Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

@CorumD, έχεις πει κάπου ότι η GREE έχει eurovent στα οικιακά κλιματιστικά ; 

Δεν τη βλέπω https://www.eurovent-certification.com/en/search-engine#/details/5216887/1?results=2428&product_type=48576

https://www.eurovent-certification.com/en/search-engine?lg=en&rub=04&select_class=&select_marque=GREE&select_partic=503&select_prog=&srub=03#/details/5236770/1?results=12&participant=81&tradename=5236846&product_type=48611

Εδω την βλέπω, αλλα και γενικώς έχει πιστοποιημένα προιόντα, ετσι δεν ειναι;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CorumD είπε

Αυτά δεν είναι οικιακά μοντέλα.

Στα οικιακα δεν έχουν πιστοποίηση από ότι φαίνεται.

1 λεπτό πριν, fylatos είπε

Το έκανα μόλις ξανά να μην λέω μπαρμπουτσαλα 

20190625_163427.jpg

Από 160 το καθένα στρογγυλά στρογγυλά.

Εντυπωσιακό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Εντυπωσιακό.

Και καλά 3d DC συμπιεστής inverter, προφανώς κάτι κάνει (όσο λειτουργεί). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikos35a είπε

Παρακολουθω καιρο το θεμα με τα κλιματιστικα δεν ετυχε μεχρι σημερα να απαντησω. Βλεπω οτι συγκεκριμενα ατομα προωθουν συγκεκριμενες εταιρειες κλιματιστικων και καταληγω στο συμπερασμα οτι προφανως παιρνουν καποιας μορφης μιζα. 

Και εξηγω. Ημουν ασχετος σε θεματα κλιματιστικων και ετσι πηγα στη μεγαλυτερη αλυσιδα κλιματιστικων στην ελλαδα. Ενω ειχαν σχεδον ολες τις εταιρειες προωθουσαν μια συγκεκριμενη. Την ινβεντορ! (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?) Εβγαζαν αχρηστα ολα τα υπολοιπα και ετσι μετα απο 3 επισκεψεις στο καταστημα με επεισαν και αγορασα το nemesis pro 24.000. Α Θ Λ Ι Ο. Στον 4ο μηνα σταματησε να δουλευει ο εσωτερικος μυλος και περιμενα 27 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ για να δοθει λυση. Το αναφερω γιατι καποιος προηγουμενος ειπε οτι θα επρεπε να παρει ινβερτορ. Η λυση τους μετα απο 3 επισκεψεις και αφου καθε φορα κατι αλλαζαν ηταν να αλλαξουν ολη την μεσα μοναδα. Το κλιματιστικο κανει τρομερο θορυβο ισως ειναι και το μονο στην γειτονια που ακουγεται και η ΔΕΗ μου ηρθε πρωτη φορα στα χρονικα 680 ευρω!  

Τώρα το διάβασα καλύτερα.

Αν είχε θέμα η εξωτερική θα στην άλλαζαν μιας και είναι απλό. Η μέσα δεν είναι για αυτό μάλλον προσπάθησαν για φτερωτή μόνο.

Για τον θόρυβο. Πόσο μήκος χαλκοσωληνα έχεις; Είναι κρεμασμένο ή στο πάτωμα;

9 λεπτά πριν, fylatos είπε

Και καλά 3d DC συμπιεστής inverter, προφανώς κάτι κάνει (όσο λειτουργεί). 

Μάρκετινγκ φίλε μου.

Είναι σαν τα χρόνια εγγύησης κάποιων εταιρειών που σου λένε 10, ενώ είναι 5.

Εδώ είναι 3 DC μοτέρ, συμπιεστη, φτερωτή έξω, φτερωτή μέσα = 3 μοτερ 3D DC 😂👌🤐

Και εγώ ψαρωσα στην αρχή, νομίζα ότι βγήκε συμπιεστης που κάνει κάποια περιστροφή στον χώρο δλδ στις 3 διαστάσεις πχ τύπου ελικοειδή κινήσεις ξέρω γω.

Τρίχες.

Ας το πούνε και 4D (όπως λέει η midea τις περσιδες λες και μιλάμε για τον χωροχρόνο....).

Αφού καίει λίγο, μια χαρά 🤓

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εντυπωσιακό.

https://greeaircondition.gr/company/ Σε αυτή την σελιδά λένε οτι εχουν EUROVENT, αλλα μπορεί και να μην εχουν, σίγουρα θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο. Αρα εννοείς οτι αφού η GREE δεν έχει EUROVENT, δεν μπορεί να έχει και η INVENTOR, σωστα; Αρα αποφεύγω και INVENTOR και GREE σε μελλοντικές αγορες....

