Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tmgiorgio24 είπε

https://www.welcomestores.gr/product/2110680-inventor-premium-pr1vi32-18wfpr1vo32-18-wifi-klimatistiko-toikhou.html?filters=7251-14001-18000-btu,7252-18001-24000-btu&sort=price#texnika-xaraktiristika

850 με τοποθέτηση αξίζει; πολλα μοντέλα η invertor στα 18000 btu, έχουν καμία διαφορά ουσιωδη; 

φασον κινέζικα...σίγουρα κάποια καλύτερα, κάποια χειρότερα...πήγαινε σε FUJITSU,DAIKIN,MITSUBISHI, TOSHIBA αν το budget το διακαιολογεί...πολυ καλο το fujitsu 18000btu και εχουν γραφτει πολλα για αυτο εδω στο forum

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tmgiorgio24 είπε

https://www.welcomestores.gr/product/2110680-inventor-premium-pr1vi32-18wfpr1vo32-18-wifi-klimatistiko-toikhou.html?filters=7251-14001-18000-btu,7252-18001-24000-btu&sort=price#texnika-xaraktiristika

850 με τοποθέτηση αξίζει; πολλα μοντέλα η invertor στα 18000 btu, έχουν καμία διαφορά ουσιωδη; 

Τι το θες; Ψύξη , θέρμανση και τα 2; Πολλές ώρες χρήσης ή περιστασιακά; Μέγιστο όριο χρημάτων; Χώρος που θα μπει;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, liakjim είπε

Με το asyg στην ίδια περίπου τιμή, δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα.

Βασικά μου φαίνεται ακριβό για κινέζικο φασόν.

Περίεργα τα νούμερα, θα περίμενα χειρότερη τη θέρμανση στα χαμηλά. Η θέρμανση δεν είναι τραγική, η ψύξη είναι. Ειδικά που στην ψυξη έχεις eco. Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι οι τιμές απόδοσης και όχι το input watts. Βέβαια από τις τιμές ψιλιαζεσαι τί θα δεις στην πράξη. Προσωπικά δεν τις πιστεύω ούτε αυτες , μιας και κάτι toyotomi έλεγαν αλλά ποτέ δεν βλέπαμε.

Επίσης δεν ξέρω πως είναι τα πλαστικά του 24αριου αλλά αν είναι σαν το 9αρι που πήρα, ετοιμάσου για τρελά κρακς διαστολων αν το θες για θέρμανση.

Τουλάχιστον έχει καλές τιμές θορύβου.

Πραγματικα τα πλαστικα του Crystal ii πολυ μετρια , επιπεδου Morris[TCL]. Τo GE Prime+ [Haier] ειναι καλυτερο σε αυτο το τομεα

Παντος φασον φασον δεν ειναι το Carrier..

corporate-img.jpg

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Waterfall1 είπε

Πραγματικα τα πλαστικα του Crystal ii πολυ μετρια , επιπεδου Morris[TCL]. Τo GE Prime+ [Haier] ειναι καλυτερο σε αυτο το τομεα

corporate-img.jpg

Δεν είμαι και μέσα στη μοριακή δομή του πλαστικού, αλλά του Carrier που είναι ίδιο με το Aria και το Bosch,  μου φάνηκαν ένα κλικ καλύτερα από του Morris και ίδια με του Haier.

Στην πράξη βέβαια που το δοκίμασα, τρίζουν σαν π*υτάνα  (βάλτε ακουστικά):

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι το θες; Ψύξη , θέρμανση και τα 2; Πολλές ώρες χρήσης ή περιστασιακά; Μέγιστο όριο χρημάτων; Χώρος που θα μπει;

Θα μπει σε χώρο 40 τ. μ, 2 δωμάτια, δεν είναι κυριά κατοικία οπότε η χρήση θα είναι περιστασιακή, θα το χρησιμοποιώ κ για θέρμανση κ για ψύξη, τώρα buget 1000euro με τοποθετήση είναι το ταβάνι 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tmgiorgio24 είπε

Θα μπει σε χώρο 40 τ. μ, 2 δωμάτια, δεν είναι κυριά κατοικία οπότε η χρήση θα είναι περιστασιακή, θα το χρησιμοποιώ κ για θέρμανση κ για ψύξη, τώρα buget 1000euro με τοποθετήση είναι το ταβάνι 

Για περιστασιακή χρήση θα έβαζα αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1409383/tcl-elite-plus-tac-18chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει κάποιο ως 450 από τον Κωτσόβολο με την δωρεάν εγκατάσταση;

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu?v=0&10939=41706&order=1

Η έστω έχει πάρει κάποιο το μάτι σας μέχρι 380, ώστε με την εγκατάσταση να φτάσει το ίδιο ποσό;

Το carrier με το υψηλότερο seer μου γυαλισε

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είμαι και μέσα στη μοριακή δομή του πλαστικού, αλλά του Carrier που είναι ίδιο με το Aria και το Bosch,  μου φάνηκαν ένα κλικ καλύτερα από του Morris και ίδια με του Haier.

