Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα στην ομάδα,

ενδιαφέρομαι για 2 οικονομικά κλιματιστικά 9αρια και μου πρότειναν τα Nobu Toro (μου ανέφεραν ότι τα εισάγει η Inventor).

https://www.nobuklima.gr/klimatistika/klimatistika-gia-to-spiti/toro

Κάποια γνώμη από κάποιον που τα έχει? κάποια άλλη πρόταση μέχρι 290 ?

Επεξ/σία από mataragas24
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλησα με εναν τεχνικο της mitsubishi και μου ειπε πως γενικά δε χρειάζεται αντλία κενου αλλά ούτε εξαέρωση δε ξερουν να κανουν. Επισης οτι και στο δικο του που εβαλε βαριόταν να κανει κενο και απλα εκανε εξαέρωση. Τον ρώτησα αν ξερει κανέναν να κάνει και εβγαλε μια λιστα και μου λέει πάρε αυτον εδώ ομως μη πάρεις αυτον(αλλο ονομα) γιατι αν του πεις για κενο μπορεί να τα πάρει πολυ ασχημα και να την ακουσεις και μετα μου λεει οι υπολοιποι δε κάνουν ποτέ κενο για κανενα λογο. Τελος μου ειπε οτι κανενας ιδιώτης δεν εχει κενομετρο.

Επεξ/σία από ParhsG
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωρωπός, έξω 37, ζήτηση 26:

Ariston 18άρι σε 40τμ

0-02-04-6d6b04765324dc438c1627d55cf12bcb946d56931327320f06fe790c4452de8e_2e9d4de6.jpg.e2c83d2a673ac77a9bdcac0a443cbe86.jpg

Fujitsu ASYG24KLCA, σε 60τμ (μεσοτοιχία τα σπίτια, άνοιξαν ταυτόχρονα, καταναλώσεις σε ισορροπία ) :

0-02-04-403c7c7e17935a8ce6a67a3ff4646ad7138d68d83590fe2f4aaecdc6cb5c6cc4_6e51b008.jpg.b7d5cbeceb3c61d93542316423219171.jpg

edit 

Αναρωτιέμαι μήπως έχει πρόβλημα το Ariston 🙄

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι μάλλον. Ειδικά το iclean. http://auxaircondition.gr/wp-content/uploads/2018/07/AUX_inverter_FZ_web.pdf

Πόσα τμ είναι ο ενιαίος κουζίνα, σαλόνι; Ο βορράς που είναι; Κουφώματα/μονώσεις;

Στο Δ1 δεν το βλέπω να πηγαίνει το πράγμα. Πόσα τμ είναι;

ο ενιαίος χώρος κουζίνα, σαλόνι είναι περίπου 40 τμ και το Δ1 είναι περίπου 8-9 τμ

ο βορράς είναι διαγώνια στην γωνία που είναι το τζάκι

Τα κουφώματα είναι οι κόκκινες γραμμές, οι πορτοκαλί γραμμές είναι οι πόρτες των δωματιών και με μωβ είναι η κεντρική του σπιτιού.

Για μονώσεις δεν γνωρίζω.

house.jpg.a7885e9aa0a265d68a89e8713fcf0eaa.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Καταναλώσεις DAIKIN ATXC35b

Καλησπέρα, 

Είστε γενικά ευχαριστημένος με το DAIKIN; Επειδή μετά κόπων και βασάνων σκέφτομαι να το πάρω. Από καταναλώσεις (δε μου λένε κάτι οι φωτό) , επιδόσεις;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα, 

Είστε γενικά ευχαριστημένος με το DAIKIN; Επειδή μετά κόπων και βασάνων σκέφτομαι να το πάρω. Από καταναλώσεις (δε μου λένε κάτι οι φωτό) , επιδόσεις;

Στη δουλειά που εχουμε  μια χαρα φαίνονται παντως, δεν ειναι τοσο ωραία εξωτερικά αλλα γενικα οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα, 

Κοίταξέ, οι μετρήσεις είναι κάτι το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και αρά  σημαντικές. Εγώ μπορώ να πω ότι θέλω για το μηχάνημα, το θέμα είναι τι λένε τα στοιχεία. Οπότε, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ σου λέω ότι έχει καλά πλαστικά, ωραίο design, και ο ψυκτικός που το τοποθέτησε μου τόνισε ότι είναι ποιοτική συσκευή μέσα και έξω(πανω από τα κινεζικα standards ας πουμε). Επίσης, το δωμάτιο έχει ευχάριστη ατμόσφαιρα, με το κλιματιστικό να πιάνει ευκολά θερμοκρασίες και να είναι αθόρυβο.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, βλέπεις ότι τραβάει περίπου 190W για να κρατήσει 25 βαθμούς στο δωμάτιο(το δωμάτιο είναι κρύο) και μαλιστα οι συνθηκες που δουλευει ο κομπρεσσορας είναι δύσκολες(αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία). 

