Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, athkatla78 είπε

Για 9αρακι σε υπνοδωμάτιο ποιο προτείνεται από τα 3 ;

1) Fujitsu KM Series ASYG09KMTA

2) Midea ultimate comfort

3) General Electric GES-NJGB25

Θα πρότεινα ένα από τα παρακάτω :

https://www.skroutz.gr/s/18978568/Mitsubishi-SRK-SRC-25ZS-W.html

https://www.skroutz.gr/s/14708007/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP25VG.html

https://www.skroutz.gr/s/15157634/Fujitsu-KG-Series-ASYG09KGTA.html

22 λεπτά πριν, kprimax είπε

Ο Κωτσόβολος έχει βάλει προσφορές σε κλιματιστικά.

Ενδιαφέρομαι μόνο για θέρμανση.( Και θα δουλεύει πολλές ώρες) . Οπότε μπορώ να περιμένω για προσφορές Σεπτέμβρη - Οκτώβρη. 

Αλλά τι λέτε γι` αυτό; 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

24άρι με τοποθέτηση στα 845 ευρώ. 

Να το χτυπήσω ή να περιμένω;  Μήπως βγει προσφορά toshiba ή Mitsubishi

Ξέχασα , και δωροεπιταγή 200 ευρώ για επόμενη αγορά.

Για πολλές ώρες σε θέρμανση, θα πρότεινα μόνο Toshiba ή Mitsubishi electric ή heavy. Τίποτα άλλο.

6 ώρες πριν, ronyaldo είπε

Λοιπόν έβαλα το fujitsu ASYA09KLWA 9αρι στο υπνοδωμάτιο
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198797-fujitsu-asya09klwa

και περιμένω το 24αρι το fujitsu απο κωτσόβολο και τα 2.

Το 9άρι νομίζω είναι απογοήτευση
Καταρχήν μικρή η απόδοση ίσως και αναμενόμενο.
Όμως ο θόρυβος στην εξωτερική μονάδα είναι πολύ μεγάλος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχω panasonic 18άρι στο σαλόνι 15ετίας που κάνει αρκετά λιγότερο θόρυβο η εξωτερική μονάδα όταν λειτουργεί στο full.
Το 9άρι στο turbo νομίζεις ότι είναι αεροπλάνο και θα πετάξει και όταν χαμηλώνω την ισχύ διατειρεί τον θόρυβο.
Δλδ αν μια φορά το βαλεις turbo δεν ησυχάζει μετά.
Πήρα τηλ τον Κωτσόβολο και σε μια μερα ήρθαν να το δουν. Δεν ημουν εγώ εκει ήταν η γυναικα μου και στην εγκατάσταση και τώρα.
Και λενε ότι κάνει θόρυβο αλλά αυτό είναι το κλιματιστικό δεν έχει πρόβλημα

Βασικά καλώς ή κακώς επέλεξα το fujitsu το 24αρι αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν έκανα σωστή επιλογή.
Για πες για το midea είναι όντως αθόρυβο? Και αν είναι και δυνατό σε απόδοση.
Μετά την εμπειρία με το 9άρι κατέληξα ότι μάλλον ο χαμηλός θόρυβος είναι πιο σημαντικός από την οικονομία

Περίεργο που κάνει θόρυβο στη ψύξη. Από ανεμιστήρα ή κραδασμούς; Θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα video;  Έχεις να δείξεις καταναλώσεις; Έγινε σωστή εγκατάσταση; Πόσα μέτρα σωλήνα; Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες;

ΥΓ Αν με 24αρι εννοείς το ASYG24KLCA, είναι παντελώς αθόρυβο στη ψύξη. Στη θέρμανση έχει από την υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η εξωτερική μονάδα οφείλει να είναι απόλυτα αλφαδιασμένη, ως προς και τους δύο άξονες του επιπέδου;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Zazula είπε

Η εξωτερική μονάδα οφείλει να είναι απόλυτα αλφαδιασμένη, ως προς και τους δύο άξονες του επιπέδου;

Όχι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/7/2019 στις 3:05 ΜΜ, CptBill είπε

Θα γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ. Εγκαταστάθηκε το 12αρι aria inventor.

Εντυπώσεις θα γραφτούν αναλυτικά μέσα στην ημέρα αν προλαβω. Ενδεικτικό του πανικού αυτές τις ημέρες με τους ψυκτικούς, η εγκατάσταση ξεκίνησε 7 το πρωί.