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τώρα το διάβασα καλύτερα.

Αν είχε θέμα η εξωτερική θα στην άλλαζαν μιας και είναι απλό. Η μέσα δεν είναι για αυτό μάλλον προσπάθησαν για φτερωτή μόνο.

Για τον θόρυβο. Πόσο μήκος χαλκοσωληνα έχεις; Είναι κρεμασμένο ή στο πάτωμα;

Μάρκετινγκ φίλε μου.

Είναι σαν τα χρόνια εγγύησης κάποιων εταιρειών που σου λένε 10, ενώ είναι 5.

Εδώ είναι 3 DC μοτέρ, συμπιεστη, φτερωτή έξω, φτερωτή μέσα = 3 μοτερ 3D DC 😂👌🤐

Και εγώ ψαρωσα στην αρχή, νομίζα ότι βγήκε συμπιεστης που κάνει κάποια περιστροφή στον χώρο δλδ στις 3 διαστάσεις πχ τύπου ελικοειδή κινήσεις ξέρω γω.

Τρίχες.

Ας το πούνε και 4D (όπως λέει η midea τις περσιδες λες και μιλάμε για τον χωροχρόνο....).

Αφού καίει λίγο, μια χαρά 🤓

Ναι το ξέρω ότι είναι μάρκετινγκ. Το 4d θα δουλεύει και σε τέταρτη διάσταση θα σε πηγαίνει πίσω στην εποχή των παγετώνων.

Ερώτηση για φίλο που δε του έβαλαν αντλία σε καινούργιο κλιματιστικό. Τι κάνει; Άδειασμα, κενό, μέτρηση, πλήρωση;

Έχει θέμα με τα λάδια σε καινούργιο κλιματιστικό αν το αδειάσουν τελείως, πρέπει να προσέξει κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Θα συμφωνήσω ότι η Eurovent πιστοποίηση είναι μια ανεξάρτητη δοκιμή και πιστοποιεί ότι ισχύουν οι ήδη εργαστηριακές μετρήσεις του κατασκευαστή . Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει κάποια εταιρεία Eurovent . Άλλες το κάνουν για να δώσουν added value στα προϊόντα τους έτσι ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους ή την τιμή πώλησης (φαντάζομαι) , άλλες επιλέγουν να μην πάρουν γιατί προσθέτει κόστος στο τελικό προϊόν και στην τιμή πώλησης . Η κάθε εταιρεία εχει την δική της στρατηγική . Μου φαίνεται παρατραβηγμένο μια εταιρεία που πουλάει οποιοδήποτε καταναλωτικό αγαθό να δηλώνει ψευδή χαρακτηριστικά , να εκτεθεί και να βρεθεί μετά αντιμέτωπη με ανεπανόρθωτες ζημιές στην φήμη της, στις πωλήσεις της κτλ . Εκτός αν αναφερόμαστε σε καμία μικρή εταιρεία που δεν την ενδιαφέρει να επενδύσει παρα μόνο να τα αρπάξει .  

Όπως και να χει . Για όσους έχουν ανασφάλεια για τα χαρακτηριστικά που δηλώνουν οι κατασκευαστές και δεν εμπιστευόμαστε την όποια φήμη της εταιρείας , σε αυτό το σημείο έρχεται η Eurovent που πιστοποιεί ανεξάρτητα .

Εγώ προσωπικά ξέρω μια εταιρεία ( και όσοι παρακολουθούσαν το νήμα εδώ) ,με δύο τουλάχιστον μοντέλα που έχουν ψευδή χαρακτηριστικά.. Χωρίς μετρήσεις,χωρίς τίποτα, απλά αλλά λένε στον κατάλογο και άλλα στο pdesign. Ορθογραφικό λάθος λέγαν, και ακόμα το πουλάνε/διαφημίζουν με αυτό το "λαθος".. Αν μπορούσαμε να έλεγχαμε και τα άλλα χαρακτηριστικά..τι λαβράκια θα βγάζαμε.. για μένα Eurovent must.

Inventor φέρνει από διάφορους κατασκευαστές ανάλογα με το μοντέλο που πουλάνε.. Gree Midea κτλ

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εγώ προσωπικά ξέρω μια εταιρεία ,με δύο τουλάχιστον μοντέλα που έχουν ψευδή χαρακτηριστικά.. Χωρίς μετρήσεις,χωρίς τίποτα, απλά αλλά λένε στον κατάλογο και άλλα στο pdesign. Ορθογραφικό λάθος λέγαν, και ακόμα το πουλάνε/διαφημίζουν με αυτό το "λαθος".. Αν μπορούσαμε να έλεγχαμε και τα άλλα χαρακτηριστικά..τι λαβράκια θα βγάζαμε.. για μένα Eurovent must.

