Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Ωρωπός, έξω 37, ζήτηση 26:

Ariston 18άρι σε 40τμ

0-02-04-6d6b04765324dc438c1627d55cf12bcb946d56931327320f06fe790c4452de8e_2e9d4de6.jpg.e2c83d2a673ac77a9bdcac0a443cbe86.jpg

Fujitsu ASYG24KLCA, σε 60τμ (μεσοτοιχία τα σπίτια, άνοιξαν ταυτόχρονα, καταναλώσεις σε ισορροπία ) :

0-02-04-403c7c7e17935a8ce6a67a3ff4646ad7138d68d83590fe2f4aaecdc6cb5c6cc4_6e51b008.jpg.b7d5cbeceb3c61d93542316423219171.jpg

edit 

Αναρωτιέμαι μήπως έχει πρόβλημα το Ariston 🙄

Συγνωμη αλλα πιστευω πως με εξωτερικη 37 το να ζητας εσωτερικη 26 ειναι too much...τεραστια διαφορα, εξου και η υψηλη καταναλωση σε μηχανημα των 500 ευρω...τους επιασε τους 26; σορυ αν το χεις ανεβασει κ δεν το χω δει..

Εμεις στο σπιτι γενικα κρυωνουμε ετσι και ρυθμισουμε κατω απο 28..καλα στα υπνοδωματια το βραδυ δεν παιζει κατω απο 29..

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχίζοντας το ψάξιμο για 24άρι βλέπω τα εξής και αν θέλετε επιβεβαιώστε
Για το fujitsu ASYG24KLCA γράφει ο Κωτσόβολος scop 6.4 και ετησια καταναλωση στην θέρμανση 832 kwh που είναι πολυ δελεαστικο
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186364-fujitsu-asyg24klca

Αλλά βλέπω ότι μάλλον έχει scop 4 και ετήσια κατανάλωση 2485 δλδ είναι μέτριο στην θέρμανση. Τι ισχύει από τα δύο?
πχ το Mitsubishi MSZ AP71VG λεει scop  4.4 και ετήσια κατανάλωση στην θέρμανση 2132.
Πιστευώ τα αντίστοιχα νούμερα του 
fujitsu ASYG24KLCA να είναι τελικά 4 και ετήσια κατανάλωση 2485 (χειρότερα από αυτά που γράφει ο Κωτσόβολος και μαλλον αναφέρεται σε διαφορετικη ζωνη θερμοκρασιας απο αυτη που αναφερεται για το mitsubshi)

image.png.3a618466075062112bf6085d5061a491.png

Επεξ/σία από ronyaldo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, kacey είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα καταλήγουμε ότι ένα 24άρι Fujitsu με τις ίδιες ελάχιστες καταναλώσεις όσο το Shorai 18άρι (και φυσικά μεγαλύτερες μέγιστες) θα είναι καλύτερο για τα γκάζια ΚΑΙ θα πέφτει όσο χρειάζεται (ή έστω όσο και το 18άρι Shorai) όταν μπαίνει σε διατήρηση θερμοκρασίας, κ ας είναι μεγαλύτερο μηχάνημα?

Ξαναρωτάω γιατί την έχω πατήσει μια φορά με το Kuro, μη παίξει κ άλλο λάθος...

Ευχαριστώ.

@ronyaldo

spacer.png

Επεξ/σία από kacey
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης βλέπω ένα fujitsu το ASYG24KMTA 24αρι και αυτό μου φαίνεται καλύτερο από το ASYG24KLCA και κυρίως πιο αθόρυβο. Αλλά δεν βλέπω να το πουλάνε σε καποιο κατάστημα στην Ελλάδα..
Έκανα και μια ερώτηση στην αντιπροσωπία να δω τι γίνεται

fujitsu 24.png

50 λεπτά πριν, kacey είπε

Ευχαριστώ.

