Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lordkorter είπε

Καλησπερα χρειαζομαι 24ρι για 80τμ χωρο και δυο δωματια ανοιχτα να περνουν οσο μπορουν. το θελω κυριως για θερμανση ως μοναδικο μηχανημα για το χειμωνα.

Απο τα 3 παρακατω πιο ειναι προτιμοτερο?

Mitsubishi SRK71ZR-S / SRC71ZR-S (ποια η διαφορα μεταξη τον δυο μοντελων.)

Toshiba Shorai το (premium η το απλο?)

Fujitsu ASYG24KLCA

Αν μπορει επισης καποιος να μου δωσει και τις καταναλωσεις τους, Ευχαριστω προκαταβολικα.

Καταναλώσεις δεν μπορούν να δωθούν διότι η κατανάλωση έχει να κάνει με τις απώλειες του κάθε χώρου . 
Μπορούμε να δούμε μόνο ποιο είναι πιο οικονομικό . Αυτό το κοιτάς συγκρίνοντας τα SEER των μηχανημάτων για την ψύξη και το SCOP για την θέρμανση . Όσο πιο μεγάλοι οι συντελεστές αυτοί τόσο πιο οικονομικό είναι ένα μοντέλο . 
Oπότε σύγκρινε αυτούς τους αριθμούς . 

Το Toshiba Shorai premium  έχει ιονιστή ενώ το απλό Shorai όχι .

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Για αυτο θελει τσεκαρισμενο και με τη πρωτη στραβη δρομο και το διευκρινιζεις απο πριν. Τωρα που πληρωσες και υπεγραψες δε ξερω αν θα σου κανουν κατι.

Φυσικά και γίνεται.

Το καλό με τις απρόσωπες αλυσίδες είναι ότι δεν συζητάνε για τέτοια θέματα.

Ο φίλος να προβεί σε άμεση επικοινωνία με κωτσοβολο για άμεση αντικατάσταση και δωσιμο με αναφορά με φωτογραφίες για τους ουγκανους που ήρθαν και γ*μησαν τη μηχαναρα το τοσιμπα των 1200€. Βουρδουλας.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Καταναλώσεις δεν μπορούν να δωθούν διότι η κατανάλωση έχει να κάνει με τις απώλειες του κάθε χώρου . 
Μπορούμε να δούμε μόνο ποιο είναι πιο οικονομικό . Αυτό το κοιτάς συγκρίνοντας τα SEER των μηχανημάτων για την ψύξη και το SCOP για την θέρμανση . Όσο πιο μεγάλοι οι συντελεστές αυτοί τόσο πιο οικονομικό είναι ένα μοντέλο . 
Oπότε σύγκρινε αυτούς τους αριθμούς . 

Το Toshiba Shorai premium  έχει ιονιστή ενώ το απλό Shorai όχι .

Αξιζει τα εξτρα χρηματα που ζητανε για το premium η οχι? Σε θεμα αποδοσης και καταναλωσης δλδ δεν εχουν διαφορα?

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, lordkorter είπε

Καλησπερα χρειαζομαι 24ρι για 80τμ χωρο και δυο δωματια ανοιχτα να περνουν οσο μπορουν. το θελω κυριως για θερμανση ως μοναδικο μηχανημα για το χειμωνα.

Fujitsu ASYG24KLCA

Αν μπορει επισης καποιος να μου δωσει και τις καταναλωσεις τους, Ευχαριστω προκαταβολικα.

Απο προσωπικη εμπειρια θα σου λεγα να μην το κανεις ετσι..καλυτερα βαλε ενα 18αρι στο καθιστικο και ενα 9αρι σ ενα απ τα 2 υπνοδωματια..η θερμανση δεν προχωραει ευκολα οπως η ψυξη..ακομη κι αν πιασουν μετα απο ωρα θερμοκρασια, στα χαμηλα θα εχεις κρυα ρευματα αερα λογω διαφορας θερμοκρασιας καθιστικου με υπνοδωματια..κι αμα εχεις μικρα παιδια ακομη χειροτερα..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Φυσικά και γίνεται.

