Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, guzel είπε

διαμάντι το toyotomi; θα τρελαθώ 

Δεν θα κρίνω την αξιοπιστία τους , αλλά με 2 χρόνια εγγύηση σε ηλεκτρικά  (πλακετες μοτέρ κτλ) δεν πάνε πουθενά . Να χαν τιμές χώμα να το συζητάγαμε . 

2 ώρες πριν, ParhsG είπε

Αν ξερεις το συνεργειο στειλε και σε μενα

Εγω παντως θεωρω οτι τσαμπα τα λεφτα για mitsubishi που εδωσα και σκεφτομαι τωρα που θα παρω 5 που θελω αν αξιζει να παω σε Mitsubishi η τα πιο φτηνα. Εδωσα πολλα λεφτα για mitsubishi και μετα απο ενα χρονο κανει εκνευριστικο θορυβο και μυριζει λιγο απο την αρχη , δεν βγαζει τοσο ζεστο αερα οσο αλλα αν και θερμαινει το χωρο και καθε 4 5 λεπτα σταμαει και ξεκιναει ενω πιο φτηνα toyotomi gree midea κτλ ειναι διαμαντι. Πρεπει παλι να καλεσω service μπας και φτιαχτει ο θορυβος γιατι τη πρωτη απλα χαρτια a4 εβαλε ενω ο θορυβος ειναι απο φτερ τη

Αξίζει να δώσεις μεγάλη έμφαση στην διάρκεια της εγγύησης . Το ότι είναι Mitsubishi , Daikin , Toshiba, Carrier, Midea, Gree  ή ότι άλλη μάρκα δεν σημαίνει ότι δεν βγάζουν βλάβες . Όλες οι εταιρίες έχουν βλάβες  σε ότι και αν αγοράσεις όχι μόνο στα κλιματιστικά . Όλες οι εταιρίες τους έχει τύχει να βγάλουν μοντέλο στην αγορά που να έχει μεγάλο αριθμό βλαβών απο το συνηθισμένο .
Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα τότε μην δίνεις σημασία στην εγγύηση . Πάρε ότι θες .

Αν όμως είναι θέμα και δεν θες να πάρεις το ρίσκο βλάβης που κοστίζει στον κλιματισμό και κοστίζει πολύ περισσότερο στις παραδοσιακές μάρκες, τότε κοιτάς σε μηχανήματα που δίνουν μεγάλη εγγύηση για να έχεις την τσέπη σου άθικτη . 

Προσωπικά κοιτάζω όσο γίνεται την ισορροπία,  μεταξύ διάρκεια εγγύησης, όρων εγγύησης και χαρακτηριστικών μηχανήματος . Αν το κλιματιστικό ήταν σαν τα κινητά που τα αλλάζεις max στα δύο χρόνια δεν θα με ενδιέφερε  αλλά το κλιματιστικό δεν είναι μια συσκευή που την πετάς στα 4 χρόνια και παίρνεις άλλη . 

2 ώρες πριν, guzel είπε

Έτσι είναι, κάθε τεχνικός που σέβεται τη δουλειά του δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στην ιαπωνική υπεροχή. 😁

@halvas69 καλορίζικο!!! Να σε ρωτήσω στο κοντρόλ του premium έχει κουμπί για eco ή power select?

:lol: . Guzel είμαι σίγουρος ότι η καύλα που έχεις για την Toshiba σε φτάνει σε οργασμό !  :lol::P

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ParhsG είπε

Eγω παντως θεωρω οτι τσαμπα τα λεφτα για mitsubishi που εδωσα και σκεφτομαι τωρα που θα παρω 5 που θελω αν αξιζει να παω σε Mitsubishi η τα πιο φτηνα. Εδωσα πολλα λεφτα για mitsubishi και μετα απο ενα χρονο κανει εκνευριστικο θορυβο και μυριζει λιγο απο την αρχη , δεν βγαζει τοσο ζεστο αερα οσο αλλα αν και θερμαινει το χωρο και καθε 4 5 λεπτα σταμαει και ξεκιναει ενω πιο φτηνα toyotomi gree midea κτλ ειναι διαμαντι. Πρεπει παλι να καλεσω service μπας και φτιαχτει ο θορυβος γιατι τη πρωτη απλα χαρτια a4 εβαλε ενω ο θορυβος ειναι απο φτερ τη

Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι. Είμαι ανάμεσα σε ένα 24αρι GE με ένα 24αρι, Mitsubishi muz msz AP71, με ενδιαφέρει η θέρμανση και η όσο μεγαλύτερη ονομαστική και μέγιστη στην θέρμανση. Το GE το βρίσκεις από Κοτσο με προσφορά κάπου 850 με δωρεάν εγκατάσταση και δωροεπιταγή ανακύκλωσης ενώ το δεύτερο κάπου 1130 χωρίς δωρεάν εγκατάσταση οπότε πες πάει 1200-1250 μαζί με το ξήλωμα του παλαιού και της εγκατάστασης. Το GE σε μέση ζώνη SCOP 4 και σε ψύξη SEER 7.1, το Mitsu SCOP 4.4 και ψύξη 7.2. Δεν ξέρω αν αξίζει να πληρώσω 300-400 ευρώ και βάλε για αυτή την διαφορά τεχνικών χαρακτηριστικών. Το GE από οτι βλέπω έχει και δυνατότερο ανεμιστήρα εσωτερικής στο μέγιστο.

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Χμ. Η ασφάλεια είναι βάσει του καλωδίου των 4mm και είναι 25Α. Την παροχή την είχα φτιάξει για ηλεκτροκολληση! 

Η ασφάλεια βάσει καλωδίου δεν πάει?! 

Η ασφάλεια πάει βάση καλωδίου και το καλώδιο βάσει μέγιστου ρεύματος. Για 24αρια ο κανόνας είναι να μπαίνει 2.5αρι καλώδιο. Τώρα για το 2.5αρι, οι μισοί ηλεκτρολόγοι θα πουν οτι ασφαλίζεται με 16αρα και οι υπόλοιποι μισοί με 20αρα, σημαντικό ρόλο παίζει και η παλαιότητα της γραμμής, αν είναι ξεχωριστή μεμονωμένη γραμμή ή γραμμή με άλλα φορτία. Για το 4αρι που έβαλες πηγαίνει με 25αρα.

Δημοσ.

Με ρώτησαν από Κωτσόβολο αν η εγκατάσταση θα γίνει από δικό τους συνεργείο και τους είπα όχι αφού δεν την κάνουν δωρεάν και δεν θα γίνει άμεσα (έχω κάτι εργασίες στο σπίτι που προηγούνται)

Τι πρέπει να ζητήσω από όποιον έρθει να κάνει την εγκατάσταση (χαρτιά, σφραγίδες κλπ) για να είμαι καλυμμένος με εγγυησεις?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Και φωτιζόμενη και πιο μεγάλη οθόνη,όπως πρέπει δηλαδή άλλη φάση :)

Φοβερό. Αναρωτιέμαι αν χαλάσουν τα δικά μας, με κάποιο τρόπο, αν μας τα αντικαταστήσουν με premium :devil:

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

:lol: . Guzel είμαι σίγουρος ότι η καύλα που έχεις για την Toshiba σε φτάνει σε οργασμό !  :lol::P

Με τέτοιο τηλεκοντρόλ πως να μη σε πιάνει;

Αυτήν την στιγμή, νομίζω πως το shorai premium είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα από χαρακτηριστικά, δυνατότητες, εγγύηση, ποιότητα.

Αν κάποιος μπορεί να περιμένει, προτείνω να χτυπήσει το Toshiba στο επόμενο black Friday (πέρυσι τουλάχιστον είδαμε τις καλύτερες προσφορές όλης της χρονιάς).

ΥΓ Από απόλυτη απόδοση, το Mitsubishi heavy 22αρι αλλά υπολείπεται σε εγγύηση, δυνατότητες.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kronos73 είπε

Καλησπέρα, λίγο feedback και από μένα. Haier Tundra Green 12000 σε μικρό χώρο με κακή μόνωση και ανοιχτή πόρτα προς διάδρομο. Νωρίτερα σήμερα, έξω 31 μέσα ζητούμενη 26. Κάπου εδώ πέφτει σαν κατανάλωση.

