Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HERTHAN είπε

Αν έχεις βεράντα δεν θα το κάνεις γιατί θα την κλείσεις άλλα και το κυριότερο για λόγους ασφάλειας λόγω του μωρου.

Εγώ έχω τη δυνατότητα της επιλογής γιατί είμαι σε μονοκατοικία.

Ακόμη δεν έχω αποφασισει βέβαια που θα βάλω την εξωτερικη μονάδα γιατί έχω κι άλλα που πρέπει να σκεφτώ πριν από αυτό απλά ήθελα να ακούσω και γνώμες για το που θα ήταν καλύτερα να μπει.Από εκεί και πέρα μενει να επιλέξω ανάλογα με τις ανάγκες μου.

Αυτό που με καίει περισσότερο απ'ολα είναι ότι στο μέρος που θέλω να βάλω την εσωτερικη μονάδα δεν μπορώ να κάνω τρύπα από πίσω έτσι ώστε να βγούνε οι σωλήνες απευθείας έξω από το σπίτι.

Θα πρέπει δηλαδή να φαίνονται οι σωλήνες τουλάχιστον για ενάμιση μέτρο μέσα στο σπίτι και μ'εχουν πιάσει τα νεύρα.

Δεν θέλω με τίποτα να βάλω καναλι και δεν μπορώ με τίποτα να αλλάξω μέρος τοποθέτησης της μονάδας.

Υπάρχει καμία άλλη λύση πέρα από το να σκάσω τοίχο?

Γνωριζει κάνεις να μου πει τι έχει κανει σε παρόμοια περίπτωση και πως το αντιμετωπισε?

Με βάση αυτά που λες δεν υπάρχει άλλη λύση.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Αν έχεις βεράντα δεν θα το κάνεις γιατί θα την κλείσεις άλλα και το κυριότερο για λόγους ασφάλειας λόγω του μωρου.

Εγώ έχω τη δυνατότητα της επιλογής γιατί είμαι σε μονοκατοικία.

Ακόμη δεν έχω αποφασισει βέβαια που θα βάλω την εξωτερικη μονάδα γιατί έχω κι άλλα που πρέπει να σκεφτώ πριν από αυτό απλά ήθελα να ακούσω και γνώμες για το που θα ήταν καλύτερα να μπει.Από εκεί και πέρα μενει να επιλέξω ανάλογα με τις ανάγκες μου.

Αυτό που με καίει περισσότερο απ'ολα είναι ότι στο μέρος που θέλω να βάλω την εσωτερικη μονάδα δεν μπορώ να κάνω τρύπα από πίσω έτσι ώστε να βγούνε οι σωλήνες απευθείας έξω από το σπίτι.

Θα πρέπει δηλαδή να φαίνονται οι σωλήνες τουλάχιστον για ενάμιση μέτρο μέσα στο σπίτι και μ'εχουν πιάσει τα νεύρα.

Δεν θέλω με τίποτα να βάλω καναλι και δεν μπορώ με τίποτα να αλλάξω μέρος τοποθέτησης της μονάδας.

Υπάρχει καμία άλλη λύση πέρα από το να σκάσω τοίχο?

Γνωριζει κάνεις να μου πει τι έχει κανει σε παρόμοια περίπτωση και πως το αντιμετωπισε?

Γιατί δεν μπορείς; Έχεις κολώνα; Κάνα σχέδιο ή φωτογραφίες θα βοηθούσαν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Γιατί δεν μπορείς; Έχεις κολώνα; Κάνα σχέδιο ή φωτογραφίες θα βοηθούσαν.

Εχει ενα παλιο χτισμενο σκεπαστρο απ'εξω το οποιο ειναι μεγαλο και πιανει μεγαλη επιφανεια στον εξωτερικο τοιχο.

Ειναι ακριβως πανω απο την εισοδο της πορτας και δεν εχω καθολου περιθωρια να γινει τρυπα κατω απο το σκεπαστρο γιατι εχω μονο 10-15 ποντους απο την πορτα και απο πανω απο το σκεπαστρο θα περασουν οι σωληνες του φυσικου αεριου και δεν μπορει γινει τρυπα ουτε απο εκει.

Απο την αριστερη μερια δεν γινεται να σκαψω γιατι εχω τοιχο εσωτερικα οποτε εχω περιθωριο μονο απο την δεξια μερια να σκαψω τοιχο σε περιπτωση που δεν θελω να μην φαινονται οι σωληνες.

Εξωτερικα θα γινει θερμομονωση και ολους τους σωληνες θα τους κλεισω μεσα στην θερμομονωση(ψιλοασχετο απλα το αναφερω).

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Εχει ενα παλιο χτισμενο σκεπαστρο απ'εξω το οποιο ειναι μεγαλο και πιανει μεγαλη επιφανεια στον εξωτερικο τοιχο.

