Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

το 18αρι shorai εξαντλήθηκε. Καλά τι απόθεμα άραγε είχαν και εξαντλήθηκε;

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198906-toshiba-shorai-premium-18j2avrg-e/18j2kvrg

spacer.png

Σε ακουσα και χθες παρηγγειλα το δικο μου απο κοτσο,μου ειπαν οτι ηταν το τελευταιο,νομιζα οτι μου ελεγαν τις γνωστες μουφες.Μολις τελειωσε η εγκατασταση αλλα δυστυχως βλεπω να εχω μελλον,χανει ενα ποντο απο τη μια πλευρα και εχει ραγισει λιγο το πλαστικο κατω απο τις περσιδες.Ειναι στραβη η πλακα της πολυκατοικιας συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις της εταιρειας εγκαταστασης...(ο τεχνικος χρησιμοποιησε αλφαδι αλλα δεν εχω δικο μου αυτη τη στιγμη να επιβεβαιωσω).Επισης κατα λαθος εξυσαν λιγο το πλεγμα της εξωτερικης μοναδας.Τα αφησαν ολα μ... καθαριζα μια ωρα,πολυ φυχοφθορα διαδικασια,ζητησα και αντλια κενου που δεν ειχαν και τους την εφεραν μετα..Κοστος εγκαταστασης: 120 σε κοτσο+50 για 2 μετρα χαλκοσωληνα(5 μετρα χρειαστηκαν συνολικα,δεν με ειχαν ενημερωσει απο κοτσο για επιπλεον κοστος)+10 για 2 μετρα καλωδιο μεχρι τη μπριζα=180 ευρω.

Σε οποιον σκεφτεται να αγορασει τωρα,ΒΡΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟ ΨΥΚΤΙΚΟ,θα εδινα και παραπανω να γλιτωσω ολο το σημερινο και αυτο που θα ακολουθησει.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Zazula είπε

Για μια επαγγελματική εγκατάσταση (όχι internet café, πάντως).

Να βρεις μοντέλο με όσο μεγαλύτερη εγγύηση γίνεται αφου θα δουλεύει τόσες πολλές ώρες  και ασταμάτητα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικό γίνεται (όσο πιο μεγάλο SEER έχει ένα κλιματιστικό τόσο πιο οικονομικό στη ψύξη).  Βέβαια δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο αλλά θα σου προτείνω μερικά:

SEER= 8.5  Εγγύηση:  7 χρόνια . 
https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/284/Mitsubishi/f/372701_407349/A-18000-btu.html?o=aircondition&order_by=pricevat&order_dir=asc&visible_manufacturers=296%2C3784%2C284%2C130%2C292%2C1800%2C10474%2C298

Ίδια μοντέλα είναι , το χρώμα αλλάζει μόνο . 
Kαλύτερη τιμή στο λευκό βρίσκεις στα παρακάτω καταστήματα:
BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155260219/mitsubishi-electric-msz-muz-ln50vg-w.html (Από 1.558,95€)

Αμέσως μετά ως δεύτερο οικονομικό σε λειτουργία :

SEER=  7.6  Εγγύηση: 10 χρόνια . 
https://www.skroutz.gr/s/12834302/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-18WiFi-N2VO32-18.html

καλύτερη τιμή εδώ:  BestPrice iconInventor Nemesis Pro N2VI32-18WiFi / N2VO32-18 A+++ 18000btu wifi R32 (854,00€ στο Alpha Clima GR)
και εδώ:  BestPrice iconInventor Nemesis Pro N2VI32-18WiFi/N2VO32-18 Nemesis Pro N2VI32 - 18WiFi/ N2VO32 - 18 (854,00€ στο Tsampas)
και εδώ: BestPrice iconInventor Nemesis Pro N2VI32 - 18WiFi/ N2VO32 - 18 (858,00€ στο Airsam)

Αφού θελει 18άρι ο χώρος σου , θα βάλεις 18άρι . Δε χρειάζεται μεγαλύτερο . Περισσότερα λεφτά χωρίς λόγο θα δώσεις 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, theo11 είπε

Σε ακουσα και χθες παρηγγειλα το δικο μου απο κοτσο,μου ειπαν οτι ηταν το τελευταιο,νομιζα οτι μου ελεγαν τις γνωστες μουφες.Μολις τελειωσε η εγκατασταση αλλα δυστυχως βλεπω να εχω μελλον,χανει ενα ποντο απο τη μια πλευρα και εχει ραγισει λιγο το πλαστικο κατω απο τις περσιδες.Ειναι στραβη η πλακα της πολυκατοικιας συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις της εταιρειας εγκαταστασης...(ο τεχνικος χρησιμοποιησε αλφαδι αλλα δεν εχω δικο μου αυτη τη στιγμη να επιβεβαιωσω).Επισης κατα λαθος εξυσαν λιγο το πλεγμα της εξωτερικης μοναδας.Τα αφησαν ολα μ... καθαριζα μια ωρα,πολυ φυχοφθορα διαδικασια,ζητησα και αντλια κενου που δεν ειχαν και τους την εφεραν μετα..Κοστος εγκαταστασης: 120 σε κοτσο+50 για 2 μετρα χαλκοσωληνα(5 μετρα χρειαστηκαν συνολικα,δεν με ειχαν ενημερωσει απο κοτσο για επιπλεον κοστος)+10 για 2 μετρα καλωδιο μεχρι τη μπριζα=180 ευρω.