Το καλό με τις απρόσωπες αλυσίδες είναι ότι δεν συζητάνε για τέτοια θέματα.

Ο φίλος να προβεί σε άμεση επικοινωνία με κωτσοβολο για άμεση αντικατάσταση και δωσιμο με αναφορά με φωτογραφίες για τους ουγκανους που ήρθαν και γ*μησαν τη μηχαναρα το τοσιμπα των 1200€. Βουρδουλας.

Μακαρι αλλα τωρα ειναι σε χειροτερη θεση. Θελω να πω επρεπε απο πριν να κανει θεμα οταν του γ*μησαν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, energy52 είπε

Απο προσωπικη εμπειρια θα σου λεγα να μην το κανεις ετσι..καλυτερα βαλε ενα 18αρι στο καθιστικο και ενα 9αρι σ ενα απ τα 2 υπνοδωματια..η θερμανση δεν προχωραει ευκολα οπως η ψυξη..ακομη κι αν πιασουν μετα απο ωρα θερμοκρασια, στα χαμηλα θα εχεις κρυα ρευματα αερα λογω διαφορας θερμοκρασιας καθιστικου με υπνοδωματια..κι αμα εχεις μικρα παιδια ακομη χειροτερα..

Με νοιάζει περισσότερο στο καθιστικό να ειναι ζεστα, τα δωματια τα θελω να ποιανουν 18-19 βαθμους ισα ισα να σπάει η υγρασία 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lordkorter είπε

Αξιζει τα εξτρα χρηματα που ζητανε για το premium η οχι? Σε θεμα αποδοσης και καταναλωσης δλδ δεν εχουν διαφορα?

Shorai απλό με Shorai premium η μόνη διαφορά είναι ο ιονιστής . 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lordkorter είπε

Fujitsu ASYG24KLCA

Για τα τετραγωνικά σου, μόνο mitsubishi src/srk που αγγίζει τα 34000 BTU μέγιστο στην θέρμανση, θα λειτουργεί στο τέρμα αρχικά και όσο θα αυξάνεται η θερμοκρασία θα μειώνει ισχύ, το SRK / SRC είναι το μοντέλο της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας.

Fujitsu και toshiba ίδιες επιδόσεις σχεδόν όσον αφορά την ισχύ τους, από οικονομία νομίζω καλύτερο το fujitsu με βάση SEER/SCOP.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, lordkorter είπε

Fujitsu ASYG24KLCA

Πολλά τα τετραγωνικά.

Θα σε πάω εδώ https://airsamoilis.gr/product/srk-src-71zr-w/

Είναι το καινούργιο μοντέλο heavy με το r32. Ανεβαίνει στα 36.851btus.

Όπως ειπώθηκε και από άλλα μέλη, θα είναι καλύτερα να σπάσεις τα btus σε χώρους.

Μια πηγή θερμότητας θα έχει ως αποτέλεσμα κακή διασπορά (ο θερμός αέρας πάει πάνω και εγκλωβίζεται στα ταβάνια).

Αν θες φτιάξε μας μια κάτοψη του χώρου.

ΥΓ Στον δικό μου χώρο, ενιαίος 60τμ, με 3εκ dow, 2πλό τούβλο, διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή, το ASYG24KLCA μου έκαψε περίπου 105€/μήνα https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=56971218

Στο επόμενο 4μηνο που τα κρύα ήταν λιγότερα χρειάστηκε 140€ το τετράμηνο https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57201553

κριτική https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57263554

στιγμιαίες καταναλώσεις από 180W με πχ 16C έξω , μέχρι 1100-1200W κοντά στους μηδέν.

Επαναλαμβάνω, στον χώρο μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/6/2019 στις 9:34 ΠΜ, liakjim είπε

Εξαιρετικά δύσκολη απόφαση.

