Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, halvas69 είπε

Το ότι το Toshiba ακούγεται περισσότερο η εσωτερική μονάδα από την εξωτερική με ξεπερνάει.

Δεν εννοώ ότι κάνει πολύ θόρυβο το μέσα αλλά το έξω ακούγεται σαν θρόισμα αέρα παρά σαν ανεμιστήρας κλιματιστικού.

Σε σχέση με το προηγούμενο παλιό που έκανε σαν αεροπλάνο σε απογείωση είναι εντυπωσιακή η διαφορά.

Λες και είναι σβηστό ένα πράγμα, αν δεν έβγαζε κρύο αέρα θα έλεγα ότι είναι χαλασμένο-dead-νεκρό.

Επίσης υποτίθεται το πήρα για ενιαίο χώρο (σαλονοκουζίνα) 40κάτι τετραγωνικά και τελικά μου μου καλύπτει και τα 62τμ που είναι το διαμέρισμα.

Το κλιματιστικό στον δωμάτιο δεν το έχω ανάψει παρά μία φορά μέχρι τώρα.

Άσε που παίζει να καίει λιγότερο τώρα σε σχέση με το 12άρι του carrefour

Καλώς ήρθες στην twin ring rotary εποχή . 

Μόνο με αυτήν την τεχνολογία έχεις τόσο χαμηλό θόρυβο. 

ASYG24KLCA σε 60τμ με επίσης twin ring rotary συμπιεστή :

0a35b7cfc7d68cce8fc2fbb327b5ef7a.png

150W , με εξωτερική 33.9 και μέσα 26. 

Ότι πληρώνεις παίρνεις φίλε μου . Κανόνας. 

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Μέσα στο σπίτι και πόσο μάλλον με αλουμίνια έχεις λιγότερους θορύβους . Σε εξωτερικό περιβάλλον ο θόρυβος της μονάδας "καλύπτεται" απο άλλους θορύβους . 
Αν πάρεις την εξωτερική μονάδα και την τοποθετήσεις στη μέση του πουθενά π.χ σε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα χωριό το βράδυ θα την ακούς περισσότερο . :P

Μάλλον δεν έχεις ακούσει από κοντά Toshiba από κοντά. Ή να προσπαθήσεις έστω. 

21 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Μπήκε τελικά το Ultimate Comfort.. μετά απο 25 μέρες αναμονή 😛  Και το δεύτερο ήταν χτυπημένο... αλλα πολύ λιγότερο... το είχα αφήσει κλειστό το κουτί για να το δει και το συνεργείο και μόλις το άνοιξαν το είδαν μπροστά μου ότι ηταν χτυπημένο σε 1-2 σημεία.. αλλά κατά τα άλλα μάλλον δεν έχει κάτι οπότε το βάλαμε πάνω. Μπήκε 4 μέτρα σωλήνας και μπήκε και η αντλία αλλά κάτι μου λέει οτι έγινε βιαστικά.. έχω δει εδώ να λένε για 20 λεπτά νομίζω τελείωσε σε λιγότερο απο 10.

Anyway όλα καλά φαίνονται μάλλον.. το έχω εδώ και κανα μισάωρο και η αίσηθση είναι μαγική.. θόρυβο νομίζω περισσότερο κάνει το PC παρά το A/C αλλά για πιο σίγουρα θα το καταλάβω το βράδυ :)

Και πολλά είναι τα 10λεπτά σε τόσο λεπτές σωλήνες. Μια χαρά. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ζηλεύω το Ultimate. Καλοδούλευτο!

4 ώρες πριν, al21 είπε

Καλησπερα παιδια,

Θα ηθελα να ζητησω τις συμβουλες σας, μιας και πολλοι εδω φαινεται να το κατεχουν το θεμα.

Θελω να βαλω 2 κλιματιστικα στον χωρο, που επισυναψα. Πρωτη μου προταιρεοτητα ειναι η δυνατοτητα θερμανσης. Περιοχη Υμηττος Αθηνα, προσανατολισμος βορειοδυτικος. Τα αλουμινια ειναι 20ετιας διπλα τζαμια χωρις θερμοστοπ. Προτιμω επωνυμη λυση κατα προτιμηση μιτσουμπισι. Ευπροσδεκτες και σμαρτ λειτουργιες.

Ποια μοντελα πιστευετε αξιζουν. Ποσα btu. καλυτερη θεση;

Ευχαριστω πολυ !