@ronyaldo

spacer.png

Περιμένουμε να μας πουνε οι περισσότερο ειδικοί εδώ μέσα.
Στο fujitsu με ανησυχεί λίγο ο θόρυβος εμένα για αυτό το ψάχνω. Κατα τα άλλα νομίζω είναι καλύτερο μηχάνημα απο το shorai to 18άρι 

Επεξ/σία από ronyaldo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ronyaldo είπε

Επίσης βλέπω ένα fujitsu το ASYG24KMTA 24αρι και αυτό μου φαίνεται καλύτερο από το ASYG24KLCA και κυρίως πιο αθόρυβο. Αλλά δεν βλέπω να το πουλάνε σε καποιο κατάστημα στην Ελλάδα..

fujitsu 24.png

Στο fujitsu με ανησυχεί λίγο ο θόρυβος εμένα για αυτό το ψάχνω. Κατα τα άλλα νομίζω είναι καλύτερο μηχάνημα απο το shorai to 18άρι 

Αν σου απαντήσουν πες μας τι είπαν, γιατί έχω βρει και εγώ κάτι μοντέλα από την σελίδα τους, αλλά δεν τα βλέπω σε κάποιο μαγαζί. Π.χ LMTA 30KBTU, έχουνε ακόμα και 36αρι! 

Δημοσ.

Αναζητώ 18άρι κλιματιστικό που θα λειτουργεί 24/7 σε ψύξη, 8 μήνες τον χρόνο.

1. Έχει νόημα να πάρω 24άρι για την αποστολή αυτή, ώστε να λειτουργεί πιο "ξεκούραστα" (εφόσον υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, δεν γνωρίζω);

2. Προτάσεις που να συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό θόρυβο, και υψηλή αξιοπιστία;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, energy52 είπε

Συγνωμη αλλα πιστευω πως με εξωτερικη 37 το να ζητας εσωτερικη 26 ειναι too much...τεραστια διαφορα, εξου και η υψηλη καταναλωση σε μηχανημα των 500 ευρω...τους επιασε τους 26; σορυ αν το χεις ανεβασει κ δεν το χω δει..

Εμεις στο σπιτι γενικα κρυωνουμε ετσι και ρυθμισουμε κατω απο 28..καλα στα υπνοδωματια το βραδυ δεν παιζει κατω απο 29..

To 26 είναι το minimum για εμάς . Είμαστε λίγο Νεάντερταλ φαίνεται!

6 ώρες πριν, ronyaldo είπε

Συνεχίζοντας το ψάξιμο για 24άρι βλέπω τα εξής και αν θέλετε επιβεβαιώστε
Για το fujitsu ASYG24KLCA γράφει ο Κωτσόβολος scop 6.4 και ετησια καταναλωση στην θέρμανση 832 kwh που είναι πολυ δελεαστικο
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186364-fujitsu-asyg24klca

Αλλά βλέπω ότι μάλλον έχει scop 4 και ετήσια κατανάλωση 2485 δλδ είναι μέτριο στην θέρμανση. Τι ισχύει από τα δύο?
πχ το Mitsubishi MSZ AP71VG λεει scop  4.4 και ετήσια κατανάλωση στην θέρμανση 2132.
Πιστευώ τα αντίστοιχα νούμερα του 
fujitsu ASYG24KLCA να είναι τελικά 4 και ετήσια κατανάλωση 2485 (χειρότερα από αυτά που γράφει ο Κωτσόβολος και μαλλον αναφέρεται σε διαφορετικη ζωνη θερμοκρασιας απο αυτη που αναφερεται για το mitsubshi)

image.png.3a618466075062112bf6085d5061a491.png

Το SCOP θα το συγκρίνεται πάντα στην ίδια κλιματική ζώνη. Όλα τα μηχανήματα έχουν το average. Στην Ελλάδα δείχνουν και το warm. Αν κάποιο δεν λέει warm, το συγκρίνουμε με το average των άλλων.

Επίσης μια καλή πηγή πληροφορίας είναι και το eurovent όπου εκεί έχουν και άλλες μετρήσεις όπως COP σε -7, 0, 2, 7, 12C εξωτερική.

fujitsu 24.png

Μακάρι να το έφερναν, είναι όντως παντού καλύτερο.

