Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sacarelis22 είπε

max 360-370

https://www.alphaclimagr.gr/product/1410596/haier-tundra-plus-as25tadhra-cl-1u25beefra-9000btu.html?ref=bestprice.gr

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409040/haier-tundra-green-as25tabhra-1u25beffra-9000btu.html?ref=bestprice.gr

https://www.bestprice.gr/item/2155331024/tcl-elite-tac-09chsaxa51.html

Προσοχή όμως με το TCL γιατί κάποιοι κάνουν παραεισαγωγή και δεν καλύπτεται απο την Ελληνική αντιπροσωπεία με την Ελληνική εγγύηση . 

9 ώρες πριν, athkatla78 είπε

Και εγώ 9αρακι για υπνοδωμάτιο ψάχνω, έχω καταλήξει στα παρακάτω 3:

1) Midea Ultimate Comfort

2) Carrier Coastal Plus

3) Fujitsu ASYG09KMTA

Οποιοδήποτε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστώ.

Midea Ultimate Comfort. Ανώτερο σε καταναλώσεις απο τα άλλα δύο . 

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

https://www.alphaclimagr.gr/product/1410596/haier-tundra-plus-as25tadhra-cl-1u25beefra-9000btu.html?ref=bestprice.gr

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409040/haier-tundra-green-as25tabhra-1u25beffra-9000btu.html?ref=bestprice.gr

https://www.bestprice.gr/item/2155331024/tcl-elite-tac-09chsaxa51.html

Προσοχή όμως με το TCL γιατί κάποιοι κάνουν παραεισαγωγή και δεν καλύπτεται απο την Ελληνική αντιπροσωπεία με την Ελληνική εγγύηση . 

Midea Ultimate Comfort. Ανώτερο σε καταναλώσεις απο τα άλλα δύο . 

Ευχαριστώ πολύ...κλείνω προς haier

Διαφορά μεταξύ των δύο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια ματαια και εγω με την σειρα μου περιμενω καμια προσφορα σε κανα καλυτερο μοντελο αλλα δεν το βλεπω οποτε......ποιο απο τα 2 παρακατω προτεινετε να παρω ?

BestPrice iconTCL Elite TAC-24CHSA/XA51 (649,00€ σε 28 καταστήματα)  TCL Elite TAC-24CHSA/XA51 στα 733€ ή

BestPrice iconHaier Tundra Green AS68TEBHRA/1U68REFFRA (773,40€ σε 48 καταστήματα) Haier Tundra Green AS68TEBHRA/1U68REFFRA στα 808€

ο χωρος ειναι 55τμ (3 χρονων) μονοκατοικια με θερμομονωση και διπλα η τριπλα τζαμια δεν θυμαμαι ακριβως (ενεργειακα μαλακης επιστρωσης)  , ο χωρος ειναι ενιαιος αλλα υπαρχει σκαλα εσωτερικη που πηγαινει και προς τα κατω και προς τα πανω (φανταστειτε σαν να εισαι ισογειο και να εχεις -1 και +1)  οποτε υπαρχει παντα διαφυγη θερμοκρασιας , το κλιματιστικο θα χρησιμοποιηθει για ψυξη και για θερμανση .

Σας εφτιαξα και ενα προχειρο σκαριφημα με το spen :) να μου πειτε την γνωμη σας σε ποια απο τις 3 θεσεις θα τοποθετουσατε το κλιματιστικο .

ειχα αναφερει και σε προηγουμενα μηνυματα οτι εχει γινει πατατια με την ασφαλεια για το κλιματιστικο και την πριζα που δεν εχουν τοποθετηθει οποτε θα χρειαστει και εργασια ηλεκτρολογου να μου φερει καλωδιο απο τον πινακα μεχρι το σημειο του κλιματιστικου, ειναι και αυτο ενας σημαντικος παραγοντας για την τοποθετηση του κλιματιστικου.

