Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει μεγάλη διαφορά πρακτικά αν έχει SEER 6.2 ή 8.5? Δηλαδή είναι πιο αποδοτικά και άρα πιο οικονομικά? γιατί μιλάμε για μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ τους που δε δικαιολογεί τη διαφορά σε κόστος χρήσης σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου πιστεύω.

Συγκρίνω ουσιαστικά Inventor Nemesis 12btu με Omnia και TCl 412. Αν δε παίξει άλλη προσφορά θα καταλήξω σε κάποιο από αυτά. Καμία αντιπρόταση ή κάτι άλλο να προσέξω? Για εγκατάσταση κάποια πρόταση?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι για ένα 9αρι για παιδικό δωμάτιο, θέλω να έχει ιονιστη μέχρι 500-600 ευρώ. Έχω δει το Midea ultimate comfort που έχει μέσω του app τον έλεγχο υγρασίας που με ενδιαφέρει πάρα πολύ! Υπάρχει κάποιο αλλο μέχρι αυτά τα χρήματα που να έχεις αυτη τη δυνατότητα; επίσης αξίζει; ή να δω κάποιο Daikin με ιονιστη ή αν έχετε κάποιο άλλο να μου προτείνετε.. 

Ευχαριστώ!! 

Δημοσ.
Στις 6/7/2019 στις 11:35 ΜΜ, tonis21 είπε

Καλησπέρα. Μετά από επικοινωνία με το κατάστημα μου είπε ότι το nemesis pro το 12αρι έχει έλλειψη κ θα έρθει από Σεπτέμβρη. Μου είπε ότι η καλύτερη αγορά είναι το aria .https://www.bestprice.gr/item/2155617975/inventor-aria-ar3vi32-12wfar3vo32-12.html .Κ μάλλον αυτό με βλέπω να παίρνω. Μου το δίνει σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με αυτά που είδα στο Σκρούτζ κ στο bestprice. 465 euro!! Πείτε μου γνώμες.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tonis21 είπε

Καλησπέρα. Μετά από επικοινωνία με το κατάστημα μου είπε ότι το nemesis pro το 12αρι έχει έλλειψη κ θα έρθει από Σεπτέμβρη. Μου είπε ότι η καλύτερη αγορά είναι το aria .https://www.bestprice.gr/item/2155617975/inventor-aria-ar3vi32-12wfar3vo32-12.html .Κ μάλλον αυτό με βλέπω να παίρνω. Μου το δίνει σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με αυτά που είδα στο Σκρούτζ κ στο bestprice. 465 euro!! Πείτε μου γνώμες.. 

Αν σε ενδιαφερει η 10ετης εγγυηση(που ειναι σημαντικη) παιρνεις το Αρια. Τα MIDEA ειναι μαλλον καλυτερα μηχανηματα(το Ultimate Comfort μαλλον αρκετα καλυτερο) αλλα η εγγυση ειναι 3+10 αντι 10+10. Αλλα δεν ειναι φασον...ομως ειναι πιο ακριβα...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
1 hour ago, tonis21 said:

Που το έχεις βρει τοσο το αρια?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gmenex είπε

Έχει μεγάλη διαφορά πρακτικά αν έχει SEER 6.2 ή 8.5? Δηλαδή είναι πιο αποδοτικά και άρα πιο οικονομικά? γιατί μιλάμε για μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ τους που δε δικαιολογεί τη διαφορά σε κόστος χρήσης σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου πιστεύω.

Συγκρίνω ουσιαστικά Inventor Nemesis 12btu με Omnia και TCl 412. Αν δε παίξει άλλη προσφορά θα καταλήξω σε κάποιο από αυτά. Καμία αντιπρόταση ή κάτι άλλο να προσέξω? Για εγκατάσταση κάποια πρόταση?

Τεράστια διαφορά.

Αν θα το αποσβέσει κάποιος εξαρτάται από τη χρήση.

Παράδειγμα.

