Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Mε έκανες πολύ χαρούμενο.Το είχα έγνοια.

Η εσωτερική όντως σου φαίνεται αθόρυβη;

Πολύ περίεργο.

Ή έχω αυτιά νυχτερίδας ή το δικό μου έχει θέμα.

Το 24άρι δεν έβαλες;

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις ένα video?

Δλδ η εξωτερική δεν έκανε στη θέρμανση σαν ελικόπτερο όπως εδώ ?

το 24ρι εβαλα ναι

στην ψυξη η εσωτερικη δεν εκανε κιχ μετα απο ενα σημειο και η εξωτερικη ηταν αθορυβη επισης.

η εσωτερικη στην θερμανση εκανε πολυ ανεκτο θορυβο δλδ με τηλεοραση ανοιχτη ουτε καν ακουγοταν. η εξωτερικη που τοποθετηθηκε κατω μολις εκλεισα τις πορτες δεν ακουγοταν σχεδον καθολου μεσα στο σπιτι.

μολις ανοιξα τις πορτες για να δω πως ακουγεται εκανε μεν θορυβο αλλα οχι κατι τραγικο σε σημειο να θελεις ηχομονωση.

θα τραβηξω βιντεακι οσο ποιο κοντα μπορω για να ακουγεται ο ηχος.

• Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

το 24ρι εβαλα ναι

στην ψυξη η εσωτερικη δεν εκανε κιχ μετα απο ενα σημειο και η εξωτερικη ηταν αθορυβη επισης.

η εσωτερικη στην θερμανση εκανε πολυ ανεκτο θορυβο δλδ με τηλεοραση ανοιχτη ουτε καν ακουγοταν. η εξωτερικη που τοποθετηθηκε κατω μολις εκλεισα τις πορτες δεν ακουγοταν σχεδον καθολου μεσα στο σπιτι.

μολις ανοιξα τις πορτες για να δω πως ακουγεται εκανε μεν θορυβο αλλα οχι κατι τραγικο σε σημειο να θελεις ηχομονωση.

θα τραβηξω βιντεακι οσο ποιο κοντα μπορω για να ακουγεται ο ηχος.

Oκ, συμφωνούμε ότι η εξωτερική στη ψύξη είναι παντελώς αθόρυβη.

Στα άλλα όμως έχω διαφορετική εμπειρία.

Θα περιμένω το ή τα video. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

h εσωτερικη μοναδα στην ψυξη σου κανει θορυβο????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις παρατηρήσει αν όταν ο ανεμιστήρας είναι στο FULL έχεις μικρότερη κατανάλωση ;

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

h εσωτερικη μοναδα στην ψυξη σου κανει θορυβο????

To video που σου ανέβασα εδώ ήταν από τη ψύξη https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57326166

Στην πραγματικότητα, όταν το κλιματιστικό έχει πιάσει θερμοκρασία, δουλεύει στο αυτόματο γύρω από τη low ταχύτητα.

Αν έχω ανοιχτή την τηλεόραση , όντως δεν το ακούω, αλλά αθόρυβο δεν το λες σε καμιά περίπτωση.

Δεν ξέρω, ή δεν έχεις ακούσει αθόρυβα κλιματιστικά (καλό για σένα), ή κάτι άλλο παίζει (πχ να είμαι περίεργος).

12 λεπτά πριν, Klausx είπε

Έχεις παρατήρηση αν όταν το ανεμιστήρας είναι στο FULL έχεις μικρότερη κατανάλωση ;

Θα το δω, το έχω πάντα στο auto.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

To video που σου ανέβασα εδώ ήταν από τη ψύξη https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57326166

Στην πραγματικότητα, όταν το κλιματιστικό έχει πιάσει θερμοκρασία, δουλεύει στο αυτόματο γύρω από τη low ταχύτητα.

Αν έχω ανοιχτή την τηλεόραση , όντως δεν το ακούω, αλλά αθόρυβο δεν το λες σε καμιά περίπτωση.

Δεν ξέρω, ή δεν έχεις ακούσει αθόρυβα κλιματιστικά (καλό για σένα), ή κάτι άλλο παίζει (πχ να είμαι περίεργος).

Θα το δω, το έχω πάντα στο auto.

το asyg24 κανει περιπου τον ιδιο θορυβο με το aircondition που εχει ο γειτονας μου 10ετιας fujitsu.

