Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, liakjim είπε

Αυτό είναι παλαιό μοντέλο , γιατί αυτό;

Ναι, δικό μου το βίντεο!

Στην θέρμανση φτάνει όμως τα 36000 BTU.

Μικρός που είναι ο κόσμος....

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kallair είπε

Στην θεωρια ναι, αλφαδιαζεις. στην πραξη για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα γινει μαλακια με την αποχετευση του νερου παντα κοιτας να υπαρχει μια ελαφρια αποκλιση προς την πλευρα της αποχετευσης. με το ματι δεν φαινεται (εκτος κ αν εχεις στραβο ταβανι κ το πας κοιτωντας αυτο).

Sorry αλλα το ματι δεν συγχωρεί ουτε ενος χιλιοστού απόκλιση

Δημοσ.
Στις 21/6/2019 στις 9:21 ΜΜ, alex19871987 είπε

Πριν από καμιά ώρα παρηγγηλα αυτό από τα mm μετά από όσα διάβασα και εδώ και θεωρητικά θα είναι άνετο στο χώρο μου. Στο σκρουτζ όμως λέει θερμική απόδωση 9k και κάτι btu τώρα το πρόσεξα. Έχουν κάνει τόσο λάθος; παίζει να μην είναι το ίδιο με το ar1vi32 αλλά κατώτερο μοντέλο; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fotisdra είπε

Πριν από καμιά ώρα παρηγγηλα αυτό από τα mm μετά από όσα διάβασα και εδώ και θεωρητικά θα είναι άνετο στο χώρο μου. Στο σκρουτζ όμως λέει θερμική απόδωση 9k και κάτι btu τώρα το πρόσεξα. Έχουν κάνει τόσο λάθος; παίζει να μην είναι το ίδιο με το ar1vi32 αλλά κατώτερο μοντέλο; 

Το ar1 είναι το προηγούμενο μοντέλο.εσυ κοιτάς το ar3

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#tech-specs

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Το ar1 είναι το προηγούμενο μοντέλο.εσυ κοιτάς το ar3

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#tech-specs

Σε ευχαριστώ πολύ!ελπιζω να πιάσει τόπο η επένδυση μου γιατί στην αρχη κοιτούσα πιο οικονομικά. Το μήκος των σωληνώσεων πρέπει να έχει ένα ελαχιστο μήκος για να αποδίδει καλύτερα η όσο μικρότερο τοσο καλύτερα? Στο παλιό που έχω τώρα είναι 70-80 εκατοστά μόνο ένας τοίχος χωρίζει τις μονάδες είναι δίπλα δίπλα.και τέλος γνωρίζει κάποιος τους όρους εγγυήσης της inventor γιατί στην mm προσπαθούσαν να μου πουλήσουν ένα έξτρα πακέτο εγγύησης 5 ετών αξίας 100€ λέγοντας μου ότι δεν είναι και σίγουρο ότι η inventor θα με καλύψει για καμμένη πλακέτα(φτου γρουσουζιδες) και θα χρεώνει και τις επισκέψεις των τεχνικών. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fotisdra είπε

Σε ευχαριστώ πολύ!ελπιζω να πιάσει τόπο η επένδυση μου γιατί στην αρχη κοιτούσα πιο οικονομικά. Το μήκος των σωληνώσεων πρέπει να έχει ένα ελαχιστο μήκος για να αποδίδει καλύτερα η όσο μικρότερο τοσο καλύτερα? Στο παλιό που έχω τώρα είναι 70-80 εκατοστά μόνο ένας τοίχος χωρίζει τις μονάδες είναι δίπλα δίπλα.και τέλος γνωρίζει κάποιος τους όρους εγγυήσης της inventor γιατί στην mm προσπαθούσαν να μου πουλήσουν ένα έξτρα πακέτο εγγύησης 5 ετών αξίας 100€ λέγοντας μου ότι δεν είναι και σίγουρο ότι η inventor θα με καλύψει για καμμένη πλακέτα(φτου γρουσουζιδες) και θα χρεώνει και τις επισκέψεις των τεχνικών. 

