Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Λοιπόν. 

Έτσι όπως τα καταλαβαίνω από την ιστορία σου. 

Καταρχάς, δεν σου έκαναν κενό. Το φρέον ήταν ήδη στο δίκτυο. Έβαλαν την αντλία πάνω με κλειστές τις βάνες για να νομίζεις πως σου έκαναν. 

Το νερό δεν φεύγει γιατί προφανώς δεν έδωσαν κλίση στην τρύπα του τοίχου ώστε ο εύκαμπτος πλαστικός σωλήνας να μην δημιουργήσει λεκάνη. 

Σε έσφαξαν στην τιμή, μιλάμε στο γόνατο, μιας και με προεγκατεστημένες σωληνώσεις και άρα χωρίς να επωμιστούν το κόστος του χαλκού, χωρίς τρύπες, ήταν πανεύκολο. Κολλήσεις και έτοιμοι. 

Επίσης μου φαίνεται πολύ κοντά στο ταβάνι. Πόση απόσταση έχεις; Πόση απόσταση λέει το manual; 

Τηλέφωνο και email στην αντιπροσωπία ASAP και στον υπεύθυνο απειλή για τις ενέργειές σου ότι θα τους δώσεις στην αντιπροσωπία και να έρθουν άμεσα να τα φτιάξουν σωστά. 

Καλή τύχη φίλε μου. 

Το ύψος καθορίζετε από τις προ-εγκατεστημένες σωλήνες όποτε δεν μπορούν να πάνε πιο κάτω.

49 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Παιδιά και υποψιασμένος ήμουνα και το manual είχα διαβάσει και το είχα πει προκαταβολικά με το μαγαζί για τον τρόπο εγκατάστασης (ότι πρέπει να είναι προβλεπόμενος) και με τον ίδιο τον τεχνικό που είχε έρθει να δει το σπίτι πριν μια εβδομάδα για να δει τα κουτιά προεγκαταστασης και φωτογραφίες της εγκατάστασης.

Ήρθαν το πρωί με τον βοηθό, κρέμασαν την έσω μονάδα, ετοίμασαν τις ενώσεις στις χαλκοσωλήνες, βιδωσαν τις σωληνες του μηχανήματος, έριξαν ένα μπουκαλάκι νερό να δούνε ότι φεύγει το νερό στην αποχέτευση και μετά ανέβηκαν στην ταράτσα.

Ετοίμασαν τις σωληνες, τις βιδωσαν στο μηχάνημα, σύνδεσαν τα καλώδια εντολών και άνοιξαν το φρεον. Βάση δεν έβαλαν. Κατευθείαν στη μόνωση της ταράτσας χυμα. Εκεί κατέβηκε ο ένας κάτω και είπε στον άλλο φωνάζοντας κλείσε κλείσε. Έκοψαν πάλι την άκρη πιο προσεκτικά στις χαλκοσωλήνες και για την έσω και για την έξω γιατί είχε διαρροή λέει. Και κάπου εκεί είπα για το κενό. Ο βοηθός που ήταν πάνω είπε βάλαμε. Όταν του είπα να δεν ελτην φέρατε πάνω και ούτε είδα να είναι κουμπωμενη για 10-15 λεπτά μορφασε και δεν απάντησε. Καλά λέω πάω κάτω στο αφεντικό.

Κατεβαίνω και βλέπω τον τοίχο γεμάτο νερά και το πάτωμα επισης. Τα χάνω και δε μιλάω. Μόλις τελείωσε ο παίκτης με την έσω μονάδα του λέω για την αντλία κενού. Ναι μου λέει εννοείται, λίγο ενοχλημένος. (Άρα δεν είχαν βάλει ακόμα)

Γιατί το μανιυαλ λέει 10-15 λεπτά και συγκεκριμένες πιέσεις. Ανεβαίνει πάνω και βρίσκω τη σελίδα στο μανιυαλ. Ανεβαινω πάνω και του λέω να εδώ. Μου λέει τότε ρεύμα έχεις στην ταράτσα; Όχι, να σου πετάξω μπαλαντεζα από κάτω. Φερνω μπαλαντεζα και ο βοηθός φέρνει τη τρόμπα αέρα και το κενό. Συνδεεουν το μπλε καλώδιο το αφήνουν δέκα λεπτά περιπου, τραβάνε πρίζα και καλώδια και κατεβαίνουν κάτω. 