Καταρχάς Haier και Midea είναι πιστοποιημένα από Eurovent.

Το Haier είναι όντως πιο αποδοτικό. Από άποψη αυτή , είναι η καλύτερη επιλογή.

Το Midea και Aria παρόμοιες επιδόσεις. 

Από θόρυβο το Haier υπερτερεί, αλλά όλα είναι αθόρυβα.

Ξεκάθαρα το inventor καλύτερη εγγύηση.

Επίσης με ενοχλεί που το Dawn δεν το έχει πλέον η Haier στην λίστα https://www.haieraircondition.gr/klimatistika

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό.

Αν με τηλέφωνο με Haier (με inventor δλδ) έλεγαν ότι το Dawn το υποστηρίζουμε κανονικά, θα πήγαινα εκεί γιατί είναι πιστοποιημένα το καλύτερο σε επιδόσεις.

Αν η χρήση δεν θα είναι τύπου 24/7 που θα δικαιολογούσε το κέρδος σε κατανάλωση, θα πήγαινα στο Aria για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με εγγύηση και after sales.

Προσοχη το haier dawn ειναι η απολυτη σαβουρα το πηρα περυσι και το γυρισα πισω ο θορυβος που λεει ΔΕΝ

ειναι αληθινος και δεν κανει αρκετη ψυξη... στη ιδια θεση του haier στο ιδιο δωματιο εβαλα μετα που το γυρισα πισω ενα 9000btu mitsubishi

και ειναι η μερα με τη νυχτα πολυ καλυτερο στα παντα το mitsubishi σε θορυβο ψυξη μεγεθος κτλπ.

Μακρια απο τη σαβουρα που λεγεται haier dawn σε καμμια περιπτωση ο θορυβος δεν ειναι 15dB που λενε

γιατι κανει πολυ περισσοτερο απο το mitsubishi που ειναι 21dB.

Βεβαια το mitsubishi κανει 1000ευρω ενω το haier 500.

Το haier dawn ειναι κυριολεκτικα σαβουρα και ταλαιπωρηθηκα πολυ απο αυτο το κλιματιστικο μεχρι να ερθουνε

να το παρουνε πισω και να μου το αλλαξουμε με το mitsubishi MSZ/MUZ-LN25VG.

Ο λογος που το βγαλανε απο το site της inventor ειναι μαλλον οτι πηρανε χαμπαρι με καθυστερηση τη σαβουρα που κανανε εισαγωγη...

Προσοχη μην την πατησεις σαν και εμενα.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, j2k είπε

Προσοχη το haier dawn ειναι η απολυτη σαβουρα το πηρα περυσι και το γυρισα πισω ο θορυβος που λεει ΔΕΝ

ειναι αληθινος και δεν κανει αρκετη ψυξη... στη ιδια θεση του haier στο ιδιο δωματιο εβαλα μετα που το γυρισα πισω ενα 9000btu mitsubishi

και ειναι η μερα με τη νυχτα πολυ καλυτερο στα παντα το mitsubishi σε θορυβο ψυξη μεγεθος κτλπ.

Μακρια απο τη σαβουρα που λεγεται haier dawn σε καμμια περιπτωση ο θορυβος δεν ειναι 15dB που λενε

γιατι κανει πολυ περισσοτερο απο το mitsubishi που ειναι 21dB.

Βεβαια το mitsubishi κανει 1000ευρω ανω το haier 500.

Το haier dawn ειναι κυριολεκτικα σαβουρα και ταλαιπωρηθηκα πολυ απο αυτο το κλιματιστικο μεχρι να ερθουνε

να το παρουνε πισω και να μου το αλλαξουμε με το mitsubishi MSZ/MUZ-LN25VG.

Ο λογος που το βγαλανε απο το site της inventor ειναι μαλλον οτι πηρανε χαμπαρι με καθυστερηση τη σαβουρα που κανανε εισαγωγη...

Προσοχη μην την πατησεις σαν και εμενα.