Screenshot_2019-07-27-21-22-46-929_com.tuya.smartlife.png

Ποσα τετραγωνικά ειναι ο χώρος σου? Το TACHRA ή το TABHRA? Έχω ένα 9αρι TABHRA σε μικρή κρεβατοκάμαρα (10τετρ) και θα βαλω και σε ένα επίσης μικρό σαλόνι (14) σκέφτομαι μηπως βαλω το ίδιο και εκεί ( 9αρι και οχι 12 αρι) αφού στην κρεβατοκάμαρα ειναι  πολύ ισχυρό στην ψύξη τουλάχιστον,θέρμανση από χειμώνα ,πως αποδίδει ? 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεν θα κρίνω την αξιοπιστία τους , αλλά με 2 χρόνια εγγύηση σε ηλεκτρικά  (πλακετες μοτέρ κτλ) δεν πάνε πουθενά . Να χαν τιμές χώμα να το συζητάγαμε . 

Αξίζει να δώσεις μεγάλη έμφαση στην διάρκεια της εγγύησης . Το ότι είναι Mitsubishi , Daikin , Toshiba, Carrier, Midea, Gree  ή ότι άλλη μάρκα δεν σημαίνει ότι δεν βγάζουν βλάβες . Όλες οι εταιρίες έχουν βλάβες  σε ότι και αν αγοράσεις όχι μόνο στα κλιματιστικά . Όλες οι εταιρίες τους έχει τύχει να βγάλουν μοντέλο στην αγορά που να έχει μεγάλο αριθμό βλαβών απο το συνηθισμένο .
Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα τότε μην δίνεις σημασία στην εγγύηση . Πάρε ότι θες .

Αν όμως είναι θέμα και δεν θες να πάρεις το ρίσκο βλάβης που κοστίζει στον κλιματισμό και κοστίζει πολύ περισσότερο στις παραδοσιακές μάρκες, τότε κοιτάς σε μηχανήματα που δίνουν μεγάλη εγγύηση για να έχεις την τσέπη σου άθικτη . 

Προσωπικά κοιτάζω όσο γίνεται την ισορροπία,  μεταξύ διάρκεια εγγύησης, όρων εγγύησης και χαρακτηριστικών μηχανήματος . Αν το κλιματιστικό ήταν σαν τα κινητά που τα αλλάζεις max στα δύο χρόνια δεν θα με ενδιέφερε  αλλά το κλιματιστικό δεν είναι μια συσκευή που την πετάς στα 4 χρόνια και παίρνεις άλλη . 

> Εγγύηση Λειτουργίας
Τα κλιματιστικά TOYOTOMI παρέχουν στο χρήστη 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας 
για όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη της κλιματιστικής μονάδας και 5 χρόνια για το 
συμπιεστή της.

Αυτό είναι από το manual οπότε δε ξέρω γιατί λέτε ότι έχει μόνο δύο χρόνια εγγύηση σε όλα 

Δημοσ.

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω ένα μηχάνημα άνω των 20000 btu. Βλέπω carrier 42qhb, GE gets-nmg70. Απόψεις προτάσεις;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Με ρώτησαν από Κωτσόβολο αν η εγκατάσταση θα γίνει από δικό τους συνεργείο και τους είπα όχι αφού δεν την κάνουν δωρεάν και δεν θα γίνει άμεσα (έχω κάτι εργασίες στο σπίτι που προηγούνται)

Τι πρέπει να ζητήσω από όποιον έρθει να κάνει την εγκατάσταση (χαρτιά, σφραγίδες κλπ) για να είμαι καλυμμένος με εγγυησεις?

Παιδιά λίγη βοήθεια παρακαλώ;

Έχω διαβάσει όσα έχουν αναφερθεί για αντικραδασμικα, μήκος σωλήνα, αποστάσεις από ταβάνια και αντλίες κενού.

Από χαρτιά, σφραγίδες κλπ τι πρέπει να προσέξω και τι πρέπει να ζητήσω από τον εγκαταστατη?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mmike2503 είπε

Παιδιά λίγη βοήθεια παρακαλώ;

Έχω διαβάσει όσα έχουν αναφερθεί για αντικραδασμικα, μήκος σωλήνα, αποστάσεις από ταβάνια και αντλίες κενού.

Από χαρτιά, σφραγίδες κλπ τι πρέπει να προσέξω και τι πρέπει να ζητήσω από τον εγκαταστατη?

Για την εγγύηση ότι λένε οι όροι εγγύησης του εκάστοτε αντιπροσώπου. 