ο ηλιος χτυπαει στο σπιτι απο την μερια του νεροχυτη το πρωι μεχρι το μεσημερι μετα παει απο την μερια του λουτρο και το απογευμα απο την πλευρα που εχω ζωγραφισμενο τον πινακα αλλα δεν μας επηρεαζει γιατι εχουμε αλλο σπιτι διπλα, απο την μερια του μπαλκονιου κοντα στο σουρουπο.

galaxy note skarifima isogeio.jpg

Επεξ/σία από xoxlasae
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kacey είπε

Μπορούμε να κάνουμε μια γενική ανακεφαλαίωση γιατί έχει πήξει πάλι το μυαλό μου ψάχνοντας και διαβάζοντας?

α) Όσο καλύτερο SEER & SCOP τόσο οικονομικότερο σε βάθος χρόνου?

β) κοιτάμε ελάχιστα κ μέγιστα BTU/h σε θέρμανση και ψύξη, για να δούμε πόσο ψηλά (για γκάζια) και κυρίως πόσο χαμηλά (για συντήρηση) μπορεί να δουλεύει ένα μηχάνημα?

αν ισχύει το β, τότε

1) το Kuro 24αρι με

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 6800 - 28000

Θερμική απόδοση (Btu/h): 6800 - 30000

δεν μπορεί να πέσει πολύ χαμηλά και για αυτό σβήνει (τα 6800 που λέει)?

2) ένα fujitsu 24αρι που βρήκα, με

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 3071-26270)

Θερμική απόδοση (Btu/h): 3071-30710)

μπορεί να πέσει σε λιγότερα από τα μισά σε σχέση με το Kuro, και για αυτό θα δουλεύει πιο χαμηλά και χαλαρά από το Kuro?

αλλά το κυριότερο για μένα, το εν λόγω Fujitsu 24αρι μπορεί να πέφτει χαμηλότερα από το

3) Toshiba Shorai 18άρι με

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 4230 - 20.472

Θερμική απόδοση (Btu/h): 3002 - 22.178

στη ψύξη, ενώ μπορεί να πέσει σχεδόν το ίδιο στη θέρμανση?

άρα συμπέρασμα το 24άρι Fujitsu θα με καλύψει καλύτερα στα γκάζια (τελευταίος όροφος, πλάκα ταράτσας από πάνω αμόνωτη, ανοιχτός ορίζοντας από τρεις πλευρές, σπίτι του 1970κάτι) , αλλά θα κατεβαίνει σχεδόν όσο χαμηλά όσο το Shorai 18άρι για τη διατήρηση, οπότε δεν θα έχω τα on-off κουλά του Kuro και ούτε τσάμπα κατανάλωση?

Ευχαριστώ.

Είσαι σε όλα σωστός.

Το θέμα είναι μήπως αλλάζοντας θέση το κουρο και ίσως παίρνοντας ακόμα ένα μικρότερο κάπου, γλίτωνες τα χίλια τόσα ευρώ για άλλο.

Ένα σχεδιάγραμμα του χώρου σου θα βοηθούσε.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, xoxlasae είπε

παιδια ματαια και εγω με την σειρα μου περιμενω καμια προσφορα σε κανα καλυτερο μοντελο αλλα δεν το βλεπω οποτε......ποιο απο τα 2 παρακατω προτεινετε να παρω ?

BestPrice iconTCL Elite TAC-24CHSA/XA51 (649,00€ σε 28 καταστήματα)  TCL Elite TAC-24CHSA/XA51 στα 733€ ή

BestPrice iconHaier Tundra Green AS68TEBHRA/1U68REFFRA (773,40€ σε 48 καταστήματα) Haier Tundra Green AS68TEBHRA/1U68REFFRA στα 808€

ο χωρος ειναι 55τμ (3 χρονων) μονοκατοικια με θερμομονωση και διπλα η τριπλα τζαμια δεν θυμαμαι ακριβως (ενεργειακα μαλακης επιστρωσης)  , ο χωρος ειναι ενιαιος αλλα υπαρχει σκαλα εσωτερικη που πηγαινει και προς τα κατω και προς τα πανω (φανταστειτε σαν να εισαι ισογειο και να εχεις -1 και +1)  οποτε υπαρχει παντα διαφυγη θερμοκρασιας , το κλιματιστικο θα χρησιμοποιηθει για ψυξη και για θερμανση .

