Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου είσαι πολύ ψαγμενος τελικά...

Πραγματικά είναι από τα πολύ βασικά που πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά.

😀

Για επιβεβαίωση :

Fujitsu -> 3000btus = 879W

όμως έχει 150W ελάχιστα στη θέρμανση (μας το δίνει), άρα δίνει 5,86COP εκεί.

Αν δεν βλέπουμε τα ελάχιστα input watts (πιο πίσω είδαμε ότι η Mitsubishi τα δίνει ενώ πχ η Toshiba οχι), τότε διαιρούμε τα ελάχιστα btus με 4-5.

Η Morris μας το δίνει, οπότε βγαίνει και μια αίσθηση για το COP (απόδοση), που βέβαια δεν είναι σταθερό ανά φορτίο, οπότε είναι λίγο μπακαλίστικη μέθοδος.

Λίγο μπερδεμένο είναι , αλλά έχει τεράστια διαφορά το 3000btus ελάχιστα από το 8870.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Μούφα, αυτό δεν γίνεται , μόνο το ururu το κάνει εκτός αν χάθηκε κάτι στη μετάφραση.

edit και όμως το δείχνει

κάτι μας διαφεύγει εδώ

κάτι άλλο θα σημαίνει πχ να λειτουργεί σε dry μέχρι να πιάσει Χ% υγρασία και μετά κλείνει

Έγραψες και πάλι...

Μετά από προσεκτική παρακολούθηση του βίντεο... ειναι το πρόγραμμα custom dry

ιδου το screenshot... Εμφανίστηκε και η υγρασία του χώρου!

Screenshot_2019-07-08-14-04-53-558_com.midea.aircondition.obm.png

edit: Δεν εμφανίζει την υγρασία που μετράει στο χώρο?!?! εμφανίζει την υγρασία που επιλέγεις εσύ! lol

Επεξ/σία από stazzy1978
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λίγα λόγια το fujitsu 24αρι είναι με διαφορά το πιο οικονομικό κλιματιστικό στην κατηγορία λόγω χαμηλων btus(3000).
To mitsubishi πως βγάζει υψηλότερο seer (7.2) με μεγαλύτερα χαμηλά btus(6824-29684)?
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/199867-mitsubishi-msz-ap71vg-kirigamine

Όσον αφορά το θόρυβο
To fujitsu εχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά
image.png.44dd56a0e6568f82b85bd04526a4f9b5.png

και το misubishi που εχω το λινκ παραπανω
image.png.6f2741353df75ebe7cec0de2bcde4ae4.png

ποιο είναι πιο αθόρυβο και απο ποια χαρακτηριστικά φαίνεται?

Επεξ/σία από ronyaldo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην κοινότητα , όπως είχα γράψει και πριν ψάχνω για 2 24αρια vfm έως 2400-2500 και για τα δύο . Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν και καλά πιο φθηνά σαν τα TCL ας πούμε πρέπει σώνει και ντε να πάω σε ακριβά . Δεν είδα να κινείται τίποτα στις εκπτώσεις ακόμα ωμός . Έχει δει κάνεις κάτι ?

είμαι ανάμεσα σε αυτά και προτιμώ το shorai ή το mitsubishi αλλά δεν βλέπω να πέφτουν οι τιμές στις εκπτώσεις ακόμα . Το tcl φαίνεται πολύ τίμια επιλογή στα χρήματα του και δεν ξέρω αν τα άλλα δύο κάνουν ποτέ απόσβεση την διαφορά καθώς προορίζονται μόνο για ψύξη .

TCL Elite TAC-24CHSA/XA51

Mitsubishi SRK71ZR-S / SRC71ZR-S

Toshiba Shorai Premium 24J2AVRG-E/B24J2KVRG

Επεξ/σία από dletkas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, ronyaldo είπε

Με λίγα λόγια το fujitsu 24αρι είναι με διαφορά το πιο οικονομικό κλιματιστικό στην κατηγορία λόγω χαμηλων btus(3000).
To mitsubishi πως βγάζει υψηλότερο seer (7.2) με μεγαλύτερα χαμηλά btus(6824-29684)?
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/199867-mitsubishi-msz-ap71vg-kirigamine

Όχι, λόγω μεγαλύτερου εποχιακού βαθμού απόδοσης seer, το mitsubishi θα έκαιγε λιγότερο ρεύμα για τον ίδιο αποδιδόμενο έργο στην ψύξη, ακόμα και αν δεν πέφτει υπό συνθήκες σε χαμηλά btus.
Μην μπερδεύετε το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει, με τον συνολικό βαθμό απόδοσης.

