Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Παντως εγώ αυτό θα κάνω. Θα τους πω αν δε γίνει συμφωνα με τις οδηγίες πως δε θα πληρώσω και φύγουν. Απλα δε ξερω ποσο εφικτο ειναι γιατι αν εχεις να βαλεις πολλα κλιματιστικά και επειδη εχουν πολλα ραντεβου και βιάζονται δε νομιζω να μπορουν να ασχοληθουν.

Στα τέτοια σου αν βιάζονται.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι διακυβεύεται εδώ.

Οι χαλκοσωληνες την στιγμή που συνδέονται διατηρούν μέσα τους τον ατμοσφαιρικο αέρα που είχαν όταν ήταν λίγο πριν ελεύθεροι και ανοιχτοί .

Ο όγκος του αέρα προφανώς είναι διάμετρος επί μήκος. Το βάρος του συγκεκριμένος για την πίεση που είμαστε δλδ περίπου 1 bar στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών λειτουργεί μόνο με ψυκτικό μέσο. Το φρεον.

Άρα θέλουμε μόνο φρεον να κυκλοφορεί μέσα στους σωλήνες , τόσο στο κύκλωμα των μονάδων , όσο και τους σωλήνες που πλέον είναι ένα κλειστό ενιαίο κύκλωμα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.  

Εσύ όμως αν δεν βγει ο αέρας, την στιγμή που θα ανοίξουν οι βανες του εξωτερικού μηχανήματος που περιέχει το φρεον από το εργοστάσιο, μέσα στο κύκλωμα εκτός από φρεον θα έχεις άζωτο, οξυγόνο, νερό και ότι άλλο έχει ο ατμοσφαιρικος αέρας.

Άρα πτώση απόδοσης, διάβρωση λόγω νερού, φθορές κτλ

Είναι λογικό λοιπόν να το ανεχτεί ο καθένας μας;

Πώς θα βγει λοιπόν ο αέρας; Πολύ απλό. Μόλις συνδέσει τους σωλήνες και πριν ανοίξει τις βανες θα βάλει αντλία . Πότε ξέρουμε ότι βγήκε όλος ο αέρας; Όταν πέσει η πίεση κάτω από μια τιμή υποπιεσης. Πόση ώρα θα χρειαστεί; Εξαρτάται από την αντλία , από τις διατομές και από την ποσότητα του αέρα, που εξαρτάται από διάμετρο και μήκος. Άρα δεν είναι στάνταρ. Μάλιστα ο σωστός ο μάστορας θα δει αν οι σωλήνες κρατάνε το κενό με κλειστή την αντλία για λίγο, οπότε ξέρει ότι δεν έχει διαρροή.

Στα @@ σας λοιπόν πόσα μηχανήματα έχει να βάλει ο τύπος.

Θα κάτσει όσο χρειαστεί, αλλιώς ο επόμενος.

Σκατε τόσα λεφτά, τα έχουμε πει τόσες φορές και εκεί να δέχεστε να έχετε μικρότερη απόδοση, φθορές για να βγάλει ο άλλος μεγαλύτερο κέρδος στην πλάτη σας. Γιατί χέστηκε. Την εγγύηση δεν τη δίνει αυτός, την επωμίζεται η εταιρία. 

Όχι και πάλι όχι. Είναι μη διαπραγματεύσιμο

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 7
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στα τέτοια σου αν βιάζονται.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται.

Οι χαλκοσωληνες την στιγμή που συνδέονται διατηρούν μέσα τους τον ατμοσφαιρικο αέρα που είχαν όταν ήταν λίγο πριν ελεύθεροι και ανοιχτοί .

Ο όγκος του αέρα προφανώς είναι διάμετρος επί μήκος. Το βάρος του συγκεκριμένος για την πίεση που είμαστε δλδ περίπου 1 bar στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών λειτουργεί με ψυκτικό μέσο. Το φρεον.

Άρα θέλουμε μόνο φρεον να κυκλοφορεί μέσα στους σωλήνες , τόσο στο κύκλωμα των μονάδων , όσο και τους σωλήνες που πλέον είναι ένα κλειστό ενιαίο κύκλωμα.

