Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χτύπησα το crystal II από κωτσο. Δωρεάν εγκατάσταση και 100€ δωροεπιταγη από το παλιό. Εντυπώσεις σε καμιά 10άρια μέρες που θα έρθουν.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, iordanis78 είπε

Γιατί να κάνει 20'λεπτα κενώ εγώ που έχω ενα ίππο αντλία στα 3 λεπτά μηδενίζεται μετρημένο με κενομετρο παντα 

Να σε ρωτήσω κάτι αν είσαι ψυκτικός, ή ασχολείσαι; Το έγραψα και πιο πάνω αλλά δεν απάντησε κανένας. Γνωστός μου έκανε εγκατάσταση χωρίς αντλία και το ανέφερε στον Κωτσόβολο και του είπαν ότι θα έρθουν να το διορθώσουν. Του είπαν από την εταιρία που έκανε την εγκατάσταση ότι θα έρθουν θα βγάλουν όλο το φρέον και θα το ζυγίσουν θα κάνουν κενό και θα το ξαναβάλουν, κάτι τέτοιο.

Τα κλιματιστικά του λειτουργούν οκ δεν έχουν θέμα είναι και ευχαριστημένος.

Να τα πειράξει ή θα γίνει μλκ με τα λάδια του κλιματιστικού στην όλη διαδικασία και θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος; Μιλάμε για 9αρια με 3 μέτρα σωλήνες.

Επεξ/σία από fylatos

14 λεπτά πριν, fylatos είπε

Να σε ρωτήσω κάτι αν είσαι ψυκτικός, ή ασχολείσαι; Το έγραψα και πιο πάνω αλλά δεν απάντησε κανένας. Γνωστός μου έκανε εγκατάσταση χωρίς αντλία και το ανέφερε στον Κωτσόβολο και του είπαν ότι θα έρθουν να το διορθώσουν. Του είπαν από την εταιρία που έκανε την εγκατάσταση ότι θα έρθουν θα βγάλουν όλο το φρέον και θα το ζυγίσουν θα κάνουν κενό και θα το ξαναβάλουν, κάτι τέτοιο.

Να τα πειράξει ή θα γίνει μλκ με τα λάδια του κλιματιστικού στην όλη διαδικασία και θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος; Μιλάμε για 9αρια με 3 μέτρα σωλήνες.

Για την διαδικασια της ανακτησης του φρεον και της πληρωσης ξανα, θα πληρωσει;

Και ίσως να είναι και πολύ με κενωμετρο που κάνω κενώ πάντα τα περισωτερα σε 2 λεπτά έχουν κενώ με την αντλία του ίππου απλα την αφήνω ενα  δυο λεπτα παραπανω και όταν την κλείσω δεν βγάζω το κενω μέτρων το αφήνω πανω και μου δείχνει αμέσως αν υπάρχει διαρροή απο τα ρακόρ η απο αλλου ώστε να ψαχτω

Με αναλογικό μανόμετρο δείχνει μόνο αν έχεις ξεχάσει να σφίξεις ή αν η εκχύλωση σου ήταν λάθος κάτι που φυσικά φαίνεται από πριν.

9 λεπτά πριν, fylatos είπε

Άμα δεν ξεχάσουν την ανάκτηση πάνω για 5 ώρες δεν θα έχει θέμα.

Απλά στο ζύγισμα μπορεί να πάει κάτι "στραβά" π.χ να σου βάλουν την μισή ποσότητα και βγήκαν και κερδισμένη 🤣

8 λεπτά πριν, kallair είπε

Για την διαδικασια της ανακτησης του φρεον και της πληρωσης ξανα, θα πληρωσει;

Όχι έφαγαν κράξιμο στον Κωτσόβολο και με τη σειρά έριξαν στον εγκαταστατη και αυτός θα πάει να το φτιάξει. Βέβαια ότι είναι ο ίδιος είναι θέμα χαχαχα

Για αυτό και το σκέφτεται. Μπορεί να του κάνει ζημιά επίτηδες λόγω της φασαρίας

4 λεπτά πριν, fylatos είπε

Όχι έφαγαν κράξιμο στον Κωτσόβολο και με τη σειρά έριξαν στον εγκαταστατη και αυτός θα πάει να το φτιάξει. Βέβαια ότι είναι ο ίδιος είναι θέμα χαχαχα

Α μια χαρα, εγω που ειχα παει σε γνωστο καταστημα κλιμαστισμου μου ειπαν πως δε μπορουν να κανουν τιποτα( χρεωνουν 100ευρω βεβαιως την εγκατασταση)

5 λεπτά πριν, fylatos είπε

ζημια δεν προκειται να του κανει.. τι φρεον ειναι τα μηχανηματα; το να παθει ζημια το μηχανημα απο το οτι δεν του εκανε κενο, ειναι δυσκολο, μειωμενη αποδοση, εξαρταται απο το φρεον που εχει το μηχανημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, kallair είπε

ζημια δεν προκειται να του κανει.. τι φρεον ειναι τα μηχανηματα; το να παθει ζημια το μηχανημα απο το οτι δεν του εκανε κενο, ειναι δυσκολο, μειωμενη αποδοση, εξαρταται απο το φρεον που εχει το μηχανημα.

R32 καινούργια είναι.

Επειδή έβαλα κι εγώ τα ίδια σε δικό μου χώρο δε νομίζω ότι έχει διαφορετική απόδοση βάσει κατανάλωσης θερμοκρασίας. Να του πω να το αφήσει; Έχει φαγωθεί...

