Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως και να έχει το πράγμα,2 είναι τα μηχανήματα που έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στην κατανάλωση...

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το έχει βάλει ο @mousmoulis, αλλά όπως το 90% του κόσμου εδώ μέσα, παίρνουν την πληροφορία και μετά λούις, κανένα αξιόλογο feedback. 

@liakjim Μετά τα μηνύματα που στείλαμε έχω βάλει τον μετρητή efenergy πάνω στη γραμμή του κλιματιστικού.

Μπορώ να δώσω feedback αλλά θα είναι για το παλιό toyotomi izuru 12αρι με r410. (Απογοητευτικά τα δεδομένα: 410watt στη συντήρηση με ζήτηση για 26, εσωτερική θερμοκρασία 26 και εξωτερική 31)

Με έχει πιάσει στεναχώρια που θα αργήσει το daiseikai και δεν θα μπορώ να ανεβάσω καταναλώσεις να σε κοντραρω 😀

Επεξ/σία από mmike2503
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kronos73 είπε

Ο χώρος μου είναι 10 περίπου των. Έβαλα επίτηδες το 12αρι γιατί λειτουργεί με ανοιχτή πόρτα στην οποία βλέπει, στους καύσωνες λειτουργεί επικουρικά με ένα ακομα 12αρι στο σαλόνι. Δε νομίζω ότι για 14 τμ χρειάζεται 12αρι, ακόμα και με κακή μόνωση, εκτός και έχεις ανοιχτή πόρτα ενδεχομένως. Έχω το CHRA, για θέρμανση δεν ξέρω, το πήρα πρόσφατα.

Έχω πόρτα στο σαλόνι,το θέμα ειναι ότι το σπίτι σύνολο ειναι 52 τετραγωνικά ,αν απομονώσω με τις πόρτες κρεβατοκάμαρα ( που ήδη την κλείνω στην ψυξη) και σαλόνι το υπόλοιπο σπίτι χωλ,διάδρομος κουζίνα μπάνιο μένουν εκτός θέρμανσης-ψύξης ,η αλήθεια ειναι ότι εχει κακό σχεδιασμό ,ειναι σαν μακρόστενο Π όπου τα 2 αντικριστά παράλληλα Ι ειναι κρεβατοκάμαρα- σαλόνι,τον χειμώνα μάλλον θα μπει στο χωλ-διάδρομο ενδιάμεσα των δωματίων σόμπα υγραερίου ,σκεφτόμουν μηπως με το 12 αρι κατορθώσω να «κλιματισω» και το υπόλοιπο ,χωλ -διάδρομο μέχρι την κρεβατοκάμαρα ,ετσι όπως ειναι θα έχω 2 κλιματιζόμενα δωμάτια και ενδιάμεσα θερμή ζώνη ,ξέχασα να σου πω ότι το ταβάνι ειναι 3 μέτρα ,ετσι αν υπολογίσεις με κυβικά βγαίνει κοντά στα 12000 η ανάγκη για ψύξη ,με τα calculators του internet,επισης δεν εχει καθολου μόνωση και ταράτσα από πάνω 😬

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimostr είπε

> Εγγύηση Λειτουργίας
Τα κλιματιστικά TOYOTOMI παρέχουν στο χρήστη 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας 
για όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη της κλιματιστικής μονάδας και 5 χρόνια για το 
συμπιεστή της.