Inventor φέρνει από διάφορους κατασκευαστές ανάλογα με το μοντέλο που πουλάνε.. Gree Midea κτλ

Στα watts αναμονής του toytomi αναφέρεσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στα watts αναμονής του toytomi αναφέρεσαι;

Ακριβώς..

Δεν μπορώ να καταλάβω/πιστεψω ότι ακόμα το διαφημίζουν "λάθος"

Eurovent και ας είναι added value

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σε παλιό σπίτι (μονοφασικό ρεύμα), με ύψος 3,40μ, διπλά παράθυρα (οχι θερμοδιακοπής) για να καλύψω την επιφάνεια που φαίνεται στο σχέδιο χρειάζομαι λογικά 18.000 btu.

Εχω δει αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198569-general electric-ges-njgb50-future-black?utm_source=facebook&utm_medium=facebook_dynamic_ads&utm_campaign=Catalog+-+Single+Image+-+Copy&fbclid=IwAR1zNjKSG9wx_YRnzJfq--1VLwDuHJAWRmmtkay4Tz8CvfEFzbRq3WDN15c

που ταιριάζει πολύ χρωματικώς. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

Αν βάλω μεγαλύτερη (φυσικα) ασφάλεια στον πίνακα, "σηκώνει" το 18αρι το μονοφασικό? Εννοείται πως στην ίδια ασφάλεια δεν (θα) υπάρχουν άλλες ενεργοβόρες συσκευές.

Υπάρχει εμπειρία από χρήση General Electric (γενικώς ή και ειδικώς) κλιματιστικών?

Στα 800€ περίπου ή και λιγότερα εννοείται, υπάρχει καμία αξιόπιστη σε απόδοση και διάρκεια σε βάθος χρόνου,  πρόταση με Α++(+) δείκτη κατανάλωσης?

Ευχαριστώ...

HOME.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eemix είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Σε παλιό σπίτι (μονοφασικό ρεύμα), με ύψος 3,40μ, διπλά παράθυρα (οχι θερμοδιακοπής) για να καλύψω την επιφάνεια που φαίνεται στο σχέδιο χρειάζομαι λογικά 18.000 btu.

Εχω δει αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198569-general electric-ges-njgb50-future-black?utm_source=facebook&utm_medium=facebook_dynamic_ads&utm_campaign=Catalog+-+Single+Image+-+Copy&fbclid=IwAR1zNjKSG9wx_YRnzJfq--1VLwDuHJAWRmmtkay4Tz8CvfEFzbRq3WDN15c

που ταιριάζει πολύ χρωματικώς. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

Αν βάλω μεγαλύτερη (φυσικα) ασφάλεια στον πίνακα, "σηκώνει" το 18αρι το μονοφασικό? Εννοείται πως στην ίδια ασφάλεια δεν (θα) υπάρχουν άλλες ενεργοβόρες συσκευές.

Υπάρχει εμπειρία από χρήση General Electric (γενικώς ή και ειδικώς) κλιματιστικών?

Στα 800€ περίπου ή και λιγότερα εννοείται, υπάρχει καμία αξιόπιστη σε απόδοση και διάρκεια σε βάθος χρόνου,  πρόταση με Α++(+) δείκτη κατανάλωσης?

Ευχαριστώ...

HOME.jpg

Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Το θες οπωσδήποτε μαύρο; 

Το θες για ψύξη ή και θέρμανση; 

Αν για ψύξη, υπάρχει και αυτό https://www.bestprice.gr/item/2155608495/inventor-grande-gr1vi410-18wfgr1vo410-18.html?from=search-single

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, smav82 είπε

https://www.skondo.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=6447&ref=bestprice.gr&b=1561484243 τι παίζει με αυτο? και για μαγαζί και για το μηχάνημα ρωτάω, μεγάλη διαφορά στην τιμή. Ίσως να είναι παραεισαγωγη και να μην έχει εγγύηση .

Πάρε τηλ και ρώτα αν είναι παραεισαγωγή ή καλύπτεται απο την επίσημη αντιπροσωπεία . Η τιμή όμως παραείναι σκότωμα σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα . Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν κάνει κάποιο λάθος . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...