Σας εφτιαξα και ενα προχειρο σκαριφημα με το spen :) να μου πειτε την γνωμη σας σε ποια απο τις 3 θεσεις θα τοποθετουσατε το κλιματιστικο .

ειχα αναφερει και σε προηγουμενα μηνυματα οτι εχει γινει πατατια με την ασφαλεια για το κλιματιστικο και την πριζα που δεν εχουν τοποθετηθει οποτε θα χρειαστει και εργασια ηλεκτρολογου να μου φερει καλωδιο απο τον πινακα μεχρι το σημειο του κλιματιστικου, ειναι και αυτο ενας σημαντικος παραγοντας για την τοποθετηση του κλιματιστικου.

ο ηλιος χτυπαει στο σπιτι απο την μερια του νεροχυτη το πρωι μεχρι το μεσημερι μετα παει απο την μερια του λουτρο και το απογευμα απο την πλευρα που εχω ζωγραφισμενο τον πινακα αλλα δεν μας επηρεαζει γιατι εχουμε αλλο σπιτι διπλα, απο την μερια του μπαλκονιου κοντα στο σουρουπο.

Αν δε βαλεις πορτα στη σκαλα θα εχεις θεμα πιστευω. Πηγαινε σε μαγαζια κλιματισμου πρωινες ωρες που μερικα εχουν μηχανολογο να σου πει καμια ιδεα. Παντως μπορει να ειναι καλυτερα 2 μικρα απο 1.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, akisbarl είπε

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι για ένα 9αρι για παιδικό δωμάτιο, θέλω να έχει ιονιστη μέχρι 500-600 ευρώ. Έχω δει το Midea ultimate comfort που έχει μέσω του app τον έλεγχο υγρασίας που με ενδιαφέρει πάρα πολύ! Υπάρχει κάποιο αλλο μέχρι αυτά τα χρήματα που να έχεις αυτη τη δυνατότητα; επίσης αξίζει; ή να δω κάποιο Daikin με ιονιστη ή αν έχετε κάποιο άλλο να μου προτείνετε.. 

Ευχαριστώ!! 

Έλεγχο υγρασίας δεν έχω δοκιμάσει αν δουλεύει... Ρυθμιζεις την επιθυμητή υγρασία αλλά δεν έχω δει με υγρόμετρο αν δουλεύει... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, obigosu είπε

Καλησπέρα και πάλι! Επιστρέφω ακόμα μια φορά, για να πάρω τα φώτα σας αυτή τη φορά για την αδερφή μου.

Στο σπίτι που νοικιάζει Θεσσαλονίκη, επειδή βράζει όλο το σπίτι δέχτηκε ο σπιτονοικοκύρης να βάλει ένα κλιματιστικό. Και εδώ αρχίζουν τα θέματα.

Καθώς το σπίτι είναι κοντά στα 40τμ, με 2 δωμάτια, κουζίνα, το ξέρω και έχω ενημερώσει ότι το 1 δεν αρκεί, αλλά είμαστε στην ανάγκη του ίσα ίσα να σπάει το βράσιμο που υπάρχει. Επίσης, φαντάζομαι θέλουμε κάτι σε 18άρι, αλλά μήπως και το 12άρι θα κάνει δουλειά, γιατί μας περιορίζουν τα χρήματα, τα οποία πάνε ταβάνι 400€ μαζί με εγκατάσταση (φαντάζομαι λύση από mediamarkt/κωτσόβολο με τις δωρεάν εγκαταστάσεις). Αν δεν υπάρχει λύση για κανένα λόγο σε αυτά τα χρήματα προτείνετε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτήν την τιμή. Παραθέτω και ένα σχήμα, απλά για να καταλάβετε στο περίπου για τί χώρο μιλάμε. Το κόκκινο, είναι η πιθανή τοποθέτηση του κλιματιστικού, για να πιάνει όλους τους χώρους, και ανάλογα με το ποια πόρτα θα κλείνει, να ψύχεται και το ανάλογο δωμάτιο. Δηλαδή το βράδυ, θα κλείνουν σαλόνι/κουζίνα/μπάνιο για να ψύχεται καλύτερα το υπνοδωμάτιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Spiti.png

Δύσκολη η περίπτωση. 

