Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ronyaldo είπε

Μετά από πολύ σκέψη και ατελείωτο ψάξιμο την έκανα την μακακια
Πήρα από Κωτσόβολο το carrier crystal ii στα 910 με εγκατάσταση
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198278-carrier-42qhb24d8sa-crystal-ii

Το επέλεξα κυρίως λόγω χαμηλού θορύβου και eurovent και αύριο έρχεται στο σπίτι
Αυτό που βλέπω τώρα (κατόπιν εορτής) ότι κινείται μεταξύ 2.6 ως 8.4 Kw στην ψύξη.
Είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγαλες οι τιμές όταν το fujitsu πάει μέχρι 150 watt?  Η δεν είναι αυτές οι τιμές που πρέπει να συγκρίνω? 

https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Crystal-brochure.pdf

image.png.a8cccb1d41fbd17fbb383d8dc67f94ab.png

Κοιτάς την απόδοση στην ψύξη . Δηλαδή τα ελάχιστα και μέγιστα btu/h  σε άλλη μονάδα μέτρησης (kw) . 

Το εύρος της ισχύς δεν το αναγράφουν .

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Κοιτάς την απόδοση στην ψύξη . Δηλαδή τα ελάχιστα και μέγιστα btu/h  σε άλλη μονάδα μέτρησης (kw) . 

Το εύρος της ισχύς δεν το αναγράφουν .

δλδ τα ελάχιστα είναι 3 φορές παραπάνω στο carrier από ότι στο fujitsu στην ψύξη. Δλδ το carrier το λιγότερο που θα καταναλώνει θα είναι γύρω στα 500w αν το fujitsu πιάνει 150?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Τo Aria ειναι το Mission2 σε φασόν εκδοση;

Δεν νομιζω γιατι εχουν διαφορετικο seer 7.1 εναντι 8.2,αλλα και διαφορα θορυβου 20/23/31/39db το Aria και 24/31.5/39db το mission 2.

συν καποιες μικροδιαφορες νομιζω οχι ιδιαιτερα σημαντικες.

59 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

9άρι ή 12άρι ;

Το θες για θέρμανση ή μόνο για ψύξη  ; 

9αρι, ψυξη μονο για κρεβατοκαμαρα.

Πηρα το Aria γιατι το mission μου ειπαν οτι θα παραλαβω απο μεθαυριο και δεν ηθελα να περιμενω αλλο. :-)

photo_2019-07-29_21-41-18.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ronyaldo είπε

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198278-carrier-42qhb24d8sa-crystal-ii

Αυτό που βλέπω τώρα (κατόπιν εορτής) ότι κινείται μεταξύ 2.6 ως 8.4 Kw στην ψύξη.
Είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγαλες οι τιμές όταν το fujitsu πάει μέχρι 150 watt?  Η δεν είναι αυτές οι τιμές που πρέπει να συγκρίνω? 

https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Crystal-brochure.pdf

Με το asyg στην ίδια περίπου τιμή, δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα.

Βασικά μου φαίνεται ακριβό για κινέζικο φασόν.

Περίεργα τα νούμερα, θα περίμενα χειρότερη τη θέρμανση στα χαμηλά. Η θέρμανση δεν είναι τραγική, η ψύξη είναι. Ειδικά που στην ψυξη έχεις eco. Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι οι τιμές απόδοσης και όχι το input watts. Βέβαια από τις τιμές ψιλιαζεσαι τί θα δεις στην πράξη. Προσωπικά δεν τις πιστεύω ούτε αυτες , μιας και κάτι toyotomi έλεγαν αλλά ποτέ δεν βλέπαμε.

Επίσης δεν ξέρω πως είναι τα πλαστικά του 24αριου αλλά αν είναι σαν το 9αρι που πήρα, ετοιμάσου για τρελά κρακς διαστολων αν το θες για θέρμανση.

Τουλάχιστον έχει καλές τιμές θορύβου.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με το asyg στην ίδια περίπου τιμή, δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα.