Δλδ με τη λειτουργία quiet και έκανε θόρυβο;

Τί έκανε θόρυβο; Η μέσα μονάδα;

Πως το ξέρεις ότι κάνει περισσότερο θόρυβο από το Mitsubishi αφού δεν τα είχες δίπλα δίπλα;

Μπορείς να αποδείξεις αυτά που λες; Έχεις μετρήσεις;

Όσον αφορά την απόδοση, είναι πιστοποιημένο μηχάνημα από την eurovent , οπότε η απόδοση είναι εξασφαλισμένη https://www.haieraircondition.gr/uploads/dawn/Haier- Dawn 09k Eurovent Certification.pdf

Εδώ λένε άλλα https://www.skroutz.gr/s/9524242/Haier-AS12DCAHRA-1U12JECFRA.html#reviews

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βεβαια εχω μετρησεις ... εχω και ντεσιμπελομετρο και εργαστηριακο ακουγραφο καλιμπραρισμενο.

Αλλα ειτανε η διαφορα προφανης με γυμνο αυτι γιατι η διαφορα ειναι τεραστια.

Θορυβο εκανε η εξω μοναδα ειδικα οταν ξεκιναγε εκανε πολυ χαμηλης συχνοτητας θορυβο που ακουγοτανε 4 δωματια μεσα..

Ο θορυβος της εξωτερικης μοναδας ειτανε τοσο πολυς που υπερκαλυπτε την εσωτερικη μοναδα και ΔΕΝ ειτανε λογω λαθος τοποθετησης.

Καλο το παραμυθι περι πιστοποιησης αλλα η πιστοποιηση ειτανε μαλλον για το δειγμα που στειλανε και οχι για ολες τις μοναδες.

Ετσι την πατησα και εγω απο τα ψευτικα τεχνικα χαρακτηριστικα και το πηρα στην αρχη...

Επισης το ακουσανε οι τεχνικοι πριν το ξυλωσουνε και ακουσανε στο καπακι το mitsubishi που βαλανε η μερα με την νυχτα.

Στο διπλανο δωματιο ειχα ηδη τοποθετησει αλλο ενα mitsubishi MSZ/MUZ-LN25VG.

Προσοχη και ξανα προσοχη το dawn εχει προβλημα απο το εργοστασιο μαλλον για αυτο το βγαλανε και απο το site..

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/7/2019 στις 2:37 ΜΜ, Rnd1978 είπε

Σήμερα (με το καλο) θα δω το μπλε το φως το αληθινο του Shorai :)

Και ναι το είδα! :)

ηρθαν? σου αλλαξαν το led panel ?

περιμενω ακομα τηλ απο το service στην πατρα ... μεχρι τωρα τπτ....

Επεξ/σία από anergos13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, anergos13 είπε

ηρθαν? σου αλλαξαν το led panel ?

περιμενω ακομα τηλ απο το service στην πατρα ... μεχρι τωρα τπτ....

Ναι ήρθαν το άλλαξαν :)Μέχρι τώρα έχω καταλάβει ότι πρέπει να πάρεις ΔΥΟ φορες την εξυπηρέτηση πελατών για να πάρουν μπρος. Το πρώτο τηλ που κανείς είναι σαν να μην το έκανες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι ήρθαν το άλλαξαν :)Μέχρι τώρα έχω καταλάβει ότι πρέπει να πάρεις ΔΥΟ φορες την εξυπηρέτηση πελατών για να πάρουν μπρος. Το πρώτο τηλ που κανείς είναι σαν να μην το έκανες..

μολις πηρα τηλ Πατρα και μου ειπε οτι τους ηρθε η βλαβη και οτι εχουν παραγγειλει το ανταλλακτικο.....και αναμενουμε..... αφου πρεπει να το συνδυασει και με κατι αλλο για να ερθει Ναυπακτο....

παντως οργανωση  αμεσοτητα service .....inventor με κλειστα τα ματια....

Επεξ/σία από anergos13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...