Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Klausx είπε

Καλησπέρα, μήπως τις πείραξε κάποιος χειροκίνητα σε συντήρηση κτλ;

Υπάρχει μια σειρά της Fujitsu που έχει θέμα με τις περσίδες και σπάνε.

Αν πάρεις τηλ την αντιπροσωπεία με τον κωδικό που αναγράφει το εσωτερικό μηχάνημα να δεις αν υπάρχει σαν ανταλλακτικό περίπου στα 15-20 ευρώ η περσίδα κοστίζει.
Καλό θα ήταν να το δει κάποιος τεχνικός ώστε να είναι σίγουρο ότι τα μετεράκια είναι οκ.

πριν χρονια νομιζω ειχα πειραξει εγω τη μια.αλλα δεν ακουσα να σπαει κατι.την αλλη δεν την εχει πειραξει καποιος. 

4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Καλησπέρα, μήπως τις πείραξε κάποιος χειροκίνητα σε συντήρηση κτλ;

Υπάρχει μια σειρά της Fujitsu που έχει θέμα με τις περσίδες και σπάνε.

Αν πάρεις τηλ την αντιπροσωπεία με τον κωδικό που αναγράφει το εσωτερικό μηχάνημα να δεις αν υπάρχει σαν ανταλλακτικό περίπου στα 15-20 ευρώ η περσίδα κοστίζει.
Καλό θα ήταν να το δει κάποιος τεχνικός ώστε να είναι σίγουρο ότι τα μετεράκια είναι οκ.

αν ειναι τα μοτερακια, αλλαζουν?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jordaninio είπε

πριν χρονια νομιζω ειχα πειραξει εγω τη μια.αλλα δεν ακουσα να σπαει κατι.την αλλη δεν την εχει πειραξει καποιος. 

Αλλάζουν ναι, αν κάποιος βγάλει τις περσίδες θα καταλάβει αν έχουν σπάσει ή αν έχει θέμα το μοτεράκι.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jordaninio είπε

Αλλάζουν τα μοτεράκια . Αν είχε καεί το μοτεράκι της περσίδας δεν θα χρειαζόταν στήριξη με μανταλάκι . Απλά θα κουνούσες την περσίδα με το χέρι και θα στεκόταν . Απο την στιγμή που βάζεις μανταλάκι θεωρώ ότι δεν κάθεται και πέφτει . Μάλλον έχει σπάσει κάποιο δοντάκι του άξονα της περσίδας που θηλυκώνει στο μοτεράκι της . 

Με μια μικρή επιφύλαξη αυτά που σου λέω . 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν είναι κακό, αλλά έχει μόνο 2 έτη εγγύηση. 

Αν το θες για ψύξη, προσπάθησε να πας εδώ https://www.alphaclimagr.gr/product/1410530/inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-klimatistiko.html?b=1561240692&ref=bestprice.gr

Έχει SEER 7 , άρα οικονομία , αθόρυβο και 10 έτη εγγύηση με πολύ καλό aftersales. 

Aν σου φαίνονται πολλά τα χρήματα, τότε με τη μισή εγγύηση, αλλά παρόμοια απόδοση και aftersales, πας εδώ https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?b=1561240876&ref=bestprice.gr

Αν τα κλιματιστικά είναι της ίδιας σειράς, θα ήταν περίεργο το 18άρι να καίει λιγότερο στα ελάχιστα από το 12άρι. Ίσως είναι ορθογραφικό ή λάθος στοιχεία. 

Κ πολλες γνωστές μαρκες 2 χρονια εγγυηση εχουν.. Τα toyotomi πχ.. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Κ πολλες γνωστές μαρκες 2 χρονια εγγυηση εχουν.. Τα toyotomi πχ.. 

Αφού υπάρχουν μάρκες με μεγαλύτερη εγγύηση, γιατί να πάμε στις μικρότερες;

• Like 3
Δημοσ.

σήμερα με καύσωνα, επιθυμητή 26

spacer.png

Ερώτηση: Ενώ έχω βάλει την κάθετη περσίδα τέρμα επάνω , συνεχίζω να κρυώνω όταν καθόμαστε καθιστικο, γιατί μάλλον ο κρύος αέρας πάει αμέσως κάτω. Αν σπρώξω την περσίδα με το χέρι να πάει ακόμα πιο πάνω θα κάνω ζημιά στο κλιματιστικό;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, guzel είπε

spacer.png

Ερώτηση: Ενώ έχω βάλει την κάθετη περσίδα τέρμα επάνω , συνεχίζω να κρυώνω όταν καθόμαστε καθιστικο, γιατί μάλλον ο κρύος αέρας πάει αμέσως κάτω. Αν σπρώξω την περσίδα με το χέρι να πάει ακόμα πιο πάνω θα κάνω ζημιά στο κλιματιστικό;

Καύσωνας στις 11:00 το πρωί;

Φαντάζομαι το σπίτι ακόμα δροσερό απ το βράδυ.