Αν υπάρχει αυτό και βάλετε τα υπόλοιπα, ή αν δεχτεί μια μικρή αύξηση 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409997/cvmore-inspire-cvini-18-cvino-18-18-000btu-inverter.html?ref=bestprice.gr

επίσης θα το έβαζα εδώ 

Spiti.jpg.2a5d7afff7c712bd25e3d67d6e5cef20.jpg

1 ώρα πριν, xoxlasae είπε

Αφού θα το χρησιμοποιήσεις σε ψύξη και θέρμανση, ας πας σε κάτι πιο ποιοτικό 

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

΄Ισως και αυτό να είναι υπερβολή με τόσο καλές μονώσεις. Έχεις μετρήσει θερμικές απώλειες? 

Θα το έβαζα στην 1η επιλογή. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, pareisaktos είπε

Στην αναζήτηση κλιματιστικού και εγώ. Θα τοποθετηθεί σε σαλοκουζίνα 45 τ.μ. περίπου. Το σπίτι είναι σε νησί, 90 τ.μ. με 2 υπνοδωμάτια και καλή μόνωση. θα ήθελα να μου κατεβάζει τη θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα (26 βαθμούς) και στο ένα υπνοδωμάτιο. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ψύξη μιας και στο σπίτι έχουμε πετρέλαιο. Στο σπίτι αυτή τη στιγμή χωρίς κλιματισμό έχω μέσα στην ημέρα θερμοκρασίες από 27,5 μέχρι 30,5 βαθμούς.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο ενοίκιο και το κλιματιστικό πρακτικά όταν φύγω από το σπίτι σε 2-3 χρόνια θα μου είναι άχρηστο (ή θα πουληθεί ή θα γίνει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη να το κρατήσει). Επομένως το ποσό που θα δαπανήσω δεν θέλω να ξεπερνάει τα 400-500 ευρώ.

Ένα 12άρι θα μου κάνει δουλειά ή πρέπει να πάω αναγκαστικά σε 18+ btu; Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

18 το λιγότερο και ίσως να μην σου κάνει . Επειδή είναι Σαλονοκουζίνα και έχεις θερμικά φορτία απο την κουζίνα συν μεγάλο εμβαδό να καλύψεις μπορεί να χρειάζεσαι 24άρι . Εκτός αν έχεις εξαιρετική μόνωση οπότε ένα 18άρι να σου κάνει άνετα την δουλειά . 
Δεν υπολογίζω κάν τα τετραγωνικά των δωματίων που θες να ψύξεις . Αυξάνονται οι ανάγκες σε btu/h . Κάθε χώρος πρέπει να έχει το δικό του κλιματιστικό . Οπότε πάρε ένα 24άρι να καλύψεις τον ενιαίο χώρο σαλονοκουζίνα και βλέπεις αν θα σε καλύπτει ως ένα βαθμό και στα δωμάτια . Σαν πρακτική είναι λάθος γιατί αν το βράδυ θες να ψύχεις μόνο τα υπνοδωμάτια τότε θα καις πολύ ρεύμα άσκοπα για να ψύξεις ένα ολοκληρο σπίτι και φυσικά χωρίς να έχεις ακρίβεια στην θερμοκρασία των υπνοδωματιών μιας και το κλιματιστικό ελέγχει την θερμοκρασία τοπικά , δηλαδή στο χώρο που θα βρίσκεται . 

Tο budget σου είναι πολύ μικρό για 24άρι . 

Δημοσ.

