Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, wiowia είπε

Στα 400€ το sensira atxc25b και στα 425€ το aria και το msz-hr25vf.

Πολύ καλή η τιμή πιστεύω για το Aria και το Mitsubishi.

Sensira :  Seer= 6.12
Eγγύηση τρία χρόνια σε όλα τα μέρη

Mitsubishi: Seer= 6.2
Εγγύηση  7 χρόνια στο συμπιεστή και 3 χρόνια σε όλα τα άλλα μέρη εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Inventor: Seer= 7.1
10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσια service για να ισχύει η εγγύηση . 

Ξεκάθαρα το Aria με διαφορά . 

5 ώρες πριν, wiowia είπε

Το WiFi module του Mitsubishi ξέρει κανεις ποσο κάνει?

Γιατι αν είναι αυτη η τιμή,είναι απαγορευτικό για κάποιον που θέλει WiFi.

https://www.apothema.gr/mitsubishi-wifi-interface-mac-567if-e-128511p

Mitsubishi Toshiba Daikin LG και Fujitsu έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά . Αν το Wi-Fi σου φαίνεται ακριβό (τόσο κοστίζει)  ψάξε λίγο να δεις τί χρεώνουν σε ανταλλακτικά αν πάθει κάτι εκτός εγγύησης το κλιματιστικό :P . Θα σου πέσουν τα μαλλιά . 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν έχω σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι ένα Μόρις και tycoon 9aria περσινή αγορά από από κοτσοβολο. Σήμερα πήγα να τα δω Αφού ήταν άδειο. Λοιπόν το tycoon  το βλέπω λίγο καλύτερο κατασκευΑστικά  και πιο αθόρυβο ελάχιστα βέβαια αλλά στο low δεν ακούγεται παρά ελάχιστα. Τώρα το moris μέσα σε 10 λεπτά είχε καλύτερη, απόδοση σε σχέση με το tycoon αλλά και το το tycoon δρόσισε το δωμάτιο άμεσος μετά. Και τα 2 δουλεύουν φουλ ένα χρόνο τώρα... Οπότε από αξιοπιστία είναι οκ. Να  προσθέσω ότι το Μόρις είχε κάποια τρίξιματακια πλαστικών στην αρχή. Το tycoon τίποτα. Το Μόρις φέρεται σαν φθηνό το tycoon οχι

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, CorumD είπε

καλημέρα σε ολους, αυτο το Carrier Platinum 9αρη ειναι ιδιο με το Inventor King 9αρη αλλα σε σαφως χαμηλοτερη τιμη. Γνωρίζει κανεις ποιο εργοστασιο τα κατασκευάζει για CARRIER και INVENTOR; Αν και σκεφτομαι μηπως γλιτωσω λιγα χρηματα και παρω το MITSUBISHI του Κωτσοβολου με 425(και βλεπω οτι κατεβαινει χαμηλα σε btu). Τελικα, δυσκολες οι συγκρισεις πια, τα SEER και SCOP φαινεται να λενε την μιση αληθεια...

Το seer και scop είναι η μόνη αλήθεια , το ποσό χαμηλά κατεβαίνει σε btus εξαρτάται από τον χώρο που θα μπει 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, dimostr είπε

, το ποσό χαμηλά κατεβαίνει σε btus εξαρτάται από τον χώρο που θα μπει 

Όχι μόνο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι μόνο

Όταν λέω ότι εξαρτάται από τον χώρο εννοώ μέχρι το σημείο πάντα που έχει θέσει ο κατασκευαστής ως όριο , υπάρχουν όμως χώροι που δεν θα επιτρέψουν να διατηρηθεί σε αυτά τα btu αλλά να δουλεύει πολύ περισσότερο 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Sensira :  Seer= 6.12
Eγγύηση τρία χρόνια σε όλα τα μέρη

Mitsubishi: Seer= 6.2
Εγγύηση  7 χρόνια στο συμπιεστή και 3 χρόνια σε όλα τα άλλα μέρη εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Inventor: Seer= 7.1
10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσια service για να ισχύει η εγγύηση . 

Ξεκάθαρα το Aria με διαφορά . 

Mitsubishi Toshiba Daikin LG και Fujitsu έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά . Αν το Wi-Fi σου φαίνεται ακριβό (τόσο κοστίζει)  ψάξε λίγο να δεις τί χρεώνουν σε ανταλλακτικά αν πάθει κάτι εκτός εγγύησης το κλιματιστικό :P . Θα σου πέσουν τα μαλλιά . 

Ωχ...Εχω το kirigamine zen στο σαλονι κοντα στα 5 χρονια..Να κανω το σταυρο μου μην παθει κατι δλδ...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, apostolisep3 είπε

Τώρα η τα ακουστικά μου είναι Πολύ καλά η κάνει Πολύ θόρυβο ακόμα και στο low... 