Σε οποιον σκεφτεται να αγορασει τωρα,ΒΡΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟ ΨΥΚΤΙΚΟ,θα εδινα και παραπανω να γλιτωσω ολο το σημερινο και αυτο που θα ακολουθησει.

50€ το μέτρο η σωλήνα χαχα εγώ ζητάω 20€ και με κοιτάνε στραβά

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gousias είπε

Οπότε αν στον πίνακα ρεύματος έμπαινε ένα ρελέ για διακοπή ρεύματος σε τυχόν υπέρταση, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο κλιματιστικό; Επειδή αναφέρθηκε ότι τα blackouts δεν είναι κι ό,τι καλύτερο. Από την άλλη αν αφεθεί έτσι ελεύθερο πάλι με τα σκαμπανεβάσματα της καλής μας ΔΕΗ, δεν θα έχει πιθανότητα προβλημάτων;

Από τα κλιματιστικά σήμερα, έχουν πλακέτες για προστασία από υπέρταση; Αντίστοιχα προστατεύει και από κεραυνό ή πρέπει να μπει έξτρα προστασία;

Όλες σχεδόν οι ηλεκτρικές συσκευές παρέχουν ως ένα βαθμό ανθεκτικότητα στις διακυμάνσεις των τάσεων . Δεν καίγονται έτσι εύκολα οι σύγχρονες συσκευές . Το ίδιο ισχύει και με τα κλιματιστικά . Αντέχουν ως ένα σημείο σε υποτάσεις και υπερτάσεις . Δεν καίγονται εύκολα οι πλακέτες και επίσης δεν έχουν σοβαρές διακυμάνσεις όλες οι περιοχές της Ελλάδας . 

Εδώ που μένω δεν έχουμε .  Αν κάποιος θέλει να είναι 100 % εξασφαλισμένος σε υποταση και υπερταση θα πρέπει να βάλει επιτηρητή τάσης στον ηλεκτρολογικό πίνακα . Κάποτε δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα ήταν απαράβατος όρος στις εγγυήσεις της Miele . 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, theo11 είπε

Να απαιτήσεις άμεση αλλαγή. Θα στην κάνουν ;)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Να απαιτήσεις άμεση αλλαγή. Θα στην κάνουν ;)

Οντως?Απο κωτσοβολο λες η toshiba?

5 λεπτά πριν, iordanis78 είπε

50€ το μέτρο η σωλήνα χαχα εγώ ζητάω 20€ και με κοιτάνε στραβά

25 το μετρο.5 μετρα συνολικα χρειαστηκαν,μετα τα 3 χρεωνουν,οποτε 2Χ25=50.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, theo11 είπε

Οντως?Απο κωτσοβολο λες η toshiba?

Θα ζητήσουν έγκριση από Toshiba και θα την δώσει. Εσύ θα πάρεις τηλ τον κωτσοβολο. Μου άλλαξαν το πρώτο μέσα σε μια εβδομάδα. Ξηλωμα και εγκατάσταση καινούργιου , τις σωληνώσεις δεν τις αλλαζουν να ξέρεις μένουν οι ίδιες.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Θα ζητήσουν έγκριση από Toshiba και θα την δώσει. Εσύ θα πάρεις τηλ τον κωτσοβολο. Μου άλλαξαν το πρώτο μέσα σε μια εβδομάδα. Ξηλωμα και εγκατάσταση καινούργιου , τις σωληνώσεις δεν τις αλλαζουν να ξέρεις μένουν οι ίδιες.

Να εισαι καλα ρε φιλε και ειμαι να σκασω,θα τους παρω αυριο και θα ενημερωσω.Το κλιματιστικο καταπληκτικο btw.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, theo11 είπε

Να εισαι καλα ρε φιλε και ειμαι να σκασω,θα τους παρω αυριο και θα ενημερωσω.Το κλιματιστικο καταπληκτικο btw.

Μην υποχωρήσεις καθόλου και ούτε να ντραπείς (ενδεχομένως θα έρθουν οι ίδιοι) την ημέρα που το ξηλώνουν βάζουν αμέσως το καινούργιο.

Μην δεχτείς κλιματιστικό με ρωγμή όπως λες και ούτε να χάνει από την μια πλευρά ποντο., ας βρουν την άκρη.

Δημοσ.

