Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Άρα 50 σύνολο που ήδη είναι οριακό για 18αρι.

Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα είναι περίπλοκο.

Προσωπικά θα έβαζα ένα 12αρι κ 2 9άρια όπως έχω ξαναπει. 

Τα tundra green θα βγουν κάπου 1100€ αλλά είναι και 3 εγκαταστάσεις . Υπάρχουν όμως προσφορές με δωρεάν εγκαταστάσεις που το κάνουν υποφερτο.

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο άλλος λέει ότι δεν μπορεί οικονομικά ή ότι νοικιάζει οπότε δεν θέλει πολλά μηχανήματα για να το πάρει μαζί του κοκ.

Εκεί πας σε ένα πολύ καλό 18αρι ή 22αρι πχ το shorai και ότι έγινε έγινε. Πιθανότατα να είσαι οκ.

Σε παρόμοια χρήματα πάει όμως.

Το 18άρι δεν θα το προόριζα για να καλύψει όλο το σπίτι (δηλαδή και τα 50τμ.). Σκόπευα να κάνω χρήση για τα δωμάτια το βράδυ&μεσημέρι (με τις περσίδες ευθεία) και μετά κατά το πρωϊνό&απόγευμα θα γύριζα τις περσίδες αριστερά για να καλύπτει το σαλόνι... σύμφωνα με το σχέδιο :-)

Screen Shot 2019-06-19 at 6.45.52 PM.png

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το General Electric GES-NMG35 Prime+ (12000btu).

Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος, ειδικά για τη τιμή που το πήρα (το είχε σε προσφορά 350ε από Κωτσόβολο μαζί με εγκατάσταση).

Συνήθως το βάζω στους 27 βαθμούς με ανεμιστήρα στο αυτόματο (+ ιονιστή). Σε αυτές τις ρυθμίσεις κυμαίνεται σε κατανάλωση ~ 450w - 900w

Το βράδυ το βάζω στους 28 στο quiet εκεί σε φάση συντήρησης θερμοκρασίας το έχω δει στα 370w (min). Πιο κάτω σε φάση συντήρησης δεν το έχω δει. Στο quiet σχεδόν δεν ακούγεται καθόλου. Κάτω από το σπίτι μου έχω καφαο του ΟΤΕ και τώρα με τις ζέστες ακούω αυτό αντί για το κλιματιστικό μου :P

Να σημειώσω ότι  το κλιματιστικό έχει μπει σε ενιαίο σαλόνι/κουζίνα το οποίο είναι περίπου 28τμ. Το σπίτι σε σύνολο είναι 65τμ με καλή μόνωση,διπλά τζάμια, πολυκατοικία του 2004, 1ος όροφος με πυλωτή από κάτω. Δεν το πολύ χτυπάει ο ήλιος και υπάρχουν και τέντες. Περιοχή Αθήνα. Αν και δεν υπάρχει άλλο κλιματιστικό στο σπίτι, μπορώ να πω ότι το δροσίζει όλο. Φυσικά τα δωμάτια είναι πιο ζεστά από το σαλόνι/κουζίνα (+1-1,5 βαθμό περίπου - προσπαθώ να έχω μόνο το ένα δωμάτιο ανοικτό).

Κάτι που έχω παρατηρήσει, και θα ήθελα τη γνώμη σας, είναι ότι το κλιματιστικό σταματάει να δουλεύει όταν η θερμοκρασία φτάσει -2 βαθμούς από αυτή που του έχω ορίσει και ξεκινάει όταν φτάσει +1 (για το +1 δεν είμαι και 100% σίγουρος). Έτσι δουλεύουν όλα τα κλιματιστικά;

Αν θέλετε κανένα άλλο τεστακι να του κάνω μου λέτε.

Επίσης να σημειώσω ότι μου έβαλαν το πολύ 2μετρα σωλήνες αν και κανονικά έπρεπε 3 μέτρα (κακώς δεν επέμεινα για τα τρία αλλά τέλος πάντων)

Τα General Electric κλιματιστικά ανήκουν στη Haier.

Επεξ/σία από nio25
  • Thanks 2
Δημοσ.

