Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dante80 είπε

Ερώτηση κρίσεως. Φίλος με 9αρι κλιματιστικό Panasonic 20ετίας περίπου. Εδώ και λίγο καιρό το κλιματιστικό στην ψύξη δουλεύει κανονικά, αλλά ο αέρας που βγαίνει είναι θερμός/σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα δουλεύει κανονικά, οι ρυθμίσεις του AC είναι σωστές. Τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχει;

Πως λες οτι δουλευει κανονικα οταν βγαζει θερμο αέρα; θα πρεπει να ερθει τεχνικος να το δει. ειναι απειρες οι φορες που εχω ακουσει το "η εξωτερικη μοναδα δουλευει κανονικα" και πηγαινω κ τελικα το μονο που δουλευε ηταν ο ανεμιστηρας της εξωτερικής μοναδος..

οπωσδηποτε πρεπει να ερθει ψυκτικος να το δει γτ ετσι κ αλλιως απο δω δεν μπορουμε να σου πουμε κ πολλα..

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στο Midea Mission το WiFi usb πως μπαίνει; Στα εγχειρίδια του μ@&2-Α Κινέζου και του εισαγωγέα δεν βγαίνει άκρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, gousias είπε

Στο Midea Mission το WiFi usb πως μπαίνει; Στα εγχειρίδια του μ@&2-Α Κινέζου και του εισαγωγέα δεν βγαίνει άκρη.

εχει αναφερθει και στο παρελθον σε αυτο το thread. 

ξεβιδωνεις απο το καπακι καποιο σημειο, εκει μπαινει το στικακι

edit: αφορουσε το ultimate comfort. δεν ξερω εαν ειναι το ιδιο σε αυτο

32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Edit

Οκ, νομίζω πιάσαμε πάτο :

S90724-175255.jpg

γραψε ρε μαστορα ποιο κλιματστικο ειναι :p

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Ναι φυσιολογικό είναι . Όλα τα inverter μπορεί να κλείσουν . Εξαρτάται απο τις απαιτήσεις του χώρου οι οποίες αλλάζουν π.χ εξωτερική θερμοκρασία και θερμοκρασία χειριστηρίου που έχεις ορίσει . 

Πώς είσαι σίγουρος ότι είναι ίδια μοντέλα ; Έχουν ίδια εργοστασιακή κωδικοποίηση ; Το χεις ψάξει απο κάπου ;
Δε ξέρω που είδες ότι δεν έχει ιονιστή. Το Carrier crystall II έχει ιονιστή . 
https://www.ahi-carrier.gr/el/product/crystall-ii-inverter-r32/

Δεν αναγραφει καπου[εκτος αν ειμαι τοσο στραβαδι πια!] στο site της AHI-Carrier oτι το Crystal ii εχει ιονιστη που δεν εχει , γραφει για φιλτρο ιονισμου "ψιλο"μουφα και αυτο βεβαια κοστιζει περι τα 0,10euro. Στο site της Inventor εκτος απο το φιλτρο ιονισμου[Silver Ion το λεει] αναφερει το εξης:

"Ιονιστής

Ο Ιονιστής παράγει ιόντα τα οποία αποβάλλουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας που εξαλείφει μυρωδιές, σκόνη και καπνό, δημιουργώντας καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα."

Εγω σαν ασχετος που ειδα και τα δυο μηχανηματα απο κοντα[σηκωσα καπακια,εβγαλα φιλτρα μεχρι και φακο χρησιμοποιησα τα ειδα ιδια[και φασον Midea]!! Επισης 8,2kg και τα δυο το εσωτερικο οποτε λεω μαλλον πυγολαμπιδα βαλανε για ιονιστη στο Inventor!

Mιλησα καποια στιγμη φιλο ψυκτικο και συνεργατη της Inventor και μου ειπε για τον ιονιστη τερμα μουφα, απο εκει και περα δεν ξερω.

Υ.Γ Δεν εχω κατι με τα Inventor οκ ειναι και τα φασον Midea και τα φασον Gree και η αντιπροσωπεια εχω ακουσει οτι ανταποκρινεται λιγο καλυτερα απο τις περισσοτερες γενικα.-

Επεξ/σία από Waterfall1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, CptBill είπε

γραψε ρε μαστορα ποιο κλιματστικο ειναι 😛

ASYG24KLCA. 

Το έχω γράψει τόσες φορές, που το google το βγάζει μόνο του!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, CptBill είπε

εχει αναφερθει και στο παρελθον σε αυτο το thread. 

ξεβιδωνεις απο το καπακι καποιο σημειο, εκει μπαινει το στικακι

edit: αφορουσε το ultimate comfort. δεν ξερω εαν ειναι το ιδιο σε αυτο

γραψε ρε μαστορα ποιο κλιματστικο ειναι 😛

Δεν είναι αυτό που λες.

Μοντελο MB-24N8D0-I

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

ASYG24KLCA

Το έχω γράψει τόσες φορές, που το google το βγάζει μόνο του!