Σύντομες εντυπώσεις: η εξωτερική μονάδα δίνει πόνο στο μεγάλο load. Τρόμαξα μόλις το άκουσα και ξενερωσα. Όσο αφορά θόρυβο αυτό. Μετά εφοσσν χαμηλώσει το load δεν ακούγεται καν. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 291watt.

Η εσωτερική μονάδα είναι πανέμορφη. Και αθόρυβη. 

Να θυμίσω ότι ψύχει ένα εννιαιο χώρο 37τμ. Με θερμικές απώλειες 17600btu που βγήκαν από φίλο μηχανικο μηχανολόγο.

Όταν τον ρώτησα μα θα καταφέρνει το 12αρι να ψύχει 37τμ,  μου είπε άνετα λόγο μισού ΔΤ στη ψύξη από ότι στη θέρμανση. Όπως και φάνηκε στη πράξη. Δεν θα το χρησιμοποιώ για θέρμανση.

χαθηκα αλλα επανέρχομαι. Το παν ειναι η μελετη τελικα. Ειχα και εγω τις αμφιβολιες μου. Θυμιζω, ενιαιος χωρος 37τμ σαλονι κουζινα.

aria 12αρι

εξωτερικη θερμοκρασια 37C, ζητουμενη 27C

θερμοκρασια σαλονιου 26.3C, κουζινα 26.6C (ενιαιος χωρος)

ισχυς: 324watt

20% της ισχυς του (παει θεωρητικα μεχρι 1600watt σε ψυξη) με εξωτερικη 37c και εσωτερικη 26+?

καθολου ασχημα!

ισχύς:

insomnia1

θερμοκρασιες απο τους αισθητηρες του κλιματιστικου)

insomnia2

θερμοκρασια χωρου

insomnia3

Για το aria μετα απο 2 εβδομαδες συμβιωσης μαζι του.

Στα θετικα:

πολυ μαζεμενη εσωτερικη μοναδα. Και ομορφη. Ωραια πινελια που το συμβολο της θερμοκρασιας (C) ειναι μπλε. 

Τρομερα αθορυβη. Μου εκανε φοβερη εντυπωση που σε αυτοματη επιλογη ροης αερα σπανια επελεγε τη μεγιστη ροη αερα απο μονο του.

Στα αρνητικα:

θα προτιμουσα την εξωτερικη μοναδα λιγο πιο αθορυβη. Οταν γκαζωνει και αλλαζει το load των στροφων γινεται αντιληπτο. Σε χαμηλο load, δεν γινεται αντιληπτη. 

Επεξ/σία από CptBill
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.Εχω καταλήξει στην αγορά 2 κλιματιστικών 12αρια για το σπίτι. Είμαι ανάμεσα στα κάτωθι μοντέλα.

Fujitsu KG Series ASYG12KGTA                        Daikin ATXM35N/ARXM35N9 Siesta Perfera           Mitsubishi SRK/SRC-35ZS-W

Ποια η άποψή σας; Ποια θα διαλέγατε κατά σειρά; Τέλος αν κάποιος έχει κάποια καλύτερη πρόταση από Ζ

12000-15000 btu θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, athkatla78 είπε

Για 9αρακι σε υπνοδωμάτιο ποιο προτείνεται από τα 3 ;

1) Fujitsu KM Series ASYG09KMTA

2) Midea ultimate comfort

3) General Electric GES-NJGB25

Καταρχάς θα δώσεις έμφαση στα db θορύβου στη χαμηλή σκάλα . Απο 23-24 db και κάτω το λές αθόρυβο ένα κλιματιστικό για υπνοδωμάτιο.
Απο κει και πέρα όσο πιο μεγάλο SEER έχει ένα κλιματιστικό τόσο πιο οικονομικό είναι στην ψύξη . 

