Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, obigosu είπε

Ευχαριστώ πολύ, κατατοπιστικότατος ο πίνακας αναγκών :P 

Μάλλον για το Aria με κόβω αν και μ' αρέσει και το Haier...  Ενώ στους όρους της haier λένε 5 συμπιεστή, 5 μηχανικά, εδώ έχει ταμπέλα 10 χρόνια εγγύησης. Τι παίζει? 

Υ.Γ: Όταν λέμε οι σωλήνες πρέπει να είναι 3 μέτρα ελάχιστο για ποια από τα 3 μιλάμε σωλήνα ψυκτικού μέσου, τη σωλήνα αποστράγγισης ή το καλώδιο σήματος?

Είναι μαθηματικά διαφημιστών. 5 εδώ και 5 εκεί = 10🤓

Φυσικά είναι σύνολο 5.

Το μήκος αναφέρεται στο μήκος των δύο χαλκοσωληνων (έκαστος όχι αθροιστικά)

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι μαθηματικά διαφημιστών. 5 εδώ και 5 εκεί = 10🤓

Φυσικά είναι σύνολο 5.

Το μήκος αναφέρεται στο μήκος των δύο χαλκοσωληνων (έκαστος όχι αθροιστικά)

Κατάλαβα... Οπότε ή άρια με 10 χρόνια και ησυχία, ή haier με 5 χρόνια απόδοση και ησυχία. Με κατατόπισες!

Οι 2 χαλκοσωλήνες χρησιμοποιούνται και οι 2 για το ψυκτικό σωστά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, obigosu είπε

Καλησπέρα και πάλι. Επειδή αύριο θα πάω να κάνω μια έρευνα αγοράς στην πόλη μου για το αν υπάρχει κάποια προσφορά από τα τοπικά καταστήματα, θα ζητήσω συγκεκριμένα τα εξής μοντέλα:

https://www.bestprice.gr/item/2155617973/inventor-aria-ar3vi32-09wfar3vo32-09.html?from=search-single

https://www.bestprice.gr/item/2155157417/inventor-nemesis-pro-n2vi32-09wifin2vo32-09.html?qid=3jUb7j1tWhy_f8ccc&seq=1

Θυμίζω ότι πρόκεται για υπνοδωμάτιο, γύρω στα 14τμ, οπότε θέλω κάτι ήσυχο για το βράδυ, το χτυπάει αρκετές ώρες την ημέρα ο ήλιος, και υπάρχουν διπλά τζάμια. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο περίπου σε αυτά τα λεφτά ή σε λίγο περισσότερα αν αξίζει?

Εάν αγοραστεί από κάποιον τοπικό, θα ήταν προτιμότερο να ξεκαθαρίσω (εφόσον αναλάβει το ίδιο κατάστημα την εγκατάσταση) ότι θέλω εγκατάσταση όπως προβλέπει το εγχειρίδιο εγκατάστασης του εκάστοτε κλιματιστικού (αντλία κενού, μινιμουμ 3μ σωλήνες) εκ τον προτέρων, ή να τα πω όταν έρθει να τα εγκαταστήσει?

Υ.Γ: Όταν λέμε οι σωλήνες πρέπει να είναι 3 μέτρα ελάχιστο για ποια από τα 3 μιλάμε σωλήνα ψυκτικού μέσου, τη σωλήνα αποστράγγισης ή το καλώδιο σήματος?

Θα το ξεκαθαρίσεις απο την αρχή στον τεχνικό ότι θες εγκατάσταση όπως προβλέπει ο κατασκευαστής . Θα του το τονίσεις ότι δεν το διαπραγματεύεσαι .  Οι σωληνώσεις του ψυκτικού μέσου πρέπει να έχουν 3 μέτρα μήκος . 

Αφού πρόκειται για υπνοδωμάτιο τότε το Aria https://www.bestprice.gr/item/2155617973/inventor-aria-ar3vi32-09wfar3vo32-09.html?from=search-single . Έχει μικρότερη στάθμη θορύβου .
Το Nemesis για τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια είναι οκ για υπνοδωμάτιο .Θεωρώ ότι οτιδήποτε απο 23-24 db και κάτω στην χαμηλή σκάλα είναι οκ. Απλά συγκριτικά υπερτερεί το Aria . 

