Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας! Θα κάνω μια ερώτηση και ελπίζω να είμαι "τυχερός" και να έχει τύχει το ίδιο και σε κάποιον άλλο από το φόρουμ.

Έχω ένα invertor της toyotomi. Παρατήρησα ότι ενώ το ρυθμίζω στους 28 βαθμούς στην ψύξη, αυτό συνεχίζει να ψύχει το χώρο επ αόριστον, ακόμα και αν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει αρκετούς βαθμούς κάτω από τους 28.

Με το χειριστήριο του, πάτησα να δω την θερμοκρασία που μου δίνει ο δικός του θερμοστάτης για το χώρο και διαπιστώνω ότι δείχνει την αρχική θερμοκρασία, όταν το βάζω μπροστά. Δδλ όταν θα ξεκινήσει να δουλεύει το aircondition, αν η αρχική θερμοκρασία είναι 33 βαθμοί, τότε 5 ώρες μετά ακόμα θα δείχνει ότι η θερμοκρασία του χώρου είναι 33 βαθμοί και θα ζορίζεται για να δροσίσει το χώρο (ενώ η πραγματική θερμοκρασία μπορεί να έχει φτάσει τους 22 βαθμούς).

Πατώντας αρκετές φορές το πλήκτρο τοτ χειροστηρίου για να μου δείξει τη θερμοκρασία του χώρου, θα ξεκολλήσει κι θα δείξει τη σωστή θερμοκρασία, οπότε και το aircondition μπαίνει σε κατάσταση συντήρησης της τρεχουσας θερμοκρασίας και απλά κάνει ανακύκλωση αέρα. Πχ όπως έίπα πριν είναι ρυθμισμένο στους 28, δείχνει πλέον ότι η θερκοκρασία του χώρου είναι 22 .

Μόλις όμως η θερμοκρασία του χώρου ξεπεράσει τη ρύθμιση (στο παράδειγμα τους 28 βαθμούς), και το αναγκάσει να ξαναμπεί σε λειτουργία ψυξης, τότε ξεκινά ξανά το μαρτύριο.

Έχω ένα δεύτερο toyotomi στο σπίτι, το οποίο μόλις η θερμοκρασία του αέρα πιάσει τη ρύθμιση μπαίνει σε λειτουργία συντήρησης, επομένως γνωρίζω ότι η συσκευή που σας ανέφερα δε λειτουργεί κανονικά.

Αυτό που θέλω είναι από την εμπειρία σας να μου πείτε αν μπορώ να κάνω εγώ κάποια ρύθμιση ή αν δε γίνεται, πόσο θα κοστίσει η επισκευή. Το κλιματιστικό το έχω 3 χρόνια, η εγγύηση του ήταν για 2 χρόνια και αφορούσε όλα τα μέρη ενώ 5 χρόνια έχει μόνο ο συμπιεστής.

Επεξ/σία από paliospanag
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mmike2503 είπε

Συγγνώμη, αν κατάλαβα καλά η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη από αυτή που ζητάς απ' το κλιματιστικό? Λες εξωτερική 28.7 και ζητούμενη 29.

Ακόμη που κάνει εντύπωση ότι ενώ έχει πιάσει τη θερμοκρασία που του ζητάς και έχει πάει και μισό βαθμό πιο κάτω η κατανάλωση μου δίνει να καταλάβω ότι ο συμπιεστής ακόμα δουλεύει για λόγους συντήρησης. 

Αλλά και πάλι για συντήρηση θερμοκρασιας για 9αρι μου φαίνονται πολλά τα 166 watt όταν το 24αρι fujitsu του @liakjim κατεβαίνει κάτω από τα 200watt στη συντήρηση και με μεγαλύτερες διαφορές εσωτερικής/ζητούμενης/εξωτερικής θερμοκρασίας  

Τα κλιματιστικά είναι ρυθμισμένα συνήθως να κλείνουν συμπιεστή όταν η θερμοκρασία πέσει 1 βαθμό κάτω απο αυτή που έχεις ορίσει . Οπότε δουλεύει φυσιολογικά . 