Εγγύηση εσύ τη δηλώνεις στο σάιτ της ινβεντορ.τηλεφωνικα εμένα μου είπαν ελάχιστο μήκος 3μετρα.για αυτό αποφασισα να μπει σε βάση κάτω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kallair είπε

Μα προφανως και θα πρεπει να γινει μαζεμα του φρεον, κατεβασμα του μηχανηματος, και να δει τι μλκια εκανε ο μαστορας.. 2 ειναι οι περιπτωσεις που φταινε στο να τρεχει νερα μεσα.

1η ειναι η τρυπα που εκανε  να μην ειναι κατηφορικη κ να κανει κοιλια κ να δημιουργειται σαν σιφωνι με αποτελεσμα  να μην υπαρχει ευκολη ροη του νερου προς τα εξω.
2η ειναι να μην εχει δωσει σωστη κλιση στο κλιματιστικο (κανονικα θα πρεπει να γερνει πολυυυ λιγο προς την πλευρα που ειναι η αποχετευση.. αν γερνει απο την αναποδη πλευρα, σε περιπτωση που "παραγει" πολυ νερο το κλιματιστικο κατα την λειτουργια, σε καποια στιγμη θα υπερχυλησει το δοχειο αποχετευσης και θα σταζουν μεσα.

Δεν χρειαζετε καμια κλιση στο κλιματιστικο  το αναποδο πρεπει να ειναι αλφαδιασμενο ..Μεσα το αποστραγκιστικο λεκανακι ειναι ηδη με κλιση .εγκαταστατης επισημος απο τον κοτσο που εβαλα το morris  και εκανε εξαιρετικη δουλεια ηταν κατατοπιστικοτατος και οτι τον ρωταγα απανταγε με την μια οντας εγω ασχετος .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά και υποψιασμένος ήμουνα και το manual είχα διαβάσει και το είχα πει προκαταβολικά με το μαγαζί για τον τρόπο εγκατάστασης (ότι πρέπει να είναι προβλεπόμενος) και με τον ίδιο τον τεχνικό που είχε έρθει να δει το σπίτι πριν μια εβδομάδα για να δει τα κουτιά προεγκαταστασης και φωτογραφίες της εγκατάστασης.

Ήρθαν το πρωί με τον βοηθό, κρέμασαν την έσω μονάδα, ετοίμασαν τις ενώσεις στις χαλκοσωλήνες, βιδωσαν τις σωληνες του μηχανήματος, έριξαν ένα μπουκαλάκι νερό να δούνε ότι φεύγει το νερό στην αποχέτευση και μετά ανέβηκαν στην ταράτσα.

Ετοίμασαν τις σωληνες, τις βιδωσαν στο μηχάνημα, σύνδεσαν τα καλώδια εντολών και άνοιξαν το φρεον. Βάση δεν έβαλαν. Κατευθείαν στη μόνωση της ταράτσας χυμα. Εκεί κατέβηκε ο ένας κάτω και είπε στον άλλο φωνάζοντας κλείσε κλείσε. Έκοψαν πάλι την άκρη πιο προσεκτικά στις χαλκοσωλήνες και για την έσω και για την έξω γιατί είχε διαρροή λέει. Και κάπου εκεί είπα για το κενό. Ο βοηθός που ήταν πάνω είπε βάλαμε. Όταν του είπα να δεν ελτην φέρατε πάνω και ούτε είδα να είναι κουμπωμενη για 10-15 λεπτά μορφασε και δεν απάντησε. Καλά λέω πάω κάτω στο αφεντικό.

Κατεβαίνω και βλέπω τον τοίχο γεμάτο νερά και το πάτωμα επισης. Τα χάνω και δε μιλάω. Μόλις τελείωσε ο παίκτης με την έσω μονάδα του λέω για την αντλία κενού. Ναι μου λέει εννοείται, λίγο ενοχλημένος. (Άρα δεν είχαν βάλει ακόμα)

Γιατί το μανιυαλ λέει 10-15 λεπτά και συγκεκριμένες πιέσεις. Ανεβαίνει πάνω και βρίσκω τη σελίδα στο μανιυαλ. Ανεβαινω πάνω και του λέω να εδώ. Μου λέει τότε ρεύμα έχεις στην ταράτσα; Όχι, να σου πετάξω μπαλαντεζα από κάτω. Φερνω μπαλαντεζα και ο βοηθός φέρνει τη τρόμπα αέρα και το κενό. Συνδεεουν το μπλε καλώδιο το αφήνουν δέκα λεπτά περιπου, τραβάνε πρίζα και καλώδια και κατεβαίνουν κάτω. 