Το αγόρασα 540 αλλά πήρα και δωροεπιταγη 120, ανακυκλωση 50, οπότε μου ήρθε 370 και με την εγκατασταση απο καλο ψυκτικο 450. 

Ειμαι ευχαριστημενος; ΠΟΛΥ!

Αλλά αν το είχα πάρει 550(δωρεαν τοποθετηση και ανακυκλωση 50) δεν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος διότι εκεί παίζουν πιο καλά μηχανήματα όπως το (επίσης) καινούργιο MITSUBISHI HEAVY 12αρη με R32.

Γενικα, η DAIKIN έχει κανει μια εξυπνη κινηση κατα την γνωμη μου. Εχει βγαλει μια ποιοτικη νεα σειρα σε ανταγωνιστικη τιμη που εχει καλυτερα SEER και SCOP απο τις αντιστοιχες χαμηλες σειρες αλλων Ιαπωνεζων. 

ΠΧ. το δικο μου εχει SEER:6.80 και SCOP:5.70 εκει που το TOSHIBA MIRAI εχει 5,6 και 4,8. 

Οποτε, αν θέλεις ενα καλο μηχανημα με καλα specifications και πιστοποιηση, το DAIKIN πρεπει να ειναι αναμεσα στις επιλογες πιστευω.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Shin είπε

ο ενιαίος χώρος κουζίνα, σαλόνι είναι περίπου 40 τμ και το Δ1 είναι περίπου 8-9 τμ

ο βορράς είναι διαγώνια στην γωνία που είναι το τζάκι

Τα κουφώματα είναι οι κόκκινες γραμμές, οι πορτοκαλί γραμμές είναι οι πόρτες των δωματιών και με μωβ είναι η κεντρική του σπιτιού.

Για μονώσεις δεν γνωρίζω.

house.jpg.a7885e9aa0a265d68a89e8713fcf0eaa.jpg

Θες στάνταρ πάνω από 18άρι, δλδ 22άρι ή 24άρι. 

Θα πρότεινα αυτό :

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Έχει κορυφαία απόδοση, με υψηλότατους βαθμούς απόδοσης. 

Αν τα οικονομικά σου δεν το επιτρέπουν, το 24άρι Morris του Κωτσόβολου θα σε καλύψει μια χαρά, απλά μην περιμένεις τις αποδόσεις του Mitsubishi. 

Τώρα αν θα αποσβέσεις ποτέ τα +500€ του Mitsu ,δεν μπορώ να στο πω. Εξαρτάται από τη χρήση. Αν είναι να χρησιμοποιηθεί πολύ , πιθανότατα ναι, όπως έχω υποστηρίξει εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57295672

Δημοσ.

Σε 12άρι, σε ίδιες προϋποθέσεις λεφτών μαζί με εγκατάσταση, έχουμε κάποια πιο αξιόλογη πρόταση?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, obigosu είπε

Σε 12άρι, σε ίδιες προϋποθέσεις λεφτών μαζί με εγκατάσταση, έχουμε κάποια πιο αξιόλογη πρόταση?

Σου έχω γράψει https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57296668

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

ναι τώρα το είδα, δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ :P Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Θα επανέλθω με την τελική επιλογή! Λογικά ίσως στο GE ή Midea. Ευχαριστώ και πάλι! Το GE εξαντλήθηκε  😕

Επεξ/σία από obigosu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για να δειτε την εξελιξη της τεχνολογιας, σας παρουσιαζω μετρησεις απο DAIKIN του 1999. Αυτο ήταν το πρώτο DAIKIN INVERTER split και δουλευει σε δυσκολες συνθηκες απροβληματιστα απο το 1999. Βεβαια, και εδω ο κομπρεσσορας ειναι στην ταρατσα και τον βαραει ο ηλιος επι 20 χρονια, αλλα δεν καταλαβαινει τιποτα το μηχανημα, λολ!