Για το συγκεκριμένο μοντέλο ή ελάχιστη στιγμιαία ισχύς που θα μπορούσε να πιάσει είναι 160 watts . 
Οι ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση που αναγράφεται είναι φυσιολογική για 9άρι . Πόσο κάτω να πέσει δηλαδή ; 

Το Toshiba Shorai το 9άρι έχει ελάχιστη στην ψύξη  170 watts  .
To Τοshiba Daiseikai 9  το 9άρι κλιματιστικό που κοστίζει 1000 ευρώ έχει ελάχιστη 150 watts . 

Όλες αυτές οι ελάχιστες στιγμιαίες καταναλώσεις πιάνονται υπο συνθήκες . Όπως επίσης και οι μέγιστες . Αν γκαζώσετε την μονάδα για να δείτε την μέγιστη στιγμιαία ισχύς της θα παρατηρήσετε ότι δεν είναι ίδια . Οι ελάχιστη και μέγιστη ισχύς  εξαρτόνται και απο την εξωτερική θερμοκρασία  και απο την διαφορά θερμοκρασίας μέσα στο χώρο . 

Αυτό που ψάχνω να βρώ είναι κάποια πληροφορία σε οποιοδήποτε κατασκευαστή υπό ποιες προϋποθέσεις μετρήθηκε η ελάχιστη  ισχύς. Τί εξωτερική θερμοκρασία , ποια ήταν η εσωτερική θερμοκρασία, σε ποιές ταχύτητες (και ισχύς) δούλευαν τα μοτέρ των ανεμιστήρων τόσο της μέσα όσο και της έξω μονάδας  κτλ . 

Επίσης όταν μιλάμε για ελάχιστη ισχύς , αυτή αφορά το σύνολο της μονάδας όχι μόνο τον συμπιεστή . 

3 ώρες πριν, doll είπε

Τα πρώτα δυο. 

Ta δύο Carrier έχουν SEER = 6.4 και SCOP = 5.1
και τιμή

Το General Electric έχει SEER=  7.1 και SCOP = 5.3 

Όσο πιο μεγάλοι αυτοί οι αριθμοί τόσο πιο οικονομικό είναι ένα μοντέλο  σε λειτουργία . SCOP αφορά την θέρμανση SEER την ψύξη . 

Το Carrier 42QHB24D8SC Coastal Plus καλύτερη τιμή :  939 ευρώ. 
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198303-carrier-42qhb24d8sc-coastal-plus?cmicc=skroutz

Το Carrier 42QHB24D8SA Crystal II καλύτερη τιμή: 845 ευρώ.
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198278-carrier-42qhb24d8sa-crystal-ii?cmicc=skroutz

Το General Electric καλύτερη τιμή : 699 ευρώ  (800 ευρώ -200 ευρώ που στα δίνουν σε μορφή δωροεπιταγής)  και δίνουν δώρο και την εγκατάσταση . 
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

Η Carrier δίνει εγγύηση  5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη εφόσον κάνεις ετήσια συντήρηση . 
Η General Electric δίνει 5 ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζεται ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση . 

Ξεκάθαρα το GE είναι καλύτερο σε καταναλώσεις, σε καλύτερη τιμή, δωρεάν εγκατάσταση  και καλύτερους όρους στην εγγύηση . 

52 λεπτά πριν, paliospanag είπε

Γεια σας! Θα κάνω μια ερώτηση και ελπίζω να είμαι "τυχερός" και να έχει τύχει το ίδιο και σε κάποιον άλλο από το φόρουμ.

Έχω ένα invertor της toyotomi. Παρατήρησα ότι ενώ το ρυθμίζω στους 28 βαθμούς στην ψύξη, αυτό συνεχίζει να ψύχει το χώρο επ αόριστον, ακόμα και αν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει αρκετούς βαθμούς κάτω από τους 28.