Ανάβουν το κλιματιστικό  στο κρύο 16 βαθμούς και μετά από τρία λεπτά είμαστε έτοιμοι. Τους πλήρωσα τα 120 και έφυγαν. (120 γιατί είναι προεγκατεστημένες οι σωληνώσεις και είναι πολύ πιο δύσκολο λέει, αν και εμένα μου φάνηκε εντελώς πιο απλό, ούτε τρύπες, ούτε Λουκία, ούτε ρεύματα, όλα έτοιμα)

Μετά από δύο ώρες λειτουργίας άρχισε να τρέχει η μέσα μονάδα νερό και λίμνη το νερό κάτω. Τηλέφωνα στο μαγαζί και σε ένα κινητό, ήταν η ώρα 3-4 είχαν φύγει.

Αυτά...για την ιστορία.

Στο δια ταυτα, τον φερνω να φτιάξει την αποχέτευση σωστά και φέρνω κανένα άλλο μαστορι να ελέγξει την εγκατάσταση που έκανε; Τον γαμωσταυριζω και του λέω να μου αποδείξει ότι δεν λείπει φρεον; (Και σιγά μην καταλάβω). Παίρνω αντιπροσωπεία και ζητάω βοηθεια;/ενημερώνω;

Φωτο εδω: https://drive.google.com/open?id=1MF9tDMr_Mv09xhKlLvH9RbMU2V_ZOdrz (θα ανεβασω κι αλλες αυριο)

Edit: Κοιτάζοντας το μηχάνημα η αποχέτευση ειναι από δεξια, το μηχάνημα στάζει από αριστερά και μου φαίνεται ότι πρέπει να μην εχει αλφαδιαστεί η εσω μοναδα σωστά...

Επεξ/σία από stazzy1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To tundra green εγκατασταθηκε οπως περιγραφει αναλυτικα ο κατασκευαστης (3 ωρες εγκατασταση)

Ειναι τερας...

Ευχαριστω τα παιδια που το προτεινανε. @liakjim    @Dare-Devil

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, CptBill είπε

μου αρεσει η διαταξη στη πριζα σου με apc προστατευτικο + blitzwolf. Το ιδιο setup εχω και εγω 😛

Ειναι απιστευτο οτι μπορει και κατεβαινει σε 225watt μια μοναδα τερας (οσο αφορα btu) σαν τη δικια σου. Εντυπωσιακό. 

Το δικο μου πχ Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA (18000btu) που δουλευω στον Πειραια  κατεβαινει μεχρι 422watt.

Χασμα τεχνολογιας

και για απαντησω στο εαυτο μου, δεν θα επρεπε να βλεπω θεωρητικα ως minimum τα 155 watt?

image.png.8ed5870fe67c804a6cd4f6e43e7d2984.png

28 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Παιδιά και υποψιασμένος ήμουνα και το manual είχα διαβάσει και το είχα πει προκαταβολικά με το μαγαζί για τον τρόπο εγκατάστασης (ότι πρέπει να είναι προβλεπόμενος) και με τον ίδιο τον τεχνικό που είχε έρθει να δει το σπίτι πριν μια εβδομάδα για να δει τα κουτιά προεγκαταστασης και φωτογραφίες της εγκατάστασης.

Ήρθαν το πρωί με τον βοηθό, κρέμασαν την έσω μονάδα, ετοίμασαν τις ενώσεις στις χαλκοσωλήνες, βιδωσαν τις σωληνες του μηχανήματος, έριξαν ένα μπουκαλάκι νερό να δούνε ότι φεύγει το νερό στην αποχέτευση και μετά ανέβηκαν στην ταράτσα.