Ariston 18άρι των πεθερικών , inventer με R410 των 500€, σε χώρο 40τμ με εξωτερική 28.5 και ζήτηση 26 , δηλαδή ΔΤ μόλις 2.5C :

ακατέβατα 915-990W 😞

0-02-0a-9ec35f7e6b2df0f13ea7030481090ee2189f59235739fd710daa9e44631aa8a9_2c359603.jpg.d0952a71de85c58dad16091e83c0c4ba.jpg

ενώ κάνει και σαν νταλίκα :

δίπλα σε εμένα (είμαστε κολλητά σπίτια μεσοτοιχία, άρα ίδιες συνθήκες, ίδια κουφώματα), το Fujitsu σε 60τμ πάλι με 26 ζήτηση  :

60120993_a0ef60c9776f85d7ead7ffc1daa22ff2(2).png.472f05ac0bd1a5185d964d97da35f0c3.png

ότι πληρώνεις παίρνεις τελικά. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, iakoboss7 είπε

νομιζω πως με βαση οσα εχω διαβασει ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 (κυριως για την εγγυηση αλλα και την τιμη).

https://www.bestprice.gr/item/2155331180/inventor-omnia-eco-o3mvi32-12wifiro3mvo32-12.html?qid=3k4ve2UpJFZ_5c782&seq=2

https://www.bestprice.gr/item/2155331022/tcl-elite-tac-12chsaxa51.html?qid=3k4TlGHDWwX_95217&seq=2

υπαρχει καποια αλλη προταση?
πιο να προτιμησω απο τα 2?
η μηπως να παω στο 18αρι TCL που ειναι εντως budget? (παρολο που ηθελα 12αρι).

Όχι πολύ μεγάλο κλιματιστικό απο αυτό που χρειαζόμαστε  και σε καμία περίπτωση μικρότερο . 

Αν ο χώρος σου καλύπτεται με 12άρι. 12άρι να κοιτάξεις . 

Eχουν και τα δύο 10ετή εγγύηση . 

Καταναλώσεις είναι το ίδιο . (SEER, SCOP) 

Διαφέρουν σε :

Ονομαστική απόδοση στην θέρμανση:
TCL: 12044 btu/h  Inventor: 13000 btu/h
Περιμένεις δηλαδή το Inventor να πιάνει πιο γρήγορα την θερμοκρασία που του ορίζεις στην θέρμανση λόγω μεγαλύτερης ονομαστικής . Aν δεν σε ενδιαφέρει η θέρμανση το προσπερνάς αυτό.

Στάθμη θορύβου:

TCL: 19db- 40db
Inventor: 21db-40 db . 
Κάτω απο 23-24db είναι πολύ καλά για υπνοδωμάτιο . 

Παροχή αέρα:
TCL : 550 m^3/h  Inventor 600 m^3/h

Απο κει και πέρα διαφέρουν σε :
Το Inventor έχει φίλτρο HEPA . 
Το TCL δεν έχει κάτι extra . 

Προστασία εξωτερικού και εσωτερικού στοιχείου :
TCL : Rust proof . Δεν αναφέρουν κάτι παραπάνω οπότε τουλάχιστον έχει προστασία για σκουριά . 

Inventor: Χρυσή προστασία . Αναφέρουν ότι πέρα απο αντιδιαβρωτική  (rust proof) προστασία μέσα έξω, η μέσα επίστρωση είναι και αντιβακτηριδιακή .

