Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Klausx είπε

Τι βλάβες της έβγαλε;

Μπορεί αντί για Fujitsu να πάρει Midea που είναι στον ίδιο αντιπρόσωπο, πολύ καλά μηχανήματα.

Δεν γνωρίζω  ακριβώς,  απλά μου το  είπε  σαν παρατήρηση, 

27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν η inventor δεν είχε 10 χρόνια εγγύηση κανείς δεν θα τα αγόραζε. Εννοείται πως έχεις δίκιο και ότι είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος που επηρεάζει την τελική απόφαση.

Αυτό δεν το ξέρουμε ...γιατί  απλά υπάρχουν τα 10 χρόνια. Εδώ αγοράζουν  απο Morris,  aux  fu  κάί πράσίνά  άλογά    inventor  δεν θά άγόράζάν..  και  δέν έίμάί  κόλήμένός όύτέ μόύ δίνέί λεφτά  ή  invertor  . Mitsubishi  έχω...άλλά όπώς κάί νά τό κάνέίς 10 χρόνίά έίνάί 10 χρόνίά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοξα τω Θεω , υπαρχουν πολλες επιλογες για ολους μας στην αγορα.

Δουλεια μας εδω στο forum ειναι να ανταλλασουμε αποψεις για ολα τα κλιματιστικα, λεγονατας τα υπερ και τα κατα τους. Προσωπικα, θα ηθελα πιο πολλα στοιχεια και μετρησεις απο κλιματιστικα ολων των εταιρειων ετσι ωστε μα βγαλουμε αντικειμενικα συμπερασματα με βαση αριθμους και οχι λογια.

Πχ. Βλεπουμε οτι το FUJITSU του liakjim ειναι κορυφαίο απο άποψη κατανάλωσης, και μας εχει δωσει σχεδον καθημερινες μετρησεις. Το ιδιο κανει και ο φιλος GUZEL με το TOSHIBA, o CaptBILL και o φιλος Καρπουζης με το HAIER. Αντε να μου ερθει επιτελους ο μετρητης να σας δωσω στοιχεια απο DAIKIN, να δουμε τι ψαρια πιανει και αυτο στο δυναμόμετρο, λολ

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδια θελω μια βοηθεια τι γνωμη εχετε για το TLC Elite 18000Btu η TLC δεν ειναι και πολυ γνωστη στην Ελλαδα εχει βαλει κανενας η ξερει κατι γενικα? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, s2000rr είπε

Καλησπέρα σε όλους  παρακολουθώ  με μεγάλη  προσοχή  όλο  το θέμα εδώ. Όπως και χρειάστηκα  τη συμβουλή σας για επιλογή  κλιματιστικού  που πήγαινε  σε μια γνωστή. Που ήταν ξεκάθαρη  τη  ήθελε  εγγύηση ( 10ετιας   daikin) είχε βγάλει 2 βλάβες...) επίσης σχετικά  αθόρυβο  θα πήγαινε κρεβατοκάμαρα. Και οικονομικό  όσο γίνετε  σε τιμή  κοντά  550 max. Για 9αρι.με όλα τα λεγόμενα  απεκλεισα  το invertor  nemesis  pro   λόγο  θορύβου  και κατέληξα  στο aria. Είναι αρκετά ευχαριστημένη  μέχρι στιγμής.που θέλω  να καταλήξω εσείς που έχετε  επιλέξει  daikin,Toshiba,Fujitsu, Mitsubishi  γνωριζετε  πιστεύω  αν βγάλει πρόβλημα  μετά τα 3-5 χρόνια  ανάλογος. Πόσο  είναι το κόστος;  και το  watt που μετράτε  ότι είναι πιο οικονομικό  σε βάθος χρόνου  αν βάλατε και  το παράγοντα  βλάβη  πάνε περίπατο  οι τόσοι οικονομία  που έκανα ν και ότι δήθεν  θα κάνει  απόσβεση σε βαθους  χρόνου....σαν μηχανικός θα σας πω ένα πράγμα  μηχάνημα  είναι και τα καλύτερα  κάποια  στιγμή  έχουν τις αστοχίες  τους ( μακριά  από μας) φιλικά  κάτοχος  Mitsubishi srk45 zmp-s