Αν θες καλύτερη κατανάλωση υπερτερεί το Nemesis pro . Αν θες το λιγότερο δυνατό θόρυβο υπερτερεί το Aria χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει καλές καταναλώσεις και αυτό . Σίγουρα όχι αυτές που μπορεί να σου δώσει το Nemesis . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Θα το ξεκαθαρίσεις απο την αρχή στον τεχνικό ότι θες εγκατάσταση όπως προβλέπει ο κατασκευαστής . Θα του το τονίσεις ότι δεν το διαπραγματεύεσαι .  Οι σωληνώσεις του ψυκτικού μέσου πρέπει να έχουν 3 μέτρα μήκος . 

Αφού πρόκειται για υπνοδωμάτιο τότε το Aria https://www.bestprice.gr/item/2155617973/inventor-aria-ar3vi32-09wfar3vo32-09.html?from=search-single . Έχει μικρότερη στάθμη θορύβου .
Το Nemesis για τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια είναι οκ για υπνοδωμάτιο .Θεωρώ ότι οτιδήποτε απο 23-24 db και κάτω στην χαμηλή σκάλα είναι οκ. Απλά συγκριτικά υπερτερεί το Aria . 

Αν θες καλύτερη κατανάλωση υπερτερεί το Nemesis pro . Αν θες το λιγότερο δυνατό θόρυβο υπερτερεί το Aria χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει καλές καταναλώσεις και αυτό . Σίγουρα όχι αυτές που μπορεί να σου δώσει το Nemesis . 

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα πάω για το aria λογικά. Θα πάω αύριο να δω τιμές τοπικά, αλλιώς θα το παραγγείλω Online. Είπαμε ότι η εγγύηση/service δεν έχει  να κάνει με το μαγαζί που το αγοράζεις, αλλά με την κατασκευάστρια εταιρία σωστά? δηλαδή αν το πάρω από κάποιο μαγαζί του bestprice, σε περίπτωση βλάβης, δεν θα επικοινωνήσω με εκείνο το μαγαζί, αλλά με την Inventor (π.χ) για να στείλουν κάποιον αντιπρόσωπο από εδώ να το δει.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, obigosu είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα πάω για το aria λογικά. Θα πάω αύριο να δω τιμές τοπικά, αλλιώς θα το παραγγείλω Online. Είπαμε ότι η εγγύηση/service δεν έχει  να κάνει με το μαγαζί που το αγοράζεις, αλλά με την κατασκευάστρια εταιρία σωστά? δηλαδή αν το πάρω από κάποιο μαγαζί του bestprice, σε περίπτωση βλάβης, δεν θα επικοινωνήσω με εκείνο το μαγαζί, αλλά με την Inventor (π.χ) για να στείλουν κάποιον αντιπρόσωπο από εδώ να το δει.

Με την ινβεντορ δεν θα σε απασχολήσει το αφτερ σαιλς σαπορτ μιας και απ' ότι φαίνεται, είναι το απολύτως κορυφαίο στην Ελλάδα σήμερα ( το ίδιο ισχύει για τα Haier μιας και είναι ο εισαγωγέας).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με την ινβεντορ δεν θα σε απασχολήσει το αφτερ σαιλς σαπορτ μιας και απ' ότι φαίνεται, είναι το απολύτως κορυφαίο στην Ελλάδα σήμερα ( το ίδιο ισχύει για τα Haier μιας και είναι ο εισαγωγέας).

Οπότε οτιδήποτε γίνει, μιλάω με inventor. Έγινε! 

Όσο για την εγκατάσταση παραθέτω 3 φωτογραφίες με τις καληγραφίες μου για να δείτε περίπου τον χώρο που θα μπει η εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Σκέφτηκα την αριστερή πλευρά όπως θα δείτε, επειδή αν μπει δεξιά, και τα νερά θα πρέπει να ταξιδεύουν μπροστά από την πόρτα, και είναι πολύ μικρή η απόσταση για να καλυφθούν τα 3 μέτρα. Το σιφώνι είναι κάτω από την ντουλάπα. Γνώμες?

IMG_20190623_144721 (1).jpg

IMG_20190623_144739.jpg

IMG_20190623_144834.jpg

Δημοσ.

Θα ήθελα απόψεις για το παρακάτω μηχάνημα:

https://www.ilektroxoros.gr/klimatistika-inventor-omnia-eco-12000btu-o3mvi32-12wifir-a.html?search=omnia eco

Προορίζεται για ένα μακρόστενο σαλόνι 18τμ κουφώματα χωρίς μόνωση αλλά δεν το χτυπάει πολύ ο ήλιος. Αποκλειστικά χρήση ψύξης το καλοκαίρι αλλά πολλές ώρες κάθε μέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν παραπάνω χρήματα.