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

18 το λιγότερο και ίσως να μην σου κάνει . Επειδή είναι Σαλονοκουζίνα και έχεις θερμικά φορτία απο την κουζίνα συν μεγάλο εμβαδό να καλύψεις μπορεί να χρειάζεσαι 24άρι . Εκτός αν έχεις εξαιρετική μόνωση οπότε ένα 18άρι να σου κάνει άνετα την δουλειά . 
Δεν υπολογίζω κάν τα τετραγωνικά των δωματίων που θες να ψύξεις . Αυξάνονται οι ανάγκες σε btu/h . Κάθε χώρος πρέπει να έχει το δικό του κλιματιστικό . Οπότε πάρε ένα 24άρι να καλύψεις τον ενιαίο χώρο σαλονοκουζίνα και βλέπεις αν θα σε καλύπτει ως ένα βαθμό και στα δωμάτια . Σαν πρακτική είναι λάθος γιατί αν το βράδυ θες να ψύχεις μόνο τα υπνοδωμάτια τότε θα καις πολύ ρεύμα άσκοπα για να ψύξεις ένα ολοκληρο σπίτι και φυσικά χωρίς να έχεις ακρίβεια στην θερμοκρασία των υπνοδωματιών μιας και το κλιματιστικό ελέγχει την θερμοκρασία τοπικά , δηλαδή στο χώρο που θα βρίσκεται . 

Tο budget σου είναι πολύ μικρό για 24άρι . 

Σε 24αρι αξιόλογο ξεφεύγουμε κατά πολύ σε budget. Οπότε αναγκαστικά βλέπω για 18άρι. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει στους 27 βαθμούς περίπου και έχουμε μωρό, οπότε δεν θα το καίω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ουσιαστικά θέλω να σπάω την αφόρητη ζέστη το μεσημέρι 12 με 6 που η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι ανεβαίνει στους 30 βαθμούς.

Έχω ξεχωρίσει μερικά κλιματιστικά σύμφωνα και με αυτά που διάβασα σε προηγούμενα ποστ:

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409026/midea-blanc-2018-ma-18nxd0-18-000-btu-a-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409024/midea-prime-2018-ma2-18nxd0-18-000-btu-a-klimatistiko.html

https://www.electroholic.gr/el/product/AIRTCL00012

Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, theo11 είπε

Γεια σε ολους

Ψαχνω κλιματιστικο για χωρο 40τμ ψυξη/θερμανση.Μετα απο ερευνα στο φορουμ ειμαι αναμεσα στα

BestPrice iconFujitsu ASYG18KLCA/AOYG18KLTA (858,00€ σε 52 καταστήματα)

και

BestPrice iconToshiba Shorai RAS-18PKVSG-E/RAS-18PAVSG-E (949,00€ σε 16 καταστήματα)

Μερικες ερωτησεις για τους γνωστες.

1.Απο οτι εχω καταλαβει και οι δυο εταιρειες απαιτουν ετησια συντηρηση για να ισχυει η εγγυηση.Το fujitsu δινει 10 χρονια στο συμπιεστη και 3 στην εσωτερικη μοναδα,το toshiba 7 σε ολα.Κατα τη γνωμη μου ειναι περιπου το ιδιο,σε οσα κλιματιστικα εχουν περασει απο τα χερια μου ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με την εσωτερικη μοναδα.Κανω λαθος?

2.Οι καταναλωσεις μου φαινονται περιπου οι ιδιες και για τα δυο?

3.Το fujitsu δεν υποστηριζει wifi,μπορω να το μετατρεψω με μια μπριζα?

4.Η διαφορα ειναι περιπου 100 ευρω περισσοτερα για το shorai,υπαρχει καποιος λογος να τα δωσω?

Ο συμπιεστής είναι το τελευταίο πράγμα που χαλάει σε ένα κλιματιστικό . Η αξιοπιστία τους είναι εξαιρετική σε όλους τους κατασκευαστές . 
Αυτό που χαλάει συχνότερα είναι οι πλακέτες των μηχανημάτων . Είτε του μέσα είτε του έξω μηχανήματος με μεγάλη πιθανότητα να έχει πάντα η έξω που είναι εκτεθειμένη σε καιρικές συνθήκες  και λόγω της πολυπλοκότητάς της . Το πιο ακριβό ανταλλακτικό μετά τον συμπιεστή, είναι η πλακέτα . 

Για αυτό το λόγο πάντα δίνω έμφαση στην εγγύηση του μηχανήματος (συνολικά)  παρά στην εγγύηση του συμπιεστή . Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα προτιμούσα την Εγγύηση της Toshiba . 