τα tcl που καποιοι τα εκθειαζουν εδω μεσα, στο σκρουτζ λεει κανουν σαν τρακτερ. τελικα τι φταιει? η εγκατασταση? η μονωση του σπιτιου?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, geo555 είπε

τα tcl που καποιοι τα εκθειαζουν εδω μεσα, στο σκρουτζ λεει κανουν σαν τρακτερ. τελικα τι φταιει? η εγκατασταση? η μονωση του σπιτιου?

Υπάρχουν θετικές κριτικές εδώ μέσα.

59 λεπτά πριν, nio25 είπε

Να σας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το General Electric GES-NMG35 Prime+ (12000btu).

Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος, ειδικά για τη τιμή που το πήρα (το είχε σε προσφορά 350ε από Κωτσόβολο μαζί με εγκατάσταση).

Συνήθως το βάζω στους 27 βαθμούς με ανεμιστήρα στο αυτόματο (+ ιονιστή). Σε αυτές τις ρυθμίσεις κυμαίνεται σε κατανάλωση ~ 450w - 900w

Το βράδυ το βάζω στους 28 στο quiet εκεί σε φάση συντήρησης θερμοκρασίας το έχω δει στα 370w (min). Πιο κάτω σε φάση συντήρησης δεν το έχω δει. Στο quiet σχεδόν δεν ακούγεται καθόλου. Κάτω από το σπίτι μου έχω καφαο του ΟΤΕ και τώρα με τις ζέστες ακούω αυτό αντί για το κλιματιστικό μου :P

Να σημειώσω ότι  το κλιματιστικό έχει μπει σε ενιαίο σαλόνι/κουζίνα το οποίο είναι περίπου 28τμ. Το σπίτι σε σύνολο είναι 65τμ με καλή μόνωση,διπλά τζάμια, πολυκατοικία του 2004, 1ος όροφος με πυλωτή από κάτω. Δεν το πολύ χτυπάει ο ήλιος και υπάρχουν και τέντες. Περιοχή Αθήνα. Αν και δεν υπάρχει άλλο κλιματιστικό στο σπίτι, μπορώ να πω ότι το δροσίζει όλο. Φυσικά τα δωμάτια είναι πιο ζεστά από το σαλόνι/κουζίνα (+1-1,5 βαθμό περίπου - προσπαθώ να έχω μόνο το ένα δωμάτιο ανοικτό).

Κάτι που έχω παρατηρήσει, και θα ήθελα τη γνώμη σας, είναι ότι το κλιματιστικό σταματάει να δουλεύει όταν η θερμοκρασία φτάσει -2 βαθμούς από αυτή που του έχω ορίσει και ξεκινάει όταν φτάσει +1 (για το +1 δεν είμαι και 100% σίγουρος). Έτσι δουλεύουν όλα τα κλιματιστικά;

Αν θέλετε κανένα άλλο τεστακι να του κάνω μου λέτε.

Επίσης να σημειώσω ότι μου έβαλαν το πολύ 2μετρα σωλήνες αν και κανονικά έπρεπε 3 μέτρα (κακώς δεν επέμεινα για τα τρία αλλά τέλος πάντων)

Τα General Electric κλιματιστικά ανήκουν στη Haier.

Προφανώς δεν έχει χαμηλα ελάχιστα btus.

Γενικά όμως καλή αγορά από ότι φαίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikolakis83 είπε

Τα φώτα σας παρακαλώ. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο κλιματιστικό 12000 BTU το οποίο θα τοποθετηθεί σε σαλόνι 40-45 τμ.
Το budget είναι ας πούμε μέχρι 550 Ευρώ. Τι θα προτείνατε??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.

12 άρι σε 40-45 τ.μ ?  Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα . Εκτός και αν ο χώρος σου είναι εξαιρετικά μονωμένος με μεγάλο πάχος μόνωσης και κορυφαίας σειρά κουφωμάτων .  
Το λιγότερο 18άρι θες . Μπορεί και 24άρι . 