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Έχω διαβάσει αρκετά εδώ μέσα και με buget  max 400€ κατέληξα σε αυτά τα 3. Το θέλω και για ψύξη κυρίως (το σπίτι είναι δροσερό πάντως) αλλά και για θέρμανση επικουρικά με το καλοριφέρ.

1.https://www.alphaclimagr.gr/product/1409390/tcl-elite-plus-tac-12chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html

2.https://www.alphaclimagr.gr/product/1409140/cvmore-intense-cvinti-12-cvinto-12-12000btu-inverter.html?b=1561291984&ref=bestprice.gr

3.https://www.alphaclimagr.gr/product/1409576/haier-tundra-green-as35tachra-1u35beefra-12000btu-a.html?ref=bestprice.gr 

Ποιο προτείνεται από τα 3? Υπάρχει κάποιο που μου ξεφεύγει σε αυτά τα λεφτά??

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@danaos7

Αναφορά σε κείμενο

Δεν χρειαζετε καμια κλιση στο κλιματιστικο  το αναποδο πρεπει να ειναι αλφαδιασμενο ..Μεσα το αποστραγκιστικο λεκανακι ειναι ηδη με κλιση .εγκαταστατης επισημος απο τον κοτσο που εβαλα το morris  και εκανε εξαιρετικη δουλεια ηταν κατατοπιστικοτατος και οτι τον ρωταγα απανταγε με την μια οντας εγω ασχετος .

όντως, το κουτί προεγκατάστασης έχει λεκανάκι και εκει είναι ήδη συνδεδεμένο το λάστιχο αποστράγγισης. η αποχέτευση δοκιμάστικε "και καλα" ρίχνοντας από ένα μισόλιτρο μπουκαλάκι νερό μεσα στο κουτί. Νερό την πρώτη φορα δεν έτρεξε έξω, την δεύτερη γέμισε το σύμπαν αλλά δεν ήμουν μπροστά να δώ πώς και γιατί. Ήμουν στην ταράτσα στην εξωτερική μονάδα.

@kostaras4 

Αναφορά σε κείμενο

Ανάκτηση του ψυκτικού υγρού- κενο- και μετά πλήρωση σύμφωνα με το ταμπελάκι του κατασκευαστή...

Αυτό θέλω να κάνω τώρα από αύριο. Να φωνάξω όμως τον ίδιο ή να πάρω κάποιον άλλο; Γιατί ο συγκεκριμένος μάλλον με κοροϊδεψε και με... έσφαξε. Και μου είπε ότι λόγω προεγκατάστασης τα κόστη εγκατάστασης θα έπρεπε να είναι 180 και πάνω. (Τοσο θα με χρέωνε ο Κωτσόβολος) Πάντως συμφωνω με τον @liakjim. Η εγκατάσταση με προεγκατεστημένους σωλήνες είναι πιο απλή από την καινούρια εγκατάσταση. Φτιαχνεις τις σωλήνες, τις ενώνεις, καλώδια εντολών μέσα έξω και τέλος. Ούτε τρύπες, ούτε σωλήνες κοψε ράψε, ούτε λούκια και δτην περίπτωσή μου ούτε καν βάσεις και μόνωση.

@mihanikos1

Αναφορά σε κείμενο

Προεγκατασταση αποχετεύσεως δεν φαίνεται άρα την έβαλαν αυτοί. Για τα χρήματα είπαν και οι προηγούμενοι ότι σ'εγδαραν. Ούτε σωλήνες ούτε καλώδια ούτε βάση. Υλικά μηδέν με 120 ευρώ όταν οι άλλοι με υλικά παίρνουν κάνα 80αρι. Απόδειξη σου έδωσαν; έχεις εγγύηση καλής τοποθέτησης

Απόδειξη όχι, βεβαίωση όχι καμία απόδειξη ότι πέρασαν αυτοί από εδώ, μόνο 2 φωτό που τράβηξα. Και του το ανέφερα: Δε θα σφραγίσεις το manual... Και λέει στις ετήσιες συντηρήσεις.

Είναι απλά τραγικό... ή μάλλον ειΜΑΙ απλά τραγικός και εύπιστος.

Τέσπα, γράφω την εμπειρία μου για να κάνουν οι επόμενοι ό,τι ακριβώς λένε τα παιδιά.