Το μικρόφωνο είναι μεν ευαίσθητο αλλά απ την άλλη όπως έχω γράψει και εδώ πολλάκις και στο Σκρουτζ, ακούγεται ακόμα και στο quiet. Αθόρυβο δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Το low του Fujitsu είναι σχεδόν σαν το carrier σε high.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, wiowia είπε

Ωχ...Εχω το kirigamine zen στο σαλονι κοντα στα 5 χρονια..Να κανω το σταυρο μου μην παθει κατι δλδ...

DAIKIN ATXC - Seer:6.84 οχι 6.12 και αν το θελεις για θερμανση εχει SCOP:5.81.  Και αν θέλεις το μηχάνημα και για θέρμανση, ειναι πολη σημαντικό το SCOP διότι η θερμανση καει πολυ περισσοτερο απο οτι η ψυξη! Επίσης, πιστοποιημενο απο EUROVENT οποτε ξέρεις οτι αποδίδει αυτα ακριβως που λεει η DAIKIN(παγκοσμια #1 στον κλιματισμο). Ακριβα ανταλλακτικά αλλα ανθεκτικά μηχανήματα, δεν βγάζουν εύκολα βλάβες.

Inventor Aria - Seer.7.6 Scop:5.2 . Μη πιστοποιημένο μηχάνημα, οπότε δεν εχει περασει έλεγχο EUROVENT...δηλαδή πρέπει να εμπιστευτείς τα λόγια της INVENTOR για την αποδοση του. Eιναι ουσιαστικα φασον κινέζικο με στάμπα της INVENTOR. Συνήθως με τριζωνάτα πλαστικα...ειναι καλα που εχει 10 χρόνια εγγύηση διότι μαλλον θα τα χρειαστείς. Καλο  after sales αλλα παράπονα χρηστών οτι τα μηχανήματα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Επίσης του ομίλου INVENTOR: General Electric, και αυτά φασον. Τα μονο απο κατασκευαστή που αντιπροσωπευει η INVENTOR είναι τα HAIER(αυτά εχουν πιστοποίηση EUROVENT)... Καλές αγορές... 

ΥΓ - Μην το φοβασαι το MITSUBISHI, ειναι μηχανημα ποιότητας..μην τρελαθούμε να συγκρίνουμε της Κινέζικες φασονιές με τα μηχανήματα πρώτης ποιότητας οπως το δικο σου...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαμόρφωση των ψυκτικών σωληνώσεων
1. Σταθερό μήκος ψυκτικών σωληνώσεων: 5 μέτρα, 7,5 μέτρα, 8 μέτρα
2. Ελάχιστο μήκος σωληνώσεων
Για τη μονάδα με μήκος αγωγού 5m, δεν υπάρχει όριο σχετικά με το ελάχιστο μήκος του αγωγού σύνδεσης. Για τη μονάδα με μήκος αγωγού 7.5m και 8m, το ελάχιστο μήκος του αγωγού πρέπει να είναι 3m.

Αυτό είναι από το manual inventor ....τι εννοεί όταν λέει ότι για την μονάδα με μήκος αγωγού 5m δεν υπάρχει όριο σχετικά με το ελάχιστο μήκος ?

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.

Καλησπέρα, λίγο feedback και από μένα. Haier Tundra Green 12000 σε μικρό χώρο με κακή μόνωση και ανοιχτή πόρτα προς διάδρομο. Νωρίτερα σήμερα, έξω 31 μέσα ζητούμενη 26. Κάπου εδώ πέφτει σαν κατανάλωση.

Screenshot_2019-07-27-21-22-46-929_com.tuya.smartlife.png

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, CorumD είπε

DAIKIN ATXC - Seer:6.84 οχι 6.12 και αν το θελεις για θερμανση εχει SCOP:5.81.  Και αν θέλεις το μηχάνημα και για θέρμανση, ειναι πολη σημαντικό το SCOP διότι η θερμανση καει πολυ περισσοτερο απο οτι η ψυξη! Επίσης, πιστοποιημενο απο EUROVENT οποτε ξέρεις οτι αποδίδει αυτα ακριβως που λεει η DAIKIN(παγκοσμια #1 στον κλιματισμο). Ακριβα ανταλλακτικά αλλα ανθεκτικά μηχανήματα, δεν βγάζουν εύκολα βλάβες.

Inventor Aria - Seer.7.6 Scop:5.2 . Μη πιστοποιημένο μηχάνημα, οπότε δεν εχει περασει έλεγχο EUROVENT...δηλαδή πρέπει να εμπιστευτείς τα λόγια της INVENTOR για την αποδοση του. Eιναι ουσιαστικα φασον κινέζικο με στάμπα της INVENTOR. Συνήθως με τριζωνάτα πλαστικα...ειναι καλα που εχει 10 χρόνια εγγύηση διότι μαλλον θα τα χρειαστείς. Καλο  after sales αλλα παράπονα χρηστών οτι τα μηχανήματα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Επίσης του ομίλου INVENTOR: General Electric, και αυτά φασον. Τα μονο απο κατασκευαστή που αντιπροσωπευει η INVENTOR είναι τα HAIER(αυτά εχουν πιστοποίηση EUROVENT)... Καλές αγορές... 