Οι κορυφαίες μάρκες κλιματιστικών έχουν χαμηλότερη πιθανότητα να υποστούν βλάβη σε σχέση με τα υπόλοιπα, οχι όμως μηδενική πιθανότητα. Αυτή την διαφορά την πληρώνεις στην τιμή. Η γνωστή σου απλά έπεσε στην περίπτωση. Εγώ προτιμώ να αγοράσω κάτι με χαμηλότερη πιθανότητα βλάβης παρά να δώσω λιγότερα για κάτι και μετά να τρέχω με τις εγγυήσεις. Επίσης υπάρχουν άλλοι παράγοντες π.χ προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα, που ακόμα και το super duper κλιματιστικό να έχεις την βλάβη δεν την αποφεύγεις κάποια στιγμή. Εμείς έχουμε ένα toshiba 16ετιας, μοντέλο πρέπει να είναι παραγωγής 97, το έχουμε ξεπατώσει στην χρήση όλα αυτά τα χρόνια και μόνο πρόβλημα που εμφάνισε είναι στις περσίδες, αν και σύγκριση μηχανημάτων παλαιάς με νέας τεχνολογίας είναι άτοπη, σίγουρα μιλάμε για μια αξιόπιστη μάρκα μαζί με τις άλλες κορυφαίες. Στο επόμενο κλιματιστικό που θα πάρω σε λίγο καιρό θα προτιμήσω fujitsu. Όσο για αυτούς που προτιμάνε aux και άλλες άγνωστες μάρκες, είναι ξεκάθαρα λόγω οικονομικών, οι πωλητές προμηθεύονται τέτοια μηχανήματα για να ικανοποιήσουν το αγοραστικό κοινό το οποίο δεν έχει πολλές επιλογές, ο κλιματισμός όπως και να το κάνουμε έχει γίνει must. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, s2000rr είπε

Αυτό δεν το ξέρουμε ...γιατί  απλά υπάρχουν τα 10 χρόνια. Εδώ αγοράζουν  απο Morris,  aux  fu  κάί πράσίνά  άλογά    inventor  δεν θά άγόράζάν..  και  δέν έίμάί  κόλήμένός όύτέ μόύ δίνέί λεφτά  ή  invertor  . Mitsubishi  έχω...άλλά όπώς κάί νά τό κάνέίς 10 χρόνίά έίνάί 10 χρόνίά. 

Αυτά είναι φτηνά για αυτό.

Δημοσ.

Χθεσινή κατανάλωση :

17:00 - 20:00 ζητούμενη 26 στην μεσαία fan γύρω στις 2.5 kWh το ρολόι έγραψε 3 αλλα έκαιγαν και 2 ανεμιστήρες 50 watt,μίνι hifi,tv 

βραδυνη 23:30-9:30 

ζητουμενη 28 auto και έπειτα quiet ,διαφορά ρολογιού 2,8 kWh 

επίσης τωρα το πρωί στην μονάδα 27 ζητούμενη 28 την αύξησα στους 30 και η εξωτερική επιτέλους  σταμάτησε..,το led δεν έσβησε ομως ..να θεωρήσω ότι οταν ο ανεμιστήρας της εξωτερικής σταματάει ,σταματάει και ο συμπιεστης ετσι ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη βλεπω να καταληγω σε Haier, ποια ειναι η αποψη σας  για τα μοντελα της ;

Kαι κατι ακομα. Το ενδεχομενο η εγκατασταση να συμπεριλαμβανεται στην τιμη αγορας το οριζει η εταιρια παραγωγης ; 

Επεξ/σία από mpouxa5
Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ!

θα ηθελα κ εγώ την βοήθεια σας,ψάχνω για κλιματιστικό 9000btu για υπνοδωμάτιο.

Θα ηθελα κάτι αρκετά οικονομικό και όσο γίνετε πιο αξιόπιστο.Χρηση κυρίως για ψύξη αλλά θα δουλέψει και στα πολλά κρύα.

Ευχαριστω 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mpouxa5 είπε

Kαι κατι ακομα. Το ενδεχομενο η εγκατασταση να συμπεριλαμβανεται στην τιμη αγορας το οριζει η εταιρια παραγωγης ; 

Τίμια με ένα πολύ καλό service απο πίσω .

Η εγκατάσταση  κατά καιρούς δίνεται δωρεάν απο μερικά καταστήματα  . Δεν έχει σχέση με την αντιπροσωπεία . 

22 λεπτά πριν, sacarelis22 είπε

Καλημέρα στο φόρουμ!

Θα ηθελα κάτι αρκετά οικονομικό και όσο γίνετε πιο αξιόπιστο.Χρηση κυρίως για ψύξη αλλά θα δουλέψει και στα πολλά κρύα.

Ευχαριστω 

Budget ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Τίμια με ένα πολύ καλό service απο πίσω .

Η εγκατάσταση  κατά καιρούς δίνεται δωρεάν απο μερικά καταστήματα  . Δεν έχει σχέση με την αντιπροσωπεία . 

Budget ;

max 360-370

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Χθεσινή κατανάλωση :

17:00 - 20:00 ζητούμενη 26 στην μεσαία fan γύρω στις 2.5 kWh το ρολόι έγραψε 3 αλλα έκαιγαν και 2 ανεμιστήρες 50 watt,μίνι hifi,tv 

βραδυνη 23:30-9:30 

ζητουμενη 28 auto και έπειτα quiet ,διαφορά ρολογιού 2,8 kWh 

επίσης τωρα το πρωί στην μονάδα 27 ζητούμενη 28 την αύξησα στους 30 και η εξωτερική επιτέλους  σταμάτησε..,το led δεν έσβησε ομως ..να θεωρήσω ότι οταν ο ανεμιστήρας της εξωτερικής σταματάει ,σταματάει και ο συμπιεστης ετσι ? 