Ναι εχεις δικιο.

Δεν ηξερα οτι ειχα αυτη την επιλογη και πηρα την εταιρεια εγκαταστασης να ερθει αυριο να τσεκαρει.Επειδη φανταζομαι ηδη τι θα ακουσω θα το παρακαμψω το βημα και θα παρω κατευθειαν κωτσοβολο.Δεν μπορω να πω οτι ντρεπομαι/ντραπηκα απλα απογοητευση.

Χωρις αντλια κενου γιατι"δεν χρειαζεται σε κατω απο 24000".Οταν τους ειπα οτι χωρις αντλια δεν θελω εγκατασταση εφεραν.

Σπασιμο το πλαστικο

Ξυσιμο η εξωτερικη μοναδα

+ΣΤΡΑΒΟ!!Δηλαδη και επιτηδες να το εκανες δεν θα τα καταφερνες τοσο καλα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, theo11 είπε

Ναι εχεις δικιο.

Δεν ηξερα οτι ειχα αυτη την επιλογη και πηρα την εταιρεια εγκαταστασης να ερθει αυριο να τσεκαρει.Επειδη φανταζομαι ηδη τι θα ακουσω θα το παρακαμψω το βημα και θα παρω κατευθειαν κωτσοβολο.Δεν μπορω να πω οτι ντρεπομαι/ντραπηκα απλα απογοητευση.

Χωρις αντλια κενου γιατι"δεν χρειαζεται σε κατω απο 24000".Οταν τους ειπα οτι χωρις αντλια δεν θελω εγκατασταση εφεραν.

Σπασιμο το πλαστικο

Ξυσιμο η εξωτερικη μοναδα

+ΣΤΡΑΒΟ!!Δηλαδη και επιτηδες να το εκανες δεν θα τα καταφερνες τοσο καλα

Υπεύθυνος είναι ο κωτσοβολος που έκανε την εγκατάσταση γι' αυτό δίνει και εγγύηση για την εγκατάσταση ένα χρόνο. Εγώ τότε δεν είχα ενοχλήσει καθόλου την toshiba

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Υπεύθυνος είναι ο κωτσοβολος που έκανε την εγκατάσταση γι' αυτό δίνει και εγγύηση για την εγκατάσταση ένα χρόνο. Εγώ τότε δεν είχα ενοχλήσει καθόλου την toshiba

Σωστα δεν ξερω γιατι το σκεφτηκα ετσι.Αν ερθουν αυριο απο το συνεργειο θα μου πουν οτι δεν εγινε και κατι που ραγισε το πλαστικο λειτουργει κι ετσι.Εγκεφαλικο κατευθειαν.

Ελπιζω μονο να βγαλω ακρη με κωτσοβολο και να μην τρεχω σε συνηγορους του καταναλωτη κτλ καλοκαιριατικα.Πραγματικη  ξενερα παντως να δινεις 1200 ευρω και να μην μπορεις να το χαρεις.

Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια,θα ενημερωσω αυριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα και η συντήρηση που πουλάνε από το support360 είναι απλώς πλενουν τα φίλτρα ουτε βάζουν μανόμετρο για μέτρηση και εκεί "δε χρειαζεται" Ενδεικτικά πάντως ζητάνε παραπάνω άμα τους πεις πόσο θέλουν  

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, theo11 είπε

Σωστα δεν ξερω γιατι το σκεφτηκα ετσι.Αν ερθουν αυριο απο το συνεργειο θα μου πουν οτι δεν εγινε και κατι που ραγισε το πλαστικο λειτουργει κι ετσι.Εγκεφαλικο κατευθειαν.

Ελπιζω μονο να βγαλω ακρη με κωτσοβολο και να μην τρεχω σε συνηγορους του καταναλωτη κτλ καλοκαιριατικα.Πραγματικη  ξενερα παντως να δινεις 1200 ευρω και να μην μπορεις να το χαρεις.

Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια,θα ενημερωσω αυριο.

Για αυτο θελει τσεκαρισμενο και με τη πρωτη στραβη δρομο και το διευκρινιζεις απο πριν. Τωρα που πληρωσες και υπεγραψες δε ξερω αν θα σου κανουν κατι.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.

Καλησπερα χρειαζομαι 24ρι για 80τμ χωρο και δυο δωματια ανοιχτα να περνουν οσο μπορουν. το θελω κυριως για θερμανση ως μοναδικο μηχανημα για το χειμωνα.

Απο τα 3 παρακατω πιο ειναι προτιμοτερο?

Mitsubishi SRK71ZR-S / SRC71ZR-S (ποια η διαφορα μεταξη τον δυο μοντελων.)

Toshiba Shorai το (premium η το απλο?)

Fujitsu ASYG24KLCA

Αν μπορει επισης καποιος να μου δωσει και τις καταναλωσεις τους, Ευχαριστω προκαταβολικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...