Ετοίμασαν τις σωληνες, τις βιδωσαν στο μηχάνημα, σύνδεσαν τα καλώδια εντολών και άνοιξαν το φρεον. Βάση δεν έβαλαν. Κατευθείαν στη μόνωση της ταράτσας χυμα. Εκεί κατέβηκε ο ένας κάτω και είπε στον άλλο φωνάζοντας κλείσε κλείσε. Έκοψαν πάλι την άκρη πιο προσεκτικά στις χαλκοσωλήνες και για την έσω και για την έξω γιατί είχε διαρροή λέει. Και κάπου εκεί είπα για το κενό. Ο βοηθός που ήταν πάνω είπε βάλαμε. Όταν του είπα να δεν ελτην φέρατε πάνω και ούτε είδα να είναι κουμπωμενη για 10-15 λεπτά μορφασε και δεν απάντησε. Καλά λέω πάω κάτω στο αφεντικό.

Κατεβαίνω και βλέπω τον τοίχο γεμάτο νερά και το πάτωμα επισης. Τα χάνω και δε μιλάω. Μόλις τελείωσε ο παίκτης με την έσω μονάδα του λέω για την αντλία κενού. Ναι μου λέει εννοείται, λίγο ενοχλημένος. (Άρα δεν είχαν βάλει ακόμα)

Γιατί το μανιυαλ λέει 10-15 λεπτά και συγκεκριμένες πιέσεις. Ανεβαίνει πάνω και βρίσκω τη σελίδα στο μανιυαλ. Ανεβαινω πάνω και του λέω να εδώ. Μου λέει τότε ρεύμα έχεις στην ταράτσα; Όχι, να σου πετάξω μπαλαντεζα από κάτω. Φερνω μπαλαντεζα και ο βοηθός φέρνει τη τρόμπα αέρα και το κενό. Συνδεεουν το μπλε καλώδιο το αφήνουν δέκα λεπτά περιπου, τραβάνε πρίζα και καλώδια και κατεβαίνουν κάτω. 

Ανάβουν το κλιματιστικό  στο κρύο 16 βαθμούς και μετά από τρία λεπτά είμαστε έτοιμοι. Τους πλήρωσα τα 120 και έφυγαν. (120 γιατί είναι προεγκατεστημένες οι σωληνώσεις και είναι πολύ πιο δύσκολο λέει, αν και εμένα μου φάνηκε εντελώς πιο απλό, ούτε τρύπες, ούτε Λουκία, ούτε ρεύματα, όλα έτοιμα)

Μετά από δύο ώρες λειτουργίας άρχισε να τρέχει η μέσα μονάδα νερό και λίμνη το νερό κάτω. Τηλέφωνα στο μαγαζί και σε ένα κινητό, ήταν η ώρα 3-4 είχαν φύγει.

Αυτά...για την ιστορία.

Στο δια ταυτα, τον φερνω να φτιάξει την αποχέτευση σωστά και φέρνω κανένα άλλο μαστορι να ελέγξει την εγκατάσταση που έκανε; Τον γαμωσταυριζω και του λέω να μου αποδείξει ότι δεν λείπει φρεον; (Και σιγά μην καταλάβω). Παίρνω αντιπροσωπεία και ζητάω βοηθεια;/ενημερώνω;

γραπτως ενημερωνεις την αντιπροσωπεια για τους επισημους συνεργατες που επιλεγουν (οχι προφορικα, το γραπτο εχει περισσοτερο βαρος). Ριχνεις και ενα ωραιο μαυρο, με κριτικη καλυτερα, μεσω google maps στην εταιρια που εκανε αυτη την υπεροχη δουλεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Παρατήρησα το εξής περίεργο,όταν έχω στην ψύξη το κλιματιστικό ενώ θα περίμενα να κανει αφυγρανση στον χώρο (έχω δει κάποιες φορες να βγαίνει νερό από την αποχέτευση),η σχετική υγρασία του σπιτιού αντί να κατεβαίνει ανεβαίνει... Σήμερα όπου έξω έχει πραγματικά στεγνό καιρό σύμφωνα με τον μετρητή μου,είχα 50% μεσα στο σπίτι όταν το άνοιξα και τώρα σε δύο ώρες περίπου έφτασε στο 57%

Υπάρχει καμία λογική εξήγηση (εκτός της πιθανότητας να μην δουλεύει σωστά ο μετρητής υγρασίας; Το οποίο δεν συμβαίνει αφού και ο αφυγραντήρας πάνω κάτω την ίδια υγρασία δείχνει)