Ανάβουν το κλιματιστικό  στο κρύο 16 βαθμούς και μετά από τρία λεπτά είμαστε έτοιμοι. Τους πλήρωσα τα 120 και έφυγαν. (120 γιατί είναι προεγκατεστημένες οι σωληνώσεις και είναι πολύ πιο δύσκολο λέει, αν και εμένα μου φάνηκε εντελώς πιο απλό, ούτε τρύπες, ούτε Λουκία, ούτε ρεύματα, όλα έτοιμα)

Μετά από δύο ώρες λειτουργίας άρχισε να τρέχει η μέσα μονάδα νερό και λίμνη το νερό κάτω. Τηλέφωνα στο μαγαζί και σε ένα κινητό, ήταν η ώρα 3-4 είχαν φύγει.

Αυτά...για την ιστορία.

Στο δια ταυτα, τον φερνω να φτιάξει την αποχέτευση σωστά και φέρνω κανένα άλλο μαστορι να ελέγξει την εγκατάσταση που έκανε; Τον γαμωσταυριζω και του λέω να μου αποδείξει ότι δεν λείπει φρεον; (Και σιγά μην καταλάβω). Παίρνω αντιπροσωπεία και ζητάω βοηθεια;/ενημερώνω;

Φωτο εδω: https://drive.google.com/open?id=1MF9tDMr_Mv09xhKlLvH9RbMU2V_ZOdrz (θα ανεβασω κι αλλες αυριο)

Edit: Κοιτάζοντας το μηχάνημα η αποχέτευση ειναι από δεξια, το μηχάνημα στάζει από αριστερά και μου φαίνεται ότι πρέπει να μην εχει αλφαδιαστεί η εσω μοναδα σωστά...

Το πράγμα αλλάζει λίγο όταν μιλάμε για προ-εγκατεστημένες σωλήνες γιατί εκεί φταίει ο αρχικός εγκαταστάτης των σωληνώσεων. Η τιμή είναι σωστά πιο ανεβασμένη από μια τυπική εγκατάσταση καθαρά λόγω χρόνου και προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν.

Η αποχέτευση ήταν περασμένη μέσα στον τοίχο μαζί με τις σωλήνες; δοκιμάστηκε πριν μπει το μηχάνημα;

Επίσης στο εξωτερικό μηχάνημα δεν πρέπει να φαίνεται γυμνή σωλήνα αλλά να είναι μονωμένη.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CptBill είπε

φτανει 422watt και μετα κοβει ο συμπιεστης αφου εχει φτασει επιθυμητη θερμοκρασια, πεφτοντας στα 10+ watt. 

Μια ακομα περιπτωση ψευδο-specs οπου τα χαμηλα που βλεπουμε στη θεωρια δεν γινονται πραξη;

@liakjim, @Dare-Devil, παρακαλω τα φωτα σας!

Παρακολούθησέ το λίγο ακόμα. Πιθανόν να μην ισχύουν τα στοιχεία . 

3 λεπτά πριν, Klausx είπε

Το πράγμα αλλάζει λίγο όταν μιλάμε για προ-εγκατεστημένες σωλήνες γιατί εκεί φταίει ο αρχικός εγκαταστάτης των σωληνώσεων. Η τιμή είναι σωστά πιο ανεβασμένη από μια τυπική εγκατάσταση καθαρά λόγω χρόνου και προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν.

Η αποχέτευση ήταν περασμένη μέσα στον τοίχο μαζί με τις σωλήνες; δοκιμάστηκε πριν μπει το μηχάνημα;

Επίσης στο εξωτερικό μηχάνημα δεν πρέπει να φαίνεται γυμνή σωλήνα αλλά να είναι μονωμένη.

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, στο μυαλό μου είναι ανάποδα,  αλλά οκ δεν θα επιμείνω μιας και δεν είμαι επαγγελματίας. 