Αυτό είναι από το manual οπότε δε ξέρω γιατί λέτε ότι έχει μόνο δύο χρόνια εγγύηση σε όλα 

Όπως έγραψα στο post που παρέθεσες . 2 χρόνια για τα ηλεκτρικά . Ο συμπιεστής είναι το τελευταίο πράγμα που βγαίνει off σε ένα κλιματιστικό . Οι πλακέτες όμως που έχουν ένα σεβαστό κόστος καλύπτονται με 2 χρόνια .  Ο συμπιεστής είναι το πιο ακριβό ανταλλακτικό στα κλιματιστικά . Δεύτερο ανταλλακτικό σε κόστος που φτάνει το κόστος του συμπιεστή  είναι η εξωτερική πλακέτα .  Συνήθως αυτά που την ακούνε σε ένα κλιματιστικό είναι η εξωτερική πλακέτα και μετά η εσωτερική και τα μοτέρ ανεμιστήρα . Ο συμπιεστής σπανίως . 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mmike2503 είπε

Μπορώ να δώσω feedback αλλά θα είναι για το παλιό toyotomi izuru 12αρι με r410. (Απογοητευτικά τα δεδομένα: 410watt στη συντήρηση με ζήτηση για 26, εσωτερική θερμοκρασία 26 και εξωτερική 31)

Μην ανησυχείς, και το r32 izuru τα ίδια σκ*τα είναι ! 

Άντε να έρθει το εργαλείο. Μιλάμε για το τοπ μοντέλο της Toshiba με twin rotary σε όλα τα μοντέλα. Πρέπει να σκίζει !

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, doll είπε

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω ένα μηχάνημα άνω των 20000 btu. Βλέπω carrier 42qhb, GE gets-nmg70. Απόψεις προτάσεις;

Ποιο carrier 42qhb ;
Υπάρχουν  :

https://www.skroutz.gr/s/18541252/Carrier-Crystal-II-42QHB24D8SA-38QHB24D8S.html

https://www.skroutz.gr/s/18540909/Carrier-Coastal-Plus-42QHB24D8SC-38QHB24D8SC.html

https://www.skroutz.gr/s/18944224/Carrier-Infinity-Ultimate-42QHB24D8S-38QHB24D8S.html

https://www.skroutz.gr/s/18931759/Carrier-Infinity-Premium-42QHB24D8SW-38QHB24D8S.html

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pareisaktos είπε

Υπό τα δεδομένα που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάει κανείς για την αγορά του General Electric GES-NMG70 Prime+ 24.000 btu στα 845 ευρώ από κωτσόβολο γιατί στην ουσία σου δίνει δωροεπιταγή για ανακύκλωση (50+50+50+50 ευρώ) την οποία από όσο κατάλαβα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για αγορά 100 + 100 ευρώ στην καλύτερη. Και επιπλέον παίρνεις ένα φασόν μηχάνημα αγνώστων επιδόσεων (seer/scop) καθώς δεν έχει πιστοποίηση eurovent. Στα συν η 5ετής εγγύηση και η δωρεάν εγκατάσταση. 

To ότι δεν έχει Eurovent πιστοποίηση δεν σημαίνει ότι  έχει άγνωστες τεχνικές προδιαγραφές . Οι τεχνικές προδιαγραφές αρχικά πιστοποιούνται απο τα εργοστάσια σε δικά τους εργαστήρια και όποια εταιρεία θέλει έπειτα πληρώνει ένα σεβαστό ποσό στην Eurovent για να πάρει το σήμα της . 
Αν δεν εμπιστεύεσαι αυτά που ανακοινώνει η General Electric τότε οκ  αλλά κατά πόσο θα το ρίσκαρε μια τέτοια μπράντα να ξεφτιλιστεί;

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μην ανησυχείς, και το r32 izuru τα ίδια σκ*τα είναι ! 

Άντε να έρθει το εργαλείο. Μιλάμε για το τοπ μοντέλο της Toshiba με twin rotary σε όλα τα μοντέλα. Πρέπει να σκίζει !