Untitled_1920x1080.png

Στα 55τμ θα βάλεις αυτό :

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

ή αυτό https://airsamoilis.gr/product/srk-src-71zr-w/

Θέλει μηχανικό ή ψυκτικό για σίγουρα. 

Στον 23άρι χώρο, αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/18978930/Mitsubishi-SRK-SRC-35ZS-W.html

ή αυτό https://www.skroutz.gr/s/14653206/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP35VG.html

Αν θες πιο πολύ εγγύηση, τότε Toshiba :

https://www.skroutz.gr/s/18727449/Toshiba-Shorai-Premium-24J2AVRG-E-B24J2KVRG.html

και https://www.skroutz.gr/s/18862706/Toshiba-Shorai-Premium-13J2AVRG-E-B13J2KVRG.html

ΥΓ Αφού το θες για θέρμανση, θα πρότεινα να περιμένεις κάπου τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη που πέφτουν οι τιμές . 

Επεξ/σία από liakjim
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Μέσα στο σπίτι και πόσο μάλλον με αλουμίνια έχεις λιγότερους θορύβους . Σε εξωτερικό περιβάλλον ο θόρυβος της μονάδας "καλύπτεται" απο άλλους θορύβους . 
Αν πάρεις την εξωτερική μονάδα και την τοποθετήσεις στη μέση του πουθενά π.χ σε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα χωριό το βράδυ θα την ακούς περισσότερο . :P

To αν είναι το ίδιο προϊόν (φασόν ή αλλιώς private label, γιατί αυτό σημαίνει φασόν και όχι αυτό που πολύ πιστεύουν ότι φασόν είναι δεύτερης σειράς κλιματιστικό ή κάποιος κλώνος του αρχικού μηχανήματος ) το ξέρουν μόνο οι εταιρίες . Κοιτώντας design και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν σημαίνει  κάτι . Η επιβεβαίωση έρχεται απο τις κωδικοποιήσεις του εργοστασίου και απο τις διασκορπίσεις  του προϊόντος . 

Εξαρτάται απο πολλά πράγματα. 

Το σχεδιασμό της μονάδας . Αν το λεκανάκι είναι αποσπόμενο εξάρτημα ή  είναι ένα σώμα με όλο το σασί του μηχανήματος . Αν είναι ένα σώμα με το σασί καταλαβαίνεις ότι όλο το μηχάνημα πρέπει να γίνει βίδες και να συναρμολογηθεί απο την αρχή . 

Επίσης εξαρτάται απο την πολιτική χρέωσης των ανταλλακτικών απο την αντιπροσωπεία . Η κάθε εταιρεία χρεώνει διαφορετικά ή να το πώ αλλιώς χρεώνει ότι θέλει . Κάποιες εταιρίες έχουν φθηνά τα ανταλλακτικά τους γιατί δεν επιδιώκουν κέρδη απο αυτά άλλες επιδιώκουν κέρδη και μάλιστα μεγάλα . 

Αφού έκανες service γιατί δεν ρώτησες τον ψυκτικό σου να σου πεί κόστος ανταλλακτικού και εργασία ; 

Μα για πολλα μηχανηματα που κυκλοφορουν αυτη την στιγμη στην αγορα η μονη διαφορα ειναι το design , αυτο αλλαζει και την κωδικοποιηση . Λιγα τα εργοστασια παραγωγης κλιματιστικων παρα πολλες οι εταιριες. Δεν γινεται να υπαρχουν π.χ. 350 μοναδες παραγωγης κλιματιστικων.  Προφανως και ο ορος φασον εδω ειναι αδοκιμος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spyros_vas είπε

Δεν το γνωριζει και ειπα μηπως υπαρχει καποια ιδεα εδω σχετικα με το κοστος για να μου ερθει πιο μαλακα αυριο που θα παρω στην αντιπροσωπεια :)

Xαπακώσου απο σήμερα για να ακούσεις αύριο κόστος :P  . Πέρα απο την πλάκα όταν μάθεις κόστος ανταλλακτικού και εργασίας  πες μας . Τουλάχιστον εγώ εχω περιέργεια για την Panasonic. . 

Δημοσ.