Στην πράξη βέβαια που το δοκίμασα, τρίζουν σαν π*υτάνα  (βάλτε ακουστικά):

Μπα ιδια μετριοτητα με τα TCL ειναι στα πλαστικα  τα Haier[τα καινουργια τουλαχιστον] δεν κανουν ετσι. Tουλαχιστον κερδιζει(γενικα..) σε καταναλωση.

ΥΓ Αν και μαλλον χανει σε αποδοση σε πολυ κρυο..!

ομοιως και τα Aria και 

Bosch serie 6(εδιτ:καλυτερα πλαστικα-ιδιο μηχανημα).

Επεξ/σία από Waterfall1
Δημοσ.

Το ότι το Toshiba ακούγεται περισσότερο η εσωτερική μονάδα από την εξωτερική με ξεπερνάει.

Δεν εννοώ ότι κάνει πολύ θόρυβο το μέσα αλλά το έξω ακούγεται σαν θρόισμα αέρα παρά σαν ανεμιστήρας κλιματιστικού.

Σε σχέση με το προηγούμενο παλιό που έκανε σαν αεροπλάνο σε απογείωση είναι εντυπωσιακή η διαφορά.

Λες και είναι σβηστό ένα πράγμα, αν δεν έβγαζε κρύο αέρα θα έλεγα ότι είναι χαλασμένο-dead-νεκρό.

Επίσης υποτίθεται το πήρα για ενιαίο χώρο (σαλονοκουζίνα) 40κάτι τετραγωνικά και τελικά μου μου καλύπτει και τα 62τμ που είναι το διαμέρισμα.

Το κλιματιστικό στον δωμάτιο δεν το έχω ανάψει παρά μία φορά μέχρι τώρα.

Άσε που παίζει να καίει λιγότερο τώρα σε σχέση με το 12άρι του carrefour

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Θα ηθελα να ζητησω τις συμβουλες σας, μιας και πολλοι εδω φαινεται να το κατεχουν το θεμα.

Θελω να βαλω 2 κλιματιστικα στον χωρο, που επισυναψα. Πρωτη μου προταιρεοτητα ειναι η δυνατοτητα θερμανσης. Περιοχη Υμηττος Αθηνα, προσανατολισμος βορειοδυτικος. Τα αλουμινια ειναι 20ετιας διπλα τζαμια χωρις θερμοστοπ. Προτιμω επωνυμη λυση κατα προτιμηση μιτσουμπισι. Ευπροσδεκτες και σμαρτ λειτουργιες.

Ποια μοντελα πιστευετε αξιζουν. Ποσα btu. καλυτερη θεση;

Ευχαριστω πολυ !

Untitled_1920x1080.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bilythekid είπε

Το μέσα δουλεύει κανονικά, αλλά δεν βγάζει κρύο αέρα. Η εξωτερική μονάδα δουλεύει ο ανεμιστήρας αλλά χαμηλά σχεδόν αθόρυβα και σαν να πάει να πάρει παραπάνω στροφές αλλά κόβει, κάνει όπως κάνει μια ηλεκτροκοληση αλλά πιο χαμηλά. 

Αυτο που περιγραφεις ειναι οτι δεν παιρνει μπροστα ο συμπιεστης... Χρειαζεσαι ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ τεχνικο να το δει.. αν εισαι τυχερος τα εφτυσε ο πυκνωτης εκκινησης.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Εκανα σημερα service ενα κλιματιστικο Panasonic Inverter 7ετιας στο οποιο εχει ραγισει το λεκανακι της εσωτερικης μοναδας

Γνωριζει κανεις ενα παραπλησιο κοστος επισκευης ? Να δω αν αξιζει τον κοπο.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, halvas69 είπε

Το ότι το Toshiba ακούγεται περισσότερο η εσωτερική μονάδα από την εξωτερική με ξεπερνάει.

Δεν εννοώ ότι κάνει πολύ θόρυβο το μέσα αλλά το έξω ακούγεται σαν θρόισμα αέρα παρά σαν ανεμιστήρας κλιματιστικού.

Σε σχέση με το προηγούμενο παλιό που έκανε σαν αεροπλάνο σε απογείωση είναι εντυπωσιακή η διαφορά.

Λες και είναι σβηστό ένα πράγμα, αν δεν έβγαζε κρύο αέρα θα έλεγα ότι είναι χαλασμένο-dead-νεκρό.

Επίσης υποτίθεται το πήρα για ενιαίο χώρο (σαλονοκουζίνα) 40κάτι τετραγωνικά και τελικά μου μου καλύπτει και τα 62τμ που είναι το διαμέρισμα.

Το κλιματιστικό στον δωμάτιο δεν το έχω ανάψει παρά μία φορά μέχρι τώρα.