η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια απο κλιματιστικα αλλα  δεν με ενοχλησε ο θορυβος του!

Επεξ/σία από apostolisep3
Δημοσ.

Σφήνα ερώτηση , η κινεζια που έχω γράφει ,στην εξωτερική μονάδα 1000~3500 watt . Σημαίνει ότι η ελάχιστη είναι 1 κιλοβάτ ?

(είχα απορία για το πόσο κατεβαίνει ,μιας και δεν παίζει  να το μετρήσω)

Δημοσ.

Καλησπερα σας Κυριοι !! Μια ερωτηση κι απο εμενα που με βασανιζει μερες τωρα.. Θελω να βαλω στο υπνοδωματιο κλιματιστικο το οποιο ειναι περιπου 13τμ ψιλοταβανο χωρις μονωση στην ταρατσα αλλα με διπλα τζαμια. Θα με καλυψει πιστευετε ενα 9αρακι ή να παω καλυτερα σε 12αρι? Επισης ο Κωτσο εχει βγαλει μια καλη προσφορα κατ'εμε στα Toyotomi Satori 9Κ και 12κ btu με δωρεαν εγκατασταση αλλα με προβληματιζει που εχουν μονο 2 χρονια εγγυηση στην εσωτερικη μοναδα.. Μηπως να επαιρνα κανα Inventor με 10 χρονια εγγυηση μεσα/εξω και ας μου βγει λιγο παραπανω?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Εξαρτάται πιο συνεργείο θα έρθει (που εξαρτάται από την περιοχή σου).

Στη δική μου περίπτωση πάντως (Ωρωπός), ήταν σχετικά καλοί .

Ήταν απλή περίπτωση , με προϋπάρχουσα οπή.

Δεν ήταν πολύ σχολαστικοί , ούτε καθαροί, ούτε μάζεψαν κούτες, υλικά, σκουπιδάκια όπως διαβάσαμε πιο πίσω, αλλά τουλάχιστον δεν έφεραν καμία αντίρρηση σε ότι τους ζήτησα (κενό, μήκος κτλ). Όχι ότι θα είχαν και περιθώριο δλδ. 👿

Άρα αν πετύχω κάτι ενδιαφέρον είναι τζόκερ η κατάσταση

Όλα βέβαια στον άνθρωπο είναι 

Τώρα καλοκαίρι τρέχουν και σε φουλ ρυθμούς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζητούμενη θερμοκρασία:25 Εξωτερικη: 34 DAIKIN ATXC35b(12000btu).

Kολλημενο ωρες στο 175-180watt. Βεβαια, ο κομπρεσσορας ειναι απολυτα εκτεθειμενος στην ταρατσα χωρις καμια σκιαση...Μαλλον λογική τιμη που συμβασίζει με ενα seer 6.80. Βεβαιά, το μηχάνημα ειναι καλα ζυγισμένο με scop 5.87 οπότε περιμένω οτι θα ειναι οικονομικο και στη θερμανση.

67339508_10220772022150028_3651717908163198976_o.jpg

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, wiowia είπε

Mission 2 στα 400€ ή Aria στα 420€????

Ιδου η απορία...

Τo Aria ειναι το Mission2 σε φασόν εκδοση;

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
7 ώρες πριν, wiowia είπε

Mission 2 στα 400€ ή Aria στα 420€????

Ιδου η απορία...

9άρι ή 12άρι ;

Το θες για θέρμανση ή μόνο για ψύξη  ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πολύ σκέψη και ατελείωτο ψάξιμο την έκανα την μακακια
Πήρα από Κωτσόβολο το carrier crystal ii στα 910 με εγκατάσταση
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198278-carrier-42qhb24d8sa-crystal-ii

Το επέλεξα κυρίως λόγω χαμηλού θορύβου και eurovent και αύριο έρχεται στο σπίτι
Αυτό που βλέπω τώρα (κατόπιν εορτής) ότι κινείται μεταξύ 2.6 ως 8.4 Kw στην ψύξη.
Είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγαλες οι τιμές όταν το fujitsu πάει μέχρι 150 watt?  Η δεν είναι αυτές οι τιμές που πρέπει να συγκρίνω? 

https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Crystal-brochure.pdf

image.png.a8cccb1d41fbd17fbb383d8dc67f94ab.png

Επεξ/σία από ronyaldo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...