Οπότε:

Fujitsu :  
SEER=  7.4  .
Θόρυβος: 20 db στην μικρή σκάλα. 40db στην μέγιστη.
Δεν έχει wi-fi . Το αγοράζεις έξτρα . 
Εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και επέκταση μόνο στο συμπιεστή + 7 χρόνια εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος . 
Τιμή : 519 ευρώ 
https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/fujitsu-asyg09kmta-km-series.html?source=external&skr_prm=WyJiM2YwMDdlNC05ZDQxLTQ1NDMtYmQ1NC01OGNiYzc2NzUwODYiLDE1NjM5MTc3NTM4MzEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0&offer=1

Midea:  
SEER=  8.2
θόρυβος: 19.5 db στην μικρή σκάλα. 39.5 db στην μέγιστη
Eχει ενσωματωμένο wi-fi
Εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και επέκταση μόνο στο συμπιεστή + 7 χρόνια εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος . 
(Ίδια αντιπροσωπία με την Fujitsu. FGEurope)
Τιμή 519 ευρώ
https://www.electronica.gr/D5D86BBB.el.aspx

GE:
SEER= 8.5
θόρυβος: 20 db  στην μικρή σκάλα .   35 db στην μέγιστη.
Eχει ενσωματωμένο wi-fi . 
Eγγύηση: 5ετής σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
(Αντιπροσωπεία είναι η Inventor)
Συμπιεστή που φοράει : Panasonic . 

Τιμή: 599 ευρώ και δωρεάν εγκατάσταση:
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198567-general electric-ges-njgb25-future-black

Για μένα το General Electric .  Μεγαλύτερο SEER , πιο αθόρυβο απο τα άλλα στην μέγιστη σκάλα και το ίδιο με τα άλλα στην ελάχιστη .  Καλύτερη εγγύηση μιας και καλύπτονται όλα τα μέρη του μηχανήματος για 5 χρόνια και όχι για τρία . Επίσης αφού ο κωτσόβολος παρέχει και δωρεάν εγκατάσταση μία η άλλη είναι σαν να το αγόρασες στα 520 ευρώ που έχουν και τα άλλα  συν περίπου 70 ευρώ είναι η εγκατάσταση πες.

1 ώρα πριν, kprimax είπε

Ο Κωτσόβολος έχει βάλει προσφορές σε κλιματιστικά.

Ενδιαφέρομαι μόνο για θέρμανση.( Και θα δουλεύει πολλές ώρες) . Οπότε μπορώ να περιμένω για προσφορές Σεπτέμβρη - Οκτώβρη. 

Αλλά τι λέτε γι` αυτό; 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

24άρι με τοποθέτηση στα 845 ευρώ. 

Να το χτυπήσω ή να περιμένω;  Μήπως βγει προσφορά toshiba ή Mitsubishi

Ξέχασα , και δωροεπιταγή 200 ευρώ για επόμενη αγορά.

Η τιμή είναι χώμα πραγματικά για 24άρι  επώνυμο . 
Θα σου βγει δηλαδή αφαιρώντας την δωροεπιταγή στα  645 ευρώ !!!!! Συν δωρεάν εγκατάσταση .40 % έκπτωση απο την αρχική τιμή του. Το απόλυτο VFM για 24άρι με τέτοια τιμή . 

Όταν άλλα κλιματιστικά όχι τόσο επώνυμα ή με μικρή εγγύηση η με χειρότερα χαρακτηριστικά ξεκινάνε απο 580 ευρώ, βάλε και την εγκατάσταση άλλα 60 ευρώ δηλαδή  640 ευρώ . 
https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/f/407350/24000-btu.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Εχει SCOP = 5.3
Aν θες κάποιο με μεγαλύτερο SCOP και το αντέχει η τσέπη σου θα πρέπει να ανέβεις σε budget στα 1000 ευρώ  με τις τωρινές τιμές .
Αν αντέχεις αυτό το ποσό πες μας να σου προτείνουμε .

• Like 1
Δημοσ.

Ήδη την έκανα την αγορά,  με ανακύκλωση, ένα παλιό 9άρι που δεν το άνοιγα ποτέ γιατί έκανε σαν τρακτέρ. Το ξέρω, toshiba και mitsubishi είναι καλύτερα, αλλά η διαφορά τιμής  μεγάλη. Υπόσχομαι μόλος το εγκαταστήσω, αξιολόγηση, μετρήσεις κατανάλωσης και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει . Θα είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για τις πολύτιμες πληροφορίες που είχα στο forum από μέλη με γνώσεις στο αντικείμενο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, eastend7 είπε

Καλησπέρα.Εχω καταλήξει στην αγορά 2 κλιματιστικών 12αρια για το σπίτι. Είμαι ανάμεσα στα κάτωθι μοντέλα.

Fujitsu KG Series ASYG12KGTA                        Daikin ATXM35N/ARXM35N9 Siesta Perfera           Mitsubishi SRK/SRC-35ZS-W

Ποια η άποψή σας; Ποια θα διαλέγατε κατά σειρά; Τέλος αν κάποιος έχει κάποια καλύτερη πρόταση από Ζ

12000-15000 btu θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ!