25% μεγαλύτερη απόδοση, σημαίνει 25% μικρότερη κατανάλωση (όχι ακριβώς αλλά ας υποθέσουμε ότι παραμένει 25% σε όλο το φάσμα λειτουργίας).

Αν το ένα θέλει λοιπόν ας πούμε 500watts, το άλλο θα θέλει 375

Το πρώτο σημαίνει 0.09€ κατανάλωση, το άλλο 0.07€, άρα κέρδος 0.02€ την ώρα.

Συνεπώς αν το καλό κάνει 200€ ακριβότερα, θα θέλεις 10000ώρες ή  416ημέρες ή 1.15έτος συνεχούς λειτουργίας.

Βέβαια στην πράξη θα δουλέψει 6 μήνες τον χρόνο και μάλιστα μπορεί για 12 ώρες την ημέρα. Ακόμα και έτσι σε 4.5 χρόνια αποσβεστηκε και μετά κέρδος.

Χώρια που το ακριβό λογικά θα είναι και πιο ποιοτικό, πιο αθόρυβο, περισσότερα χαρακτηριστικά άρα και η συμβίωση θα είναι καλύτερη και ποιοτικότερη.

Φυσικά στα μεγάλα μηχανήματα που τα watts είναι διπλάσια, αλλάζουν οι υπολογισμοί.

Με λίγα λόγια: αν έχετε σκοπό να χρησιμοποιηθεί πολύ το κλιματιστικό, πάρτε όσο πιο αποδοτικό και άρα ακριβό μπορείτε. Θα το αποσβεσετε και θα είστε happy.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπορούμε να κάνουμε μια γενική ανακεφαλαίωση γιατί έχει πήξει πάλι το μυαλό μου ψάχνοντας και διαβάζοντας?

α) Όσο καλύτερο SEER & SCOP τόσο οικονομικότερο σε βάθος χρόνου?

β) κοιτάμε ελάχιστα κ μέγιστα BTU/h σε θέρμανση και ψύξη, για να δούμε πόσο ψηλά (για γκάζια) και κυρίως πόσο χαμηλά (για συντήρηση) μπορεί να δουλεύει ένα μηχάνημα?

αν ισχύει το β, τότε

1) το Kuro 24αρι με

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 6800 - 28000

Θερμική απόδοση (Btu/h): 6800 - 30000

δεν μπορεί να πέσει πολύ χαμηλά και για αυτό σβήνει (τα 6800 που λέει)?

2) ένα fujitsu 24αρι που βρήκα, με

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 3071-26270)

Θερμική απόδοση (Btu/h): 3071-30710)

μπορεί να πέσει σε λιγότερα από τα μισά σε σχέση με το Kuro, και για αυτό θα δουλεύει πιο χαμηλά και χαλαρά από το Kuro?

αλλά το κυριότερο για μένα, το εν λόγω Fujitsu 24αρι μπορεί να πέφτει χαμηλότερα από το

3) Toshiba Shorai 18άρι με

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 4230 - 20.472

Θερμική απόδοση (Btu/h): 3002 - 22.178

στη ψύξη, ενώ μπορεί να πέσει σχεδόν το ίδιο στη θέρμανση?

άρα συμπέρασμα το 24άρι Fujitsu θα με καλύψει καλύτερα στα γκάζια (τελευταίος όροφος, πλάκα ταράτσας από πάνω αμόνωτη, ανοιχτός ορίζοντας από τρεις πλευρές, σπίτι του 1970κάτι) , αλλά θα κατεβαίνει σχεδόν όσο χαμηλά όσο το Shorai 18άρι για τη διατήρηση, οπότε δεν θα έχω τα on-off κουλά του Kuro και ούτε τσάμπα κατανάλωση?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Η λειτουργία της αφύγρανσης γιατί αναφέρεται σε πολλά μοντέλα; Επίσης όταν αναφέρει ιονιστή, εννοεί ότι μπορεί να γίνει καθαρισμός του χώρου χωρίς την λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης; Και κάτι τελευταίο, για να έχει ενσωματωμένο wifi τι πρέπει να αναφέρει;

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι! Επιστρέφω ακόμα μια φορά, για να πάρω τα φώτα σας αυτή τη φορά για την αδερφή μου.