Γιατί συγκρίνεις 18άρι με 24άρι;

6 ώρες πριν, kacey είπε

Έχει απαντηθεί το ερώτημά σου. https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57296076

Δημοσ.
13 ώρες πριν, xoxlasae είπε

To DAIKIN ειναι πιο αποδοτικο μηχανημα με υψηλοτερα SEER/SCOP, αρα θα ειναι πιο οικονομικο στην ψυξη/θερμανση. Αλλα ειναι λιγοτερο ισχυρο, αφου ειναι μηχανημα 21000btu ενω το MIRAI ειναι 24000BTU. Θα ηταν καλυτερα να μας ελεγες για ποσα τετραγωνικα χωρο το θελεις, τι θερμικες απωλειες υπαρχουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, energy52 είπε

Πανομοιοτυπες καταναλωσεις με το inventor..εσενα πεφτει λιγο πιο χαμηλα... τωρα εχουμε 32,8 εξωτερικη! και παει σταθερα 910w..

Ερωτηση..Αν απο 26 με καταναλωση 900-1000w αρχισεις να ανεβαζεις 27-28-29 την επιθυμητη τι κανει;;ριχνει στροφες ο συμπιεστης ή αποτομα κλεινει; γιατι το δικο μου κλεινει...

Κλείνει γιατί βρίσκει πάνω από 2 βαθμούς απόκλιση...Υπόψη ότι λόγω επιμήκυνσης στους σωλήνες στα 8-9 μέτρα δν έχω προσθέσει φρεον και το ακούω μέσα που χαζοσφυριζει που σημαίνει έλλειψη φρεον η πίεσης..Πάντως η εξωτερική μικρή σωλήνα δν πιάνει πάγο...Και σημερα το πρωί ενώ μέσα είχα 30,έξω είχε δροσουλα και έγραψε 295 watts...Ξεκίνησε από τα 1250 watts και σταδιακά έπεσε μέσα σε 10 λεπτά στα 295 watts και μετά κάθησε στα 300 έως 305 wats..

dec73bc4db83848e830bb7a23eeefe57~2.jpg

Επεξ/σία από argitt
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Λοιπόν. 

Καταρχάς τα σπίτια είναι μεσοτοιχία, ίδιος προσανατολισμός, οι μονάδες είναι και οι 2 σε βόρειο μπαλκόνι και σκιερό μέρος, χτίστηκαν μαζί και έχουν τα ίδια αλουμίνια και μονώσεις. 

Πάει αυτό. 

Έκανα τις μετρήσεις που είπες. 

Το Ariston είχε κατώτατη ρύθμιση στους 17C. Ανεμιστήρας auto. 

Εξωτερική 28. Εισαγωγή 29. Έξοδος 13. Έκαιγε 910W. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ΥΓ Έκανα το ίδιο τεστ στο Fujitsu για χαβαλέ. 

Εξωτερική 29. Εισαγωγή 29. Έξοδος 15. Έκαιγε 1500W. (δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη όμως γιατί η μέσα μονάδα του Fujitsu ήταν σαν ανεμοστρόβιλος, ήταν 770 vs 1040 κυβικά). 

Αν η εισαγωγή που έχεις μετρήσει είναι σωστή (δηλαδή πάνω από την εσωτερική μονάδα) τότε από ψυκτικό υγρό είσαι οκ.
Από το καλούπι του φασον Midea φαίνεται.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μια συμβουλή για διακοπή ρεύματος σε κλιματιστικό όταν φεύγουν ενοικιαστές από χώρο βραχυχρόνιας μίσθωσης. Πως μπορεί να εξασφαλιστεί ότι - ιδανικά χωρίς μερεμέτια - ότι θα κλείνει το κλιματιστικό όταν θα φευγουν ενοικιαστές;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, liakjim είπε

Λοιπόν. 

Καταρχάς τα σπίτια είναι μεσοτοιχία, ίδιος προσανατολισμός, οι μονάδες είναι και οι 2 σε βόρειο μπαλκόνι και σκιερό μέρος, χτίστηκαν μαζί και έχουν τα ίδια αλουμίνια και μονώσεις. 

