Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ελπίζω να διαβάσετε την επαγγελματικη κάτοψη που έφτιαξα 🤪

Σ = σαλόνι 

Χ = χωλ

Δ =διαδρομος

Κ =κουζινα

Υ=υπνοδωμάτιο 

κενο =μπάνιο δεν μας ενδιαφέρει 

συνολο 52 τετρ

πορτες υπάρχουν σαλόνι με χωλ και υπνοδωμάτιο με διάδρομο,η κουζίνα δεν εχει

Στο υπνοδωμάτιο μπήκε (κόκκινο κουτάκι ) haier tundra green 9 αρι (25tabhra) με υποβοήθηση 2 ανεμιστήρων το cool effect 😂 φτάνει με το ζόρι μέχρι το χωλ στο ύψος της πόρτας της κουζίνας (2 κάθετες γραμμουλες) και έπειτα από λειτουργία στους 17 στο power έπειτα  πάνω από 1,5 ώρα,ασύμφορο και δεν δοκίμασα να το αφήσω παραπάνω 

το ερώτημα

θα μπει σύντομα στο σαλόνι (χ κόκκινο ) και μόνο σε αυτήν την  θέση λόγω του κουτιού για τα ρολά (παλιά πλαστικά ) και προηγούμενης εγκατάστασης υπάρχει παροχή ρεύματος 

Αν βαλω ένα ίδιο θα καταφέρει με λογικές καταναλώσεις να πιάσει και το χωλ και ίσως τον διάδρομο ?(οι περσίδες θα κοιτάνε τον απέναντι τοίχο και οχι προς την πόρτα με το χωλ ,ειναι 90 μοίρες κάθετα με την πόρτα προς το χωλ)  Για την κουζίνα δεν το συζητάω ..συνδυαστικά με το 1ο του υπνοδωματίου? 

Ή καλύτερα να βαλω ένα 12 αρι

το 12 αρι θα αποδοσει? Ή λόγω αρχιτεκτονικής και διαρρύθμισης των χωρών είμαι καταδικασμένος να έχω ψύξη θέρμανση μόνο στον χώρο που ειναι το κλιμ.?

2ος ταράτσα χωρίς μόνωση το σπίτι ενεργειακής κλάσης δ ή ε

Ερχεται και χειμώνας θα χρησιμοποιήσω και την θέρμανση τους ως βασικό μέσο θέρμανσης 😔

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

56A6AC68-4F33-41A6-A534-987C8CDDD124.png

Αν το σπίτι είναι δικό σου, γιατί δεν μπαίνεις στο εξοικονομώ ? 

Το σπίτι θέλει ακόμα ένα κλιματιστικό στην κουζίνα (δεν μπορώ να δω τμ) και ένα στην κουζίνα. 

ΥΓ Λίγο τραγική διαρρύθμιση. Ζούσα σε ένα ίδιο στην ελληνορώσων πριν από καμιά 10αριά χρόνια. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό που ρωτάς δεν απαντιέται στο forum και θέλει ίσως εξομοίωση με ρευστοδυναμική. 

Που να ξέρουμε αν βάζοντας ένα 12άρι θα πάει απέναντι η ψύξη;

Στη θεωρία θα πάει, αλλά επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να μην πάει και απλά να κρυώνεις στο Δ1 και να ζεσταίνεται το Δ2. 

Με λίγα λόγια , η σωστή λύση είναι δωμάτιο και έλεγχος, τα άλλα είναι απλά πείραμα. 

Αν κάτσει έκατσε. 

Με το ένα τώρα και κλειστό μόνο το Δ3 φτάνει μετά από ώρα να δροσίσει που είναι και πιο μακριά και είναι και 12αρι

Η απόσταση είναι μικρότερη και στη ευθεία αν μπει στη θέση 2 ακόμη ένα μηχάνημα 

Με το δικό μου το μυαλό και χωρίς να έχω εμπειρία έλεγα πως θα είναι καλύτερα από ένα μεγαλύτερο

Γιατί να βάλω 2 μικρά δεν με παίρνει σε χρημα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

34.8C εξωτερική,το σπίτι το χτυπάει ήλιος από το πρωι (και θα συνεχίστει μέχρι το.βραδυ), ρύθμιση κλιματιστικου 27C ,σαλόνι 26.2 σταθερά , δωμάτια μέσα σταθερά 27.2 και κατανάλωση  περίπου 240W.. Τι άλλο να θέλω; Βλέπω να βάζω και εγώ φώτο προφιλ σαν @guzel

Πιάσε μια Fujitsu για μένα !!!!!!!!!

