Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, mousmoulis είπε

Αυτό που έχω προσέξει είαι πως το εύρος ψυκτικής απόδοσης για το Aria είναι 2.800-14.200 btu, ενώ για το Mission II είναι 4700-14700 btu, ενώ η ψυκτική απόδοση είναι 12000 και 11600 btu όπως αναφέρεις. Αυτό είναι λογικό? Τι είναι πιο σημαντικό, το εύρος απόδοσης ή η σκέτη απόδοση?

Η ονομαστική απόδοση είναι η εγγυημένη απόδοση του κλιματιστικού που έχει μετρηθεί σε συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία και εσωτερική . Στην ψύξη για παράδειγμα είναι η απόδοση του όταν έξω έχει 35 βαθμούς και μέσα το έχεις ρυθμίσει στους 26 βαθμούς . Φυσικά όλα τα κλιματιστικά έχουν σταδιακή πτώση απόδοσης απο τους 35 βαθμούς και πάνω.

Σε γενικές γραμμές όσο πιο μεγάλη ονομαστική απόδοση έχει τόσο πιο γρήγορα θα σου καλύψει τον χώρο σου με την θερμοκρασία που του ζητάς . 

Το εύρος απόδοσης δηλώνει πόσο χαμηλά ή πόσο υψηλά θα μπορούσε να δουλέψει η μονάδα αν οι συνθήκες το επιτρέπουν . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Haier Tundra Green AS25TABHRA /1U25BEFFRA 9000btu

Για την εγκατάσταση δεν έχω να σου πω (αδαής), καλή μου φαίνεται.

Για το κλιματιστικό τι άποψη έχεις; Μέτρησες μήπως και κατανάλωση;

https://www.frigohellas.gr/katharistiko-eswterikis-xrisis-prasino-cb3-timi-gia-agora-1-kivwtiou-twn-5-temaxiwn-katharistiko-klimatistikwn?gclid=EAIaIQobChMI-5jwvYCb4wIVhLjeCh36sw_7EAEYASAFEgIPnvD_BwE

Αυτό χρησιμοποιείται σχεδόν από τους περισσότερους ψυκτικούς αξίζει??η απλά επειδή είναι φτηνό?γιατί με αυτό ψεκάζουν έτσι ένα γρήγορο το εσωτερικό στοιχείο και τελος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για την εγκατάσταση δεν έχω να σου πω (αδαής), καλή μου φαίνεται.

Για το κλιματιστικό τι άποψη έχεις; Μέτρησες μήπως και κατανάλωση;

Για τις 2 μέρες που το χρησιμοποίησησα σε κρεβατοκάμαρα 12 τετρ.παλιο σπίτι χωρίς μόνωση με ήλιο από τις 2 και μετα στον τοίχο-παράθυρο της  και 2ο με  ταράτσα από πάνω ( 2 νύχτες και απόγευμα μετα την δουλειά ) δροσίζει γρήγορα τον χώρο ,οι ζητούμενες θερμοκρασίες που του βάζω ειναι 26-28 και κοιμάμαι άνετα σε σημείο που κρυώνω κιόλας και το κλείνω ,ειναι αθόρυβο ,ειδικά στο quiet δεν ακούω τιπτ ούτε μέσα ούτε έξω ,μετρητή δεν έχω αλλα σήμερα σημείωσα την ένδειξη του μετρητή,(κλειστό το κλιμ.)μέχρι αύριο την ίδια ώρα ότι κάψει θα το δω,μαγειρέματα έχουν γίνει και εκτός του κλιματιστικού θα καίνε 1 ανεμιστήρας στο σαλόνι και ένα μίνι hifi και ένα δυο φωτιστικά led ,στις επόμενες μέρες θα τσεκάρω καλύτερα την λειτουργία του,χρόνο που θέλει να πιάσει τις ζητούμενες θερμ κτλ

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Νομίζω ότι το πρώτο μέρος της απάντησης του @liakjim όπου ανέφερε ότι και το toshiba αλλά και το mhi έχουν twin rotary αλλά Παρ όλα αυτά το mhi είναι 500€ φθηνότερο και 5000btu μεγαλύτερο με μπέρδεψε παραπάνω.

Σχετικά με τις ερωτήσεις του @Dare-Devil : σιγουρα τα σημαντικότερα για εμένα είναι η καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το izuru (ακούω κάποια κρακ απ' τα πλαστικά και ελαφρά σφυριγματα), σίγουρα οι καλύτερες καταναλώσεις και λιγότερο το aftersales (δεδομένου ότι αγοράζεις από κατασκευαστή και όχι φασον και περιμένεις να είναι δεδομένο).