Πόση η εξωτερική;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Καύσωνας στις 11:00 το πρωί;

Φαντάζομαι το σπίτι ακόμα δροσερό απ το βράδυ.

Πόση η εξωτερική;

32 και δε φυσάει καθόλου, το μεσημέρι πάμε για 40αρι όπως φαίνεται. @liakjim τι λες να πειράξω χειροκίνητα την περσίδα; Θα έχω θέμα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, guzel είπε

32 και δε φυσάει καθόλου, το μεσημέρι πάμε για 40αρι όπως φαίνεται. @liakjim τι λες να πειράξω χειροκίνητα την περσίδα; Θα έχω θέμα; 

Στους 40 βαθμούς θα ήθελα ένα βίντεο από την εξωτερική μονάδα αν μπορέσεις. Αν θυμάμαι καλά απ τις καμπύλες απόδοσης, το 18αρι έχει μετά τους 38C, σημαντική πτώση στην απόδοση.

Δεν θα την πείραζα την περσιδα. Θα δοκίμαζα με τις κάθετες να πάω την ροή στο πλάι.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

spacer.png

Η χαμηλή σκάλα στην ψύξη είναι αρκετές παραπάνω στροφές σε σχέση με την χαμηλή σκάλα στην θέρμανση, δοκίμασε με το fix<> δεξιά/αριστερά) η με το airflow μισές περσίδες μπροστά και τις άλλες μισές αλλού.. Αν πάλι σε χτυπαει δοκίμασε να βάλεις στην σκάλα quiet τον ανεμιστήρα

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Δημοσ.

Edit, στους 39 είναι τελικά, όπου από 10% απώλεια , πέφτει στο 20% απώλεια στους 40 (για να καταποντιστει στους 44 όπου το 24αρι είναι εντυπωσιακά σταθερό).

S90623-111443.jpg.4e3cb9016f55fc39c2350739378b60a3.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι. Επειδή αύριο θα πάω να κάνω μια έρευνα αγοράς στην πόλη μου για το αν υπάρχει κάποια προσφορά από τα τοπικά καταστήματα, θα ζητήσω συγκεκριμένα τα εξής μοντέλα:

https://www.bestprice.gr/item/2155617973/inventor-aria-ar3vi32-09wfar3vo32-09.html?from=search-single

https://www.bestprice.gr/item/2155157417/inventor-nemesis-pro-n2vi32-09wifin2vo32-09.html?qid=3jUb7j1tWhy_f8ccc&seq=1

Θυμίζω ότι πρόκεται για υπνοδωμάτιο, γύρω στα 14τμ, οπότε θέλω κάτι ήσυχο για το βράδυ, το χτυπάει αρκετές ώρες την ημέρα ο ήλιος, και υπάρχουν διπλά τζάμια. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο περίπου σε αυτά τα λεφτά ή σε λίγο περισσότερα αν αξίζει?

Εάν αγοραστεί από κάποιον τοπικό, θα ήταν προτιμότερο να ξεκαθαρίσω (εφόσον αναλάβει το ίδιο κατάστημα την εγκατάσταση) ότι θέλω εγκατάσταση όπως προβλέπει το εγχειρίδιο εγκατάστασης του εκάστοτε κλιματιστικού (αντλία κενού, μινιμουμ 3μ σωλήνες) εκ τον προτέρων, ή να τα πω όταν έρθει να τα εγκαταστήσει?

Υ.Γ: Όταν λέμε οι σωλήνες πρέπει να είναι 3 μέτρα ελάχιστο για ποια από τα 3 μιλάμε σωλήνα ψυκτικού μέσου, τη σωλήνα αποστράγγισης ή το καλώδιο σήματος?

Επεξ/σία από obigosu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, teachertza είπε

Έχω εγκατεστημένο το shorai 16.

Έχω μετρητη bliswolf. Τί θέλετε να δω?

Μεγειες!

Αν μπορέσεις, άφησε το κλιματιστικό να δουλέψει κάνα 2 ωρο ή και περισσότερο, μέχρι να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος δλδ μπει σε φάση συντήρησης και διατήρησης των απωλειών.

