιες" και αναγκαστικά δέχονται ότι θα μπουν μέσα σε κάποια πιο ακριβά μηχανήματα. Αλλά δεν τους νοιάζει να μπουν μέσα 300€ για 5-10 πελάτες όταν ξέρουν ότι με κουπόνια, μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε φθηνότερα μηχανηματα, πωλήσεις total support (καθαρό κέρδος για τον Κωτσόβολο) αλλά και τους τόκους από πολλούς που δεν έχουν πιστωτική και θα κανουν "πρόγραμμα δοσεων Κωτσόβολος" θα τα πάρουν πίσω 100 φορές.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Προσωπικά επειδή είχα την τύχη να έχω δύο  καινούργια κλιματιστικα,στο ίδιο ακριβώς σημείο.. όταν δούλευε ο Toyo ακουγόταν σε όλο το τετράγωνο.. (κανονικά όμως,δεν υπερβαλω) ενώ το shorai δίπλα είσαι (βράδυ ησυχία χωριό) και δεν κάνει κιχ.(ειδικά όταν δουλεύει χαμηλά)  Δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα συμπιεστή,η κάτι άλλο..Η προσωπική μου εμπειρία είναι ντιζελογεννητρια και ανεμιστήρας :)

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει γενίκευση . Ότι όλα τα κλιματιστικά με Rotary κάνουν σαν κινητήρας F1 στα υψηλά ενώ τα twinrotary το αντίθετο . Πολύ απλά ενδεχομένως η συγκεκριμένη υλοποίηση της Toyotomi με rotary συμπιεστή σε αυτό το μοντέλο να ναι πολύ μέτρια  ή και χάλια . 

Όλα τα κλιματιστικά μου είναι με rotary συμπιεστή και δεν έχω κανένα παράπονο όσον αφορά το θόρυβο της εξωτερικής μονάδας . Εκτός από ένα παλιό on-off  fujitsu με rotary , κάνει αρκετό θόρυβο σε σχέση με τα νεότερα μοντέλα που έχω .Δεν ενοχλεί κανένα γείτονα ,ούτε εμένα μέσα στο σπίτι αλλά συγκριτικά κάνει θόρυβο . 

4 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Τελικως το κλιματιστικο ειναι Fujitsu και 2 αλλους τεχνικους που ρωτησα δεν τους ειχε τυχει επισης ποτε.

Θα κανω ενα τηλεφωνο αυριο στην αντιπροσωπεια και ο θεος βοηθος. :D

Fujitsu ? Χαπακώσου ! :P  Περιμένουμε τιμή να μας πεις!!

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Πρωτότυπο!!!!!! 😋

Η πρωτοτυπία συνοδεύεται πάντα από κεκτημένη ταχύτητα. 

6 ώρες πριν, liakjim είπε

FTFY

Τι σας πιάνει όλους και αγοράζετε λίγο αφότου τελειώσουν οι εκπτώσεις? 😬

Κακός προγραμματισμός, αναποφασιστικότητα τι μοντέλο να επιλέξω, το γεγονός οτι ο κότσο δεν προσέφερε σε όλα τα μοντέλα δωροεπιταγή και δωρεάν τοποθέτηση έπρεπε να κοιτάξω τι με συμφέρει περισσότερο και από άλλα μαγαζιά. Έπρεπε να ρωτήσω κιόλας να δω τι μοντέλα είναι διαθέσιμα καθώς λένε κάποιοι για παράδοση κατόπιν παραγγελίας αλλά δεν σου λένε οτι θα κάνει 1 μήνα αυτό...... 

Σχετικά καλή ευκαιρία η τιμή που το βρήκα στα 950, βέβαια θα πληρώσω την τοποθέτηση, κάποια μαγαζιά χρέωναν και τα μεταφορικά.....  τώρα θα δω ποτέ θα ευκαιρεί να έρθει ψυκτικός να το βάλει, ελπίζω να προλάβω πριν τον καύσωνα που λένε για το επόμενο ΣΚ.

Εδώ σήμερα την έβγαζα μέχρι απόγευμα-βράδυ μόνο με ανεμιστήρα και θερμοκρασία 32, υγρασία 30% ξαφνικά μέσα σε 2-3 ώρες προς τις 12 το βράδυ η υγρασία ανέβηκε 20 μονάδες, θερμοκρασία 33 βαθμοί, δεν την παλεύω τώρα με το 12αρι toshiba και 2 ανεμιστήρες, πήγε 29.8 βαθμοί μετά από 2΄ωρες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Καλησπέρα!  Οι εκπτώσεις τελειώνουν στις 31 Αυγούστου! :lol:

Και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια καλή και αξιόλογη προσφορά σε κλιματιστικά στην περίοδο των εκπτώσεων που διανύουμε!...