ελεγα μηπως ειναι η ελαχιστη αυτη απο το carrier <_<

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CptBill είπε

ελεγα μηπως ειναι η ελαχιστη αυτη απο το carrier <_<

Μέχρι τώρα έχω δει αυτό στο carrier

S90717-215537.jpg.3dde8ef62c39b5d1f38789d78744a7e8.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Έχει νόημα να είναι μόνιμα επιλεγμένος/ενεργοποιημένος ο ιονιστής σε ένα κλιματιστικό; Προκύπτει κάτι θετικό — υπάρχει κάτι αρνητικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Να παραθέσω και εγω μια προσωπική μου εμπειρία με το Shorai στην ψύξη..ενω περίμενα ότι λόγω χρήσης αρκετών ωρών το κλιματιστικό θα "στέγνωνε" την ατμοσφαιρα του σπιτιού (αυτο ηταν ενα θέμα των On/OFF κλιματιστικων) και να έπεφτε  η σχετική υγρασία..εχω το ανάποδο.. Η σχετική υγρασία κάθε πρωι που ξυπνάω κυμαίνεται απο 60-65% (με εξωτερική σχετικη υγρασία συνηθως κάτω απο 30%) και γενικα οταν ειναι αναμμένο το κλιματιστικό εκεί κάπου κυμαίνεται.. Χθες δοκίμασα να ανοίξω και αφυγραντήρα (στα 65% η ατμόσφαιρα ειναι κάπως υγρή) αλλα  απο την μία να ψύχει το κλιματιστικό απο την αλλη να θερμαίνει ο αφυγραντηρας.. ειναι καπως χαζο.. Να προσθέσω οτι το κλιματιστικα δουλεύει στους 27C, το οποιο μάλλον σημαίνει οτι δουλεύει για λίγη ώρα στην αρχη δυνατά (αρα τότε κάνει και αφύγρανση) και μετα δουλευει πολλές ώρες συνεχως σε χαμηλες και πολυ χαμηλές στροφές (αρα μαλλον δεν κάνει αφύγρανση και ρίχνει σιγα σιγα την θερμοκρασία αρα ανεβάζει την σχετικη υγρασία).

Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος το παραπάνω φαινόμενο? Αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε?

Υπάρχει και η λειτουργία DRY στο κλιματιστικο, (η οποία δεν εχω πολυκαταλάβει τι διαφορά εχει με την λειτουργία ψύξης εκτος απο το οτι ο εσωτερικός ανεμιστήρας δουλεύει μόνιμα σε ιδιαίτερα χαμηλές στροφές) στην οποια επίσης ορίζεις κανονικά θερμοκρασία χώρου..οπως και στην ψύξη δηλαδη..

Το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι οτι το κάθε κλιματιστικό αφαιρούσε από τον χώρο σου διαφορετική θερμική ενέργεια. Για να επιτευχθεί η αφύγρανση ενός χώρου πρέπει να διέρχεται μονίμως ο αέρας από έναν ψυχρό εναλλάκτη ο οποίος θα κατακρατεί την υγρασία ώσπου η υγρασία να μειωθεί στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό μπορούσε να πραγματοποιηθεί με το παλαιό κλιματιστικό on-off οχι όμως με το καινούργιο το οποίο προφανώς κατεβάζει την ισχύ του επειδή μείωσε την θερμοκρασία στο επιθυμητό, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο κλιματιστικών η οποία αποτυπώνεται στην υγρασία. Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι η ξεχωριστή χρήση αφυγραντήρα. Η λειτουργία dry στο κλιματιστικό είναι ουσιαστικά η αφύγρανση και οχι η ψύξη του χώρου, ασχέτως αν όταν βάζεις το κλιματιστικό καθαρά σε λειτουργία ψύξης αυτό κάνει και αφύγρανση, λογικό ο ανεμιστήρας να έχει χαμηλότερη ταχύτητα, δεν σε ενδιαφέρει εκεί καθαρά η ψύξη αλλά η αφαίρεση υγρασίας του αέρα.

10 ώρες πριν, panagiotis.8000 είπε

Καλημερα ειχα ανοιξει και θεμα αλλα φοβαμαι οτι θα χαθει και ειπα να το γραψω κι εδω ηπως γνωριζετε,

Θα ηθελα να αγορασω ενα φορητο κλιματιστικο για ημιυπογειο χωρο σε διαμερισμα το οποιο ειναι αδυνατο να γινει εγκατασταση ενος συμβατικου, οποτε αποκλειουμε δυστυχως αυτη τη λυση.