Εκεί θα θέλαμε την κατανάλωση δίνοντας στοιχεία, όπως εξωτερική θερμοκρασία, ζήτηση μέσα πχ.26, σε πόσα τμ είναι, μονωσεις, κουφώματα κτλ

Τέλος ένα βίντεο στο ουιουτιουμπ , από την εξωτερική μονάδα ώστε ακούσουμε τον θόρυβο .

Αυτά τα λίγα 😇

28 λεπτά πριν, obigosu είπε

Καλησπέρα και πάλι. Επειδή αύριο θα πάω να κάνω μια έρευνα αγοράς στην πόλη μου για το αν υπάρχει κάποια προσφορά από τα τοπικά καταστήματα, θα ζητήσω συγκεκριμένα τα εξής μοντέλα:

https://www.bestprice.gr/item/2155617973/inventor-aria-ar3vi32-09wfar3vo32-09.html?from=search-single

https://www.bestprice.gr/item/2155157417/inventor-nemesis-pro-n2vi32-09wifin2vo32-09.html?qid=3jUb7j1tWhy_f8ccc&seq=1

Θυμίζω ότι πρόκεται για υπνοδωμάτιο, γύρω στα 14τμ, οπότε θέλω κάτι ήσυχο για το βράδυ, το χτυπάει αρκετές ώρες την ημέρα ο ήλιος, και υπάρχουν διπλά τζάμια. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο περίπου σε αυτά τα λεφτά ή σε λίγο περισσότερα αν αξίζει?

Εάν αγοραστεί από κάποιον τοπικό, θα ήταν προτιμότερο να ξεκαθαρίσω (εφόσον αναλάβει το ίδιο κατάστημα την εγκατάσταση) ότι θέλω εγκατάσταση όπως προβλέπει το εγχειρίδιο εγκατάστασης του εκάστοτε κλιματιστικού (αντλία κενού, μινιμουμ 3μ σωλήνες) εκ τον προτέρων, ή να τα πω όταν έρθει να τα εγκαταστήσει?

Το Νέμεσις δεν το λες αθόρυβο, υπόψιν. Δεν είναι και κακό στα 24dB αν δεν είσαι ψυχαναγκαστικος ! Εξαρτάται το αυτί.

Αν θες απόδοση Νέμεσις, μπορείς να δεις midea ultimate comfort.

Αν θες αθόρυβο και απόδοση, το Haier Dawn.

Αν θες αθόρυβο και εγγύηση, πας στο aria.

Αν θες απόδοση και εγγύηση, πας στο Νέμεσις.

Αν θες απόδοση, αθόρυβο,εγγύηση, πας στο inventor king αλλά θες και ένα νεφρό 😋

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό που τα πιάνει όλα.

Για την εγκατάσταση με αυτά που βλέπουμε τώρα τελευταία ή πας ψάχνοντας προειδοποιώντας ότι θα είσαι ψείρας ή δεν λες τίποτα και είσαι διατεθειμένος να τσακωθείς αν χρειαστεί.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το Νέμεσις δεν το λες αθόρυβο, υπόψιν.

Αν θες απόδοση Νέμεσις, μπορείς να δεις midea ultimate comfort.

Αν θες αθόρυβο και απόδοση, το Haier Dawn.

Αν θες αθόρυβο και εγγύηση, πας στο aria.

Αν θες απόδοση και εγγύηση, πας στο Νέμεσις.

Αν θες απόδοση, αθόρυβο,εγγύηση, πας στο inventor king αλλά θες και ένα νεφρό 😋

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό που τα πιάνει όλα.

Για την εγκατάσταση με αυτά που βλέπουμε τώρα τελευταία ή πας ψάχνοντας προειδοποιώντας ότι θα είσαι ψείρας ή δεν λες τίποτα και είσαι διατεθειμένος να τσακωθείς αν χρειαστεί.

Ευχαριστώ πολύ, κατατοπιστικότατος ο πίνακας αναγκών :P 

Μάλλον για το Aria με κόβω αν και μ' αρέσει και το Haier...  Ενώ στους όρους της haier λένε 5 συμπιεστή, 5 μηχανικά, εδώ έχει ταμπέλα 10 χρόνια εγγύησης. Τι παίζει? 

Υ.Γ: Όταν λέμε οι σωλήνες πρέπει να είναι 3 μέτρα ελάχιστο για ποια από τα 3 μιλάμε σωλήνα ψυκτικού μέσου, τη σωλήνα αποστράγγισης ή το καλώδιο σήματος?

Επεξ/σία από obigosu
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...