Την Πέμπτη έρχεται το fujitsu asyg23klca. Από οτι μου είπαν σε μαγαζιά το Mitsubishi msz/muz GF71VE είναι εξαντλημένο και θα έρθει πάλι από Σεπτέμβρη, δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι τότε, μου πρότειναν το AP71 αλλά ήταν εκτός budget. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Την Πέμπτη έρχεται το fujitsu asyg23klca. Από οτι μου είπαν σε μαγαζιά το Mitsubishi msz/muz GF71VE είναι εξαντλημένο και θα έρθει πάλι από Σεπτέμβρη, δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι τότε, μου πρότειναν το AP71 αλλά ήταν εκτός budget. 

Πρωτότυπο!!!!!! 😋

Δημοσ.

2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Αν πάρεις την εξωτερική μονάδα και την τοποθετήσεις στη μέση του πουθενά π.χ σε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα χωριό το βράδυ θα την ακούς περισσότερο . :PTo αν είναι

Καλά από μέσα δεν ακούς έτσι κι αλλιώς.

Όταν αναφέρθηκα στον θόρυβο  εννοούσα ότι ήμουν στο μπαλκόνι δίπλα στην εξωτερική μονάδα, όχι μέσα από στο σπίτι.

Μόλις βρω χρόνο, πιθανών το σαββατοκύριακο, θα τραβήξω βίντεο κατά την έναρξη του μηχανήματος που δουλεύει στο full για να ψύξει το δωμάτιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

34 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Την Πέμπτη έρχεται το fujitsu asyg24klca. Από οτι μου είπαν σε μαγαζιά το Mitsubishi msz/muz GF71VE είναι εξαντλημένο και θα έρθει πάλι από Σεπτέμβρη, δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι τότε, μου πρότειναν το AP71 αλλά ήταν εκτός budget. 

FTFY

Τι σας πιάνει όλους και αγοράζετε λίγο αφότου τελειώσουν οι εκπτώσεις? 😬

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Μάλλον δεν έχεις ακούσει από κοντά Toshiba από κοντά. Ή να προσπαθήσεις έστω. 

Rotary, twin rotary ,swing έχω ακούσει . Συνήθως υπάρχει διαφορά θορύβου μεταξύ twin rotary και rotary αλλά δεν μπορώ να πω με την καμία ότι το ένα κάνει σαν ντιεζελογεννήτρια και το άλλο σαν να φυσάει δυνατά. Αλλά μου χει τύχει να ακούσω rotary μηχάνημα να είναι εξίσου καλό σε θόρυβο με twin rotary . Γιατί δεν είναι μόνο η τεχνολογία του συμπιεστή που θα κάνει την διαφορά . Είναι και τα ηχομονωτικά υλικά γύρω απο το συμπιεστή, τα αντικραδασμικά του συμπιεστή και η τεχνολογική υλοποίηση του κατασκευαστή . Σαφώς δεν παράγουν το ίδιο θόρυβο όλοι οι twin rotary απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή.Ο καθένας εφαρμόζει και δική του τεχνολογία βελτίωσης .  Είναι λάθος να βλέπουμε μονόπλευρα ένα ζήτημα . Ο θόρυβος είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και του συνόλου της τεχνολογίας που εφαρμόζεται σε μια διάταξη . Όχι μιας και μόνο τεχνολογίας .Αν ήταν τόσο απλό θα είμασταν όλοι επιστήμονες τώρα . 

Πριν δεν έθιξα αυτό . Ανέφερα μόνο ότι ένα μηχάνημα εντός κατοικήσιμης περιοχής λόγω θορύβου εξωτερικών παραγόντων ακούγεται λιγότερο απο το να έχουμε το ίδιο μηχάνημα σε μια εξοχική ησυχία που το μόνο που θα ακούγεται είναι ο ..κούκος . 

Αλλά μην είμαστε υπερβολικοί . Όλες οι σύγχρονες inverter εξωτερικές μονάδες είναι "ήσυχες" σε γενικές γραμμές. Σαφώς θα υπάρχουν διαφορές στο θόρυβο απο μοντέλο σε μοντέλο λόγω των παραπάνω που ανέφερα αλλά μην αγγίζουμε τα όρια του ψυχαναγκασμού για μια εξωτερική μονάδα που δεν την έχεις καν μέσα στο σπίτι σου.Στην τελική ο θόρυβος που παράγει ακόμα και η "χειρότερη" εξωτερική μονάδα όταν κάθεσαι στο μπαλκόνι σου δεν σε ενοχλεί  , απλά ακούγεται . 