Τα νερά στον τοίχο από που προέκυψαν; Από τη διαρροή του χαλκοσωλήνα που έστειλε το φρέον με πίεση πάνω τους αν ήταν εκεί η τρύπα; 

Εσύ πιστεύεις ότι όντως του έκαναν κενό;. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Παρακολούθησέ το λίγο ακόμα. Πιθανόν να μην ισχύουν τα στοιχεία . 

εδω και μερες το παρακολουθω.

Ας δουμε και το αντιστοιχο 9αρι στο υπνοδωματιο

Hitachi Performance RAK-25RPB / RAC-25WPB

image.png.24885527081d98968561590c09ae1991.png

συμφωνα με τις μετρησεις μου κατεβαινει εως: 258watt. Μετα κοβει ο συμπιεστης

image.png.9cc6a221e5a2ad8698139510bb172c49.png

Πολυ κοντα στα specs

Το 18αρι ομως hitachi, απεχει πολυ 😕

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, στο μυαλό μου είναι ανάποδα,  αλλά οκ δεν θα επιμείνω μιας και δεν είμαι επαγγελματίας. 

Τα νερά στον τοίχο από που προέκυψαν; Από τη διαρροή του χαλκοσωλήνα που έστειλε το φρέον με πίεση πάνω τους αν ήταν εκεί η τρύπα; 

Εσύ πιστεύεις ότι όντως του έκαναν κενό;.  

Αν είχαν σκοπό να κάνουν κενό θα είχαν βρει ρεύμα ή θα ρώταγαν αν έχει κάπου πρίζα, εδώ δεν είχαν μπαλαντέζα όποτε δεν πιστεύω να έκαναν κενό.

Καλά σίγουρα έχουν χάσει αρκετή ποσότητα φρεον αν έκλεισαν βάνες χωρίς να ξεκινήσει το μηχάνημα για να μαζέψει.

Τα νερά στο τοίχο είναι καθαρά θέμα αποχέτευσης.

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πανος999 είπε

Θελω ενα 12αρι.. Εχω δει το toyotomi hiro eco στα 499..Εχει κανεις καμια γνωμη για τα κλιματιστικα απο leroy πχ? Λενε η θα θέλουν πεταμα σε 2 χρονια? 

Δεν είναι κακό, αλλά έχει μόνο 2 έτη εγγύηση. 

Αν το θες για ψύξη, προσπάθησε να πας εδώ https://www.alphaclimagr.gr/product/1410530/inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-klimatistiko.html?b=1561240692&ref=bestprice.gr

Έχει SEER 7 , άρα οικονομία , αθόρυβο και 10 έτη εγγύηση με πολύ καλό aftersales. 

Aν σου φαίνονται πολλά τα χρήματα, τότε με τη μισή εγγύηση, αλλά παρόμοια απόδοση και aftersales, πας εδώ https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?b=1561240876&ref=bestprice.gr

4 λεπτά πριν, CptBill είπε

εδω και μερες το παρακολουθω.

Ας δουμε και το αντιστοιχο 9αρι στο υπνοδωματιο

Hitachi Performance RAK-25RPB / RAC-25WPB

image.png.24885527081d98968561590c09ae1991.png

συμφωνα με τις μετρησεις μου κατεβαινει εως: 250watt

Πολυ κοντα στα specs

Το 18αρι ομως hitachi, απεχει πολυ. 

Αν τα κλιματιστικά είναι της ίδιας σειράς, θα ήταν περίεργο το 18άρι να καίει λιγότερο στα ελάχιστα από το 12άρι. Ίσως είναι ορθογραφικό ή λάθος στοιχεία. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fotisdra είπε

Σε ευχαριστώ πολύ!ελπιζω να πιάσει τόπο η επένδυση μου γιατί στην αρχη κοιτούσα πιο οικονομικά. Το μήκος των σωληνώσεων πρέπει να έχει ένα ελαχιστο μήκος για να αποδίδει καλύτερα η όσο μικρότερο τοσο καλύτερα? Στο παλιό που έχω τώρα είναι 70-80 εκατοστά μόνο ένας τοίχος χωρίζει τις μονάδες είναι δίπλα δίπλα.και τέλος γνωρίζει κάποιος τους όρους εγγυήσης της inventor γιατί στην mm προσπαθούσαν να μου πουλήσουν ένα έξτρα πακέτο εγγύησης 5 ετών αξίας 100€ λέγοντας μου ότι δεν είναι και σίγουρο ότι η inventor θα με καλύψει για καμμένη πλακέτα(φτου γρουσουζιδες) και θα χρεώνει και τις επισκέψεις των τεχνικών. 