Ποιο toshiba λες; Το shorai;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pareisaktos είπε

Άρα πιστεύεις ότι αξίζει η αγορά του με την προσφορά του κωτσόβολου; 

Πάντως μεγάλο φάουλ αυτό που δεν αναφέρουν πουθενά τι ακριβώς γίνεται με τις δωροεπιταγές. Όσο και αν έψαξα στους όρους και προυποθέσεις πουθενά δεν βρήκα αναφορά για τις δωροεπιταγές και πως ακριβώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις

Παρεπιπτόντως βλέπω ότι τώρα δίνουν δωρεάν εγκατάσταση και στα fujitsu. Η δωρεάν εγκατάσταση ισχύει για όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν φυσικά καταστήματα κωτσόβολος;

Θα έπρεπε να έχουν όρους έστω κάπου χωμένους . Τουλάχιστον έχουν γραμμή εξυπηρέτησης όπου μπορείς να ζητήσεις τους όρους . 

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Το έχει βάλει ο @mousmoulis, αλλά όπως το 90% του κόσμου εδώ μέσα, παίρνουν την πληροφορία και μετά λούις, κανένα αξιόλογο feedback. 

Θα πρέπει να μπει ένα donate button . Δεν γίνεται δουλειά έτσι ! :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

inventor life 9αρι  σε μικρο υπνοδωματιο με ανοικτη πορτα (φοβαται η γυναικα μη κρυωσουν τα παιδια)..ζητουμενη 29, θερμοκρασια χωρου 28,5. εξωτερικη 28,7 με 46% υγρασια αν παιζει καποιο ρολο.. 

Εδω βλεπουμε ενα 9αρι χωρις πιστοποιηση EUROVENT να πεφτει αρκετα χαμηλα, πολυ κοντα στα ελαχιστα που δινει η εταιρεια ..επειδη πολυς λογος γινεται για τις πιστοποιησεις ,αλλα ok μην ειμαστε και υπερβολικοι, σε λιγα btu θεωρω δεν εχει και τοση σημασια.. 

Screenshot-20190729-001709-e-We-Link.jpg20190729-002123.jpg

Επεξ/σία από energy52
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, energy52 είπε

inventor life 9αρι  σε μικρο υπνοδωματιο με ανοικτη πορτα (φοβαται η γυναικα μη κρυωσουν τα παιδια)..ζητουμενη 29, θερμοκρασια χωρου 28,5. εξωτερικη 28,7 με 46% υγρασια αν παιζει καποιο ρολο.. 

Εδω βλεπουμε ενα 9αρι χωρις πιστοποιηση EUROVENT να πεφτει αρκετα χαμηλα, πολυ κοντα στα ελαχιστα που δινει η εταιρεια ..επειδη πολυς λογος γινεται για τις πιστοποιησεις ,αλλα ok μην ειμαστε και υπερβολικοι, σε λιγα btu θεωρω δεν εχει και τοση σημασια.. 

Screenshot-20190729-001709-e-We-Link.jpg20190729-002123.jpg

Συγγνώμη, αν κατάλαβα καλά η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη από αυτή που ζητάς απ' το κλιματιστικό? Λες εξωτερική 28.7 και ζητούμενη 29.

Ακόμη που κάνει εντύπωση ότι ενώ έχει πιάσει τη θερμοκρασία που του ζητάς και έχει πάει και μισό βαθμό πιο κάτω η κατανάλωση μου δίνει να καταλάβω ότι ο συμπιεστής ακόμα δουλεύει για λόγους συντήρησης. 

Αλλά και πάλι για συντήρηση θερμοκρασιας για 9αρι μου φαίνονται πολλά τα 166 watt όταν το 24αρι fujitsu του @liakjim κατεβαίνει κάτω από τα 200watt στη συντήρηση και με μεγαλύτερες διαφορές εσωτερικής/ζητούμενης/εξωτερικής θερμοκρασίας.

Φυσικά το καλό της υπόθεσης είναι ότι συνεχίζει να λειτουργεί τον συμπιεστή σε χαμηλές στροφές στη συντήρηση και δεν συμπεριφέρεται ως on-off στα κατώτατα όρια λειτουργίας του  

Επεξ/σία από mmike2503
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...