Να μιλήσουμε για το θόρυβο των εσωτερικών μονάδων, ναι έχει ουσία . Με την εσωτερική μονάδα κοιμάσαι αγκαλιά . Με την εξωτερική μονάδα πάντως όχι  . 

28 λεπτά πριν, liakjim είπε

FTFY

Βίτσιο ! Λεφτά υπάρχουν ! :P

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Rotary, twin rotary ,swing έχω ακούσει . Συνήθως υπάρχει διαφορά θορύβου μεταξύ twin rotary και rotary αλλά δεν μπορώ να πω με την καμία ότι το ένα κάνει σαν ντιεζελογεννήτρια και το άλλο σαν να φυσάει δυνατά. Αλλά μου χει τύχει να ακούσω rotary μηχάνημα να είναι εξίσου καλό σε θόρυβο με twin rotary . Γιατί δεν είναι μόνο η τεχνολογία του συμπιεστή που θα κάνει την διαφορά . Είναι και τα ηχομονωτικά υλικά γύρω απο το συμπιεστή, τα αντικραδασμικά του συμπιεστή και η τεχνολογική υλοποίηση του κατασκευαστή . Σαφώς δεν παράγουν το ίδιο θόρυβο όλοι οι twin rotary απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή.Ο καθένας εφαρμόζει και δική του τεχνολογία βελτίωσης .  Είναι λάθος να βλέπουμε μονόπλευρα ένα ζήτημα . Ο θόρυβος είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και του συνόλου της τεχνολογίας που εφαρμόζεται σε μια διάταξη . Όχι μιας και μόνο τεχνολογίας .Αν ήταν τόσο απλό θα είμασταν όλοι επιστήμονες τώρα . 

Πριν δεν έθιξα αυτό . Ανέφερα μόνο ότι ένα μηχάνημα εντός κατοικήσιμης περιοχής λόγω θορύβου εξωτερικών παραγόντων ακούγεται λιγότερο απο το να έχουμε το ίδιο μηχάνημα σε μια εξοχική ησυχία που το μόνο που θα ακούγεται είναι ο ..κούκος . 

Αλλά μην είμαστε υπερβολικοί . Όλες οι σύγχρονες inverter εξωτερικές μονάδες είναι "ήσυχες" σε γενικές γραμμές. Σαφώς θα υπάρχουν διαφορές στο θόρυβο απο μοντέλο σε μοντέλο λόγω των παραπάνω που ανέφερα αλλά μην αγγίζουμε τα όρια του ψυχαναγκασμού για μια εξωτερική μονάδα που δεν την έχεις καν μέσα στο σπίτι σου.Στην τελική ο θόρυβος που παράγει ακόμα και η "χειρότερη" εξωτερική μονάδα όταν κάθεσαι στο μπαλκόνι σου δεν σε ενοχλεί  , απλά ακούγεται . 

Να μιλήσουμε για το θόρυβο των εσωτερικών μονάδων, ναι έχει ουσία . Με την εσωτερική μονάδα κοιμάσαι αγκαλιά . Με την εξωτερική μονάδα πάντως όχι  . 

Βίτσιο ! Λεφτά υπάρχουν ! :P

Προσωπικά επειδή είχα την τύχη να έχω δύο  καινούργια κλιματιστικα,στο ίδιο ακριβώς σημείο.. όταν δούλευε ο Toyo ακουγόταν σε όλο το τετράγωνο.. (κανονικά όμως,δεν υπερβαλω) ενώ το shorai δίπλα είσαι (βράδυ ησυχία χωριό) και δεν κάνει κιχ.(ειδικά όταν δουλεύει χαμηλά)  Δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα συμπιεστή,η κάτι άλλο..Η προσωπική μου εμπειρία είναι ντιζελογεννητρια και ανεμιστήρας :)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Μετά από πολύ διάβασμα, ακύρωση παραγγελίας από Κωτσόβολο ( μάλλον σε καλό βγήκε) βρήκα το Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZR-W 24.000 btu  1230 ευρώ συν 90 ευρώ τοποθέτηση.  Θα τοποθετηθεί σε ενιαίο χώρο περίπου 60 τ.μ. περιοχή Πάτρας. Στο ιστορικό τιμών στο skroytz βλέπω ότι το συγκεκριμένο δεν έχει πέσει ποτέ χαμηλά. Δεδομένου ότι το θέλω κυρίως για θέρμανση αξίζει να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβρη, μήπως υπάρξει κάποια προσφορά ή να προχωρήσω σε αγορά;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kprimax είπε