Με ζητουμενη 26 και τη ζεστη που εκανε χθες νομιζω ειναι λογικη καταναλωση..κι εμενα το 9αρι χθες με 41 εξωτερικη το χα στους 29 και τραβαγε 500w, ενω το βραδυ με την ιδια ρυθμιση επεφτε στα 330-180w..μικρο δωματιο!

οταν σταματα ο ανεμιστηρας της εξωτερικης εννοειται κλεινει κι ο συμπιεστης..δηλαδη αυτο το led αναβει μονο οταν δουλευει ο συμπιεστης, εισαι σιγουρος;

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mpouxa5 είπε

Πρόσφατα έβαλα ένα tundra green 9 αρι σε κρεβατοκάμαρα 12 τετρ

τις καταναλώσεις τις ανεβάζω μπορεις να τις δεις σε γενικές γραμμές ειναι οικονομικό 2.5-4kwh με μαξιμουμ 9:30 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας,δεν του ζητάω ομως τρελές θερμοκρασίες κάτω 

(δεν έχω μετρητή πρίζας ακόμα ,ελέγχω με το ρολόι της ΔΕΗ ,λογικά θα ειναι λιγο πιο οικονομικό αφού κάποιες ώρες καίνε και άλλες συσκευές μαζί) 

η απόδοση του ειναι υπεραρκετή (ψύξη) θέρμανση από χειμώνα θα δουμε 

2ος ταράτσα ,αμονωτη παλιά πολυκατοικία ,από τις 13:00 και μετα ο ήλιος χτυπάει τον τοίχο που ειναι οι μπαλκονόπορτες και το κλιματιστικό ,το δωμάτιο γίνεται φούρνος,κλείνοντας και την πόρτα του δωματίου σε 10 λεπτά το δωμάτιο ειναι έτοιμο για ύπνο 😁

ειναι αθόρυβο μέσα έξω ,και στην 1 σκάλα μπορεις να κοιμηθείς ,για το quiet δεν το συζητάω καν 

τα πλαστικά του ειναι αρκετά ποιοτικά και η συναρμολόγηση του ,δεν μοιάζει φτηνιάρικο 

εχει εγγύηση 5 χρόνια μέσα έξω και από ότι βλέπω από φίλους το after sales υποδειγματικό 

εχει πιστοποίηση eurovent 

το βρίσκεις από περιπου 330

το μόνο θεματάκι του ειναι η περσιδα οταν ειναι στο auto και ανεβοκατεβαίνει μερικές φορές κάπου συγχρονίζει και κάνει ένα μικρό «τρίξιμο» μπορει να φταίει και η τοποθέτηση,ο πρώτος ψυκτικός που ήρθε και έβαλε την εσωτερική βάση έδωσε μια κλίση δεξιά για να δουλεύει η αποστράγγιση σίγουρα..δεν το κάνει πάντα ομως 

Ειναι WiFi ready 

Δεν εχει τρελές λειτουργίες 5απλα  φίλτρα ,I feel ,you feel me κτλ 

Αν βγει αξιόπιστο στον χρόνο overall ειναι τίμιο 

25 λεπτά πριν, energy52 είπε

Με ζητουμενη 26 και τη ζεστη που εκανε χθες νομιζω ειναι λογικη καταναλωση..κι εμενα το 9αρι χθες με 41 εξωτερικη το χα στους 29 και τραβαγε 500w, ενω το βραδυ με την ιδια ρυθμιση επεφτε στα 330-180w..μικρο δωματιο!

οταν σταματα ο ανεμιστηρας της εξωτερικης εννοειται κλεινει κι ο συμπιεστης..δηλαδη αυτο το led αναβει μονο οταν δουλευει ο συμπιεστης, εισαι σιγουρος;

Ετσι λεει το manual ,ότι ειναι ένδειξη λειτουργίας της εξωτερικής μονάδας ,οταν το βαλω fan σβήνει ,δεν το άφησα πολύ ώρα να έβλεπα μηπως έσβηνε,μπορει να ήταν στην αναμονή 

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, sacarelis22 είπε

Καλημέρα στο φόρουμ!

Ευχαριστω 

Και εγώ 9αρακι για υπνοδωμάτιο ψάχνω, έχω καταλήξει στα παρακάτω 3:

1) Midea Ultimate Comfort

2) Carrier Coastal Plus

3) Fujitsu ASYG09KMTA

Οποιοδήποτε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τελικά έχω καταλήξει στο 18αρι το TCL Elite Plus, αν όντως ισχύουν τα χαρακτηριστικά του, με την 10ετή εγγύηση πιστεύω πως είναι τρομερό VFM.

Μήπως έχει βρει κάποιος το εγχειρίδιο εγκατάστασης του? Συγκεκριμένα ψάχνω για το TAC-18CHSA/XA412 αλλά δεν βρίσκω τίποτα ρε γμτ.

Θέλω να δω αν γράφει για ελάχιστο μήκος σωλήνας και άλλες λεπτομέρειες για να είμαι προετοιμασμένος για τον ψυκτικό που θα κάνει την εγκατάσταση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...