(ρύθμιση 27 , έξω 32)

8642e9f82a3fb563f075216d348579e6.png

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα , έχω ένα παλιό 9000btu ac απο carrefour  , μάλλον κλάση D είναι και θέλω να υπολογίσω χονδρικά την κατανάλωση ανά ώρα αν το δουλεύω στο full (δεν είναι inverter) , αν στείλω φώτο με τα specs της εξωτερικής μονάδας μπορεί να βοηθήσει κανείς ?

Οι τρόποι / τύποι υπολογισμού που βρήκα online μου βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα ή εγώ χάνω κάπου στις μετατροπές.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, christos_0b είπε

Καλησπέρα , έχω ένα παλιό 9000btu ac απο carrefour  , μάλλον κλάση D είναι και θέλω να υπολογίσω χονδρικά την κατανάλωση ανά ώρα αν το δουλεύω στο full (δεν είναι inverter) , αν στείλω φώτο με τα specs της εξωτερικής μονάδας μπορεί να βοηθήσει κανείς ?

Οι τρόποι / τύποι υπολογισμού που βρήκα online μου βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα ή εγώ χάνω κάπου στις μετατροπές.

Το ταμπελάκι πάνω δεν λέει; Βασικά για ανακύκλωση σε κόβω. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το ταμπελάκι πάνω δεν λέει; Βασικά για ανακύκλωση σε κόβω. 

Δέν είμαι σίγουρος τι να εμπιστευτώ απο αυτά που λέει, είμαι σε ενοίκιο και δεν ξέρω αν θα κάτσω πάνω απ;o 12-18 μήνες ακόμα , οπότε θέλω να υπολογίσω αν (Κόστος αγοράς νέου + απεγκατάστασης παλιού+εγκατάστασης νέου+κατανάλωση νέου) < κόστος χρήσης παλιού , έστω σε ένα worst case scenario γιαυτό λέω χονδρικά και σε full λειτουργία.

Αμα είναι να πάρω νέο , να μην κάνω απόσβεση ποτέ και να το αφήσω και στον ιδιοκτήτη .... τέσπα , αν μπορεί κάποιος και έχει όρεξη ας βοηθήσει : IMG_2.jpg.3882c65b6211cea397e844b831498c67.jpg

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το σπίτι θέλει ακόμα ένα κλιματιστικό στην κουζίνα (δεν μπορώ να δω τμ) και ένα στην κουζίνα. 

ΥΓ Λίγο τραγική διαρρύθμιση. Ζούσα σε ένα ίδιο στην ελληνορώσων πριν από καμιά 10αριά χρόνια. 

Με ενοικιο είμαι ✌

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dletkas είπε

Καλημέρα στην κοινότητα .

Είμαι κάτοχος μίας μεζονέτας 3ου - 4ου ορόφου στα νότια προάστια της αττικής . σε καμιά δεκαπενταριά μέρες τελειώνει η ανακαίνιση της και ψάχνω την ιδανική λύση κλιματιστικών κυρίως για την ψύξη . Το σπίτι είναι του 1980 με νέα κουφώματα (όχι θερμό-διακοπτόμενα αλλά με ενεργειακά τζάμια ) και με μέτρια ως κακή εξωτερική μόνωση . Η σύζυγός δεν θέλει να τοποθετηθούν κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια αλλά ανεμιστήρες οροφής . Ψάχνω λοιπόν για την καλύτερη επιλογή σε 2 24αρία , ένα για κάθε όροφο .

Ο 4ος είναι ρετιρέ ,  ενιαίος χώρος περίπου 60-70 τετραγωνικών

Ο 3ος είναι 70-80 τετραγωνικά με 3 υπνοδωμάτια και καθιστικό

Λόγω  του ότι 99% θα τα περάσω μέσα από το εξοικονόμηση κατ'οικον που ανοίγει 21 Ιουλίου και δικαιούμαι 60% συνολικής επιδότησης δεν με ενδιαφέρει τόσο η τιμή του αλλά  η ενεργειακή τους απόδοση και η εγγύηση - εξυπηρέτηση τους φυσικά σε τιμές που να αξίζει .

Στις φωτογραφίες φαίνεται η θέση που θα μπουν τα κλιματιστικά με μπλε , θα φτάνει η δροσιά στα υπνοδωμάτια  ?

τι έχει να μου προτείνει η κοινότητα σε κλιματιστικά ? επίσης αν έχει κάποιος ιδέα από ανεμιστήρες οροφής για υπνοδωμάτια ας μου προτείνει

EDIT

ΠΡΟΣΟΧΗ  . Μόλις τσέκαρα το πιστωτικό μου όριο στην κάρτα και το μάξιμουμ που μπορώ να πληρώσω είναι 2400 και για τα δύο κλιματιστικά .