Με το χειριστήριο του, πάτησα να δω την θερμοκρασία που μου δίνει ο δικός του θερμοστάτης για το χώρο και διαπιστώνω ότι δείχνει την αρχική θερμοκρασία, όταν το βάζω μπροστά. Δδλ όταν θα ξεκινήσει να δουλεύει το aircondition, αν η αρχική θερμοκρασία είναι 33 βαθμοί, τότε 5 ώρες μετά ακόμα θα δείχνει ότι η θερμοκρασία του χώρου είναι 33 βαθμοί και θα ζορίζεται για να δροσίσει το χώρο (ενώ η πραγματική θερμοκρασία μπορεί να έχει φτάσει τους 22 βαθμούς).

Πατώντας αρκετές φορές το πλήκτρο τοτ χειροστηρίου για να μου δείξει τη θερμοκρασία του χώρου, θα ξεκολλήσει κι θα δείξει τη σωστή θερμοκρασία, οπότε και το aircondition μπαίνει σε κατάσταση συντήρησης της τρεχουσας θερμοκρασίας και απλά κάνει ανακύκλωση αέρα. Πχ όπως έίπα πριν είναι ρυθμισμένο στους 28, δείχνει πλέον ότι η θερκοκρασία του χώρου είναι 22 .

Μόλις όμως η θερμοκρασία του χώρου ξεπεράσει τη ρύθμιση (στο παράδειγμα τους 28 βαθμούς), και το αναγκάσει να ξαναμπεί σε λειτουργία ψυξης, τότε ξεκινά ξανά το μαρτύριο.

Έχω ένα δεύτερο toyotomi στο σπίτι, το οποίο μόλις η θερμοκρασία του αέρα πιάσει τη ρύθμιση μπαίνει σε λειτουργία συντήρησης, επομένως γνωρίζω ότι η συσκευή που σας ανέφερα δε λειτουργεί κανονικά.

Αυτό που θέλω είναι από την εμπειρία σας να μου πείτε αν μπορώ να κάνω εγώ κάποια ρύθμιση ή αν δε γίνεται, πόσο θα κοστίσει η επισκευή. Το κλιματιστικό το έχω 3 χρόνια, η εγγύηση του ήταν για 2 χρόνια και αφορούσε όλα τα μέρη ενώ 5 χρόνια έχει μόνο ο συμπιεστής.

Μου φαίνεται βλάβη . Πιθανόν αισθητήριο ή πλακέτα εσωτερικού μηχανήματος . Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι εσύ . 
Δώσε μου λίγς πληροφορίες . Ποιο μοντέλο είναι και ποιο κουμπι πατάς για να δεις την θερμοκρασία του χώρου ;

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tmgiorgio24 είπε

Για ενιαίο χώρο 40 τ.μ  2 δωμάτια ,δεν είναι κυριά κατοικία οπότε η χρήση κλιματιστικού θα γίνετε περιστασιακά αλλά θα χρησιμοποιείτε κ για θέρμανση τι θα προτείνατε ? ποσά btu :ποιες μάρκες?

Καλό θα ήταν να υπάρχει κ wifi για το ανοίγω πριν μπω στο σπίτι

Επίσης η κατοικία εχει μονοφασικό ρεύμα,  θα υπάρχει πρόβλημα ?

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=14977094%2C18225719

Από τα 2 ποιο θα επιλέγατε; 

