Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Σωστά τα λες. Απλά σαν άνθρωπος δεν θέλω να χαλιέμαι παραπάνω. Θέλω απλά να κάνω τη δουλειά μου να τελειώνω και να έχω την ησυχία μου. 

4mm nym γιατί είχα τραβήξει και είχα έτοιμη υποδομή. Και 2,5mm να ήταν μια χαρά έκανε. 

Στην εξωτερική μονάδα έπεσε η βίδα όντως. 

Ψυκτικός από εταιρία που ασχολείται μόνο με εργασίες ψυκτικών. Δεν είναι κάποιος τυχαρπαστος. 

Την τελική σύνδεση του ρεύματος τελικά την ολοκλήρωσα μόνος μου με τους κίτρινους συνδέσμους . Μένει να ανοίξω το φρεον και βλέπουμε 

received_341805033431323.jpeg

4mm πάει σε θερμοσίφωνα κτλ είναι υπερβολή, πιστεύω η ασφάλεια στο πίνακα να είναι σωστή για το κλιματιστικό και όχι για 4αρι καλώδιο...

Από τι βλέπω σου έχει περάσει 7χ1,5 μπορεί και 2.5 με πρόχειρες συνδέσεις και την γείωση όπου τον βόλεψε... κανονικά πρέπει να την βάλεις στην πάνω βίδα που έχει το σηματάκι (την ίδια δουλεία κάνει και εκεί αλλά το εργοστάσιο κάτι ξέρει παραπάνω, για τριγμούς κτλ)

Μια χαρά είναι οι συνδέσεις σου από το χάλι του "επαγγελματία" αριστερά....

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, guzel είπε

Έτσι είναι, κάθε τεχνικός που σέβεται τη δουλειά του δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στην ιαπωνική υπεροχή. 😁

@halvas69 καλορίζικο!!! Να σε ρωτήσω στο κοντρόλ του premium έχει κουμπί για eco ή power select?

διαμάντι το toyotomi; θα τρελαθώ 

Τουλαχιστον το βραδυ δεν εκανε θορυβο ουτε start stop συνεχεια

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Αν ξερεις το συνεργειο στειλε και σε μενα

Εγω παντως θεωρω οτι τσαμπα τα λεφτα για mitsubishi που εδωσα και σκεφτομαι τωρα που θα παρω 5 που θελω αν αξιζει να παω σε Mitsubishi η τα πιο φτηνα. Εδωσα πολλα λεφτα για mitsubishi και μετα απο ενα χρονο κανει εκνευριστικο θορυβο και μυριζει λιγο απο την αρχη , δεν βγαζει τοσο ζεστο αερα οσο αλλα αν και θερμαινει το χωρο και καθε 4 5 λεπτα σταμαει και ξεκιναει ενω πιο φτηνα toyotomi gree midea κτλ ειναι διαμαντι. Πρεπει παλι να καλεσω service μπας και φτιαχτει ο θορυβος γιατι τη πρωτη απλα χαρτια a4 εβαλε ενω ο θορυβος ειναι απο φτερ τη

Ελλατωματικο προϊόν πάντα θα υπάρχει.

Μπορει να έπεσες στην περίπτωση.

Αλλά αφού όπως λες το έχεις ένα χρόνο,δεν σε καλύπτει η εγγύηση?

Βεβαια μπορεί να σου καναν μαλακια και στην εγκατάσταση ή να μην είναι σωστό για το χώρο σου και την πληρώνει τζάμπα ο Μητσος.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, guzel είπε

ιαπωνική υπεροχή😁

Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να είχα τα χρήματα ώστε να ικανοποιούσα τη λόξα μου και να ξηλωνα και να δοκίμαζα με τη σειρά στον ίδιο χώρο ένα Toshiba, ένα Mitsubishi heavy, ένα electric , ένα Daikin και να το συγκρινα με το Fujitsu.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να είχα τα χρήματα ώστε να ικανοποιούσα τη λόξα μου και να ξηλωνα και να δοκίμαζα με τη σειρά στον ίδιο χώρο ένα Toshiba, ένα Mitsubishi heavy, ένα electric , ένα Daikin και να το συγκρινα με το Fujitsu.

Και μετά παρουσίαση youtuber  :))) crash test

Μετα από λίγο ψάξιμο (στο θέμα υγρασίας που έχω κολλήσει τώρα τελευταία), η υγρασία ανεβαίνει κατακόρυφα όταν κάνει cycle το κλιματιστικό (κλείσει η εξωτερική μονάδα δηλαδή για λίγο,έστω και 1-2 λεπτά)..

Μια ερμηνεία (που διάβασα) είναι ότι επειδή συνεχίζει να φυσάει ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μοναδας ενώ έχει κλείσει η εξωτερική,επιστρέφει απότομα υγρασία στο σπίτι..

Γενικά είναι ένα θέμα των καινούργιων κλιματιστικων .. παίζει στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου

Ask for a unit with a TXV valve, and be sure the contractor doesn’t intentionally pick an excessively large indoor evaporator coil just to claim a higher SEER rating. “Some units have advanced humidity sensing controls, variable speed fans or two speed compressors that help wring out more moisture,” explains Reid. “Unfortunately, the air in these systems runs much colder, which can lead to excessive “sweating” on ducts and equipment located in attics or crawlspaces.”

