Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kallair είπε

παρε τον τηλεφωνο, πες του βρηκες την βιδα που επεσε μεσα στο μηχανημα κ ενημερωσε τον οτι αν δεν ερθει αμεσα μεσα στις επομενες 2 εργασιμες, θα κανεις τις δεουσες καταγγελιες... ετσι απλα λιτα κ χωρις φωνες να δεις για ποτε θα ερθει, ειδικα οταν αναφερεις τα μαυρα και οτι εχεις υλικο που φανερωνει οτι αυτος εκανε την εγκατασταση (ακομα κ αν δεν εχεις).

Ειπαμε.. καποιοι βγαζουν κακο ονομα κ στους υπολοιπους. δεν χρειαζεται να τους λυπαστε. λεφτα παιρνουν για να κανουν συγκεκριμενη δουλεια. το να εχεις παρει 120 ευρω μαυρα και να μην εχεις τελειωσει καν την εγκατασταση για γελοιους λογους ειναι αστειο.

Σωστά τα λες. Απλά σαν άνθρωπος δεν θέλω να χαλιέμαι παραπάνω. Θέλω απλά να κάνω τη δουλειά μου να τελειώνω και να έχω την ησυχία μου. 

23 ώρες πριν, Klausx είπε

Το καλώδιο γιατί 4mm;
Στην εξωτερική μονάδα του έπεσε το βιδακι;

Με αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δώσει απόδειξη και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Αν θες στείλε μου τα στοιχειά του μέσω PM γιατί τον κόβω για κανέναν δημόσιο υπάλληλο που το παίζει ψυκτικός και αυτόν.

https://www.xronos.gr/reportaz/dimosios-ypallilos-ekane-ton-psyktiko-ti-symvoyleyei-somateio-adeioyhon-psyktikon

4mm nym γιατί είχα τραβήξει και είχα έτοιμη υποδομή. Και 2,5mm να ήταν μια χαρά έκανε. 

Στην εξωτερική μονάδα έπεσε η βίδα όντως. 

Ψυκτικός από εταιρία που ασχολείται μόνο με εργασίες ψυκτικών. Δεν είναι κάποιος τυχαρπαστος. 

Την τελική σύνδεση του ρεύματος τελικά την ολοκλήρωσα μόνος μου με τους κίτρινους συνδέσμους . Μένει να ανοίξω το φρεον και βλέπουμε 

received_341805033431323.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Διαμόρφωση των ψυκτικών σωληνώσεων
1. Σταθερό μήκος ψυκτικών σωληνώσεων: 5 μέτρα, 7,5 μέτρα, 8 μέτρα
2. Ελάχιστο μήκος σωληνώσεων
Για τη μονάδα με μήκος αγωγού 5m, δεν υπάρχει όριο σχετικά με το ελάχιστο μήκος του αγωγού σύνδεσης. Για τη μονάδα με μήκος αγωγού 7.5m και 8m, το ελάχιστο μήκος του αγωγού πρέπει να είναι 3m.

Αυτό είναι από το manual inventor ....τι εννοεί όταν λέει ότι για την μονάδα με μήκος αγωγού 5m δεν υπάρχει όριο σχετικά με το ελάχιστο μήκος ?

Και εμένα με μπερδεύει αυτός ο κανόνας. Αν το διαβάσουμε κατά γράμμα , ειναι όπως τα λες. Προσωπικά θα το ξεδιάλυνα με την αντιπροσωπία. 

1 ώρα πριν, halvas69 είπε

Την πέμπτη ήρθε το 18άρι Shorai premium και το μεγαλύτερο μου άγχος ήταν η εγκατάσταση να γίνει όπως προβλέπεται.

Αλλά τσάμπα αγχώθηκα καθώς το συνεργείο ήταν άψογο και δεν χρειάστηκε να ζητήσω τίποτα από μέρους μου.

Έβγαλαν το παλιό 20ετίας κλιματιστικό και το πήραν, αφού γύρισαν το φρέον στην εξωτερική μονάδα.

Κατά την τοποθέτηση του καινούργιου αλφάδιασμα 4-5 φορές μέτρησαν και σημάδεψαν για να είναι σίγουροι και μάλιστα αφού το  τοποθέτησαν.

Απόσταση από το ταβάνι 16cm με 17cm.

Μέτρημα σωλήνων και κλίσεις πριν ακόμα τους τοποθετήσουν και τσεκάρισμα στο τσεκάρισμα, πολύ σχολαστικοί.