Βεβαια, θα παρατηρήσετε οτι έχουμε αρκετα μεγαλυτερη καταναλωση (585w αντι 192w για να διατηρησουμε τα δωματια στους 25 και 26 βαθμους αντιστοιχα)

Μπορει καποιος να δει την εξελιξη της τεχνολογιας σχετικα με τις καταναλωσεις των INVERTER

DAIKIN20ετιας.jpg

DAIKIN1999 καταωαλωση.jpg

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, CorumD είπε

Και για να δειτε την εξελιξη της τεχνολογιας, σας παρουσιαζω μετρησεις απο DAIKIN του 1999. Αυτο ήταν το πρώτο DAIKIN INVERTER split και δουλευει σε δυσκολες συνθηκες απροβληματιστα απο το 1999. Βεβαια, και εδω ο κομπρεσσορας ειναι στην ταρατσα και τον βαραει ο ηλιος επι 20 χρονια, αλλα δεν καταλαβαινει τιποτα το μηχανημα, λολ!

Βεβαια, θα παρατηρήσετε οτι έχουμε αρκετα μεγαλυτερη καταναλωση (585w αντι 192w για να διατηρησουμε τα δωματια στους 25 και 26 βαθμους αντιστοιχα)

Μπορει καποιος να δει την εξελιξη της τεχνολογιας σχετικα με τις καταναλωσεις των INVERTER

DAIKIN20ετιας.jpg

DAIKIN1999 καταωαλωση.jpg

Τηλεκοντρολ ακριβώς το ιδιο με ενα Daikin της γιαγιάς που ειχα μεχρι πριν λιγα χρονια , του 96 μοντέλο 12000btu ΟΝ/OFF δεν έπαθε τιποτα, δεν καταλάβαινε τίποτα (επαιξε και με -5C!) αλλα τελικα πήγε για ανακύκλωση .. :) Θηρία ηταν αυτα τα DAIKIN

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκεφτομαι να βάλω ένα αιρκοντισιον σε ένα χώρο ενιαίο περιιιιιπου όπως του Shin παραπάνω, μόνο που στα δύο υπνοδωμάτια υπάρχει ήδη αιρκοντισιον οπότε δε με ενδιαφέρει να "πιανει" και το διάδρομο με τα υπνοδωμάτια και το WC..

Δηλαδή μιλάμε για έναν ενιαίο χώρο κουζίνας σαλονιού περίπου στα 55-60 τετραγωνικά, με δύο μεγάλες μπαλκονόπορτες, διαμπερές βορράς νότος.

Θα έλεγα για 18αρι.. Ανάγκη πιο πολύ για ψύξη για λίγες σχετικά ώρες, ίσως λίγο θέρμανση το χειμώνα.. Μέχρι στιγμής το παλεύαμε χωρίς αιρκοντισιον, αλλά επειδή έρχεται μωρό, προφανώς δε μπορεί να είναι το σπίτι με τέτοιες θερμοκρασίες, οπότε το ψιλοκοιταμε αν βρεθεί ειδικά κάτι vfm..

Ευχαριστώ ήδη για τις προτάσεις σας.

ΥΓ Έχω στην περιοχή μου Κωτσόβολο άρα αν ξέρετε ότι θα μπουν σε έκπτωση τώρα κοντά τα αιρκοντισιον εκεί, θα ήταν μια καλή επιλογή να αγοράσω από εκεί..

Επίσης δε βιαζομαι για την αγορά, δλδ μπορώ να αγοράσω και αργότερα αν κρίνετε ότι ίσως πεσουν λιγο οι τιμες..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Δηλαδή μιλάμε για έναν ενιαίο χώρο κουζίνας σαλονιού περίπου στα 55-60 τετραγωνικά

22-24 χρειάζεται. 

Οι προτάσεις όπως και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57297161

Συνέχεια μετρήσεων. 

Έπεσε λίγο η θερμοκρασία (35,3 C). 

Οπότε :

Ariston

0-02-04-b5cc8e418e9c37c2bbdd96688da3080152cfb67ee47ec3b9947ac8d2a45e6599_48041137.jpg.eaa4cf2f106b9c2dd67ebffc3b18a3de.jpg

Fujitsu

0-02-04-6254db1af5ea0f3032379d05c4be006fee7c26b464912247c71da1227c2e3b0f_12daa655.jpg.f12cb08898654e1d1648dd797c4a0104.jpg

@Dare-Devil, @Klausx

Παιδιά, τι λέτε; Έχασε φρέον το Ariston;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...