Άσε που παίζει να καίει λιγότερο τώρα σε σχέση με το 12άρι του carrefour

Μέσα στο σπίτι και πόσο μάλλον με αλουμίνια έχεις λιγότερους θορύβους . Σε εξωτερικό περιβάλλον ο θόρυβος της μονάδας "καλύπτεται" απο άλλους θορύβους . 
Αν πάρεις την εξωτερική μονάδα και την τοποθετήσεις στη μέση του πουθενά π.χ σε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα χωριό το βράδυ θα την ακούς περισσότερο . :P

3 ώρες πριν, Waterfall1 είπε

corporate-img.jpg

To αν είναι το ίδιο προϊόν (φασόν ή αλλιώς private label, γιατί αυτό σημαίνει φασόν και όχι αυτό που πολύ πιστεύουν ότι φασόν είναι δεύτερης σειράς κλιματιστικό ή κάποιος κλώνος του αρχικού μηχανήματος ) το ξέρουν μόνο οι εταιρίες . Κοιτώντας design και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν σημαίνει  κάτι . Η επιβεβαίωση έρχεται απο τις κωδικοποιήσεις του εργοστασίου και απο τις διασκορπίσεις  του προϊόντος . 

18 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Καλησπερα σε ολους

Εκανα σημερα service ενα κλιματιστικο Panasonic Inverter 7ετιας στο οποιο εχει ραγισει το λεκανακι της εσωτερικης μοναδας

Γνωριζει κανεις ενα παραπλησιο κοστος επισκευης ? Να δω αν αξιζει τον κοπο.

Ευχαριστω πολυ.

Εξαρτάται απο πολλά πράγματα. 

Το σχεδιασμό της μονάδας . Αν το λεκανάκι είναι αποσπόμενο εξάρτημα ή  είναι ένα σώμα με όλο το σασί του μηχανήματος . Αν είναι ένα σώμα με το σασί καταλαβαίνεις ότι όλο το μηχάνημα πρέπει να γίνει βίδες και να συναρμολογηθεί απο την αρχή . 

Επίσης εξαρτάται απο την πολιτική χρέωσης των ανταλλακτικών απο την αντιπροσωπεία . Η κάθε εταιρεία χρεώνει διαφορετικά ή να το πώ αλλιώς χρεώνει ότι θέλει . Κάποιες εταιρίες έχουν φθηνά τα ανταλλακτικά τους γιατί δεν επιδιώκουν κέρδη απο αυτά άλλες επιδιώκουν κέρδη και μάλιστα μεγάλα . 

Αφού έκανες service γιατί δεν ρώτησες τον ψυκτικό σου να σου πεί κόστος ανταλλακτικού και εργασία ; 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Εξαρτάται απο πολλά πράγματα. 

Το σχεδιασμό της μονάδας . Αν το λεκανάκι είναι αποσπόμενο εξάρτημα ή  είναι ένα σώμα με όλο το σασί του μηχανήματος . Αν είναι ένα σώμα με το σασί καταλαβαίνεις ότι όλο το μηχάνημα πρέπει να γίνει βίδες και να συναρμολογηθεί απο την αρχή . 

Επίσης εξαρτάται απο την πολιτική χρέωσης των ανταλλακτικών απο την αντιπροσωπεία . Η κάθε εταιρεία χρεώνει διαφορετικά ή να το πώ αλλιώς χρεώνει ότι θέλει . Κάποιες εταιρίες έχουν φθηνά τα ανταλλακτικά τους γιατί δεν επιδιώκουν κέρδη απο αυτά άλλες επιδιώκουν κέρδη και μάλιστα μεγάλα . 

Αφού έκανες service γιατί δεν ρώτησες τον ψυκτικό σου να σου πεί κόστος ανταλλακτικού και εργασία ; 

Δεν το γνωριζει και ειπα μηπως υπαρχει καποια ιδεα εδω σχετικα με το κοστος για να μου ερθει πιο μαλακα αυριο που θα παρω στην αντιπροσωπεια :)

Επεξ/σία από spyros_vas
Δημοσ.

Μπήκε τελικά το Ultimate Comfort.. μετά απο 25 μέρες αναμονή 😛  Και το δεύτερο ήταν χτυπημένο... αλλα πολύ λιγότερο... το είχα αφήσει κλειστό το κουτί για να το δει και το συνεργείο και μόλις το άνοιξαν το είδαν μπροστά μου ότι ηταν χτυπημένο σε 1-2 σημεία.. αλλά κατά τα άλλα μάλλον δεν έχει κάτι οπότε το βάλαμε πάνω. Μπήκε 4 μέτρα σωλήνας και μπήκε και η αντλία αλλά κάτι μου λέει οτι έγινε βιαστικά.. έχω δει εδώ να λένε για 20 λεπτά νομίζω τελείωσε σε λιγότερο απο 10.

Anyway όλα καλά φαίνονται μάλλον.. το έχω εδώ και κανα μισάωρο και η αίσηθση είναι μαγική.. θόρυβο νομίζω περισσότερο κάνει το PC παρά το A/C αλλά για πιο σίγουρα θα το καταλάβω το βράδυ :)

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...