Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zoranb είπε

Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο που με κλιματιστικά στα δωμάτια να ψύχω όλο το σπίτι. Ένα θα είναι το κλιματιστικό στο σαλόνι, ένα 18άρι, εκεί που έχω το πράσινο, και με αυτό τη μια θα ψύχω το σαλόνι και την άλλη -όχι επαρκώς- αλλά λίγο τα δωμάτια!

Κάντο και πες μας πως δούλεψε 😋

25 λεπτά πριν, zer_raiden είπε

Εγω δηλαδη με, δε θα ελεγα και τις καλυτερες μονωσεις στους τοιχους, κουφωματα ναι μεν αλλα, με ταρατσα απο πανω και με τον ηλιο να με χτυπαει 8 ωρες την ημερα κοιταω μονο για 24αρι? Θελω κυριως να δροσιζω τη σαλοκουζινα. Να ειναι 30 τμ? Καπου εκει. 

Πολυ ακριβα ρε γαμωτο ομως. 

Το vfm 24αρι των ημερών μας είναι το Haier tundra green. Δες το από bestprice.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι βασικα αυτο που ξεχασα να αναφερω, ο μονος χωρος στον οποιο μπορει να μπει, ειναι διπλα στη μπαλκονοπορτα που απο τοιχο σε πορτα εχουμε 106 εκ αποσταση μονο. 😐

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Eιδικά εσένα και τον Dare-Devil σας έχω πρήξει, το ξέρω! :-)

Ετσι μούρχεται να βάλω σωλήνες/χοάνες στο ταβάνι να επικοινωνεί από δωμάτιο σε δωμάτιο -έστω κ industrial look- και να κάνω ενιαίο κλιματισμό σε όλο το σπίτι... αλλά γίνεται χωρίς πολλά μερεμέρια άραγε και πού να ψάξω;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zer_raiden είπε

Ναι βασικα αυτο που ξεχασα να αναφερω, ο μονος χωρος στον οποιο μπορει να μπει, ειναι διπλα στη μπαλκονοπορτα που απο τοιχο σε πορτα εχουμε 106 εκ αποσταση μονο. 😐

Όλα του γάμου δύσκολα....

Σε βλέπω για το Fujitsu που έχω (asyg24klca).

Θέλει ψάξιμο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Όλα του γάμου δύσκολα....

Σε βλέπω για το Fujitsu που έχω (asyg24klca).

Θέλει ψάξιμο.

Αστα να πανε. Ειναι τοσοι πολλοι οι συντελεστες που με κουραζει το ολο θεμα. 

Δημοσ.

το midea μπορει να κατεβει ακομα πιο χαμηλα!

Επομενο διημερο θα εχω μετρησεις και απο το inventor passion pro (παροπλισμενο μοντελο)

Midea Ultimate Comfort MT-09N8D6  (9000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 67,6watt
συμφωνα με τα specs: δεν μπορω να βρω input range στα specs

Hitachi Performance RAK-25RPB / RAC-25WPB (9000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 253,5watt 
συμφωνα με τα specs: 250watt - 1290watt

Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA (18000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 422watt
συμφωνα με τα specs: 155watt - 1900watt

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

12 άρι σε 40-45 τ.μ ?  Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα . Εκτός και αν ο χώρος σου είναι εξαιρετικά μονωμένος με μεγάλο πάχος μόνωσης και κορυφαίας σειρά κουφωμάτων .  
Το λιγότερο 18άρι θες . Μπορεί και 24άρι . 

Έχεις μονώσεις στους τοίχους;
Εχείς σύγχρονα κουφώματα; Είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα ;
Ο χώρος έχει κουζίνα ενιαία ;
Το βλέπεις για αρκετές ώρες την ημέρα ο ήλιος τον χώρο σου ; 
Εχεις απο πάνω ταράτσα ή αλλό σπίτι ;

Είχα υπολογίσει τα τμ λάθος.. Πρόκειται να μπει σε έναν ενιαίο χώρο 30 τμ.. Τα κουφώματα είναι συρόμενα, και γενικά το βλέπει αρκετές ώρες ο ήλιος. Από πάνω υπάρχει άλλο διαμέρισμα.
Πιστεύεις ότι και για 30 τμ ένα 12-άρι δεν θα με καλύψει?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, CptBill είπε

το midea μπορει να κατεβει ακομα πιο χαμηλα!