Παιζει και να ειναι θεμα υπερ-διαστασιολογησης (oversizing)

Eιναι πολυσυζητημενο θεμα σε αμερικανικα φορουμ (βεβαια εκει τα μεγαλα centrail air unit-dual stage κλπ ) που εχουν δεν ξερω αν δουλευει η κεντρικη εξωτερικη μοναδα με inverter συμπιεστη ή με On-off

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CptBill είπε

και για απαντησω στο εαυτο μου, δεν θα επρεπε να βλεπω θεωρητικα ως minimum τα 155 watt?

image.png.8ed5870fe67c804a6cd4f6e43e7d2984.png

Εφόσον υπάρχουν αυτές οι συνθήκες που θα κάνουν το κλιματιστικό να μειώσει την ισχύ του συμπιεστή στα 155W. Μπορεί να μην υπήρχαν αυτές οι συνθήκες και να έπρεπε να καταναλώσει 250W π.χ ή οτιδήποτε άλλο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εφόσον υπάρχουν αυτές οι συνθήκες που θα κάνουν το κλιματιστικό να μειώσει την ισχύ του συμπιεστή στα 155W. Μπορεί να μην υπήρχαν αυτές οι συνθήκες και να έπρεπε να καταναλώσει 250W π.χ ή οτιδήποτε άλλο.

φτανει 422watt και μετα κοβει ο συμπιεστης αφου εχει φτασει επιθυμητη θερμοκρασια, πεφτοντας στα 10+ watt. 

Μια ακομα περιπτωση ψευδο-specs οπου τα χαμηλα που βλεπουμε στη θεωρια δεν γινονται πραξη;

@liakjim, @Dare-Devil, παρακαλω τα φωτα σας!

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CptBill είπε

φτανει 422watt και μετα κοβει ο συμπιεστης αφου εχει φτασει επιθυμητη θερμοκρασια, πεφτοντας στα 10+ watt. 

Μια ακομα περιπτωση ψευδο-specs οπου τα χαμηλα που βλεπουμε στη θεωρια δεν γινονται πραξη;

liakjim, Dare-Devil, παρακαλω τα φωτα σας!

Κατάλαβα, δεν το είχες πει οτι κόβει ο συμπιεστής, δηλαδή λειτουργεί κάτι σαν on/off. Αν υπάρχει eurovent για το κλιματιστικό, τότε εικάζω οτι μάλλον επέλεξες μηχάνημα μεγαλύτερης ή λίγο μεγαλύτερης ισχύος από αυτό που θα έπρεπε, αν δεν υπάρχει eurovent μάλλον μιλάμε για ψεύτικα στοιχεία.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Αυτά...για την ιστορία.

Φωτο εδω: https://drive.google.com/open?id=1MF9tDMr_Mv09xhKlLvH9RbMU2V_ZOdrz (θα ανεβασω κι αλλες αυριο)

Λοιπόν. 

Έτσι όπως τα καταλαβαίνω από την ιστορία σου. 

Καταρχάς, δεν σου έκαναν κενό. Το φρέον ήταν ήδη στο δίκτυο. Έβαλαν την αντλία πάνω με κλειστές τις βάνες για να νομίζεις πως σου έκαναν. 

Το νερό δεν φεύγει γιατί προφανώς δεν έδωσαν κλίση στην τρύπα του τοίχου ώστε ο εύκαμπτος πλαστικός σωλήνας να μην δημιουργήσει λεκάνη. 

Σε έσφαξαν στην τιμή, μιλάμε στο γόνατο, μιας και με προεγκατεστημένες σωληνώσεις και άρα χωρίς να επωμιστούν το κόστος του χαλκού, χωρίς τρύπες, ήταν πανεύκολο. Κολλήσεις και έτοιμοι. 

Επίσης μου φαίνεται πολύ κοντά στο ταβάνι. Πόση απόσταση έχεις; Πόση απόσταση λέει το manual; 

Τηλέφωνο και email στην αντιπροσωπία ASAP και στον υπεύθυνο απειλή για τις ενέργειές σου ότι θα τους δώσεις στην αντιπροσωπία και να έρθουν άμεσα να τα φτιάξουν σωστά. 

Καλή τύχη φίλε μου. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...