Ο λόγος είναι ότι ακύρωσα μία αγορά που είχα κάνει από το apothema.gr σε 36 δόσεις και αντί να πιστώσουν το σύνολο του ποσού ανακάλυψα ότι θα το πιστώνουν δόση-δόση χωρίς να με έχουν ενημερώσει κατά την ακύρωση . Έστειλα προειδοποιήση στην εταιρία ότι αν δεν πιστώσουν άμεσα όλο το ποσό ως  όφειλαν εξ αρχής μιας και δεν με ενημέρωσαν για το αντίθετο ( μπορεί να μην ακύρωνα την αγορά ) θα αμφισβητήσω την συναλλαγή στην εκδότρια τράπεζα και θα απευθυνθώ στον συνήγορο του καταναλωτή . Έως τότε  2400 μόνο για τα 2 κλιματιστικά

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Με βάση το SEER (όσο πιο μεγάλο τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία στη ψύξη ) δες τα παρακάτω με σειρά:

1. Με SEER= 7.4  με 3ετή εγγύηση σε όλο το μηχάνημα.Ο συμπιεστής καλύπτεται απο 7ετή εγγύηση
https://www.skroutz.gr/s/18977788/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-71ZR-W.html
καλύτερη τιμή εδώ:  https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/mitsubishi-heavy-srk-71zr-w-src-71zr-s.html?offer=1

2. Με SEER= 7.1 και 5ετή εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις.
https://www.skroutz.gr/s/14710999/Haier-Tundra-Green-AS68TEBHRA-1U68REFFRA.html

Καλύτερη τιμή εδώ:  https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html?ref=bestprice.gr

3.  Με SEER= 7.1  με 10ετή εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html
καλύτερη τιμή εδώ: https://www.apothema.gr/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter-122489p

4.Με SEER=6.8 με 3 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα επεκτάσιμη +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 
https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html

Καλύτερη τιμή εδώ:  https://www.alphaclimagr.gr/product/1409031/midea-mission-ii-mb-24n8d0-24-000-btu-a-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Είχαμε  εξοχικο μέχρι πριν 10 χρόνια στην προικονησων ,Ωρωπός κέντρο, ο δρόμος του ΟΤΕ η πρώτη πολυκατοικία στην ανηφόρα αριστερά 😁 εκτός θέματος 🤣

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, christos_0b είπε

Δέν είμαι σίγουρος τι να εμπιστευτώ απο αυτά που λέει, είμαι σε ενοίκιο και δεν ξέρω αν θα κάτσω πάνω απ;o 12-18 μήνες ακόμα , οπότε θέλω να υπολογίσω αν (Κόστος αγοράς νέου + απεγκατάστασης παλιού+εγκατάστασης νέου+κατανάλωση νέου) < κόστος χρήσης παλιού , έστω σε ένα worst case scenario γιαυτό λέω χονδρικά και σε full λειτουργία.

Αμα είναι να πάρω νέο , να μην κάνω απόσβεση ποτέ και να το αφήσω και στον ιδιοκτήτη .... τέσπα , αν μπορεί κάποιος και έχει όρεξη ας βοηθήσει : IMG_2.jpg.3882c65b6211cea397e844b831498c67.jpg

Ε στο λέει επάνω. 1250W . 

Άρα θα παίζει 0-1250-0-1250 με τα διαστήματα να κυμαίνονται ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. 

Άποψή μου είναι σε συνεννόηση με ιδιοκτήτη, να πάρετε άλλο , με ανακύκλωση το παλιό. Σίγουρα σε συμφέρει. 

4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

καλύτερη τιμή εδώ:  https://airsamoilis.gr/product/srk-src-71zr-w/

FTFY 

Spoiler

😎

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kallair είπε

R407 τελικά με Toshiba συμπίεστη. Μάρκα μ εκαψες φασον από Κίνα που τα έφερνε κάποιος για λογαριασμό μακρο

IMG_20190706_110557.jpg

Κτίνος στο capacity . lg Compressor όμως φόβος και τρόμος :P .Πού είδες τον Toshiba; Άλλο γράφει στο ταμπελάκι. Ελπίζω να μην βαρέσει και αυτό όπως συνηθίζουν τα LG κλιματιστικά με τους συμπιεστές . 

Είναι αρκετά παλιό . Το καταλαβαίνεις και απο το φρέον που χρησιμοποιεί . EER έχει χονδρικά περίπου στο 2.2-2.4.
Δεν είναι καν Inverter . Πληροφορίες δεν κατάφερα να βρώ . 

Aν σκέφτεσαι να το δώσεις Σκότωσε το σε τιμή μπας και το πάρει κανένας.  Όταν βρίσκεις το φθηνότερο 24άρι στα 550 ευρώ και είναι και inverter και φυσικά με εγγύηση έστω και την τυπική των δύο ετών . .άραγε αξίζει να το βάλεις στα 250-300 ευρώ να το πουλήσεις ;Μήπως να το κρατήσεις και να το χρησιμοποιήσεις κάπου που χρειάζεται σπάνια ;

Δημοσ.