Με τις πληροφορίες που πήρα και από τους 2 σας πιστεύω ότι το ururu είναι overkill οπότε μάλλον βγαίνει από τη λίστα.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο . H Daikin η Toshiba η Mitshubishi νομίζεις ότι δεν αντιμετωπίζουν βλάβες; Όλοι έχουν βλάβες . Δεν υπάρχει καταναλωτικό αγαθό που δεν έχει failure rate . 
Ειδικά αυτές οι τρεις μάρκες έχουν ανταλλακτικά φαρμακείο  οπότε προσωπικά θα με ενδιέφερε η διάρκεια της εγγύησης γιατί κανένας δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δεν θα βγάλει βλάβη στην 5ετία  ή στην 3ετία ή στην 10ετία . Για αυτό υπάρχει η εγγύηση για να σε καλύψει σε αυτή την περίπτωση. Όσο αφορα το after sales δεν είναι δεδομένο επειδή παίρνεις μηχάνημα απο κατασκευαστή . Αυτό δε λέει τίποτα απολύτως . Σημασία έχει η εδώ αντιπροσωπεία πόσους πόρους (χρήμα, χρόνο) σπαταλάει για το aftersales . Πόσο την ενδιαφέρει . Για την Toshiba για παράδειγμα τουλάχιστον μια βδομάδα τώρα περιμένουν δύο άτομα να τους αλλάξουν το led της ψύξης επειδή κάηκε σε καινούρια μηχανήματα και δεν τους έχει καλέσει ακόμα κάποιος τεχνικός για να κλείσουν ραντεβού . Στο περίμενε είναι .  

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής το μόνο που μπορείς να δεις είναι τα μηχανήματα απο κοντά και να διαμορφώσεις μία άποψη για τα πλαστικά τους . Πραγματικά ποιά είναι η ποιότητα κατασκευής το ξέρουν μόνο οι κατασκευαστές . 

Οπότε για εμένα πας τα βλέπεις απο κοντά και παίρνεις 2-3 γνώμες για την ποιότητα τους απο άτομα που τα γνωρίζουν καλά . Π.χ ψυκτικούς που τα δουλεύουν. Μετά επέλεξε αυτό που σου δίνει την καλύτερη δυνατή κατανάλωση και λειτουργίες σε συνδυασμό με μια καλή σε διάρκεια εγγύηση και ένα καλό aftersales . 

Το daiseikai φαίνεται πως παρα είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό . Πιο VFM βγαίνει το Mitsubishi . 

1 ώρα πριν, kax54638 είπε

Παιδιά για πείτε μια γνώμη.

Έχω ένα TOSHIBA mirai 18.000btu εγκατεστημένο στο σαλόνι από πέρυσι το χειμώνα. Το κλιματιστικό δούλεψε πρώτη φορά εδώ και μερικές ημέρες. Δουλεύει κανονικά και ψύχει τον χώρο άψογα. Το  θέμα είναι ότι όταν πάω να το σβήσω πατώντας το κουμπί από το τηλεχειρηστήριο, τότε σβήνει η ένδειξη λειτουργία, ανάβει η ένδειξη του χρονοδιακόπτη (ενώ δεν είναι ρυθμισμένος κανένας χρονοδιακόπτης) κα η περσίδα μένει ελάχιστα ανοιχτή βγάζοντας ένα πολύ ελαφρό αεράκι (το καταλαβαίνεις μόνο βάζοντας το χέρι σου μπροστά). Μένει έτσι για περίπου μισή ώρα και μετά σβήνει εντελώς. Εϊναι κάτι φυσιολογικό αυτό; Επικοινώνησα με TOSHIBA στο 801 11 19000 και μου είπνα οτι θα με καλέσει δικός τους τεχνικός εντός της ημέρας το οποίο φυσικά και δεν έγινε ούτε εκείνη, ούτε την επόμενη μέρα. Θα ξανακαλέσω αργότερα απλά ήθελα γνώμες αν κάποιος γνωρίζει κάτι.

Μάλλον αυτός με τον οποίο μίλησες δεν είχε ιδέα ή δεν ήταν η δουλειά του  .  Αυτό που σου κάνει είναι φυσιολογικό και είναι λειτουργία της μονάδας:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ)
Εάν το κουμπί απενεργοποίησης πατηθεί μία φορά κατά τη διάρκεια των λειτουργιών “Ψύξη” ή “Αφύγρανση”, ο ανεμιστήρας θα συνεχίσει να λειτουργεί για άλλα 30 λεπτά και, στη συνέχεια, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Αυτό θα μειώσει την υγρασία στην εσωτερική μονάδα. 2. Για να σταματήσετε αμέσως τη μονάδα , πατήστε το για περισσότερο από 2 φορές μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

http://www.toshiba-aircon.gr/media/70355/mirai_owners-manual.pdf

28 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

https://www.frigohellas.gr/katharistiko-eswterikis-xrisis-prasino-cb3-timi-gia-agora-1-kivwtiou-twn-5-temaxiwn-katharistiko-klimatistikwn?gclid=EAIaIQobChMI-5jwvYCb4wIVhLjeCh36sw_7EAEYASAFEgIPnvD_BwE

Αυτό χρησιμοποιείται σχεδόν από τους περισσότερους ψυκτικούς αξίζει??η απλά επειδή είναι φτηνό?γιατί με αυτό ψεκάζουν έτσι ένα γρήγορο το εσωτερικό στοιχείο και τελος