Για την εγκατάσταση, ότι λένε μέχρι λεπτομέρειας, οι οδηγίες εγκατάστασης της εκάστοτε συσκευής. 

Δημοσ.

Για ενιαίο χώρο 40 τ.μ  2 δωμάτια ,δεν είναι κυριά κατοικία οπότε η χρήση κλιματιστικού θα γίνετε περιστασιακά αλλά θα χρησιμοποιείτε κ για θέρμανση τι θα προτείνατε ? ποσά btu :ποιες μάρκες?

Καλό θα ήταν να υπάρχει κ wifi για το ανοίγω πριν μπω στο σπίτι

Επίσης η κατοικία εχει μονοφασικό ρεύμα,  θα υπάρχει πρόβλημα ?

Δημοσ.

Fujitsu ASYG24KLCA σε 60τμ ενιαίος σαλονοτραπεζαρία. 

Ζήτηση 26, μέσα 26.1.

Έξω 33.7

b65b781a08602c448a0e8fbc54a4f9f9.png

Συντήρηση στα λίγο κάτω από τα 200W :

87c78a5f7f17d7e8f05e58d6b51377d7.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπό τα δεδομένα που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάει κανείς για την αγορά του General Electric GES-NMG70 Prime+ 24.000 btu στα 845 ευρώ από κωτσόβολο γιατί στην ουσία σου δίνει δωροεπιταγή για ανακύκλωση (50+50+50+50 ευρώ) την οποία από όσο κατάλαβα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για αγορά 100 + 100 ευρώ στην καλύτερη. Και επιπλέον παίρνεις ένα φασόν μηχάνημα αγνώστων επιδόσεων (seer/scop) καθώς δεν έχει πιστοποίηση eurovent. Στα συν η 5ετής εγγύηση και η δωρεάν εγκατάσταση. 

Επεξ/σία από pareisaktos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Υπό τα δεδομένα που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάει κανείς για την αγορά του General Electric GES-NMG70 Prime+ 24.000 btu από κωτσόβολο γιατί στην ουσία σου δίνει δωροεπιταγή για ανακύκλωση (50+50+50+50 ευρώ) την οποία από όσο κατάλαβα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για αγορά 100 + 100 ευρώ στην καλύτερη. Και επιπλέον παίρνεις ένα φασόν μηχάνημα αγνώστων επιδόσεων (seer/scop) καθώς δεν έχει πιστοποίηση eurovent. Στα συν η 5ετής εγγύηση και η δωρεάν εγκατάσταση. 

Βέβαια από την άλλη το GE είναι κόπι πάστε με το tundra green , οπότε υπάρχει έμμεση πιστοποίηση 

https://www.haieraircondition.gr/uploads/tundra green/AS68TEBHRA_1U68REFFRA.pdf

Δεν λέω ότι έχει, μη παρεξηγηθώ, εννοείται πως δεν είναι το ίδιο, αλλά μιας και είναι το ίδιο μηχάνημα , θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έπιανε τα νούμερα του Haier. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βέβαια από την άλλη το GE είναι κόπι πάστε με το tundra green , οπότε υπάρχει έμμεση πιστοποίηση 

https://www.haieraircondition.gr/uploads/tundra green/AS68TEBHRA_1U68REFFRA.pdf

Δεν λέω ότι έχει, μη παρεξηγηθώ, εννοείτε πως δεν είναι το ίδιο, αλλά μιας και είναι το ίδιο μηχάνημα , θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έπιανε τα νούμερα του Haier. 

Άρα πιστεύεις ότι αξίζει η αγορά του με την προσφορά του κωτσόβολου; 

Πάντως μεγάλο φάουλ αυτό που δεν αναφέρουν πουθενά τι ακριβώς γίνεται με τις δωροεπιταγές. Όσο και αν έψαξα στους όρους και προυποθέσεις πουθενά δεν βρήκα αναφορά για τις δωροεπιταγές και πως ακριβώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις

Παρεπιπτόντως βλέπω ότι τώρα δίνουν δωρεάν εγκατάσταση και στα fujitsu. Η δωρεάν εγκατάσταση ισχύει για όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν φυσικά καταστήματα κωτσόβολος;

Επεξ/σία από pareisaktos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...