ΥΓ - Μην το φοβασαι το MITSUBISHI, ειναι μηχανημα ποιότητας..μην τρελαθούμε να συγκρίνουμε της Κινέζικες φασονιές με τα μηχανήματα πρώτης ποιότητας οπως το δικο σου...

Ενταξει αστειευομουν για το mitsubishi,οντως ειναι σκυλι και αποδιδει φανταστικα..

Αλλα ειναι απο τα κορυφαια της και σιγουρα δεν μπορει να συγκριθει με κλιματιστικα τυπου inventor,carrier,haier κτλ..

Αλλα η basic σειρα των top εταιριων δεν νομιζω να κανει πολυ καλυτερη δουλεια σε συγκριση με κλιματιστικα τυπου Aria,Dawn,Ultimate Comfort.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ta DAWN και ULTIMATE COMFORT είναι απο HAIER και MIDEA αντίστοιχα...δεν είναι φασον! Κορυφαια και τα δυο. Εγω πιστεύω οτι ξεχναμε οτι ακομα και ενα basic MERCEDES, παραμένει MERCEDES. Εχει καποιες προδιαγραφες. Ετσι ειναι και τα κλιματιστικά, ακόμα και τα βασικά μοντέλα εχουν καλη ποιότητα, συνήθως υστερούν σε SEER και SCOP αλλα το DAIKIN ATXC(FTXC) δεν υστερει ουτε εκει. Μαλίστα, σήμερα τσίμπισα και ενα 9αρη για μια μικρη αιθουσα. Το πήρα 400 απο Κοτσοβολο(εδωσα και 100 σε δωροεπιταγες οποτε ηρθε 300)

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.

Την πέμπτη ήρθε το 18άρι Shorai premium και το μεγαλύτερο μου άγχος ήταν η εγκατάσταση να γίνει όπως προβλέπεται.

Αλλά τσάμπα αγχώθηκα καθώς το συνεργείο ήταν άψογο και δεν χρειάστηκε να ζητήσω τίποτα από μέρους μου.

Έβγαλαν το παλιό 20ετίας κλιματιστικό και το πήραν, αφού γύρισαν το φρέον στην εξωτερική μονάδα.

Κατά την τοποθέτηση του καινούργιου αλφάδιασμα 4-5 φορές μέτρησαν και σημάδεψαν για να είναι σίγουροι και μάλιστα αφού το  τοποθέτησαν.

Απόσταση από το ταβάνι 16cm με 17cm.

Μέτρημα σωλήνων και κλίσεις πριν ακόμα τους τοποθετήσουν και τσεκάρισμα στο τσεκάρισμα, πολύ σχολαστικοί.

Έκρυψαν καλώδια και ότι μπορούσαν καθώς και έκαναν 2 μερεμέτια άσχετα με το κλιματιστικό γιατί δεν τους καθόντουσαν καλά στο μάτι πχ καλώδιο που έβγαινε από τον πίνακα και είχε ψιλοκρεμάσει όπως και σουλούπωσαν και πέρασαν με μονωτική κάτι καλώδια ρεύματος που έχω στο μπαλκόνι για τροφοδοσία κεραιών  (PWMN)

Έβαλαν βάση με λάστιχα στα ποδαράκια και έριξαν την αποχέτευση στον σωλήνα ομβρίων που περνάει από το μπαλκόνι μου, με το προηγούμενο τα νερά τα έριχνα στο σιφώνι με τον σωλήνα να είναι στην μέση του μπαλκονιού.

Αντλία κενού με το που έγιναν οι συνδέσεις η οποία διαδικασία κράτησε 21 λεπτά ( το μέτρησα με το ρολόι)

Και τέλος στοκάρισαν μέσα-έξω και μάζεψαν τα πάντα μέχρι και το τελευταίο σκουπιδάκι, τις συσκευασίες κλπ.

Το δε κτήνος αποδοτικότατο και ήσυχο.

Αυτό με την υγρασία στο 60% που διάβασα μερικές σελίδες πίσω ισχύει και γίνεται αν πέσουν οι στροφές του ανεμιστήρα στο ελάχιστο.

Πάντως το έβαλα χειροκίνητα στην 3η σκάλα του ανεμιστήρα και μου την κρατάει στο 52% με 53%, έχω υγρόμετρο σπίτι.

Το παλιό 

spacer.png

Και το καινούργιο :) 

spacer.png

και  από το εξωτερικό

spacer.png

• Like 8
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...