Τα δύο μηχανήματα καίνε το ίδιο στην ψύξη . Εκεί που είναι καλύτερο το fujitsu είναι στην κατανάλωση στην θέρμανση . 

Απο την στιγμή που δεν υποστηρίζει wi-fi υπάρχουν after market συσκευές όπου τις βάζεις μέσα στο χώρο και συμπεριφέρονται σαν τηλεχειριστήριο . Ταυτόχρονα αυτή η συσκευή συνδέεται με το wi-fi του χώρου σου και με εφαρμογή στο κινητό σου μπορείς να ελεγχεις την συσκευή μέσω internet . 

Για παράδειγμα:
https://www.e-wireless.gr/broadlink-rm-pro-ir-and-rf-smart-remote-wifi-controller-all-in-one-smart-home-iot/

https://vimax.gr/index.php?route=product/product&product_id=5490

8 ώρες πριν, guzel είπε

Βάλε την υπεροχή μέσα στο σπίτι σου. Toshiba! 

Περίμενε μήπως και βάλει ο Κωτσόβολος το καινούργιο shorai με έκπτωση. (έχει ιονιστη).

Εχεις βαφτεί Tοσίμπας . Να πω καλύτερα μασκότ της Τοσίμπα με τέτοιο avatar  :lol:
Πάρε και κάτι να γελάσουμε.

19748638_1799921053589917_56961876804135

7 ώρες πριν, sb68s είπε

Σα μηχάνημα τι γνώμη έχετε για αυτό που έχει βγάλει προσφορά ο Κωτσόβολος;

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198886-toshiba-mirai-plus-16tavg-e/b16tkvg-e?nosto=categorypage-nosto-4

Αξιόπιστα τα Toshiba αλλά με service δυσκοίλιο στην ανταπόκριση με τα μέχρι τώρα δεδομένα . 7 χρόνια εγγύηση εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 
Ως αντιπρόταση: Ελαφρώς καλύτερη τιμή . Πολύ ανώτερο σε κατανάλωση στην ψύξη απο το Mirai. 5ετή εγγύηση  χωρίς ετήσιες συντηρήσεις . 
https://www.electronica.gr/872EE6C5.el.aspx

4 ώρες πριν, gousias είπε

Η λειτουργία της αφύγρανσης γιατί αναφέρεται σε πολλά μοντέλα; Επίσης όταν αναφέρει ιονιστή, εννοεί ότι μπορεί να γίνει καθαρισμός του χώρου χωρίς την λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης; Και κάτι τελευταίο, για να έχει ενσωματωμένο wifi τι πρέπει να αναφέρει;

Αφύγρανση στα κλιματιστικά γίνεται στην ψύξη  μόνο .  Εκτός απο το ururu sharara της Daikin που είναι άλλη κατηγορία απο μόνο του  (και σε τιμή :P )

Ενσωματωμένο wi-fi έχουν τα κλιματιστικά που χαρακτηρίζονται ώς  "wi-fi standard" . Όσα αναφέρουν "wi-fi ready" έχουν την αναμονή για να δεχτούν έξτρα το module του wi-fi . Πρέπει να το αγοράσεις . 

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις ιονισμό στην λειτουργία fan του κλιματιστικού . Η λογική λέει πως ναι αφού ο ιονιστής ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με κουμπί στο χειριστήριο . Πάντως στην ψύξη ή στην θέρμανση σίγουρα κάνουν ιονισμό . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ψάχνω να πάρω δύο 12αρια για ένα διαμέρισμα και η αγορά θέλω να γίνει από τον Κοτσόβολο.

Θα δουλεύουν όλο τον χειμώνα γιατί δεν υπάρχει άλλη θέρμανση.

Μέχρι στιγμής κοιτάζω το Carrier Legacy 42QHC012D8LS γιατί προσφέρει δωρεάν εγκατάσταση και δωροεπιταγή 50€ σε περίπτωση ανακύκλωσης.