Όσο πιο μεγάλο το SEER τόσο πιο μικρή κατανάλωση έχει ένα κλιματιστικό στη ψύξη . Το Daikin έχει πολύ κακό SEER πόσο μάλλον για την τιμή του και δίνοντας μόνο 3 χρόνια εγγύηση . 

Τα άλλα δύο έχουν πολύ καλό SEER .
Fujitsu SEER= 8.5
Εγγύηση: Εχει 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και 7 ετή στο συμπιεστή αλλά με όρο να κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά για να ισχύει η 7ετή εγγύηση στο συμπιεστή .
Καλύτερη τιμή: 745 ευρώ αν έχεις κλιματιστικό για ανακύκλωση.
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198968-fujitsu-asyg12kgta?cmicc=skroutz

Mitsubishi= SEER= 8.4
Εγγύηση:  Εχει 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και 7 ετή στο συμπιεστή αλλά με όρο να κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά για να ισχύει η 7ετή εγγύηση στο συμπιεστή . 
Καλύτερη τιμή:  685
https://www.alphaclimagr.gr/product/1410642/mitsubishi-heavy-industries-srk-src-35-zs-w-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Αυτό είναι πολύ καλή περίπτωση με SEER=8.5:
Στα 579 ευρώ αν έχεις παλιό κλιματιστικό να ανακυκλώσεις . Στα 679 ευρώ αν δεν έχεις  .
Με δωρεάν εγκατάσταση.
Εγγύηση 5ετή σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις . 
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198568-general electric-ges-njgb35-future-black

Και αυτό :
Inventor: SEER=8.5
10 ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις.
Καλύτερη τιμή: 629 ευρώ
BestPrice iconInventor Nemesis Pro N2VI32-12WiFi / N2VO32-12 inverter A+++ 12000btu wifi (629,02€ στο Alpha Clima GR)

ή εδώ  στα 639 ευρώ
https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-nemesis-pro-n2vi32-12wifi-n2vo32-12.html?source=external&skr_prm=WyJiM2YwMDdlNC05ZDQxLTQ1NDMtYmQ1NC01OGNiYzc2NzUwODYiLDE1NjM5MjAzNTQ4MjYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0&offer=1

https://www.apothema.gr/inventor-nemesis-pro-n2vi32-12wifi-n2vo32-12-inverter-122487p

6 λεπτά πριν, kprimax είπε

Ήδη την έκανα την αγορά,  με ανακύκλωση, ένα παλιό 9άρι που δεν το άνοιγα ποτέ γιατί έκανε σαν τρακτέρ. Το ξέρω, toshiba και mitsubishi είναι καλύτερα, αλλά η διαφορά τιμής  μεγάλη. Υπόσχομαι μόλος το εγκαταστήσω, αξιολόγηση, μετρήσεις κατανάλωσης και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει . Θα είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για τις πολύτιμες πληροφορίες που είχα στο forum από μέλη με γνώσεις στο αντικείμενο.

Κάτι σε Toshiba ή Mitsubishi θα σου πρότεινα όπως σου πε και ο  liakjim αν ήθελες να ανέβεις πολύ σε SCOP  αλλά θα ανέβαινες και στο budget στο διπλάσιο .  :P

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως. Φίλος με 9αρι κλιματιστικό Panasonic 20ετίας περίπου. Εδώ και λίγο καιρό το κλιματιστικό στην ψύξη δουλεύει κανονικά, αλλά ο αέρας που βγαίνει είναι θερμός/σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα δουλεύει κανονικά, οι ρυθμίσεις του AC είναι σωστές. Τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχει;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Και για να συνεχίσω σε στοιχεία χρόνου:

Τα κλιματιστικά ανοίχτηκαν ταυτόχρονα όταν ήρθα σπίτι στις 16:30. 

Συνεπώς δούλεψαν 2 ώρες μέχρι τώρα που γράφω 18:30. 

Βρήκαν έναν χώρο στην ίδια θερμοκρασία και δούλεψαν στον ίδιο χρόνο με την ίδια εξωτερική θερμοκρασία και την ίδια ζήτηση. 