Ποια είναι πιο αξιόπιστη μάρκα; καμία άλλη επιλογή σε αυτά τα λεφτά; 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Έχω πόρτα στο σαλόνι,το θέμα ειναι ότι το σπίτι σύνολο ειναι 52 τετραγωνικά ,αν απομονώσω με τις πόρτες κρεβατοκάμαρα ( που ήδη την κλείνω στην ψυξη) και σαλόνι το υπόλοιπο σπίτι χωλ,διάδρομος κουζίνα μπάνιο μένουν εκτός θέρμανσης-ψύξης ,η αλήθεια ειναι ότι εχει κακό σχεδιασμό ,ειναι σαν μακρόστενο Π όπου τα 2 αντικριστά παράλληλα Ι ειναι κρεβατοκάμαρα- σαλόνι,τον χειμώνα μάλλον θα μπει στο χωλ-διάδρομο ενδιάμεσα των δωματίων σόμπα υγραερίου ,σκεφτόμουν μηπως με το 12 αρι κατορθώσω να «κλιματισω» και το υπόλοιπο ,χωλ -διάδρομο μέχρι την κρεβατοκάμαρα ,ετσι όπως ειναι θα έχω 2 κλιματιζόμενα δωμάτια και ενδιάμεσα θερμή ζώνη ,ξέχασα να σου πω ότι το ταβάνι ειναι 3 μέτρα ,ετσι αν υπολογίσεις με κυβικά βγαίνει κοντά στα 12000 η ανάγκη για ψύξη ,με τα calculators του internet,επισης δεν εχει καθολου μόνωση και ταράτσα από πάνω 😬

Ταράτσα χωρίς μόνωση... χμμμμ ναι ίσως πρέπει να πας για 12αρι, δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή από το 9αρι αλλά θα κάνει διαφορά

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tmgiorgio24 είπε

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=14977094%2C18225719

Από τα 2 ποιο θα επιλέγατε; 

Ποια είναι πιο αξιόπιστη μάρκα; καμία άλλη επιλογή σε αυτά τα λεφτά; 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186363-fujitsu-asyg18klca και εγκατασταση δωρεαν και δωρο επιταγη 100 ευρω και fujitsu....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Αυτό που ψάχνω να βρώ είναι κάποια πληροφορία σε οποιοδήποτε κατασκευαστή υπό ποιες προϋποθέσεις μετρήθηκε η ελάχιστη  ισχύς. Τί εξωτερική θερμοκρασία , ποια ήταν η εσωτερική θερμοκρασία, σε ποιές ταχύτητες (και ισχύς) δούλευαν τα μοτέρ των ανεμιστήρων τόσο της μέσα όσο και της έξω μονάδας  κτλ .

Αυτό θα με ενδιέφερε και εμένα γιατί στο ASYG το technical manual λέει 0.18 στη ψύξη ενώ έχω δει 0.128.

Δλδ καίει λιγότερο από ότι λέει!

Βέβαια έχω δει ότι το Blitzwolf κλέβει ένα 5% αλλά και πάλι είναι πολύ μεγάλη διαφορά.

Ή το Blitzwolf κλέβει ακόμα περισσότερο χαμηλά (που δεν ισχύει γιατί το έχω μετρήσει και χαμηλά κλέβει λιγότερο) ή το μετράνε όντως σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μου φαίνεται βλάβη . Πιθανόν αισθητήριο ή πλακέτα εσωτερικού μηχανήματος . Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι εσύ . 
Δώσε μου λίγς πληροφορίες . Ποιο μοντέλο είναι και ποιο κουμπι πατάς για να δεις την θερμοκρασία του χώρου ;

https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR.html#reviews

Αυτό είναι. Για να δω τη θερμοκρασία πατάω ένα πλήκτρο που έχει στο χειριστήριο και λέει temp. 

Μήπως έχεις άποψη πόσο στο περίπου θα κοστίζει η επισκευή μαζί με ανταλλακτικά;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, CorumD είπε

Τελικα, αυτο το MIDEA MISSION II 9000btu το εχει βάλει κανέις να μας πει εντυπωσεις;

Καλημέρα, έχω 2 midea prime (το ένα εγκαταστάθηκε πέρισυ και το άλλο φέτος)και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε ψύξη που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο.

Είναι αθόρυβη η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα και επίσης δεν έχει καθόλου τριγμούς.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paliospanag είπε

https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR.html#reviews

Αυτό είναι. Για να δω τη θερμοκρασία πατάω ένα πλήκτρο που έχει στο χειριστήριο και λέει temp. 