Βασικά μου φαίνεται ακριβό για κινέζικο φασόν.

Περίεργα τα νούμερα, θα περίμενα χειρότερη τη θέρμανση στα χαμηλά. Η θέρμανση δεν είναι τραγική, η ψύξη είναι. Ειδικά που στην ψυξη έχεις eco. Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι οι τιμές απόδοσης και όχι το input watts. Βέβαια από τις τιμές ψιλιαζεσαι τί θα δεις στην πράξη. Προσωπικά δεν τις πιστεύω ούτε αυτες , μιας και κάτι toyotomi έλεγαν αλλά ποτέ δεν βλέπαμε.

Επίσης δεν ξέρω πως είναι τα πλαστικά του 24αριου αλλά αν είναι σαν το 9αρι που πήρα, ετοιμάσου για τρελά κρακς διαστολων αν το θες για θέρμανση.

Τουλάχιστον έχει καλές τιμές θορύβου.

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει πιστοποίηση γιατί λες ότι δεν τις πιστεύεις ούτε αυτές τις τιμές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αύριο θα παραγγείλω το mitsubishi electric msz/muz GF71VE, κρίμα που δεν συνέχισε την εκπτωτική περίοδο ο Κότσο. Ελπίζω να προλάβω τον καύσωνα το επόμενο ΣΚ. 

4 ώρες πριν, ronyaldo είπε

Λοιπόν, τα 150W που λένε για fujitsu και άλλα μηχανήματα, είναι η ισχύς του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει το κλιματιστικό, δεν είναι η θερμική ενέργεια που αποδίδει στον χώρο, το 2.6 ως 8.4 kW που  λες είναι η θερμική ενέργεια. Η ισχύς αναφέρεται συνήθως ως Input power, το κακό είναι οτι δεν το αναγράφουν σε όλες τις μάρκες κλιματιστικών ποιες είναι οι μέγιστες και ελάχιστες τιμές ηλεκτρικής ισχύος. Στο κλιματιστικό που ψάχνεις αναφέρουν ισχύ και ρεύμα στο ονομαστικό φορτίο για ψύξη/θέρμανση, 2200/2320W και ρεύμα 10.2/9.7Α. Μια μέθοδος να προσδιορίσεις κατά προσέγγιση τις τιμές αυτές είναι αν γνωρίζεις τους EER/COP του κλιματιστικού, οχι δηλαδή τους εποχικούς συντελεστές SSER/SCOP, και αυτούς πάλι δεν τους λένε σε όλες τις μάρκες γιατί κινούνται βάσει SEER/SCOP, οι EER/COP είναι προσδιορισμένοι σε συνθήκες εργαστηρίου, στα παλαιά On/off μηχανήματα υπήρχε ΄μια στάνταρ τιμή για EER/SCOP και αν διαιρούσες την θερμική/ψυκτική ισχύ με αυτήν έβρισκες την ηλεκτρική ισχύ με καλή προσέγγιση, στο δικό μου toshiba 16ετίας π.χ αν διαιρέσεις βγαίνει ακριβώς η ηλεκτρική ισχύς που γράφει ο μετρητής. Το EER/COP αν δεν το γράφει μπορείς να το υπολογίσεις στο περίπου αν διαιρέσεις την ονομαστική θερμική ισχύ σε ψύξη/θέρμανση με την ηλεκτρική ισχύ που την γνωρίζεις ήδη. Για το μηχάνημα που έχεις το EER είναι 7.04kW / 2.32kW = 3.03 και για θέρμανση COP, 7.6kW/2.2kW = 3.45.