Έκρυψαν καλώδια και ότι μπορούσαν καθώς και έκαναν 2 μερεμέτια άσχετα με το κλιματιστικό γιατί δεν τους καθόντουσαν καλά στο μάτι πχ καλώδιο που έβγαινε από τον πίνακα και είχε ψιλοκρεμάσει όπως και σουλούπωσαν και πέρασαν με μονωτική κάτι καλώδια ρεύματος που έχω στο μπαλκόνι για τροφοδοσία κεραιών  (PWMN)

Έβαλαν βάση με λάστιχα στα ποδαράκια και έριξαν την αποχέτευση στον σωλήνα ομβρίων που περνάει από το μπαλκόνι μου, με το προηγούμενο τα νερά τα έριχνα στο σιφώνι με τον σωλήνα να είναι στην μέση του μπαλκονιού.

Αντλία κενού με το που έγιναν οι συνδέσεις η οποία διαδικασία κράτησε 21 λεπτά ( το μέτρησα με το ρολόι)

Και τέλος στοκάρισαν μέσα-έξω και μάζεψαν τα πάντα μέχρι και το τελευταίο σκουπιδάκι, τις συσκευασίες κλπ.

Το δε κτήνος αποδοτικότατο και ήσυχο.

Αυτό με την υγρασία στο 60% που διάβασα μερικές σελίδες πίσω ισχύει και γίνεται αν πέσουν οι στροφές του ανεμιστήρα στο ελάχιστο.

Πάντως το έβαλα χειροκίνητα στην 3η σκάλα του ανεμιστήρα και μου την κρατάει στο 52% με 53%, έχω υγρόμετρο σπίτι.

Το παλιό 

spacer.png

Και το καινούργιο :) 

spacer.png

και  από το εξωτερικό

spacer.png

Ακόμα και οι τεχνικοί πρόσεξαν τη μηχανηματάρα!!! Μπράβο τους!

Στολίδι το Shorai!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, halvas69 είπε

Την πέμπτη ήρθε το 18άρι Shorai premium και το μεγαλύτερο μου άγχος ήταν η εγκατάσταση να γίνει όπως προβλέπεται.

Αλλά τσάμπα αγχώθηκα καθώς το συνεργείο ήταν άψογο και δεν χρειάστηκε να ζητήσω τίποτα από μέρους μου.

Έβγαλαν το παλιό 20ετίας κλιματιστικό και το πήραν, αφού γύρισαν το φρέον στην εξωτερική μονάδα.

Κατά την τοποθέτηση του καινούργιου αλφάδιασμα 4-5 φορές μέτρησαν και σημάδεψαν για να είναι σίγουροι και μάλιστα αφού το  τοποθέτησαν.

Απόσταση από το ταβάνι 16cm με 17cm.

Μέτρημα σωλήνων και κλίσεις πριν ακόμα τους τοποθετήσουν και τσεκάρισμα στο τσεκάρισμα, πολύ σχολαστικοί.

Έκρυψαν καλώδια και ότι μπορούσαν καθώς και έκαναν 2 μερεμέτια άσχετα με το κλιματιστικό γιατί δεν τους καθόντουσαν καλά στο μάτι πχ καλώδιο που έβγαινε από τον πίνακα και είχε ψιλοκρεμάσει όπως και σουλούπωσαν και πέρασαν με μονωτική κάτι καλώδια ρεύματος που έχω στο μπαλκόνι για τροφοδοσία κεραιών  (PWMN)

Έβαλαν βάση με λάστιχα στα ποδαράκια και έριξαν την αποχέτευση στον σωλήνα ομβρίων που περνάει από το μπαλκόνι μου, με το προηγούμενο τα νερά τα έριχνα στο σιφώνι με τον σωλήνα να είναι στην μέση του μπαλκονιού.

Αντλία κενού με το που έγιναν οι συνδέσεις η οποία διαδικασία κράτησε 21 λεπτά ( το μέτρησα με το ρολόι)

Και τέλος στοκάρισαν μέσα-έξω και μάζεψαν τα πάντα μέχρι και το τελευταίο σκουπιδάκι, τις συσκευασίες κλπ.

Το δε κτήνος αποδοτικότατο και ήσυχο.

Αυτό με την υγρασία στο 60% που διάβασα μερικές σελίδες πίσω ισχύει και γίνεται αν πέσουν οι στροφές του ανεμιστήρα στο ελάχιστο.

Πάντως το έβαλα χειροκίνητα στην 3η σκάλα του ανεμιστήρα και μου την κρατάει στο 52% με 53%, έχω υγρόμετρο σπίτι.

Το παλιό 

spacer.png

Και το καινούργιο :) 

spacer.png

και  από το εξωτερικό

spacer.png

Αν ξερεις το συνεργειο στειλε και σε μενα

1 ώρα πριν, wiowia είπε

Ενταξει αστειευομουν για το mitsubishi,οντως ειναι σκυλι και αποδιδει φανταστικα..

Αλλα ειναι απο τα κορυφαια της και σιγουρα δεν μπορει να συγκριθει με κλιματιστικα τυπου inventor,carrier,haier κτλ..