Με λίγα λόγια αν ένα Χ κλιματιστικό έχει 5000btus ελάχιστα και seer 6 , θα κάψει πολύ παραπάνω από το Υ με 8000 ελάχιστα και seer 7.5.

Απλά το Y όταν ο χώρος δεν θα έχει πολλές απαιτήσεις , θα κλείνει πιο γρήγορα.

Επεξ/σία από liakjim

4 ώρες πριν, dimostr είπε

Μη τα τσουβαλιάζετε όλα να μη σε ξανακάνω , εκτός και αν απαγορεύεται σε δημόσια συζήτηση να λέμε τέτοια πράγματα 

H κουβεντα γινεται  εδω και μηνες για μηχανηματα 18000 btu και πανω.. εσυ αναφερεσαι μονιμως στο 9αρι..κι εμενα το 9αρι το life pro πεφτει στη θερμανση στα 250w και στην  ψυξη στα 170..  εδω δεν υπαρχει κανενα προβλημα βεβαιως ουτε με τις μαρκες, ουτε με τα μοντελα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, dletkas είπε

Καλησπέρα στην κοινότητα , όπως είχα γράψει και πριν ψάχνω για 2 24αρια vfm έως 2400-2500 και για τα δύο . Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν και καλά πιο φθηνά σαν τα TCL ας πούμε πρέπει σώνει και ντε να πάω σε ακριβά . Δεν είδα να κινείται τίποτα στις εκπτώσεις ακόμα ωμός . Έχει δει κάνεις κάτι ?

είμαι ανάμεσα σε αυτά και προτιμώ το shorai ή το mitsubishi αλλά δεν βλέπω να πέφτουν οι τιμές στις εκπτώσεις ακόμα . Το tcl φαίνεται πολύ τίμια επιλογή στα χρήματα του και δεν ξέρω αν τα άλλα δύο κάνουν ποτέ απόσβεση την διαφορά καθώς προορίζονται μόνο για ψύξη .

TCL Elite TAC-24CHSA/XA51

Mitsubishi SRK71ZR-S / SRC71ZR-S

Toshiba Shorai Premium 24J2AVRG-E/B24J2KVRG

Εγώ πήρα αυτό... GE prime+

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime?cmicc=skroutz με παζάρι από κωτσο στα 680 τον μάιο. Μόνο ο κώτσος το φέρνει!?!? τι στην ευχή!?!

Θα πήγαινα για το fujitsu αλλά τελικά πήγα σε αυτό λόγω... τιμής, απόδοσης (πολύ κοντα στο fujitsu klca24) και καλύτερου θορύβου. με την ανακύκλωση πήρα και το wifi 20€. Σαν εφαρμογή δουλεύει μεν μια χαρά αλλά πιο απλή από αυτή ενός midea που εχω.

Δυστυχώς δεν έχω συνδέσει το sonoff pow στον πίκακα για να δώ καταναλώσεις ακόμα.

Τέλος, είναι θηρίο το μέσα, οποτε αν έχεις θέμα δες κ fujitsu...

Επεξ/σία από stazzy1978

Τι εχετε να πειτε για το συγκεκριμένο σαν προσφορα? Και δωρεαν μεταφορικα και ατοκες δοσεις και δωρεαν εγκατασταση, αξιοπρεπεστατο κλιματιστικο δεν ειναι το media prime; απλα δεν βλεπω πουθενα να λεει r32.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/Midea-Air-Condition-Prime-MA2-24NXD0-I-Ο.htm

19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι, λόγω μεγαλύτερου εποχιακού βαθμού απόδοσης seer, το mitsubishi θα έκαιγε λιγότερο ρεύμα για τον ίδιο αποδιδόμενο έργο στην ψύξη, ακόμα και αν δεν πέφτει υπό συνθήκες σε χαμηλά btus.
Μην μπερδεύετε το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει, με τον συνολικό βαθμό απόδοσης.

Με λίγα λόγια αν ένα Χ κλιματιστικό έχει 5000btus ελάχιστα και seer 6 , θα κάψει πολύ παραπάνω από το Υ με 8000 ελάχιστα και seer 7.5.

Απλά το Y όταν ο χώρος δεν θα έχει πολλές απαιτήσεις , θα κλείνει πιο γρήγορα.