Δεν χρεώνουν καμία επίσκεψη τεχνικού. Οι όροι της εγγύησης είναι εδώ :
https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf

Δημοσ.

Καλησπερα!ειχε ποτε κανεις προβλημα με τις περσιδες?εχω ενα fujitsu 5ετιας 9.000btu και οι κινηση τους δεν ειναι σταθερη,η κατω σχεδον δεν ανταποκρινεται και την εχω στερεωσει εκει π θελω με μανταλακι.επισκευαζονται?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stazzy1978 είπε

Παιδιά και υποψιασμένος ήμουνα και το manual είχα διαβάσει και το είχα πει προκαταβολικά με το μαγαζί για τον τρόπο εγκατάστασης (ότι πρέπει να είναι προβλεπόμενος) και με τον ίδιο τον τεχνικό που είχε έρθει να δει το σπίτι πριν μια εβδομάδα για να δει τα κουτιά προεγκαταστασης και φωτογραφίες της εγκατάστασης.

Ήρθαν το πρωί με τον βοηθό, κρέμασαν την έσω μονάδα, ετοίμασαν τις ενώσεις στις χαλκοσωλήνες, βιδωσαν τις σωληνες του μηχανήματος, έριξαν ένα μπουκαλάκι νερό να δούνε ότι φεύγει το νερό στην αποχέτευση και μετά ανέβηκαν στην ταράτσα.

Ετοίμασαν τις σωληνες, τις βιδωσαν στο μηχάνημα, σύνδεσαν τα καλώδια εντολών και άνοιξαν το φρεον. Βάση δεν έβαλαν. Κατευθείαν στη μόνωση της ταράτσας χυμα. Εκεί κατέβηκε ο ένας κάτω και είπε στον άλλο φωνάζοντας κλείσε κλείσε. Έκοψαν πάλι την άκρη πιο προσεκτικά στις χαλκοσωλήνες και για την έσω και για την έξω γιατί είχε διαρροή λέει. Και κάπου εκεί είπα για το κενό. Ο βοηθός που ήταν πάνω είπε βάλαμε. Όταν του είπα να δεν ελτην φέρατε πάνω και ούτε είδα να είναι κουμπωμενη για 10-15 λεπτά μορφασε και δεν απάντησε. Καλά λέω πάω κάτω στο αφεντικό.

Κατεβαίνω και βλέπω τον τοίχο γεμάτο νερά και το πάτωμα επισης. Τα χάνω και δε μιλάω. Μόλις τελείωσε ο παίκτης με την έσω μονάδα του λέω για την αντλία κενού. Ναι μου λέει εννοείται, λίγο ενοχλημένος. (Άρα δεν είχαν βάλει ακόμα)

Γιατί το μανιυαλ λέει 10-15 λεπτά και συγκεκριμένες πιέσεις. Ανεβαίνει πάνω και βρίσκω τη σελίδα στο μανιυαλ. Ανεβαινω πάνω και του λέω να εδώ. Μου λέει τότε ρεύμα έχεις στην ταράτσα; Όχι, να σου πετάξω μπαλαντεζα από κάτω. Φερνω μπαλαντεζα και ο βοηθός φέρνει τη τρόμπα αέρα και το κενό. Συνδεεουν το μπλε καλώδιο το αφήνουν δέκα λεπτά περιπου, τραβάνε πρίζα και καλώδια και κατεβαίνουν κάτω. 