Αλλα η basic σειρα των top εταιριων δεν νομιζω να κανει πολυ καλυτερη δουλεια σε συγκριση με κλιματιστικα τυπου Aria,Dawn,Ultimate Comfort.

Εγω παντως θεωρω οτι τσαμπα τα λεφτα για mitsubishi που εδωσα και σκεφτομαι τωρα που θα παρω 5 που θελω αν αξιζει να παω σε Mitsubishi η τα πιο φτηνα. Εδωσα πολλα λεφτα για mitsubishi και μετα απο ενα χρονο κανει εκνευριστικο θορυβο και μυριζει λιγο απο την αρχη , δεν βγαζει τοσο ζεστο αερα οσο αλλα αν και θερμαινει το χωρο και καθε 4 5 λεπτα σταμαει και ξεκιναει ενω πιο φτηνα toyotomi gree midea κτλ ειναι διαμαντι. Πρεπει παλι να καλεσω service μπας και φτιαχτει ο θορυβος γιατι τη πρωτη απλα χαρτια a4 εβαλε ενω ο θορυβος ειναι απο φτερ τη

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και εμένα με μπερδεύει αυτός ο κανόνας. Αν το διαβάσουμε κατά γράμμα , ειναι όπως τα λες. Προσωπικά θα το ξεδιάλυνα με την αντιπροσωπία. 

Ακόμα και οι τεχνικοί πρόσεξαν τη μηχανηματάρα!!! Μπράβο τους!

Στολίδι το Shorai!

Έτσι είναι, κάθε τεχνικός που σέβεται τη δουλειά του δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στην ιαπωνική υπεροχή. 😁

@halvas69 καλορίζικο!!! Να σε ρωτήσω στο κοντρόλ του premium έχει κουμπί για eco ή power select?

8 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Εγω παντως θεωρω οτι τσαμπα τα λεφτα για mitsubishi που εδωσα και σκεφτομαι τωρα που θα παρω 5 που θελω αν αξιζει να παω σε Mitsubishi η τα πιο φτηνα. Εδωσα πολλα λεφτα για mitsubishi και μετα απο ενα χρονο κανει εκνευριστικο θορυβο και μυριζει λιγο απο την αρχη , δεν βγαζει τοσο ζεστο αερα οσο αλλα αν και θερμαινει το χωρο και καθε 4 5 λεπτα σταμαει και ξεκιναει ενω πιο φτηνα toyotomi gree midea κτλ ειναι διαμαντι. Πρεπει παλι να καλεσω service μπας και φτιαχτει ο θορυβος γιατι τη πρωτη απλα χαρτια a4 εβαλε ενω ο θορυβος ειναι απο φτερ τη

διαμάντι το toyotomi; θα τρελαθώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Σωστά τα λες. Απλά σαν άνθρωπος δεν θέλω να χαλιέμαι παραπάνω. Θέλω απλά να κάνω τη δουλειά μου να τελειώνω και να έχω την ησυχία μου. 

4mm nym γιατί είχα τραβήξει και είχα έτοιμη υποδομή. Και 2,5mm να ήταν μια χαρά έκανε. 

Στην εξωτερική μονάδα έπεσε η βίδα όντως. 

Ψυκτικός από εταιρία που ασχολείται μόνο με εργασίες ψυκτικών. Δεν είναι κάποιος τυχαρπαστος. 

Την τελική σύνδεση του ρεύματος τελικά την ολοκλήρωσα μόνος μου με τους κίτρινους συνδέσμους . Μένει να ανοίξω το φρεον και βλέπουμε 

received_341805033431323.jpeg

4mm πάει σε θερμοσίφωνα κτλ είναι υπερβολή, πιστεύω η ασφάλεια στο πίνακα να είναι σωστή για το κλιματιστικό και όχι για 4αρι καλώδιο...

Από τι βλέπω σου έχει περάσει 7χ1,5 μπορεί και 2.5 με πρόχειρες συνδέσεις και την γείωση όπου τον βόλεψε... κανονικά πρέπει να την βάλεις στην πάνω βίδα που έχει το σηματάκι (την ίδια δουλεία κάνει και εκεί αλλά το εργοστάσιο κάτι ξέρει παραπάνω, για τριγμούς κτλ)

Μια χαρά είναι οι συνδέσεις σου από το χάλι του "επαγγελματία" αριστερά....

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, guzel είπε

Έτσι είναι, κάθε τεχνικός που σέβεται τη δουλειά του δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στην ιαπωνική υπεροχή. 😁

@halvas69 καλορίζικο!!! Να σε ρωτήσω στο κοντρόλ του premium έχει κουμπί για eco ή power select?