Η συνέχεια από αύριο που θα επικοινωνήσω ξανά μαζί τους:

α) Για αποκατάσταση της αποχέτευσης

β) για βεβαίωση καλής εγκατάστασης

Μέχρι τότε:

εικόνα_Viber_2019-06-23_15-37-35.jpg

Επεξ/σία από stazzy1978
  • Sad 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Τι πρεπει να προσεξουμε σε περιπτωση προεγκαταστασης; θελει κουτι η οχι

Καλύτερα να βάλεις... Δεν θα φαίνεται τίποτα στον τοίχο μεχρι να βάλεις κάποιο AC και είναι πολύ εύκολο να το βρείς και να το ανοίξεις.

Προσοχή και στο αλφάδιασμα του κουτιού! (Ελπίζω να μην έχει γίνει εκεί αστοχία και φέρνει μέσα τα νερα!!!)

Εκ των υστέρων θα σου έλεγα να κάνεις υπολογισμούς ποσο μεγάλο θα είναι το μηχάνημα που θα βάλεις για να κεντράρεις το κουτί σωστά.

Εγώ πχ έβαλα το κουτί υπολογίζοντας μια απόσταση από ταβάνι, αλλά μετά αποφάσισα να κατέβω και 10πόντους με γυψοσανίδα και τώρα η μονάδα είναι πολύ κοντά στο ταβάνι. (ευτυχώς δεν θέλω το AC για θέρμανση)

Επεξ/σία από stazzy1978
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Θα ήθελα απόψεις για το παρακάτω μηχάνημα:

https://www.ilektroxoros.gr/klimatistika-inventor-omnia-eco-12000btu-o3mvi32-12wifir-a.html?search=omnia eco

Προορίζεται για ένα μακρόστενο σαλόνι 18τμ κουφώματα χωρίς μόνωση αλλά δεν το χτυπάει πολύ ο ήλιος. Αποκλειστικά χρήση ψύξης το καλοκαίρι αλλά πολλές ώρες κάθε μέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν παραπάνω χρήματα.

Δες αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?b=1561294686&ref=bestprice.gr

Mεγαλύτερο SEER  άρα οικονομικότερο στην ψύξη . Εξίσου αθόρυβο . 5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη . 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

@mihanikos1

Απόδειξη όχι, βεβαίωση όχι καμία απόδειξη ότι πέρασαν αυτοί από εδώ, μόνο 2 φωτό που τράβηξα. Και του το ανέφερα: Δε θα σφραγίσεις το manual... Και λέει στις ετήσιες συντηρήσεις.

Είναι απλά τραγικό... ή μάλλον ειΜΑΙ απλά τραγικός και εύπιστος.

Τέσπα, γράφω την εμπειρία μου για να κάνουν οι επόμενοι ό,τι ακριβώς λένε τα παιδιά.

Η συνέχεια από αύριο που θα επικοινωνήσω ξανά μαζί τους:

α) Για αποκατάσταση της αποχέτευσης

β) για βεβαίωση καλής εγκατάστασης

Μέχρι τότε: 

εικόνα_Viber_2019-06-23_15-37-35.jpg

Δεν ισχύει η εγγυηση σου χωρίς απόδειξη.

Ξανά φώναξε τους ίδιους σίγα μην πληρώσεις 100 φόρες επειδή δεν μπορούν να βάλουν ένα σπλιτάκι έλεος.

Πόσο χρόνο τους πήρε 2-3 ώρες;

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Πόσο χρόνο τους πήρε 2-3 ώρες;

Από 9:00 έως 13:00 για δύο μηχανήματα. Ενα 24αρι και ένα 9αρι στο ΥΔ.

Θα πάω αυριο να κόψω και απόδειξη.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Καλύτερα να βάλεις... Δεν θα φαίνεται τίποτα στον τοίχο μεχρι να βάλεις κάποιο AC και είναι πολύ εύκολο να το βρείς και να το ανοίξεις.

Προσοχή και στο αλφάδιασμα του κουτιού! (Ελπίζω να μην έχει γίνει εκεί αστοχία και φέρνει μέσα τα νερα!!!)

Εκ των υστέρων θα σου έλεγα να κάνεις υπολογισμούς ποσο μεγάλο θα είναι το μηχάνημα που θα βάλεις για να κεντράρεις το κουτί σωστά.

Εγώ πχ έβαλα το κουτί υπολογίζοντας μια απόσταση από ταβάνι, αλλά μετά αποφάσισα να κατέβω και 10πόντους με γυψοσανίδα και τώρα η μονάδα είναι πολύ κοντά στο ταβάνι. (ευτυχώς δεν θέλω το AC για θέρμανση)

Οι σωληνες θα κινουνται μεσα εξω η θα ειναι φιξ ολο το συστημα; η τρυπα με τι πρεπει να κλεισει; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...