Ειναι ακριβως πανω απο την εισοδο της πορτας και δεν εχω καθολου περιθωρια να γινει τρυπα κατω απο το σκεπαστρο γιατι εχω μονο 10-15 ποντους απο την πορτα και απο πανω απο το σκεπαστρο θα περασουν οι σωληνες του φυσικου αεριου και δεν μπορει γινει τρυπα ουτε απο εκει.

Απο την αριστερη μερια δεν γινεται να σκαψω γιατι εχω τοιχο εσωτερικα οποτε εχω περιθωριο μονο απο την δεξια μερια να σκαψω τοιχο σε περιπτωση που δεν θελω να μην φαινονται οι σωληνες.

Εξωτερικα θα γινει θερμομονωση και ολους τους σωληνες θα τους κλεισω μεσα στην θερμομονωση(ψιλοασχετο απλα το αναφερω).

Οκ απλά οι σωλήνες του κλιματιστικού είναι εξαιρετικά μικροί σε διάμετρο, οπότε όλοι μαζί χρειάζονται μικρή τρύπα .

Δημοσ.
Στις 26/6/2019 στις 6:00 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Τα ίδια είναι σε χαρακτηριστικά πάνω κάτω . Στην ψύξη για παράδειγμα έχουν το ίδιο SEER οπότε το ίδιο οικονομικά σε λειτουργία .
Το TCL έχει μικρότερα db θορύβου στις σκάλες του ανεμιστήρα . 

Μεταξύ των δύο θα κοιτούσα το TCL  που δίνει μεγαλύτερη εγγύηση απο το Fluo . 

Μια τελευταία ερώτηση αφού τελικά καταλήξαμε στο TCL XA51 , στην ίδια τιμή βλέπω πλέον και το Midea Prime 2018 MA2-18NXD0 18.000 btu Α++/A+++

Να μήνω στο TCL η να πάω στο Midea?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οκ απλά οι σωλήνες του κλιματιστικού είναι εξαιρετικά μικροί σε διάμετρο, οπότε όλοι μαζί χρειάζονται μικρή τρύπα . 

Tο ξερω οτι χρειαζονται μικρη τρυπα αλλα δεν εχω πολλα περιθωρια αυτο ειναι το προβλημα.

Δημοσ.

Ερωτηση😊 Οταν ενα κλιματιστικο 18αρι μας λεει πως στη θερμανση εχει ελαχιστη 4770Btu εως 23540 σημαινει πως στις ιδανικοτερες συνθηκες μπορει να αποδωσει πραγματικα 23000btu;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ερωτηση😊 Οταν ενα κλιματιστικο 18αρι μας λεει πως στη θερμανση εχει ελαχιστη 4770Btu εως 23540 σημαινει πως στις ιδανικοτερες συνθηκες μπορει να αποδωσει πραγματικα 23000btu;;

Ναι υπο συνθήκες π.χ εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να δουλέψει μεταξύ των 4770 btu/h- 23540btu/h.  Τα μέγιστα btu/h μην τα λαμβάνεις τόσο υπόψιν . Όταν επιλέγουμε κλιματιστικό για το χώρο μας δίνουμε σημασία στα ονομαστικά btu/h . Όχι στα μέγιστα . Τα ονομαστικά btu/h στην ψύξη είναι η απόδοση του με 35 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και εσωτερική αν θυμάμαι καλά στους 26 βαθμούς .  Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία έξω πέφτουν και τα btu/h που μπορεί να αποδώσει . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ναι υπο συνθήκες π.χ εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να δουλέψει μεταξύ των 4770 btu/h- 23540btu/h.  Τα μέγιστα btu/h μην τα λαμβάνεις τόσο υπόψιν . Όταν επιλέγουμε κλιματιστικό για το χώρο μας δίνουμε σημασία στα ονομαστικά btu/h . Όχι στα μέγιστα . Τα ονομαστικά btu/h στην ψύξη είναι η απόδοση του με 35 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και εσωτερική αν θυμάμαι καλά στους 26 βαθμούς .  Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία έξω πέφτουν και τα btu/h που μπορεί να αποδώσει . 

Και στη θερμανση τα ονομαστικα btu ισχυουν με εξωτερικη τους 8 νομιζω; Δηλαδη μονο απ την εξωτερικη θερμοκρασια επηρεαζεται η αποδοση, οχι απ τις απωλειες του χωρου;

Παρατηρω πως το 24 αρι με εξωτερικη  30-35 δουλευει στα 950w με καυσωνα 38 μεσημερι  στα 1100,ενω το βραδυ πιο χαλαρα στα 750w. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, energy52 είπε

Και στη θερμανση τα ονομαστικα btu ισχυουν με εξωτερικη τους 8 νομιζω; Δηλαδη μονο απ την εξωτερικη θερμοκρασια επηρεαζεται η αποδοση, οχι απ τις απωλειες του χωρου;

Παρατηρω πως το 24 αρι με εξωτερικη  30-35 δουλευει στα 950w με καυσωνα 38 μεσημερι  στα 1100,ενω το βραδυ πιο χαλαρα στα 750w. 