Ανάβουν το κλιματιστικό  στο κρύο 16 βαθμούς και μετά από τρία λεπτά είμαστε έτοιμοι. Τους πλήρωσα τα 120 και έφυγαν. (120 γιατί είναι προεγκατεστημένες οι σωληνώσεις και είναι πολύ πιο δύσκολο λέει, αν και εμένα μου φάνηκε εντελώς πιο απλό, ούτε τρύπες, ούτε Λουκία, ούτε ρεύματα, όλα έτοιμα)

Μετά από δύο ώρες λειτουργίας άρχισε να τρέχει η μέσα μονάδα νερό και λίμνη το νερό κάτω. Τηλέφωνα στο μαγαζί και σε ένα κινητό, ήταν η ώρα 3-4 είχαν φύγει.

Αυτά...για την ιστορία.

Στο δια ταυτα, τον φερνω να φτιάξει την αποχέτευση σωστά και φέρνω κανένα άλλο μαστορι να ελέγξει την εγκατάσταση που έκανε; Τον γαμωσταυριζω και του λέω να μου αποδείξει ότι δεν λείπει φρεον; (Και σιγά μην καταλάβω). Παίρνω αντιπροσωπεία και ζητάω βοηθεια;/ενημερώνω;

Φωτο εδω: https://drive.google.com/open?id=1MF9tDMr_Mv09xhKlLvH9RbMU2V_ZOdrz (θα ανεβασω κι αλλες αυριο)

Edit: Κοιτάζοντας το μηχάνημα η αποχέτευση ειναι από δεξια, το μηχάνημα στάζει από αριστερά και μου φαίνεται ότι πρέπει να μην εχει αλφαδιαστεί η εσω μοναδα σωστά...

Προεγκατασταση αποχετεύσεως δεν φαίνεται άρα την έβαλαν αυτοί. Για τα χρήματα είπαν και οι προηγούμενοι ότι σ'εγδαραν. Ούτε σωλήνες ούτε καλώδια ούτε βάση. Υλικά μηδέν με 120 ευρώ όταν οι άλλοι με υλικά παίρνουν κάνα 80αρι. Απόδειξη σου έδωσαν; έχεις εγγύηση καλής τοποθέτησης.

Δημοσ.

edit 

Τώρα είδα ότι WPA και WPB αντίστοιχα. 

Πάντως το WPB λέει 500W ελάχιστο που είναι όσο το μετράς (έχει απώλεια στην τάση και άρα στα watts το Blitzwolf όπως έχω δείξει παλαιότερα) . 

f1b7d4a77c44251fc55cd7682a64dc4c.png

Ίσως να είναι ορθογραφικό 

@CptBill

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CptBill είπε

φτανει 422watt και μετα κοβει ο συμπιεστης αφου εχει φτασει επιθυμητη θερμοκρασια, πεφτοντας στα 10+ watt. 

Μια ακομα περιπτωση ψευδο-specs οπου τα χαμηλα που βλεπουμε στη θεωρια δεν γινονται πραξη;

@liakjim, @Dare-Devil, παρακαλω τα φωτα σας!

Ψευδοspecs μεγάλη κουβέντα είναι. Αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν να φτάσει τόσο χαμηλά το κλιματιστικό δεν θα φτάσει θα κόψει πιο ψηλά . Για πολλούς λόγους μπορεί να κόβει πιο ψηλά. Αυτό που σου λέει είναι ότι υπό ιδανικές συνθήκες μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά . Το ίδιο σου λένε και για την κατανάλωση στα οχήματα . 
Ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα τον λόγο και ο σχεδιασμός μιας κλιματιστικής διάταξης είναι μεγάλη επιστήμη με πολλές ώρες έρευνας και ανάπτυξης για να βρεθεί ο επιθυμητός σχεδιασμός . Το κομμάτι της συμπεριφοράς ενός κλιματιστικού ξέρει να το απαντήσει καλύτερα αυτός που σχεδίασε το μηχάνημα ή κάποιος που ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη στο τομέα αυτό Ούτε για αστείο δεν θα μπορουσα να στο απαντήσω μόνο με τις όποιες γνώσεις έχω λόγω σχολής . Χρειάζομαι και το engineering manual του εργοστασίου και πολύ ψάξιμο :P