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, wiowia είπε

Ελλατωματικο προϊόν πάντα θα υπάρχει.

Μπορει να έπεσες στην περίπτωση.

Αλλά αφού όπως λες το έχεις ένα χρόνο,δεν σε καλύπτει η εγγύηση?

Βεβαια μπορεί να σου καναν μαλακια και στην εγκατάσταση ή να μην είναι σωστό για το χώρο σου και την πληρώνει τζάμπα ο Μητσος.

Για το θορυβο θα ξανακαλεσω γιατι δε λυθηκε. Για το start stop δυσκολα να σου πουν οτι ειναι θεμα. Ισως δουλευει ετσι για οικονομια

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Από πιο μαγαζί ήταν το συνεργείο που ήρθε; Αν κάλεσες δικό σου συνεργείο στείλε μου pm.

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Εγω παντως θεωρω οτι τσαμπα τα λεφτα για mitsubishi που εδωσα και σκεφτομαι τωρα που θα παρω 5 που θελω αν αξιζει να παω σε Mitsubishi η τα πιο φτηνα. Εδωσα πολλα λεφτα για mitsubishi και μετα απο ενα χρονο κανει εκνευριστικο θορυβο και μυριζει λιγο απο την αρχη , δεν βγαζει τοσο ζεστο αερα οσο αλλα αν και θερμαινει το χωρο και καθε 4 5 λεπτα σταμαει και ξεκιναει ενω πιο φτηνα toyotomi gree midea κτλ ειναι διαμαντι. Πρεπει παλι να καλεσω service μπας και φτιαχτει ο θορυβος γιατι τη πρωτη απλα χαρτια a4 εβαλε ενω ο θορυβος ειναι απο φτερ τη

Βρίσκομαι στην Πάτρα αν είναι κάποιος από εδώ και θέλει τα στοιχεία ας μου στείλει ένα pm

1 ώρα πριν, guzel είπε

Έτσι είναι, κάθε τεχνικός που σέβεται τη δουλειά του δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στην ιαπωνική υπεροχή. 😁

@halvas69 καλορίζικο!!! Να σε ρωτήσω στο κοντρόλ του premium έχει κουμπί για eco ή power select?

Και ECO έχει και Power Select

spacer.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, halvas69 είπε

Βρίσκομαι στην Πάτρα αν είναι κάποιος από εδώ και θέλει τα στοιχεία ας μου στείλει ένα pm

Και ECO έχει και Power Select

spacer.png

Και φωτιζόμενη και πιο μεγάλη οθόνη,όπως πρέπει δηλαδή άλλη φάση :)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

4mm πάει σε θερμοσίφωνα κτλ είναι υπερβολή, πιστεύω η ασφάλεια στο πίνακα να είναι σωστή για το κλιματιστικό και όχι για 4αρι καλώδιο...

Χμ. Η ασφάλεια είναι βάσει του καλωδίου των 4mm και είναι 25Α. Την παροχή την είχα φτιάξει για ηλεκτροκολληση! 

Η ασφάλεια βάσει καλωδίου δεν πάει?! 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Χμ. Η ασφάλεια είναι βάσει του καλωδίου των 4mm και είναι 25Α. Την παροχή την είχα φτιάξει για ηλεκτροκολληση! 

Το κλιματιστικό μέσα δεν έχει 4μμ καλώδια :P

Η ασφάλεια πάει με βάση το ταμπέλακι(btu/current κτλ) του κάθε μηχανήματος για να παρέχει προστασία σε περίπτωση βλάβης κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, guzel είπε

Δεν θα κρίνω την αξιοπιστία τους , αλλά με 2 χρόνια εγγύηση σε ηλεκτρικά  (πλακετες μοτέρ κτλ) δεν πάνε πουθενά . Να χαν τιμές χώμα να το συζητάγαμε . 

2 ώρες πριν, ParhsG είπε

Αξίζει να δώσεις μεγάλη έμφαση στην διάρκεια της εγγύησης . Το ότι είναι Mitsubishi , Daikin , Toshiba, Carrier, Midea, Gree  ή ότι άλλη μάρκα δεν σημαίνει ότι δεν βγάζουν βλάβες . Όλες οι εταιρίες έχουν βλάβες  σε ότι και αν αγοράσεις όχι μόνο στα κλιματιστικά . Όλες οι εταιρίες τους έχει τύχει να βγάλουν μοντέλο στην αγορά που να έχει μεγάλο αριθμό βλαβών απο το συνηθισμένο .
Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα τότε μην δίνεις σημασία στην εγγύηση . Πάρε ότι θες .

Αν όμως είναι θέμα και δεν θες να πάρεις το ρίσκο βλάβης που κοστίζει στον κλιματισμό και κοστίζει πολύ περισσότερο στις παραδοσιακές μάρκες, τότε κοιτάς σε μηχανήματα που δίνουν μεγάλη εγγύηση για να έχεις την τσέπη σου άθικτη . 