Έχεις μονώσεις στους τοίχους;
Εχείς σύγχρονα κουφώματα; Είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα ;
Ο χώρος έχει κουζίνα ενιαία ;
Το βλέπεις για αρκετές ώρες την ημέρα ο ήλιος τον χώρο σου ; 
Εχεις απο πάνω ταράτσα ή αλλό σπίτι ;

1 ώρα πριν, ppkara είπε

Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο? Φαίνεται καλή επιλογή!!!

Με λιγότερα λεφτά παίρνεις Haier με 5ετή εγγύηση και πιο οικονομικό στην λειτουργία ψύξης . 
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409576/haier-tundra-green-as35tachra-1u35beefra-12000btu-a.html?b=1561373244&ref=bestprice.gr

Η Midea είναι καλή μάρκα  αλλά το Haier καλύτερο VFM . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Το 18άρι δεν θα το προόριζα για να καλύψει όλο το σπίτι (δηλαδή και τα 50τμ.). Σκόπευα να κάνω χρήση για τα δωμάτια το βράδυ&μεσημέρι (με τις περσίδες ευθεία) και μετά κατά το πρωϊνό&απόγευμα θα γύριζα τις περσίδες αριστερά για να καλύπτει το σαλόνι... σύμφωνα με το σχέδιο :-)

Screen Shot 2019-06-19 at 6.45.52 PM.png

Δεν προκειται με 2 κλιματιστικα στα υπνοδωματια, να ψυξεις και το σαλονι... Σε αυτό το σεναριο, θα πιανουν θερμοκρασια τα υπνοδωματια κ θα "κλεινει" το κλιματιστικο με αποτελεσμα η ροη κρυου αερα προς το σαλονι να ειναι πολυ μικρη σε σχεση με τον χωρο που θες να ψυξεις. Το καλυτερο σεναριο ειναι ενα κλιματιστικο για το σαλονι κ ενα στο ενα υπνοδωματιο. μονο ετσι θα κανεις δουλιτσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, panatha1369 είπε

https://www.skroutz.gr/s/14682200/Midea-Prime-2018-MA2-12NXD0.html

μολις παραγγειλα 2  ιδια απο mediamarkt..

Καλο μηχανημα απο καλη εταιρεία και EUROVENT πιστοποιημένο οπότε ξέρεις τι σου γίνεται!

Μια σύντομη κουβέντα για την πιστοποίηση EUROVENT.

Οι περισσότεροι καταναλωτές κοιτάζουν ποσο οικονομικα ειναι τα κλιματιστικα που αγοραζουν. Συνηθως οσο ακριβαινει το μηχανημα, τοσο ανεβαινουν τα SEER(αποδοση ψυξης) και SCOP(αποδοση θερμανσης). Η EUROVENT ειναι ευρωπαικος οργανισμος που πιστοποιει οτι ενα συγκεκριμένο μηχάνημα εχει τα πραγματικα SEER και SCOP που διαφημιζει ο κατασκευαστης. Καταλαβαινετε οτι μηχανηματα χωρις EUROVENT μπορει να διαφημιζουν υψηλες επιδοσεις αλλα στην πραξη να υστερουν σημαντικα. Ειναι μια κατασταση οπου "οτι δηλώσεις εισαι..." Με κλιματιστικό πιστοποιημένο ξέρεις οτι η EUROVENT το έχει δοκιμάσει και έχει τις καταναλώσεις και επιδόσεις που επικαλείται ο κατασκευαστής. Μηχανηματα με EUROVENT ειναι ολα τα επωνυμα Ιαπωνεζικα DAIKIN, MITSUBISHI, FUJITSU,TOSHIBA, HITACHI, καθώς και τα πρωτοκλασατα Κινεζικα GREE,MIDEA,HAIER. 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Έχεις μονώσεις στους τοίχους;
Εχείς σύγχρονα κουφώματα; Είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα ;
Ο χώρος έχει κουζίνα ενιαία ;
Το βλέπεις για αρκετές ώρες την ημέρα ο ήλιος τον χώρο σου ; 
Εχεις απο πάνω ταράτσα ή αλλό σπίτι ;

Εγω δηλαδη με, δε θα ελεγα και τις καλυτερες μονωσεις στους τοιχους, κουφωματα ναι μεν αλλα, με ταρατσα απο πανω και με τον ηλιο να με χτυπαει 8 ωρες την ημερα κοιταω μονο για 24αρι? Θελω κυριως να δροσιζω τη σαλοκουζινα. Να ειναι 30 τμ? Καπου εκει. 