Μετά από πολύ διάβασμα, ακύρωση παραγγελίας από Κωτσόβολο ( μάλλον σε καλό βγήκε) βρήκα το Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZR-W 24.000 btu  1230 ευρώ συν 90 ευρώ τοποθέτηση.  Θα τοποθετηθεί σε ενιαίο χώρο περίπου 60 τ.μ. περιοχή Πάτρας. Στο ιστορικό τιμών στο skroytz βλέπω ότι το συγκεκριμένο δεν έχει πέσει ποτέ χαμηλά. Δεδομένου ότι το θέλω κυρίως για θέρμανση αξίζει να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβρη, μήπως υπάρξει κάποια προσφορά ή να προχωρήσω σε αγορά;

Εγώ θα περίμενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Xαπακώσου απο σήμερα για να ακούσεις αύριο κόστος :P  . Πέρα απο την πλάκα όταν μάθεις κόστος ανταλλακτικού και εργασίας  πες μας . Τουλάχιστον εγώ εχω περιέργεια για την Panasonic. . 

Τελικως το κλιματιστικο ειναι Fujitsu και 2 αλλους τεχνικους που ρωτησα δεν τους ειχε τυχει επισης ποτε.

Θα κανω ενα τηλεφωνο αυριο στην αντιπροσωπεια και ο θεος βοηθος. :D

Επεξ/σία από spyros_vas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/7/2019 στις 1:11 ΜΜ, marioboni είπε

Αξίζει κάποιο ως 450 από τον Κωτσόβολο με την δωρεάν εγκατάσταση;

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu?v=0&10939=41706&order=1

Η έστω έχει πάρει κάποιο το μάτι σας μέχρι 380, ώστε με την εγκατάσταση να φτάσει το ίδιο ποσό;

Το carrier με το υψηλότερο seer μου γυαλισε

Καλησπέρα! Επειδή ψάχνω και εγώ κλιματιστικό στα 12.000btu αλλά να είναι και λίγο αξιόλογο ως μάρκα και όχι τρίτης - τέταρτης κατηγορίας, έχω καταλήξει στο MIDEA Prime (έχει και πιστοποίηση Eurovent) που είναι και στα δικά σου χρηματικά όρια.

BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155328554/midea-prime-ma2-12nxd0-ima-12n8d0-o.html (Από 334,97€) στα 335,00 ευρώ ετοιμοπαράδοτο

ή το ίδιο αλλά με εγκατάσταση δώρο συν 50,00  αν δώσεις άλλο κλιματιστικό για ανακύκλωση https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-prime-ma2-12nxd0-i-prime-wifi-ready-1211220.html στα 449,00 - 70,00 εγκατάσταση - 50,00 ανακύκλωση = 329,00 ευρώ

SEER: 6,1 SCOP:5,1

Watt ΨΥΞΗΣ (130-1580)

Watt ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (120-1580)

Επεξ/σία από ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019
Δημοσ.

Καλησπέρα,

χρειάζομαι την βοήθειά σας στην επιλογή κλιματιστικού, με κύρια χρήση ψύξη,  για κάλυψη ενιαίου χώρου 35 τμ κουζίνας - καθιστικού με μέτρια μόνωση νοτιοδυτικού προσανατολισμού.

Η προτεραιότητές μου είναι

1. θόρυβος λειτουργίας

2. κόστος λειτουργίας

3. ποιότητα αέρα

4. κόστος αγοράς ( μέγιστο 1100-1.200 Ευρώ, κ λιγότερα δεκτό)

τώρα έχω 1 mitsubishi  22.000 btu 15 ετίας , καλύπτει πολύ άνετα τον χώρο, όμως είναι πολύ θορυβόδες, δεν μπορώ να πετύχω ιδανική θερμοκρασία, 26 βαθμούς απγώνω κ 27 ζεσταίνομαι, κ φυσικά έχω κάνει την ΔΕΗ πλούσιους.

Ευχαριστώ

Γιώργος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

FTFY

Καλησπέρα!  Οι εκπτώσεις τελειώνουν στις 31 Αυγούστου! :lol:

Και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια καλή και αξιόλογη προσφορά σε κλιματιστικά στην περίοδο των εκπτώσεων που διανύουμε!...

Επεξ/σία από ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...