Τουλαχιστον το βραδυ δεν εκανε θορυβο ουτε start stop συνεχεια

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ελλατωματικο προϊόν πάντα θα υπάρχει.

Μπορει να έπεσες στην περίπτωση.

Αλλά αφού όπως λες το έχεις ένα χρόνο,δεν σε καλύπτει η εγγύηση?

Βεβαια μπορεί να σου καναν μαλακια και στην εγκατάσταση ή να μην είναι σωστό για το χώρο σου και την πληρώνει τζάμπα ο Μητσος.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, guzel είπε

ιαπωνική υπεροχή😁

Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να είχα τα χρήματα ώστε να ικανοποιούσα τη λόξα μου και να ξηλωνα και να δοκίμαζα με τη σειρά στον ίδιο χώρο ένα Toshiba, ένα Mitsubishi heavy, ένα electric , ένα Daikin και να το συγκρινα με το Fujitsu.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να είχα τα χρήματα ώστε να ικανοποιούσα τη λόξα μου και να ξηλωνα και να δοκίμαζα με τη σειρά στον ίδιο χώρο ένα Toshiba, ένα Mitsubishi heavy, ένα electric , ένα Daikin και να το συγκρινα με το Fujitsu.

Και μετά παρουσίαση youtuber  :))) crash test

Μετα από λίγο ψάξιμο (στο θέμα υγρασίας που έχω κολλήσει τώρα τελευταία), η υγρασία ανεβαίνει κατακόρυφα όταν κάνει cycle το κλιματιστικό (κλείσει η εξωτερική μονάδα δηλαδή για λίγο,έστω και 1-2 λεπτά)..

Μια ερμηνεία (που διάβασα) είναι ότι επειδή συνεχίζει να φυσάει ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μοναδας ενώ έχει κλείσει η εξωτερική,επιστρέφει απότομα υγρασία στο σπίτι..

Γενικά είναι ένα θέμα των καινούργιων κλιματιστικων .. παίζει στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου

Ask for a unit with a TXV valve, and be sure the contractor doesn’t intentionally pick an excessively large indoor evaporator coil just to claim a higher SEER rating. “Some units have advanced humidity sensing controls, variable speed fans or two speed compressors that help wring out more moisture,” explains Reid. “Unfortunately, the air in these systems runs much colder, which can lead to excessive “sweating” on ducts and equipment located in attics or crawlspaces.”

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, wiowia είπε

Ελλατωματικο προϊόν πάντα θα υπάρχει.

Μπορει να έπεσες στην περίπτωση.

Αλλά αφού όπως λες το έχεις ένα χρόνο,δεν σε καλύπτει η εγγύηση?

Βεβαια μπορεί να σου καναν μαλακια και στην εγκατάσταση ή να μην είναι σωστό για το χώρο σου και την πληρώνει τζάμπα ο Μητσος.

Για το θορυβο θα ξανακαλεσω γιατι δε λυθηκε. Για το start stop δυσκολα να σου πουν οτι ειναι θεμα. Ισως δουλευει ετσι για οικονομια

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Από πιο μαγαζί ήταν το συνεργείο που ήρθε; Αν κάλεσες δικό σου συνεργείο στείλε μου pm.

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Βρίσκομαι στην Πάτρα αν είναι κάποιος από εδώ και θέλει τα στοιχεία ας μου στείλει ένα pm

1 ώρα πριν, guzel είπε

Και ECO έχει και Power Select

spacer.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, halvas69 είπε

Βρίσκομαι στην Πάτρα αν είναι κάποιος από εδώ και θέλει τα στοιχεία ας μου στείλει ένα pm

Και ECO έχει και Power Select

spacer.png

Και φωτιζόμενη και πιο μεγάλη οθόνη,όπως πρέπει δηλαδή άλλη φάση :)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

4mm πάει σε θερμοσίφωνα κτλ είναι υπερβολή, πιστεύω η ασφάλεια στο πίνακα να είναι σωστή για το κλιματιστικό και όχι για 4αρι καλώδιο...

Χμ. Η ασφάλεια είναι βάσει του καλωδίου των 4mm και είναι 25Α. Την παροχή την είχα φτιάξει για ηλεκτροκολληση! 

Η ασφάλεια βάσει καλωδίου δεν πάει?! 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Χμ. Η ασφάλεια είναι βάσει του καλωδίου των 4mm και είναι 25Α. Την παροχή την είχα φτιάξει για ηλεκτροκολληση! 

Η ασφάλεια βάσει καλωδίου δεν πάει?! 

Το κλιματιστικό μέσα δεν έχει 4μμ καλώδια :P

Η ασφάλεια πάει με βάση το ταμπέλακι(btu/current κτλ) του κάθε μηχανήματος για να παρέχει προστασία σε περίπτωση βλάβης κτλ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...