Με μπέρδεψες τώρα..
Άρα το ποιο καιει περισσότερο ρευμα είναι συνδυασμός του seer και των χαμηλών btus?Αν ναι ποια είναι η πράξη που κανουμε για να δουμε?
 Ή έχει να κάνει μόνο με το Seer η οικονομια στην κατανάλωση? Αν έχει να κάνει μόνο με το seer τα χαμηλα Btus και τα watts που λέγαμε παραπανω που παίζουν ρόλο?

Επίσης αν γίνεται δώσε και μια απάντηση για τον θόρυβο που έβαλα τις φωτογραφίες παραπάνω για τις συγκρίσεις.

Η ηχητική ισχύς τι σημαίνει?
Ανάμεσα στα δύο ποιο είναι πιο αθόρυβο μεσα και έξω με βάση τα χαρακτηριστικά?

καλησπερα παιδια, ψαχνω 12αρι για εξοχικο γνωστου (δεν εχω διαστασεις) με ταβανι τα +-500ευρω.

αυτοι κοιτανε αυτο https://www.skroutz.gr/s/14495778/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-835ZR.html

υπαρχει κατι καλυτερο? μηπως να πανε σε inventor? αλλα η εγγυηση της inventor ειναι ακομα 10χρονια χωρις service κλπ? (δεν βρισκω στο site τους ορους).

1 ώρα πριν, gkarako είπε

Χρειαζομαι την βοηθεια σας, επειδη ειμαι ασχετος με κλιματιστικα και ειναι η πρωτη φορα που κανω ερευνα αγορας  για ac. Ψαχνω ενα 12αρι για το σπιτι που μετακομιζω  θα μπει στη σαλοκουζινα που ειναι περιπου 20τμ το σπιτι συνολικα ειναι 45τμ, θα χρησιμοποιηθει και για θερμανση αλλα το βασικο ειναι η ψυξη.

Ετοιμαζομουν για το Toyotomi Hiro Eco HTN/HTG-712R32 αλλα διαβαζοντας εδω μεσα μαλλον την εγκαταλειπω αυτη την επιλογη. Τωρα κλεινω προς το MIDEA MB-12N8D6-I Mission WiFi απο μιντια με δωρεαν εγκατασταση. Σε αυτο το μπατζετ δηλαδη στα 500 +- τι επιλογες αλλες εχω? Σας ευχαριστω πολυ εκ τον προτερων και γενικα να ειστε καλα για τις πληροφοριες που δινεται και μας ανοιγεται τα ματια εμας τους ασχετους.

Αλλη μια επιλογη ειναι και αυτη https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/Mitsubishi-Air-Condition-MSZ-DM-35VA.htm. Ξερω οτι η αναζητηση μεγαλυτερων κλιματιστικων ειναι πιο δυσκολη αλλα πραγματικα χρειαζομαι την βοηθεια σας, με μια γυρα στα μαγαζια στα λεφτα που ψαχνω μου προτεινουν bosh-toyotomi κτλ δεν ξερω τι να κανω, αν και πιστευω οτι με midea θα ειμαι μια χαρα θα θελα μια γνωμη απο τους γνωστες.

Θα γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ. Εγκαταστάθηκε το 12αρι aria inventor.

Εντυπώσεις θα γραφτούν αναλυτικά μέσα στην ημέρα αν προλαβω. Ενδεικτικό του πανικού αυτές τις ημέρες με τους ψυκτικούς, η εγκατάσταση ξεκίνησε 7 το πρωί.

Σύντομες εντυπώσεις: η εξωτερική μονάδα δίνει πόνο στο μεγάλο load. Τρόμαξα μόλις το άκουσα και ξενερωσα. Όσο αφορά θόρυβο αυτό. Μετά εφοσσν χαμηλώσει το load δεν ακούγεται καν. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 291watt.

Η εσωτερική μονάδα είναι πανέμορφη. Και αθόρυβη. 

Να θυμίσω ότι ψύχει ένα εννιαιο χώρο 37τμ. Με θερμικές απώλειες 17600btu που βγήκαν από φίλο μηχανικο μηχανολόγο.

Όταν τον ρώτησα μα θα καταφέρνει το 12αρι να ψύχει 37τμ,  μου είπε άνετα λόγο μισού ΔΤ στη ψύξη από ότι στη θέρμανση. Όπως και φάνηκε στη πράξη. Δεν θα το χρησιμοποιώ για θέρμανση.

• Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα 

για όσους αναρωτιέστε για το 16άρι shorai αυτές τις μέρες(και γενικά) περιοχή Αθήνα η κατανάλωση του πέφτει στα 360watt.