Πολυ ακριβα ρε γαμωτο ομως. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kallair είπε

Δεν προκειται με 2 κλιματιστικα στα υπνοδωματια, να ψυξεις και το σαλονι... Σε αυτό το σεναριο, θα πιανουν θερμοκρασια τα υπνοδωματια κ θα "κλεινει" το κλιματιστικο με αποτελεσμα η ροη κρυου αερα προς το σαλονι να ειναι πολυ μικρη σε σχεση με τον χωρο που θες να ψυξεις. Το καλυτερο σεναριο ειναι ενα κλιματιστικο για το σαλονι κ ενα στο ενα υπνοδωματιο. μονο ετσι θα κανεις δουλιτσα.

Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο που με κλιματιστικά στα δωμάτια να ψύχω όλο το σπίτι. Ένα θα είναι το κλιματιστικό στο σαλόνι, ένα 18άρι, εκεί που έχω το πράσινο, και με αυτό τη μια θα ψύχω το σαλόνι και την άλλη -όχι επαρκώς- αλλά λίγο τα δωμάτια!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Καλο μηχανημα απο καλη εταιρεία και EUROVENT πιστοποιημένο οπότε ξέρεις τι σου γίνεται!

Μια σύντομη κουβέντα για την πιστοποίηση EUROVENT.

Οι περισσότεροι καταναλωτές κοιτάζουν ποσο οικονομικα ειναι τα κλιματιστικα που αγοραζουν. Συνηθως οσο ακριβαινει το μηχανημα, τοσο ανεβαινουν τα SEER(αποδοση ψυξης) και SCOP(αποδοση θερμανσης). Η EUROVENT ειναι ευρωπαικος οργανισμος που πιστοποιει οτι ενα συγκεκριμένο μηχάνημα εχει τα πραγματικα SEER και SCOP που διαφημιζει ο κατασκευαστης. Καταλαβαινετε οτι μηχανηματα χωρις EUROVENT μπορει να διαφημιζουν υψηλες επιδοσεις αλλα στην πραξη να υστερουν σημαντικα. Ειναι μια κατασταση οπου "οτι δηλώσεις εισαι..." Με κλιματιστικό πιστοποιημένο ξέρεις οτι η EUROVENT το έχει δοκιμάσει και έχει τις καταναλώσεις και επιδόσεις που επικαλείται ο κατασκευαστής. Μηχανηματα με EUROVENT ειναι ολα τα επωνυμα Ιαπωνεζικα DAIKIN, MITSUBISHI, FUJITSU,TOSHIBA, HITACHI, καθώς και τα πρωτοκλασατα Κινεζικα GREE,MIDEA,HAIER. 

ο χωρος που θελω να το βαλω ειναι ακριβως οσο λεει το πλατος του κλιματιστικου..80.5 εκατοστα..τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση??

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panatha1369 είπε

ο χωρος που θελω να το βαλω ειναι ακριβως οσο λεει το πλατος του κλιματιστικου..80.5 εκατοστα..τι γινετε σε αυτη τη περιπτωση??

Τα κλιματιστικά στις οδηγίες εγκατάστασης τους έχουν αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, zer_raiden είπε

Εγω δηλαδη με, δε θα ελεγα και τις καλυτερες μονωσεις στους τοιχους, κουφωματα ναι μεν αλλα, με ταρατσα απο πανω και με τον ηλιο να με χτυπαει 8 ωρες την ημερα κοιταω μονο για 24αρι? Θελω κυριως να δροσιζω τη σαλοκουζινα. Να ειναι 30 τμ? Καπου εκει. 

Πολυ ακριβα ρε γαμωτο ομως. 

Κουζίνα ταράτσα και ήλιο να σε χτυπάει σε 30 τ.μ . Ακόμα και το 18άρι μπορεί να είναι οριακό . Δες για 24άρι . Ενδεχομένως και το 18άρι να σε καλύψει . Πιο κάτω με τίποτα.

Επεξ/σία από Dare-Devil
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...