Επεξ/σία από fylatos

9 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Α μια χαρα, εγω που ειχα παει σε γνωστο καταστημα κλιμαστισμου μου ειπαν πως δε μπορουν να κανουν τιποτα( χρεωνουν 100ευρω βεβαιως την εγκατασταση)

Γενικά σε εγκατάσταση κλιματιστικού με τα προβλεπόμενα μπαίνεις μέσα κάτω από 100 ευρώ. Όποτε κενό - 3μ σωλήνα κτλ μόνο αν κάποιος τα ζητήσει."

100-130 ευρώ πρέπει να περιλαμβάνει τα Πάντα -> Κενό, 3μ σωλήνα, Καναλακι να μην φαίνονται σωλήνες μέσα στο δωμάτιο όπου χρειάζεται, inox βίδες, σωστές ενώσεις και όχι βιαστικές με ότι συνεπάγεται αυτό (σε 2-3 χρόνια συμπλήρωμα) είναι τόσο μεγάλο ποσοστό που όποιος έχει κλιματιστικό έχει μάθει και την λέξη φρέον σε κάθε service.

1 λεπτό πριν, fylatos είπε

R32 καινούργια είναι.

Επειδή έβαλα κι εγώ τα ίδια σε δικό μου χώρο δε νομίζω ότι έχει διαφορετική απόδοση βάσει κατανάλωσης θερμοκρασίας. Να του πω να το αφήσει; Έχει φαγωθεί...

Προσωπικα πιστευω οτι πιο πολλες πιθανοτητες εχει να παθει ζημια μετα από την ανακτηση του φρεον κ πληρωση παλι μετα (λογω του οτι θα την κανει ο ιδιος ψυκτικος πρωτον κ δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστος μαστορας οπως ειπες, κυριως στο θεμα λαδιων) παρα απο το οτι εχει αερα το κυκλωμα μεσα..

Δοκιμασε το εξης: παρε ενα θερμομετρο με πουρο κ τοποθετησε το στο κλιματιστικο σου πανω στο στοιχειο κ δες θερμοκρασιες. κανε το ιδιο κ στο κλιματιστικο του φιλου σου τοποθετωντας το στο ιδιο σημειο στο στοιχειο, και συγκρινε θερμοκρασιες.

15 λεπτά πριν, Klausx είπε

Γενικά σε εγκατάσταση κλιματιστικού με τα προβλεπόμενα μπαίνεις μέσα κάτω από 100 ευρώ. Όποτε κενό - 3μ σωλήνα κτλ μόνο αν κάποιος τα ζητήσει."

100-130 ευρώ πρέπει να περιλαμβάνει τα Πάντα -> Κενό, 3μ σωλήνα, Καναλακι να μην φαίνονται σωλήνες μέσα στο δωμάτιο όπου χρειάζεται, inox βίδες, σωστές ενώσεις και όχι βιαστικές με ότι συνεπάγεται αυτό (σε 2-3 χρόνια συμπλήρωμα) είναι τόσο μεγάλο ποσοστό που όποιος έχει κλιματιστικό έχει μάθει και την λέξη φρέον σε κάθε service.

Εμενα με 100 δεν ειχε παντως ουτε καναλι και ακομα και ρευματος ηταν χυμα. Κενο 3 λεπτα. Οποιος θελει μαγαζι σε πμ

5 λεπτά πριν, kallair είπε

Προσωπικα πιστευω οτι πιο πολλες πιθανοτητες εχει να παθει ζημια μετα από την ανακτηση του φρεον κ πληρωση παλι μετα (λογω του οτι θα την κανει ο ιδιος ψυκτικος πρωτον κ δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστος μαστορας οπως ειπες, κυριως στο θεμα λαδιων) παρα απο το οτι εχει αερα το κυκλωμα μεσα..

Δοκιμασε το εξης: παρε ενα θερμομετρο με πουρο κ τοποθετησε το στο κλιματιστικο σου πανω στο στοιχειο κ δες θερμοκρασιες. κανε το ιδιο κ στο κλιματιστικο του φιλου σου τοποθετωντας το στο ιδιο σημειο στο στοιχειο, και συγκρινε θερμοκρασιες.

Το κάναμε και το δικό του το ένα με μικρότερη κατανάλωση δίνει ίδια θερμοκρασία σε ίδιους βαθμούς απόκλισης σε στόχους. Εγώ του είπα να ακυρώσει το ραντεβού και να κάτσει στον κώλο του.

Υπόψιν το χρησιμοποιεί μόνο για ψύξη.

Μαζί με την απόδειξη, μου έδωσαν και το τι ισχύει για τον κωτσοβολο για τις εγκαταστάσεις.

3μ σωλήνα και κενό βλέπω οπότε ευελπιστώ ότι δεν θα έχουμε δράματα :

2019-06-29-15-12-Office-Lens.jpg

• Like 2

3 λεπτά πριν, fylatos είπε

Το κάναμε και το δικό του το ένα με μικρότερη κατανάλωση δίνει ίδια θερμοκρασία σε ίδιους βαθμούς απόκλισης σε στόχους. Εγώ του είπα να ακυρώσει το ραντεβού και να κάτσει στον κώλο του.

Υπόψιν το χρησιμοποιεί μόνο για ψύξη.

Για μενα να ακυρωσει το ραντεβου.. η πιθανοτητα να παθει μελλοντικα ζημια απο την ανακτηση κ την μη σωστη πληρωση λαδιων στο κυκλωμα μετα, ειναι μεγαλυτερη απο το να αφησει το κυκλωμα οπως εχει.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...