Γνωριζοντας οτι η αποδοση των φορητων ειναι μειωμενη σε σχεση με τα κλασικα, θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η διαφορα στην αποδοση ενος φορητου split κλιματιστικου οπως αυτο http://roomairconditioners.biz/2013/12/26/carrier-portable-air-conditioner-dehumidifier-quiet-two-piece-split-design/ 

το οποιο εχει εξωτερικη μοναδα που πρεπει να τοποθετηθει εξω συνδεδεμενο με μικρο σωληνα με την εσωτερικη μοναδα

και με αυτο το κλασικο https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/portable/199749-general electric-gep12ha-19

που το δευτερο απαιτει αρκετα μεγαλο ευκαπτο σωληνα να βγει εξω. (δεν εχει εξωτερικη μοναδα, μονο τον σωληνα).

Λιγο που το εψαξα δεν εβγαλα ακρη, απλως απο δω κι απο κει που ειδα ισως το πρωτο αποδιδει σαν κλασικο κλιματιστικο . Απλως διατηρω επιφυλαξεις διοτι μαλλον η split λυση φορητου δεν φαινεται να εχει καινουργια μοντελα.

Φορητό θα αγοράσω και εγώ κάποια στιγμή το φθινόπωρο για ενίσχυση της θέρμανσης μαζί με το split που θα λειτουργεί καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα δεύτερου split. Από όσα έχω ψάξει, την φυσούνα δεν την γλιτώνεις, αν τα παράθυρα της οικίας σου είναι συρόμενα έχει καλώς, τοποθετείς ένα ειδικό πλαστικό πάνω στο οποίο συνδέεται το στόμιο εξόδου της φυσούνας και κλείνεις το παράθυρο μετά μαζί με το αφρολέξ. Το δικό μας σπίτι δεν έχει καν συρόμενα παράθυρα και η περίπτωση είναι ακόμα πιο δύσκολη, θα δω τι θα κάνω εγώ. Από τεχνικής άποψης, τα φορητά είναι σαν τα On/off κλιματιστικά τελών 90 αρχών 2000 με συντελεστές cop/eer γύρω στο 3 και με πολύ χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα. Θα βρεις με ισχύ μέχρι 10000-12000 BTU, σημασία έχει αν σε ενδιαφέρει ψύξη η θέρμανση καθώς στην θέρμανση είναι χαμηλότερα, το μόνο 13αρι σε ψύξη-θέρμανση στην Ελλάδα είναι ένα μοντέλο της argo στα 400 ευρώ περίπου, μετά πάμε σε ένα olympia splent στα 14000 που πάει 1000+ ευρώ, πάνω από 14αρι μόνο από εξωτερικό και σε τσουχτερές τιμές. Από μάκρες προτίμησε μόνο επώνυμα π.χ carrier, έχει και η inventor, GE, πουλάει και η mitsubishi αλλά πολύ ακριβά, μακριά από κάτι F&U και μάρκα μ' έκαψες.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους,

Παρατηρω τις διαφορες αναρτησεις με τα watt και εχω αρχισει να προβληματιζομαι. Διοτι βλεπουμε πχ. το FUJITSU του liakjim να εχει πολυ μικρες καταναλωσεις. Μεχρι τωρα, κοιταζε SEER/SCOP αλλα τωρα βλέπουμε οτι ισως πρεπει να βλέπουμε τα SEER/SCOP και το ποσο χαμηλα μπορει να παει ο κομπρεσσορας. Ο συνδυασμός των 2 ειναι που φαίνεται να φερνει οικονομια στο ρευμα και οχι μεμονωμένα. Αν καποιος φιλος του FORUM έχει παραπανω πληροφοριες στο θεμα, θα χαρω να τις ακουσω!

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, liakjim said:

Να επαναλάβω πόσο εντυπωσιακή βρίσκω την κατανάλωση λαμπτήρα πυρακτώσεως του midea.

Ραντεβού τον χειμώνα σε λειτουργία θέρμανσης. Εκεί θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Πάντως το Eurovent δεν δείχνει και τα καλύτερα νούμερα για το Midea. 6.92 / 4.0 δίνει. Και απορώ που το διαφημίζουν και στο κουτί πάνω. Εκτός και αν δεν ξέρω να διαβάζω 😛

Αν μπορει να εξηγήσει κάποιος και τα άλλα νούμερα θα χει ενδιαφέρον.

υ.γ Θέλει rename σε .pdf μάλλον δεν δουλεύει σωστά το attachment του insomnia

M2O-18FN8-QMT-09N8D6-IMT-09N8D6-I_1563994464.5525.pdf

edit: Κομπλέ βρήκα τι σημαίνουν.. θα τα ποστάρω μετά γιατί είμαι έξω.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Gree bora 24 .Εξωτερική 24 ζητούμενη 26 έχει καθίσει κοντά στη μια ώρα στα 350 watts και δν κλείνει.Βγαζει ένα χαλαρό δροσερό αεράκι και η έξω μονάδα ίσα που την ακούς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω ερώτηση , για 18αρι με ανακύκλωση παλιού ποιο προτείνεται ;;

κατα προτίμηση να έχει WiFi 🤩

Επεξ/σία από kostakiss
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...