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Όπως σου λέει και ο liakjim ο Κωτσόβολος ισοπέδωσε τις τιμές την εβδομάδα που μας πέρασε . Σε αρκετά μοντέλα .Πραγματικά τις ισοπέδωσε δεν εννοώ πλασματικές εκτπώσεις. Ήταν πολύ καλή ευκαιρία . Τώρα τις ανέβασε τις τιμές  απο τι βλέπω . 

2 ώρες πριν, yositosi είπε

έχει αντιπροσωπεία η Panasonic? Δεν είχε χρεοκοπήσει ο αντιπρόσωπος και έμεινε χωρίς, ή το έχω λάθος?

Θα σε γελάσω . Βλέπω μερικά μοντέλα της Panasonic να κινούνται στην Ελληνική αγορά . Απο την άλλη δε βρίσκω καμία πληροφορία για Ελληνική αντιπροσωπεία ή επίσημη ελληνική υποστήριξη . Θεωρώ ότι είναι  εισαγωγές των καταστημάτων απο αντιπροσωπίες του εξωτερικού με ότι συνεπάγεται αυτό . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, al21 είπε

Καλησπερα παιδια,

Θα ηθελα να ζητησω τις συμβουλες σας, μιας και πολλοι εδω φαινεται να το κατεχουν το θεμα.

Θελω να βαλω 2 κλιματιστικα στον χωρο, που επισυναψα. Πρωτη μου προταιρεοτητα ειναι η δυνατοτητα θερμανσης. Περιοχη Υμηττος Αθηνα, προσανατολισμος βορειοδυτικος. Τα αλουμινια ειναι 20ετιας διπλα τζαμια χωρις θερμοστοπ. Προτιμω επωνυμη λυση κατα προτιμηση μιτσουμπισι. Ευπροσδεκτες και σμαρτ λειτουργιες.

Ποια μοντελα πιστευετε αξιζουν. Ποσα btu. καλυτερη θεση;

Ευχαριστω πολυ !

Untitled_1920x1080.png

Για 12άρι  και ένα απο τα κορυφαία σε καταναλώσεις της αγοράς αξίζει να δεις και το παρακάτω:
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409378/inventor-king-k1vi32-12wifi-k1vo32-12-12-000btu-a.html?ref=bestprice.gr

SEER = 9.0  και SCOP = 6.0  (Όσο πιο μεγάλοι αυτοί οι αριθμοί τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία  είναι ένα κλιματιστικό. SCOP αφορά οικονομία στη θέρμανση. SEER στη ψύξη)

Απο smart λειτουργίες μιας και σε ενδιαφέρουν :
Έχει wi-fi . 

Έχει αισθητήρα κίνησης που ανιχνεύει παρουσία ανθρώπων και έχει δύο δυνατότητες, οι περσίδες να ακολουθούν τον άνθρωπο μέσα στο χώρο ή να απομακρύνουν την ροή απο εκει που κάθεται ανα πάσα στιγμή . 

Απο εγγύηση : 10ετή σε όλα τα μέρη του μηχανήματος χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις . 

Για 24άρι συμφωνώ με την επιλογή του liakjim για το mitsubishi .

Το θέμα δεν είναι πάντα ποιο ή ποιά είναι κορυφαία σε καταναλώσεις . Το θέμα είναι τί budget διαθέτεις. 

Για την βέλτιστη τοποθέτηση των μονάδων σου προτείνω να μιλήσεις με ψυκτικό ή μηχανολόγο  που ασχολείται με εγκαταστάσεις . 
Πάντως θεωρώ ότι  ένα 24άρι και ένα 12άρι θα σε καλύψουν.

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Fujitsu ? Χαπακώσου ! :P  Περιμένουμε τιμή να μας πεις!!

80ε + φπα συν την εργασια!

5 εργασιμες μερες για την παραδοση... το περιμενα ακομα ακριβοτερο πρεπει να πω...

για την ιστορια το λεκανακι που υπαρχει τωρα εχει ραγισει και το εχουμε κλεισει προσωρινα με κολλα...

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

80ε + φπα συν την εργασια!

5 εργασιμες μερες για την παραδοση... το περιμενα ακομα ακριβοτερο πρεπει να πω...

για την ιστορια το λεκανακι που υπαρχει τωρα εχει ραγισει και το εχουμε κλεισει προσωρινα με κολλα...

Καλημέρα,
Στα γρήγορα γιατί δεν έχω πολύ χρόνο, επειδή έχουμε το ίδιο πρόβλημα σε Fujitsu Ecolandia 12άρι (δεν το έχουμε ανοίξει να επιβεβαιώσουμε το ραγισμένο λεκανάκι αλλά έχουμε αποκλείσει τα υπόλοιπα), του έχουμε δώσει μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά και δεν έχει στάξει ξανά μέσα. Αυτό σαν τσαμπέ λύση, εμάς δεν μας ενοχλεί η κλίση, είναι σε δωμάτιο και με ενδιέφερε απλώς να μην στάζει.
Καλή συνέχεια!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...