Η εξωτερική μονάδα είναι φοβερά αθόρυβη.

Τί λέει καλό είναι τελικά?

1 ώρα πριν, ronyaldo είπε

Με μπέρδεψες τώρα..
Άρα το ποιο καιει περισσότερο ρευμα είναι συνδυασμός του seer και των χαμηλών btus?Αν ναι ποια είναι η πράξη που κανουμε για να δουμε?
 Ή έχει να κάνει μόνο με το Seer η οικονομια στην κατανάλωση? Αν έχει να κάνει μόνο με το seer τα χαμηλα Btus και τα watts που λέγαμε παραπανω που παίζουν ρόλο?

Όσο μεγαλύτερα τα seer και scop, τόσο λιγότερη κατανάλωση θα έχει σε ψύξη και θέρμανση αντίστοιχα. 

Τα ελάχιστα btus , είναι τόσο μπορεί να πέσει σε ψύξη/θέρμανση και τελικά επηρεάζει πόσο νωρίς θα κόψει. 

Παράδειγμα: αν δεν κάνει πολύ ζέστη και ο χώρος τη δεδομένη στιγμή θέλει πχ αφαίρεση 4000btus, τότε το κλιματιστικό με ελάχιστα 5000 θα κλείσει ενώ το κλιματιστικό με 3000 ελάχιστα θα τα δώσει.  Το πρώτο θα ξανα ανοίξει όταν ζεσταθεί ο χώρος. 

55 λεπτά πριν, CptBill είπε

Θα γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ. Εγκαταστάθηκε το 12αρι aria inventor.

Εντυπώσεις θα γραφτούν αναλυτικά μέσα στην ημέρα αν προλαβω. Ενδεικτικό του πανικού αυτές τις ημέρες με τους ψυκτικούς, η εγκατάσταση ξεκίνησε 7 το πρωί.

Σύντομες εντυπώσεις: η εξωτερική μονάδα δίνει πόνο στο μεγάλο load. Τρόμαξα μόλις το άκουσα και ξενερωσα. Όσο αφορά θόρυβο αυτό. Μετά εφοσσν χαμηλώσει το load δεν ακούγεται καν. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 291watt.

Η εσωτερική μονάδα είναι πανέμορφη. Και αθόρυβη. 

Να θυμίσω ότι ψύχει ένα εννιαιο χώρο 37τμ. Με θερμικές απώλειες 17600btu που βγήκαν από φίλο μηχανικο μηχανολόγο.

Όταν τον ρώτησα μα θα καταφέρνει το 12αρι να ψύχει 37τμ,  μου είπε άνετα λόγο μισού ΔΤ στη ψύξη από ότι στη θέρμανση. Όπως και φάνηκε στη πράξη. Δεν θα το χρησιμοποιώ για θέρμανση.

Ωραίος. 

Ελπίζω να έχει δίκιο ο φίλος σου, γιατί αν στην Αθήνα το καλοκαίρι έχουμε 40 και θετουμε 26, έχουμε ΔΤ 14, ενώ τον χειμώνα από συνήθως 5 με μέσα 23 έχουμε ΔΤ 18 που δεν είναι και πολύ μεγαλύτερο . Μισό δεν το λες. 

35 λεπτά πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα 

για όσους αναρωτιέστε για το 16άρι shorai αυτές τις μέρες(και γενικά) περιοχή Αθήνα η κατανάλωση του πέφτει στα 360watt.

Η εξωτερική μονάδα είναι φοβερά αθόρυβη.

Τί λέει καλό είναι τελικά?

Το 18άρι το έχουμε δει πιο χαμηλά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι, ο χώρος σου μπορεί να "διψάει" για τα watts. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!
Πριν περίπου 2 εβδομάδες αγόρασα το παρακάτω TCL, ωραίο και αποδοτικό φαινεται.
TCL Elite TAC-18CHSA/XA51
Όμως μερικές μέρες μετά την εγκατάσταση στάζει απο την εσωτερική μονάδα.
Φωτό: https://imgur.com/a/gqENG5a
Ήρθε ο εγκαταστάτης ξανα αλφάδιασε, έλεγξε το σωληνάκι της αποχέτευσης ( στάζει κανονικά και δεν τσακίζει)
έριξε νερό μέσα και τρέχει κανονικά έξω.
Συνεχίζει να στάζει όμως, αν και κάπως λιγότερο.

Τι μπορεί να παίζει? Μπορεί να είναι και βλάβη του κλιματιστικού και όχι της εγκατάστασης?
Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από IVIetaCreatoR

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...