* Υπάρχουν δυο παλιά κλιματιστικά που θέλω να ανακυκλώσω αλλιώς αναγκαστικά θα πεταχτούν.

** Wifi και ιονιστής είναι πάντα καλοδεχούμενα. 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Είσαι σε όλα σωστός.

Το θέμα είναι μήπως αλλάζοντας θέση το κουρο και ίσως παίρνοντας ακόμα ένα μικρότερο κάπου, γλίτωνες τα χίλια τόσα ευρώ για άλλο.

Ένα σχεδιάγραμμα του χώρου σου θα βοηθούσε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα καταλήγουμε ότι το 24άρι Fujitsu με τις ίδιες ελάχιστες καταναλώσεις όσο το Shorai 18άρι θα είναι καλύτερο για τα γκάζια ΚΑΙ θα πέφτει όσο χρειάζεται (ή έστω όσο και το 18άρι Shorai) όταν μπαίνει σε διατήρηση θερμοκρασίας, κ ας είναι μεγαλύτερο μηχάνημα?

Το διάγραμμα το είχα βάλει πριν μήνες, όταν πρωτοάρχισε η περιπέτειά μου με το Kuro. Δεν έχει νόημα να παίζω με τη θέση, εκεί που το έχω θεωρητικά έχει τη περισσότερη δουλειά να κάνει, και πάλι παίζει on-off στη θέρμανση. Και δεν είναι μόνο το on-off, αλλά ότι αργεί να off και ζεσταθήκαμε, μετά αργεί να πάρι χαμπάρι και να ξανα-on και κρυώσαμε, κλπ κλπ. Στη ψύξη προς το παρόν δεν έχει κάνει on-off αλλα κάνει άλλα κουλά: το i-sense είμαι σίγουρος ότι δεν παίζει, με το σένσορα πάνω στο μηχάνημα αργεί να πάρει χαμπάρι, του ζητάς 29, σου λέει στο display 27 κ συνεχίζει να βγάζει αρκετά παγωμένο αέρα, μετά βγάζει χλιαρότερο ΕΝΩ ανέβηκε η θερμοκρασία χώρου...

Τεσπά, μάλλον θα την βγάλω και το καλοκαίρι και με καμμιά καλή προσφορά το φθινώπορο θα πάρω άλλο (τώρα που ξέρω τι κοιτάω) και το Kuro θα μπει αποθήκη ώστε να παίξει σε ψηλοτάβανο κατάστημα 100τμ όόόόόταν τα φτύσει κάποιο εκ των όντως on-off 20ετίας Fuji που υπάρχουν εκεί.

Επεξ/σία από kacey
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Δύσκολη η περίπτωση. 

Αν υπάρχει αυτό και βάλετε τα υπόλοιπα, ή αν δεχτεί μια μικρή αύξηση 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409997/cvmore-inspire-cvini-18-cvino-18-18-000btu-inverter.html?ref=bestprice.gr

επίσης θα το έβαζα εδώ 

Spiti.jpg.2a5d7afff7c712bd25e3d67d6e5cef20.jpg

Αφού θα το χρησιμοποιήσεις σε ψύξη και θέρμανση, ας πας σε κάτι πιο ποιοτικό 

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

΄Ισως και αυτό να είναι υπερβολή με τόσο καλές μονώσεις. Έχεις μετρήσει θερμικές απώλειες? 

Θα το έβαζα στην 1η επιλογή. 

Θα ρωτήσω αύριο αν υπάρχει, αλλά το θέμα είναι ότι το μαγαζί είναι αθήνα, οπότε θα χρεωθεί +80€ η εγκατάσταση, και θα ξεφύγουμε πολύ.

Για τη θέση που προτείνεις ήταν η δεύτερη εναλλακτική.

Κάποια αξιόλογη λύση από mediamarkt/κωτσόβολο/public που να υπάρχει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και να έχει μαζί και δωρεάν εγκατάσταση δεν παίζει ε?

Τέλος, το 12άρι δεν θα καλύψει τον χώρο για κανένα λόγο?

Επεξ/σία από obigosu
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...