Χρησιμοποιούν αυτό που έβαλες στο λινκ ή το NCH Everbrite . Αν και το EUROCHEM CB3 θεωρείται καθαριστικό και δεν είδα κάπου να αναφέρεται ότι έχει απολυμαντική δράση . 
http://www.eurochemgr.com/v3/pdf/brochure/P00113.pdf

Προσωπικά χρησιμοποιώ το NCH Everbrite που έχει απολυμαντική δράση και ήπια καθαριστική δράση . 
http://www.vasilakoschemicals.gr/el/products/details/Βιομ.-τροφίμων-Απολυμαντικ/NCH-EVERBRITE-80

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία μέτρηση κ από εμένα

Σημερινή μέτρηση με το κλιματιστικό ρυθμισμένο στους 28 βαθμούς ( δεν το βάζω χαμηλότερα διότι βγάζει τόσο κρύο που δεν παλεύεται να το έχεις ανοικτό πάνω από μία ώρα).

Στην πρώτη φωτό το κλιματιστικο δούλευε στη ρύθμιση mute (αθόρυβο) ενώ στη δεύτερη στο auto.

Οι μετρήσεις είναι 1 ώρα εκάστη και τα αποτέλεσμα είναι σχεδόν ίδια.

Οπότε για τις σημερινές εξωτερικές συνθήκες (35 βαθμοί εξωτερικής θερμοκρασία) και εσωτερική θερμοκρασία 26.6 στο τέλος του διώρου οι μετρήσεις είναι οι παρακάτω

IMG-20190704-132514.jpg
IMG-20190704-122535.jpg

Οπότε η πρώτη ώρα έγραψε 0.694kw και η δεύτερη ώρα 0.693kw

Ίσως με την λειτουργία ifeelνα κατεβαίνει κ πιο κάτω αλλά τις μετρήσεις τις έκανα στις πιο εύκολες κ κοινές για τον μέσο χρήστη λειτουργίες.

Επεξ/σία από bill999r

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, guzel είπε

Ρυθμισμένο να ανοίγει στις 15:00 και να κλείνει στις 6 το πρωι μόνιμα στους 26 βαθμους.

Καταγραφή 20 ημερών:

IMG-20190704-135611.jpg

Δηλαδή 2.8 kw για 16 ώρες;

Σε τι θερμοκρασία κ ποιο κλιματιστικό;

Όλοι τον ίδιο μετρητή έχουμε;;;; ;)

Επεξ/σία από bill999r

2 λεπτά πριν, bill999r είπε

26 το έχω μόνιμα για να δροσίζουν και τα δωμάτια. Toshiba Shorai 18αρι  

• Like 1

Γεια σας παιδια

Τι έχετε να πειτε γι αυτό?https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186551-pitsos-p1zai1271w-φοίβη

Το θέλω για σαλόνι 40τμ περίπου και με έχει πείσει με την δωρεάν εγκατάσταση

Αξίζει?

19 λεπτά πριν, bill999r είπε

Όλοι τον ίδιο μετρητή έχουμε;;;; ;)

Το βράδυ θα έκλεινε λογικά μόνο του, δεν είχε και τίποτα τρελές θερμοκρασίες, αλλά και πάλι καθόλου άσχημα (Χανιά βάζω , δεν ξέρω που είναι ακριβώς)

Screenshot-23.png.daddc888eddc93c06251538b401398d2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το βράδυ θα έκλεινε λογικά μόνο του, δεν είχε και τίποτα τρελές θερμοκρασίες, αλλά και πάλι καθόλου άσχημα (Χανιά βάζω , δεν ξέρω που είναι ακριβώς)

Το shorai δεν κλείνει. (δεν ξέρω αν κλείνει συμπιεστή και δουλεύει ο ανεμιστήρας αργά το βράδυ, θα βάλω ξυπνητήρι κατά τις 4 να τσεκάρω την εξωτερική μονάδα) Ναι Κρήτη δεν έχουν πιάσει ακόμα οι ακραίες θερμοκρασίες, θα έρθουν όμως όπως κάνουν πάντα !!! 

6 λεπτά πριν, Blueyellow είπε

Γεια σας παιδια

Τι έχετε να πειτε γι αυτό?https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186551-pitsos-p1zai1271w-φοίβη

Το θέλω για σαλόνι 40τμ περίπου και με έχει πείσει με την δωρεάν εγκατάσταση

Αξίζει?

Μόνο αν σου κάνουν δώρο την κουζίνα 

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Και πάλι όμως για 16 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας και αν υποθέσουμε ότι έκλεινε για 8 ώρες ( λέω πάρα πολύ), 2.4kw ( λάθος μου που έγραψα 2.8 προηγούμενως) για 8 ώρες βγαίνει 0.3kw ανά ώρα.

Που αν αυξηθούν οι ώρες θα είναι ακόμα μικρότερο το ποσο

15 λεπτά πριν, guzel είπε

Μόνο αν σου κάνουν δώρο την κουζίνα 

Τόσο χάλια η Pitsos?

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-aqua-thermal-aures-12000-btuh-62288296/ Αυτό καλύτερο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...