Επομενο διημερο θα εχω μετρησεις και απο το inventor passion pro (παροπλισμενο μοντελο)

Midea Ultimate Comfort MT-09N8D6  (9000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 67,6watt
συμφωνα με τα specs: δεν μπορω να βρω input range στα specs

Hitachi Performance RAK-25RPB / RAC-25WPB (9000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 253,5watt 
συμφωνα με τα specs: 250watt - 1290watt

Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA (18000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 422watt
συμφωνα με τα specs: 155watt - 1900watt

Εντυπωσιακό το midea.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nikolakis83 είπε

Είχα υπολογίσει τα τμ λάθος.. Πρόκειται να μπει σε έναν ενιαίο χώρο 30 τμ.. Τα κουφώματα είναι συρόμενα, και γενικά το βλέπει αρκετές ώρες ο ήλιος. Από πάνω υπάρχει άλλο διαμέρισμα.
Πιστεύεις ότι και για 30 τμ ένα 12-άρι δεν θα με καλύψει?

Όχι 99 % δεν θα σε καλύψει . Ακόμα και σε 25 τ.μ μπορεί να είναι οριακό χωρίς καν να υπάρχει ταράτσα απο πάνω . 

Εχεις κουζίνα που σημαίνει υψηλά θερμικά φορτία . Έχεις έξτρα θερμικά φορτία απο τον ήλιο που βλέπει το διαμέρισμα σου και είσαι και εκτεθειμένος στο ταβάνι λόγω ταράτσας . 
Εχεις και συρώμενα που έχουν μικρότερη αεροστεγανότητα απο τα ανοιγόμενα . 

Δημοσ.

Kαλησπερα παίδες. Αυτά τα κλιματιστικά με τα ροδάκια που μεταφέρονται και δεν χρειάζονται εγκατασταση κάνουν καθόλου δουλειά? 

Ενδιαφέρομαι για ένα κλασσικό δωμάτιο να έχω λίγη δροσιά τώρα το καλοκαίρι. Βλέπω σε τιμές κάποιες δημοφιλείς μάρκες παίζουν κοντά στα 300. Έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις. 

(οκ αναγνωρίζω και καταλαβαίνω ότι έτσι όπως είναι με τον σωλήνα και αναγκαστικά ανοιχτό παράθυρο θα χάνει λίγο) 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Όχι 99 % δεν θα σε καλύψει . Ακόμα και σε 25 τ.μ μπορεί να είναι οριακό χωρίς καν να υπάρχει ταράτσα απο πάνω . 

Εχεις κουζίνα που σημαίνει υψηλά θερμικά φορτία . Έχεις έξτρα θερμικά φορτία απο τον ήλιο που βλέπει το διαμέρισμα σου και είσαι και εκτεθειμένος στο ταβάνι λόγω ταράτσας . 
Εχεις και συρώμενα που έχουν μικρότερη αεροστεγανότητα απο τα ανοιγόμενα . 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο χώρος που αναφέρω είναι μόνο σαλόνι, οπότε γι'αυτό ρώτησα αν θα με καλύψει το 12-άρι.

Δημοσ.
Στις 23/6/2019 στις 4:06 ΜΜ, stazzy1978 είπε

Από 9:00 έως 13:00 για δύο μηχανήματα. Ενα 24αρι και ένα 9αρι στο ΥΔ.

Θα πάω αυριο να κόψω και απόδειξη.

Απόδειξη για την προ-εγκατάσταση έχεις ή την έκανε κανένας "ηλεκτρολόγος"; Γιατί λογικά εκεί είναι το λάθος. Σίγουρα το κλιματιστικό σου δεν μπήκε by the book αλλά δεν νομίζω να μην συνέδεσαν σωστά γιατί στην ουσία απλά την ρίχνουνε μέσα στο λεκανάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Klausx είπε

Απόδειξη για την προ-εγκατάσταση έχεις ή την έκανε κανένας "ηλεκτρολόγος"; Γιατί λογικά εκεί είναι το λάθος. Σίγουρα το κλιματιστικό σου δεν μπήκε by the book αλλά δεν νομίζω να μην συνέδεσαν σωστά γιατί στην ουσία απλά την ρίχνουνε μέσα στο λεκανάκι.

Έχουν μπει και οι ηλεκτρολόγοι στο άθλημα ; Τόσο καιρό ήξερα για υδραυλικούς .....

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το vfm 24αρι των ημερών μας είναι το Haier tundra green. Δες το από bestprice.

Ξεχασα να αναφερω το βρηκα σε τιμη κατω απο 800€ επειδη ειχε ρωτησει και ο Dare Devil....Οπως ειπες δειτε bestprice και παρτε και τηλεφωνα μπορειτε να πετυχετε καλυτερη τιμη αν δεχεται ο εμπορος κανα μικρο παζαρι....(στο σκρουτζ βλεπω φτανει και μεχρι 1000ευρ στα ακριβοτερα μαγαζια)

Επεξ/σία από afterhours
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...