Στο σπίτι που νοικιάζει Θεσσαλονίκη, επειδή βράζει όλο το σπίτι δέχτηκε ο σπιτονοικοκύρης να βάλει ένα κλιματιστικό. Και εδώ αρχίζουν τα θέματα.

Καθώς το σπίτι είναι κοντά στα 40τμ, με 2 δωμάτια, κουζίνα, το ξέρω και έχω ενημερώσει ότι το 1 δεν αρκεί, αλλά είμαστε στην ανάγκη του ίσα ίσα να σπάει το βράσιμο που υπάρχει. Επίσης, φαντάζομαι θέλουμε κάτι σε 18άρι, αλλά μήπως και το 12άρι θα κάνει δουλειά, γιατί μας περιορίζουν τα χρήματα, τα οποία πάνε ταβάνι 400€ μαζί με εγκατάσταση (φαντάζομαι λύση από mediamarkt/κωτσόβολο με τις δωρεάν εγκαταστάσεις). Αν δεν υπάρχει λύση για κανένα λόγο σε αυτά τα χρήματα προτείνετε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτήν την τιμή. Παραθέτω και ένα σχήμα, απλά για να καταλάβετε στο περίπου για τί χώρο μιλάμε. Το κόκκινο, είναι η πιθανή τοποθέτηση του κλιματιστικού, για να πιάνει όλους τους χώρους, και ανάλογα με το ποια πόρτα θα κλείνει, να ψύχεται και το ανάλογο δωμάτιο. Δηλαδή το βράδυ, θα κλείνουν σαλόνι/κουζίνα/μπάνιο για να ψύχεται καλύτερα το υπνοδωμάτιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Spiti.png

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, obigosu είπε

Καλησπέρα και πάλι! Επιστρέφω ακόμα μια φορά, για να πάρω τα φώτα σας αυτή τη φορά για την αδερφή μου.

Στο σπίτι που νοικιάζει Θεσσαλονίκη, επειδή βράζει όλο το σπίτι δέχτηκε ο σπιτονοικοκύρης να βάλει ένα κλιματιστικό. Και εδώ αρχίζουν τα θέματα.

Καθώς το σπίτι είναι κοντά στα 40τμ, με 2 δωμάτια, κουζίνα, το ξέρω και έχω ενημερώσει ότι το 1 δεν αρκεί, αλλά είμαστε στην ανάγκη του ίσα ίσα να σπάει το βράσιμο που υπάρχει. Επίσης, φαντάζομαι θέλουμε κάτι σε 18άρι, αλλά μήπως και το 12άρι θα κάνει δουλειά, γιατί μας περιορίζουν τα χρήματα, τα οποία πάνε ταβάνι 400€ μαζί με εγκατάσταση (φαντάζομαι λύση από mediamarkt/κωτσόβολο με τις δωρεάν εγκαταστάσεις). Αν δεν υπάρχει λύση για κανένα λόγο σε αυτά τα χρήματα προτείνετε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτήν την τιμή. Παραθέτω και ένα σχήμα, απλά για να καταλάβετε στο περίπου για τί χώρο μιλάμε. Το κόκκινο, είναι η πιθανή τοποθέτηση του κλιματιστικού, για να πιάνει όλους τους χώρους, και ανάλογα με το ποια πόρτα θα κλείνει, να ψύχεται και το ανάλογο δωμάτιο. Δηλαδή το βράδυ, θα κλείνουν σαλόνι/κουζίνα/μπάνιο για να ψύχεται καλύτερα το υπνοδωμάτιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Spiti.png

Ο ιδιοκτήτης θα το πληρώσει? 

Δημοσ.

Αν το παίζει δύσκολος έχοντας στο μυαλό του μόνο τις τρύπες, θα είναι πολύ τραγικός.

Εγώ φαντάζομαι ότι θ' αναλάβει εκείνος το κόστος, απλά τους είπε γύρω στα 400€.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...