Eντελώς χονδρικά, λάβε υπόψη οτι μια τυπική τιμή για EER/COP ενός κλιματιστικού είναι γύρω από το 3.5, οπότε χονδρικά η θεωρητική υποτιθέμενη μέγιστη/ελάχιστη ισχύς κατανάλωσης του κλιματιστικού σου στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να είναι για ψύξη 0.74 - 2.2 kW και θέρμανση 0.43 - 2.7 kW. Για πραγματικές τιμές και το τι παίζει με μέγιστα/ελάχιστα, μόνο με μετρητή.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimostr είπε

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει πιστοποίηση γιατί λες ότι δεν τις πιστεύεις ούτε αυτές τις τιμές 

Δεν αναγράφονται οι ελάχιστες τιμές στα πιστοποιητικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/7/2019 στις 8:40 ΠΜ, liakjim είπε

Με τέτοιο τηλεκοντρόλ πως να μη σε πιάνει;

Αυτήν την στιγμή, νομίζω πως το shorai premium είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα από χαρακτηριστικά, δυνατότητες, εγγύηση, ποιότητα.

Αν κάποιος μπορεί να περιμένει, προτείνω να χτυπήσει το Toshiba στο επόμενο black Friday (πέρυσι τουλάχιστον είδαμε τις καλύτερες προσφορές όλης της χρονιάς).

ΥΓ Από απόλυτη απόδοση, το Mitsubishi heavy 22αρι αλλά υπολείπεται σε εγγύηση, δυνατότητες.

Ευτυχής κάτοχος κι εγώ του Shorai Premium 24 αρι. Για το τηλεχειριστήριο η πρώτη έλλειψη που μπορώ να δω αμέσως είναι πως δεν δείχνει την θέση των περσίδων(πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά). Περιμένει να καταλάβεις με τα beep του πλήκτρου που βρίσκεται..

Επεξ/σία από gsisr
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gsisr είπε

Ευτυχής κάτοχος κι εγώ του Shorai Premium 24 αρι. Για το τηλεχειριστήριο η πρώτη έλλειψη που μπορώ να δω αμέσως είναι πως δεν δείχνει την θέση των περσίδων(πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά). Περιμένει να καταλάβεις με τα beep του πλήκτρου που βρίσκεται..

Την δείχνει την θέση με το πλήκτρο airflow βγάζει στην οθόνη κάτι παύλες σχέδιο που δείχνει ακριβώς που φυσάνε και πως στέκονται , μιλάμε πάντα για τις εσωτερικές περσίδες 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gsisr είπε

Δυστυχώς ούτε στο προηγούμενο δειχνει. Με δύο μπιπ είναι η τελευταία θέση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου βγάζει κρύο αέρα, σαν να μην καλό παίρνει η εξωτερική μονάδα, λειτουργεί αλλά χαμηλά και ακούγεται ότι πάει να δώσει αλλά.... Τι να κάνω; να ρίξω νερό στο έξω μήπως έχει σκόνες; 

Επεξ/σία από bilythekid
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bilythekid είπε

Δεν μου βγάζει κρύο αέρα, σαν να μην καλό παίρνει η εξωτερική μονάδα, λειτουργεί αλλά χαμηλά και ακούγεται ότι πάει να δώσει αλλά.... Τι να κάνω; να ρίξω νερό στο έξω μήπως έχει σκόνες; 

Γίνε πιο συγκεκριμένος....Μάλλον θέλει φρεον...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, argitt είπε

Γίνε πιο συγκεκριμένος....Μάλλον θέλει φρεον...

Το μέσα δουλεύει κανονικά, αλλά δεν βγάζει κρύο αέρα. Η εξωτερική μονάδα δουλεύει ο ανεμιστήρας αλλά χαμηλά σχεδόν αθόρυβα και σαν να πάει να πάρει παραπάνω στροφές αλλά κόβει, κάνει όπως κάνει μια ηλεκτροκοληση αλλά πιο χαμηλά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.welcomestores.gr/product/2110680-inventor-premium-pr1vi32-18wfpr1vo32-18-wifi-klimatistiko-toikhou.html?filters=7251-14001-18000-btu,7252-18001-24000-btu&sort=price#texnika-xaraktiristika

850 με τοποθέτηση αξίζει; πολλα μοντέλα η invertor στα 18000 btu, έχουν καμία διαφορά ουσιωδη; 

Επεξ/σία από tmgiorgio24
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...