Το Fujitsu χρειάστηκε 0.36KWh

1e4059d50a741e95d4f32d1eca1b0e93.png

To Carrier χρειάστηκε 0.39KWh (βάζω screenshot από το csv αρχείο που κάνει export το sonoff) :

bf4bf5d1e3ee257a909f8a168998df08.png

Απόδειξη πως ένα αποδοτικό κλιματιστικό τελικά κάνει καλό στην τσέπη σας μακροπρόθεσμα και εφόσον το χρησιμοποιείτε πολύ. 

Να θυμίσω πως συγκρίνω ένα 9άρι Carrier σε 17τμ με 24άρι Fujitsu σε 60τμ στο ίδιο σπίτι. 

Πιστευω κατι δεν παει καλα με την συγκριση. Δεν αμφισβητω την ελαχιστη καταναλωση, αλλα αμφισβιστω την συνολικη ενεργεια που χρειαστηκε ενας χωρος 3 φορες μεγαλυτερος για να ψυχθει. Δεν μπορει ενεργειακα να στεκουν αυτα τα νουμερα, εκτος εαν το fujitsu εχει 300% καλυτερο συντελεστη αποδοσης απο το αλλο. Οποτε θεωρω οτι καποια παραμετρος διμιουργει αυτες τις ενδειξεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να παραθέσω και εγω μια προσωπική μου εμπειρία με το Shorai στην ψύξη..ενω περίμενα ότι λόγω χρήσης αρκετών ωρών το κλιματιστικό θα "στέγνωνε" την ατμοσφαιρα του σπιτιού (αυτο ηταν ενα θέμα των On/OFF κλιματιστικων) και να έπεφτε  η σχετική υγρασία..εχω το ανάποδο.. Η σχετική υγρασία κάθε πρωι που ξυπνάω κυμαίνεται απο 60-65% (με εξωτερική σχετικη υγρασία συνηθως κάτω απο 30%) και γενικα οταν ειναι αναμμένο το κλιματιστικό εκεί κάπου κυμαίνεται.. Χθες δοκίμασα να ανοίξω και αφυγραντήρα (στα 65% η ατμόσφαιρα ειναι κάπως υγρή) αλλα  απο την μία να ψύχει το κλιματιστικό απο την αλλη να θερμαίνει ο αφυγραντηρας.. ειναι καπως χαζο.. Να προσθέσω οτι το κλιματιστικα δουλεύει στους 27C, το οποιο μάλλον σημαίνει οτι δουλεύει για λίγη ώρα στην αρχη δυνατά (αρα τότε κάνει και αφύγρανση) και μετα δουλευει πολλές ώρες συνεχως σε χαμηλες και πολυ χαμηλές στροφές (αρα μαλλον δεν κάνει αφύγρανση και ρίχνει σιγα σιγα την θερμοκρασία αρα ανεβάζει την σχετικη υγρασία).

Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος το παραπάνω φαινόμενο? Αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε?

Υπάρχει και η λειτουργία DRY στο κλιματιστικο, (η οποία δεν εχω πολυκαταλάβει τι διαφορά εχει με την λειτουργία ψύξης εκτος απο το οτι ο εσωτερικός ανεμιστήρας δουλεύει μόνιμα σε ιδιαίτερα χαμηλές στροφές) στην οποια επίσης ορίζεις κανονικά θερμοκρασία χώρου..οπως και στην ψύξη δηλαδη..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Συμβουλή για μια ακόμα φορά  και ας γίνομαι κουραστικός :P :  Θα διαβάζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα sites των κατασκευαστών ή των εισαγωγικών εταιρειών . 
Οπουδήποτε αλλού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λάθους . Δεν αφορά μόνο τον κλιματισμό αυτό . Οτιδήποτε θέλετε να αγοράσετε . 

Ετσι ειναι.

Βεβαια δεν μπορω να αφησω ασχολιαστο οτι το Inventor Aria και Carrier Crystal II ειναι ιδια[ιδιες διαστασεις, ιδιο βαρος, ιδιο εσωτερικο] και για το Carrier δεν υπαρχει καπου αναφορα για ιονιστη ενω στο site της Inventor στη σελιδα για το Aria αναφερει για ιονιστη!!!! [και τα δυο εχουν 8,2kg βαρος εσωτερικης μοναδας (ιδιες ειναι)] μου φαινεται τουλαχιστον..περιεργο!!

Υ.Γ . Α μια που ειπα για ιδια κλιματιστικα. Toyotomi Kuro και Inventor Nemesis ειναι επισης ιδια!!!

[και μαλλον οχι φασον Midea..]

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...