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fotisdra είπε

Σε ευχαριστώ πολύ!ελπιζω να πιάσει τόπο η επένδυση μου γιατί στην αρχη κοιτούσα πιο οικονομικά. Το μήκος των σωληνώσεων πρέπει να έχει ένα ελαχιστο μήκος για να αποδίδει καλύτερα η όσο μικρότερο τοσο καλύτερα? Στο παλιό που έχω τώρα είναι 70-80 εκατοστά μόνο ένας τοίχος χωρίζει τις μονάδες είναι δίπλα δίπλα.και τέλος γνωρίζει κάποιος τους όρους εγγυήσης της inventor γιατί στην mm προσπαθούσαν να μου πουλήσουν ένα έξτρα πακέτο εγγύησης 5 ετών αξίας 100€ λέγοντας μου ότι δεν είναι και σίγουρο ότι η inventor θα με καλύψει για καμμένη πλακέτα(φτου γρουσουζιδες) και θα χρεώνει και τις επισκέψεις των τεχνικών. 

Από το εγχειρίδιο εγκατάστασης του Aria https://www.inventoraircondition.gr/media-library?item=aria-ar3vi32

2d631f3ed5eea2fae1ca0bf47d3e60ae.png

Άρα θες πάνω από 3μέτρα σωλήνα/ 

Οτιδήποτε κάτω από 3μ, θα προκαλέσει κραδασμούς και θόρυβο. 

Δεν συζητάμε καν για 80εκ , θα το πάρεις στα χέρια. 

ΥΓ Πως να πείσεις τον κόσμο , ότι δεν ισχύει ότι όσο μικρότερη σωλήνα δεν είναι καλά;

ΥΓ2 Εννοείται δεν θέλεις έξτρα εγγύηση από ΜΜ. 

ΥΓ3 Πολύ καλή επιλογή έκανες. 

ΥΓ4 Προσοχή στην εγκατάσταση ΄έτσι. Το εγχειρίδιο εγκατάστασης ανά χείρας και σκύλος από πάνω τους, έτοιμος να δαγκώσεις αν χρειαστεί!

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jordaninio είπε

Καλησπερα!ειχε ποτε κανεις προβλημα με τις περσιδες?εχω ενα fujitsu 5ετιας 9.000btu και οι κινηση τους δεν ειναι σταθερη,η κατω σχεδον δεν ανταποκρινεται και την εχω στερεωσει εκει π θελω με μανταλακι.επισκευαζονται?

Ποιο μοντέλο; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jordaninio είπε

Καλησπέρα, μήπως τις πείραξε κάποιος χειροκίνητα σε συντήρηση κτλ;

Υπάρχει μια σειρά της Fujitsu που έχει θέμα με τις περσίδες και σπάνε.

Αν πάρεις τηλ την αντιπροσωπεία με τον κωδικό που αναγράφει το εσωτερικό μηχάνημα να δεις αν υπάρχει σαν ανταλλακτικό περίπου στα 15-20 ευρώ η περσίδα κοστίζει.
Καλό θα ήταν να το δει κάποιος τεχνικός ώστε να είναι σίγουρο ότι τα μετεράκια είναι οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, liakjim είπε

edit 

Τώρα είδα ότι WPA και WPB αντίστοιχα. 

Πάντως το WPB λέει 500W ελάχιστο που είναι όσο το μετράς (έχει απώλεια στην τάση και άρα στα watts το Blitzwolf όπως έχω δείξει παλαιότερα) . 

f1b7d4a77c44251fc55cd7682a64dc4c.png

Ίσως να είναι ορθογραφικό 

@CptBill

χμμμ..ναι ειναι αλλη σειρα, το 18αρι μου ειναι το hitachi rak 50ppa που θεωρητικα θα επρεπει να κατεβαινει στα 155watt. 

Μολις βρηκα εξω στο μπαλκονι με φακο και το επιβεβαιωσα. 

Μα ποσο hvac-geeks ειμαστε για σαββατο βραδυ; 

Επεξ/σία από CptBill
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...