Πάει αυτό. 

Έκανα τις μετρήσεις που είπες. 

Το Ariston είχε κατώτατη ρύθμιση στους 17C. Ανεμιστήρας auto. 

Εξωτερική 28. Εισαγωγή 29. Έξοδος 13. Έκαιγε 910W. 

Απόκρυψη περιεχομένων

ΥΓ Έκανα το ίδιο τεστ στο Fujitsu για χαβαλέ. 

Εξωτερική 29. Εισαγωγή 29. Έξοδος 15. Έκαιγε 1500W. (δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη όμως γιατί η μέσα μονάδα του Fujitsu ήταν σαν ανεμοστρόβιλος, ήταν 770 vs 1040 κυβικά). 

Έχεις στο Ariston μια διαφορά θερμοκρασίας 16 βαθμούς . Δε δείχνει μειωμένη απόδοση.  Δεν νομίζω ότι έχει χάσει φρέον . Ο γενικός κανόνας λέει να υπάρχει μια διαφορά μεταξύ 15-20 βαθμούς κελσίου

14 ώρες πριν, energy52 είπε

Πανομοιοτυπες καταναλωσεις με το inventor..εσενα πεφτει λιγο πιο χαμηλα... τωρα εχουμε 32,8 εξωτερικη! και παει σταθερα 910w..

Ερωτηση..Αν απο 26 με καταναλωση 900-1000w αρχισεις να ανεβαζεις 27-28-29 την επιθυμητη τι κανει;;ριχνει στροφες ο συμπιεστης ή αποτομα κλεινει; γιατι το δικο μου κλεινει...

Προφανώς και θα κλείσει ένα κλιματιστικό αν ανεβάσεις την θερμοκρασία πάνω απο αυτή που έχει πιάσει ο χώρος . Θερμοστάτη έχουν . 

7 ώρες πριν, Zazula είπε

Αναζητώ 18άρι κλιματιστικό που θα λειτουργεί 24/7 σε ψύξη, 8 μήνες τον χρόνο.

1. Έχει νόημα να πάρω 24άρι για την αποστολή αυτή, ώστε να λειτουργεί πιο "ξεκούραστα" (εφόσον υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, δεν γνωρίζω);

2. Προτάσεις που να συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό θόρυβο, και υψηλή αξιοπιστία;

24/7 , 8 μήνες το χρόνο . Για πού προορίζεται ; Internet cafe ; 

Δημοσ.

Ψάχνω για φθηνό, 9000 btu/h... Γνωρίζει κανείς κάτι γι'αυτό........ Κλιματιστικό Inverter INTERCOOL ECO 9000 BTU/h  από το Leroy Merlin Τι προέλευσης είναι, που κατασκευάζεται κ.λ.π. Δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες!!!   Γράφει....Εγγύηση 10 χρόνια, αλλά πια είναι η εταιρεία που εγγυάται?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, svizi είπε

Μια συμβουλή για διακοπή ρεύματος σε κλιματιστικό όταν φεύγουν ενοικιαστές από χώρο βραχυχρόνιας μίσθωσης. Πως μπορεί να εξασφαλιστεί ότι - ιδανικά χωρίς μερεμέτια - ότι θα κλείνει το κλιματιστικό όταν θα φευγουν ενοικιαστές;

Λογικα θα σε συμφερε να παιξεις με "κλειδια-καρτες" που τα βαζεις σε ειδικη θηκη και παιρνει μπρος ολος ο ηλεκτρολογικος εξοπλισμος (οπως στα ξενοδοχεια δλδ). προφανως αφηνεις ξεχωριστα το ψυγειο να εχει μονιμα ρευμα κ οτι αλλο κρινεις οτι χρειαζεται μονιμη παροχη ρευματος. μερεμετι δεν νομιζω να χρειαζεται μεγαλο στην προκειμενη περιπτωση παρα μονο ο καταλληλος εξοπλισμος στον πινακα του σπιτιου κυριως.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...