Μήπως έχεις άποψη πόσο στο περίπου θα κοστίζει η επισκευή μαζί με ανταλλακτικά;

Γιατί δεν το βάζεις με τον αισθητήρα του τηλεχειριστηρίου( i feel)  ;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί δεν το βάζεις με τον αισθητήρα του τηλεχειριστηρίου( i feel)  ;

Σωστή παρατήρηση. Αυτό κάνω αρκετό καιρό τώρα (μιας και το πρόβλημα υπάρχει εδώ και ένα χρόνο). Όμως προχθές παρατήρησα ότι ξεκίνησε να χάνει και τη θερμοκρασία του χειριστηρίου υστερα από το πέρας κάποιων ωρών. Σα να αποσυνδέεται από το χειριστήριο...

Δημοσ.

@liakjim

μπηκε το fujitsu...

στην ψυξη ειναι τελειως αθορυβο μολις πιασει θερμοκρασια και η εσωτερικη και η εξωτερικη μοναδα.

εκανα και ενα τεστ το βραδυ με 23 εξω να το βαλω στην θερμανση στους 26 ανοιξα και τις πορτες για να δυσκολευτει λιγο να πιασει θερμοκρασια, δεν μπορω να πω ιδιαιτερα οτι ηταν τραγικος ο θορυβος.

κανει λιγο αλλα ειναι πολυ αποδεκτος για 79cm aircondition και με με μικρη εξωτερικη μοναδα.

βεβαια μπορει τον χειμωνα με πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες να κανει αρκετα περισσοτερο θορυβο αλλα μολις το τεσταρω θα παραθεσω την αποψη μου.

παντως φαινεται πολυ σοβαρο μηχανημα.

• Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

@liakjim

μπηκε το fujitsu...

στην ψυξη ειναι τελειως αθορυβο μολις πιασει θερμοκρασια και η εσωτερικη και η εξωτερικη μοναδα.

εκανα και ενα τεστ το βραδυ με 23 εξω να το βαλω στην θερμανση στους 26 ανοιξα και τις πορτες για να δυσκολευτει λιγο να πιασει θερμοκρασια, δεν μπορω να πω ιδιαιτερα οτι ηταν τραγικος ο θορυβος.

κανει λιγο αλλα ειναι πολυ αποδεκτος για 79cm aircondition και με με μικρη εξωτερικη μοναδα.

βεβαια μπορει τον χειμωνα με πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες να κανει αρκετα περισσοτερο θορυβο αλλα μολις το τεσταρω θα παραθεσω την αποψη μου.

παντως φαινεται πολυ σοβαρο μηχανημα.

Mε έκανες πολύ χαρούμενο.Το είχα έγνοια.

26 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

η εσωτερικη

Η εσωτερική όντως σου φαίνεται αθόρυβη;

Πολύ περίεργο.

Ή έχω αυτιά νυχτερίδας ή το δικό μου έχει θέμα.

Το 24άρι δεν έβαλες;

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις ένα video?

27 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

στην θερμανση...δεν μπορω να πω ιδιαιτερα οτι ηταν τραγικος ο θορυβος.

Δλδ η εξωτερική δεν έκανε στη θέρμανση σαν ελικόπτερο όπως εδώ ?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, marioboni είπε

Οι εγκαταστάσεις του Κωτσόβολου είναι της προκοπής;

Έχει κανείς εμπειρία;

Εξαρτάται πιο συνεργείο θα έρθει (που εξαρτάται από την περιοχή σου).

Στη δική μου περίπτωση πάντως (Ωρωπός), ήταν σχετικά καλοί .

Ήταν απλή περίπτωση , με προϋπάρχουσα οπή.

Δεν ήταν πολύ σχολαστικοί , ούτε καθαροί, ούτε μάζεψαν κούτες, υλικά, σκουπιδάκια όπως διαβάσαμε πιο πίσω, αλλά τουλάχιστον δεν έφεραν καμία αντίρρηση σε ότι τους ζήτησα (κενό, μήκος κτλ). Όχι ότι θα είχαν και περιθώριο δλδ. 👿

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...