Προσωπικά κοιτάζω όσο γίνεται την ισορροπία,  μεταξύ διάρκεια εγγύησης, όρων εγγύησης και χαρακτηριστικών μηχανήματος . Αν το κλιματιστικό ήταν σαν τα κινητά που τα αλλάζεις max στα δύο χρόνια δεν θα με ενδιέφερε  αλλά το κλιματιστικό δεν είναι μια συσκευή που την πετάς στα 4 χρόνια και παίρνεις άλλη . 

2 ώρες πριν, guzel είπε

:lol: . Guzel είμαι σίγουρος ότι η καύλα που έχεις για την Toshiba σε φτάνει σε οργασμό !  :lol::P

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ParhsG είπε

Eγω παντως θεωρω οτι τσαμπα τα λεφτα για mitsubishi που εδωσα και σκεφτομαι τωρα που θα παρω 5 που θελω αν αξιζει να παω σε Mitsubishi η τα πιο φτηνα. Εδωσα πολλα λεφτα για mitsubishi και μετα απο ενα χρονο κανει εκνευριστικο θορυβο και μυριζει λιγο απο την αρχη , δεν βγαζει τοσο ζεστο αερα οσο αλλα αν και θερμαινει το χωρο και καθε 4 5 λεπτα σταμαει και ξεκιναει ενω πιο φτηνα toyotomi gree midea κτλ ειναι διαμαντι. Πρεπει παλι να καλεσω service μπας και φτιαχτει ο θορυβος γιατι τη πρωτη απλα χαρτια a4 εβαλε ενω ο θορυβος ειναι απο φτερ τη

Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι. Είμαι ανάμεσα σε ένα 24αρι GE με ένα 24αρι, Mitsubishi muz msz AP71, με ενδιαφέρει η θέρμανση και η όσο μεγαλύτερη ονομαστική και μέγιστη στην θέρμανση. Το GE το βρίσκεις από Κοτσο με προσφορά κάπου 850 με δωρεάν εγκατάσταση και δωροεπιταγή ανακύκλωσης ενώ το δεύτερο κάπου 1130 χωρίς δωρεάν εγκατάσταση οπότε πες πάει 1200-1250 μαζί με το ξήλωμα του παλαιού και της εγκατάστασης. Το GE σε μέση ζώνη SCOP 4 και σε ψύξη SEER 7.1, το Mitsu SCOP 4.4 και ψύξη 7.2. Δεν ξέρω αν αξίζει να πληρώσω 300-400 ευρώ και βάλε για αυτή την διαφορά τεχνικών χαρακτηριστικών. Το GE από οτι βλέπω έχει και δυνατότερο ανεμιστήρα εσωτερικής στο μέγιστο.

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Η ασφάλεια πάει βάση καλωδίου και το καλώδιο βάσει μέγιστου ρεύματος. Για 24αρια ο κανόνας είναι να μπαίνει 2.5αρι καλώδιο. Τώρα για το 2.5αρι, οι μισοί ηλεκτρολόγοι θα πουν οτι ασφαλίζεται με 16αρα και οι υπόλοιποι μισοί με 20αρα, σημαντικό ρόλο παίζει και η παλαιότητα της γραμμής, αν είναι ξεχωριστή μεμονωμένη γραμμή ή γραμμή με άλλα φορτία. Για το 4αρι που έβαλες πηγαίνει με 25αρα.

Δημοσ.

Με ρώτησαν από Κωτσόβολο αν η εγκατάσταση θα γίνει από δικό τους συνεργείο και τους είπα όχι αφού δεν την κάνουν δωρεάν και δεν θα γίνει άμεσα (έχω κάτι εργασίες στο σπίτι που προηγούνται)

Τι πρέπει να ζητήσω από όποιον έρθει να κάνει την εγκατάσταση (χαρτιά, σφραγίδες κλπ) για να είμαι καλυμμένος με εγγυησεις?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Και φωτιζόμενη και πιο μεγάλη οθόνη,όπως πρέπει δηλαδή άλλη φάση :)

Φοβερό. Αναρωτιέμαι αν χαλάσουν τα δικά μας, με κάποιο τρόπο, αν μας τα αντικαταστήσουν με premium :devil:

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

:lol: . Guzel είμαι σίγουρος ότι η καύλα που έχεις για την Toshiba σε φτάνει σε οργασμό !  :lol::P

Με τέτοιο τηλεκοντρόλ πως να μη σε πιάνει;

Αυτήν την στιγμή, νομίζω πως το shorai premium είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα από χαρακτηριστικά, δυνατότητες, εγγύηση, ποιότητα.

Αν κάποιος μπορεί να περιμένει, προτείνω να χτυπήσει το Toshiba στο επόμενο black Friday (πέρυσι τουλάχιστον είδαμε τις καλύτερες προσφορές όλης της χρονιάς).

ΥΓ Από απόλυτη απόδοση, το Mitsubishi heavy 22αρι αλλά υπολείπεται σε εγγύηση, δυνατότητες.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...