Από την εξωτερική και από τη θερμοκρασία που τραβάει μέσα.

Έχω ανεβάσει πολλές φορές τις καμπύλες της τοσιμπα.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, liakjim είπε

Ωραίος, θα μας εξυπηρετούσε ένα feedback για το 18άρι, ειδικά οι καταναλώσεις. Θα είσαι ο πρώτος από εδώ που το παίρνει. 

Δεν ξέρω πως τις μετράτε αν μου πείτε μπορώ να το κάνω θέλω κάτι ειδικό ? 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, iordanis78 είπε

Πως το βλέπεις απο πριν για πες να μάθω  δεν θα πρεπει να ανοιξεις τα υγρά και να βάλεις αφρό για να δεις την φυσαλίδα στα ρακόρ με το κενομετρο τα βλέπεις χωρίς να έχεις άνοιξης υγρα 

Καταρχήν για να έχει φυσαλίδα το ρακορ κάτι έχει γίνει λάθος, με αναλογικό μανόμετρο για να πιάσεις την φυσαλίδα πρέπει να το αφήσεις ώρες για να δεις διαφορά.

19 ώρες πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Θα μοιραστώ την εξέλιξη με το φόρουμ..

βαση ψυκτικού είχε προβλημα το σπείρωμα του ρακορ της κατάθλιψης με αποτέλεσμα μετα την σύνδεση της αντλίας κενού ? Να βρει διαρροή..λόγω r 32 και έλλειψη αζώτου ώστε να απομακρύνει από τις καμπύλες τυχόν υπολείμματα φρέον δεν μπορούσε να κάνει κολληση τις σωλήνες -με ρ 410 θα μπορούσε- ετσι έπειτα από επικοινωνία με το κατάστημα η εσωτερική μονάδα μπήκε στην κούτα για αλλαγή..η νέα εσωτερική μονάδα θα έρθει την Τρίτη όπου και θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η πληρωμή της.. 

😤😔

Επιστήμη το έκανε να κάνει ένα κόλλημα στο 1/4, απορώ πως δέχτηκαν αντικατάσταση για κάτι τόσο απλό και λογικά το σπείρωμα χάλασε από στραβό-βίδωμα, κλασική περίπτωση βλάβης.

18 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Τουλαχιστο να γινει σωστα μη χανει . Μετα απο 2 χρονια εχω 3 midea 9000btu που δε βγαζουν καθολου ψυξη τωρα ποσο θα κοστισει ψυκτικο υγρο διαρροή κατι που θα μπορουσε να εχει αποφευχθει ... 

Και τα 3 τα έβαλε ο ίδιος;

Έπιασαν στα χέρια τους τα Midea και από μηχανήματα στα έκαναν σουρωτήρια.

Δημοσ.
Δημοσ.

Γρήγορες ερωτήσεις καθώς αύριο θα έρθουν να μου εγκαταστήσουν το Aria. Στο εγχειρίδιο εγκατάστασης αναφέρει: 

Αναφορά σε κείμενο

Το μήκος του συνδετικού σωλήνα θα επηρεάσει την ικανότητα και την ενεργειακή απόδοση της μονάδας. Η ονομαστική απόδοση δοκιμάζεται βασίζοντας το σωλήνα μήκος 5 μέτρων.

Εννοεί ότι πρέπει να βάλω 5 μέτρα χαλκοσωληνώσεις ως μινιμουμ?

Επίσης, 

Αναφορά σε κείμενο

Η εκκένωση θα πρέπει να γίνει για τουλάχιστον 15 λεπτά και ελέγξτε πως η ένδειξη στο πολύμετρο είναι -76cmHg(-1.0x105Pa).

Φαντάζομαι τα 15 λεπτά είναι ενδεικτικά και εφόσον πιάσουμε την πίεση που λέει, είμαστε οκ? Εγώ που δεν έχω ιδέα, θα δω απλά στην αντλία κενού να γράφει τον παραπάνω αριθμό?

Και τέλος, καθώς ο χώρος στο μπαλκόνι ειναι περιορισμένος, και δεν γίνεται να τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα στο πάτωμα, κάτι συγκεκριμένο που θα πρέπει να προσέξω για την τοποθέτηση στον τοίχο, εκτός από σταθερή και συμπαγής βάση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...