Αποκλειεται ο ιδιοκτητης να δεχθει να μπει σε εξοδο αλλαγης του κλιματιστικου για να μην καιει ρευμα ο ενοικιαστης. σιγουρακι αυτο... Μονο αν χαλασει θα μπει στην διαδικασια (και αν..), αλλα ας μην το αναλυσουμε γτ θα βγουμε ΠΟΛΥ  οφ τοπικ

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ε στο λέει επάνω. 1250W . 

Άρα θα παίζει 0-1250-0-1250 με τα διαστήματα να κυμαίνονται ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. 

Άποψή μου είναι σε συνεννόηση με ιδιοκτήτη, να πάρετε άλλο , με ανακύκλωση το παλιό. Σίγουρα σε συμφέρει. 

Οκ , οπότε τρέχει πάντα στα 1250 , ανεξαιρέτως , worst case 1,25 kWh ?

Το τρέχω μόνο για ψύξη (3-4 ώρες/μέρα ) οπότε άλλους 2 μήνες πες + 3 μήνες του χρόνου αν μείνω  και με 0,23€ την kWh να βάλω (μαζί με φόρους υκω κλπ.) , δεν βλέπω να με συμφέρει να αλλάξω , ο ιδιοκτήτης δεν είναι συνεργάσιμος σε αυτά  τον βγάζω εκτός εξίσωσης.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, christos_0b είπε

Δεν μπορεί να σου πεί κάποιος πόσο θα κάψει το κλιματιστικό σου γιατί εξαρτάται απο τις απώλειες του κάθε χώρου και αποτην θερμοκρασία που το ρυθμίζουμε . 
Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα είναι το χειρότερο σενάριο. Αν υποθέσουμε ότι το κλιματιστικό δουλεύει μία ώρα συνεχόμενα χωρίς να κόψει απο θερμοστάτη . Δηλαδή μία ώρα δουλεύει και βγάζει ψύξη  θα κάψει 1.45 kwh . Φυσικά αυτό το σενάριο δύσκολο να συμβεί αφού το κλιματιστικό κατά διαστήματα θα κόβει την λειτουργία του όταν θα πιάνει ο χώρος τη θερμοκρασία που ζητάς . Αρα θα είναι μικρότερη η κατανάλωση . Για να δεις ακριβώς πως συμπεριφέρεται στο δικό σου χώρο αγόρασε ένα μετρητή κατανάλωσης . Αν είναι με πρίζα το κλιματιστικό ένας καλός μετρητής έχει 10-12 ευρώ . 

17 λεπτά πριν, liakjim είπε

FTFY 

Απόκρυψη περιεχομένων

😎

Again ... :lol::P:lol::P  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν μπορεί να σου πεί κάποιος πόσο θα κάψει το κλιματιστικό σου γιατί εξαρτάται απο τις απώλειες του κάθε χώρου και αποτην θερμοκρασία που το ρυθμίζουμε . 
Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα είναι το χειρότερο σενάριο. Αν υποθέσουμε ότι το κλιματιστικό δουλεύει μία ώρα συνεχόμενα χωρίς να κόψει απο θερμοστάτη . Δηλαδή μία ώρα δουλεύει και βγάζει ψύξη  θα κάψει 1.45 kwh . Φυσικά αυτό το σενάριο δύσκολο να συμβεί αφού το κλιματιστικό κατά διαστήματα θα κόβει την λειτουργία του όταν θα πιάνει ο χώρος τη θερμοκρασία που ζητάς . Αρα θα είναι μικρότερη η κατανάλωση . Για να δεις ακριβώς πως συμπεριφέρεται στο δικό σου χώρο αγόρασε ένα μετρητή κατανάλωσης . Αν είναι με πρίζα το κλιματιστικό ένας καλός μετρητής έχει 10-12 ευρώ

Ε ναι αυτό το κατάλαβα γιατι ενοοείται οτι googlαρα πριν και διάβασα και το θέμα αρκετά πίσω , οπότε γιαυτό ζήτησα worst case :D

Τώρα μισό γιατί μπερδεύτηκα ,  το cooling rated input Η' το cooling power input είναι η κατανάλωση ?  Η εννοεί πως καταναλώνει 1450W για nα παράξει ψύξη αντίστοιχη 1250W ?

Ακόμα και έτσι να είναι , και 0,30€ την kWh να βάλω (με υκω,φόρους κλπ. στην 1η-2η κλίμακα της ΔΕΗ παιζω συνήθως αλλά λέμε worst case)ΔΕΝ βλέπω να με συμφέρει να μπω στην διαδικασία.

Edit: Σας ζάλισα , ευχαριστώ για την βοήθεια.

Επεξ/σία από christos_0b
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...