Εσύ όμως αν δεν βγει ο αέρας, την στιγμή που θα ανοίξουν οι βανες του εξωτερικού μηχανήματος που έχει το φρεον, μέσα στο κύκλωμα εκτός από φρεον θα έχεις άζωτο, οξυγόνο, νερό και ότι άλλο έχει ο ατμοσφαιρικος αέρας.

Άρα πτώση απόδοσης, διάβρωση λόγω νερού, φθορές κτλ

Είναι λογικό λοιπόν να το ανεχτεί ο καθένας μας;

Πώς θα βγει ο αέρας; Πριν ανοίξει τις βανες θα βάλει αντλία . Πότε ξέρουμε ότι βγήκε; Όταν πέσει η πίεση κάτω από μια τιμή υποπιεσης. Πόση ώρα θα κάνει; Εξαρτάται από την αντλία , από τις διατομες και από την ποσότητα του αέρα, που εξαρτάται από διάμετρο και μήκος. Άρα δεν είναι στάνταρ. Μάλιστα ο σωστός ο μάστορας θα δει αν οι σωλήνες κρατάνε το κενό με κλειστη την αντλία οπότε ξέρει ότι δεν έχει διαρροή.

Στα @@ σας λοιπόν πόσα μηχανήματα έχει να βάλει ο τύπος.

Θα κάτσει όσο χρειαστεί, αλλιώς ο επόμενος.

Σκατε τόσα λεφτά, τα έχουμε πει τόσες φορές και εκεί να δέχεστε να έχετε μικρότερη απόδοση, φθορές για να βγάλει ο.άλλος κέρδος στην πλάτη σας.

Όχι και πάλι όχι.

Οκ απλα θα χρειάζεται άπειρο ψάξιμο να βρεις τεχνικο της προκοπης, ακόμα και μηχανολογος μηχανικός εμπ που κανει εγκαταστασεις vrv σε μεγάλο κατάστημα εξιδεικευμένο γνωστό κατάστημα κλιμαστισμου έλεγε πως ειναι περιττό το κενό τουλάχιστον για τα split. Την προηγουμενη φορά την πάτησα επειδη μου ειπαν οτι εχουν iso και οτι ακολουθουν τις προδιαγραφές κτλ, απλα εβαλε αντλια 2-3 λεπτά ενω είχε σαπίσει στο ξύλο φάπες και γαμωσταυρίδα το νεο βοηθό γύρω στα 18-20 να τελειώνει οπότε  τέτοιο άνθρωπο έπρεπε  να τον διώξω απο την αρχή.

Επεξ/σία από ParhsG
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Λοιπόν παιδιά,

συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν έκανε σωστά κενό γιατί πολύ απλά πρώτα γέμισε τις σωλήνες με αέριο, είδε ότι είχε διαρροή, έκοψε και έραψε ξανα τις ενώσεις και μετά κούμπωσε για κανα δεκαλεπτο το κενό.

Ενδείξεις πίεσης/υποπίεσης δεν είδα πόσο έγραφε.

Το θέμα είναι οτι και η αποστράγγιση στη μονάδα δεν συνδέθηκε σωστά. Όλα τα νερά μετά από 2 ώρες λειτουργίας άρχισαν να στάζουν μέσα στο σπίτι.

Δυστυχώς πήγα να γλιτώσω τα χειρότερα δίνοντας 120€ εγκατάσταση σε πιστοποιημένο και βγήκα κουρεμένος και ξενερωμένος.

Για την εγκατάσταση / συνδεση των σωληνώσεων δε μπορώ να κάνω και πολλά. Μόνο να τον ξαναφέρω να φτιαξει την αποχέτευση σωστά.

Είναι παντελώς λάθος αυτά που λες. Ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή δεν κατάλαβες καλά τι έκανε. 

Το κενό γίνεται όπως έγραψα πριν ανοίξεις τις βάνες και αφού τελειώσει η μηχανολογική σύνδεση. 

Αν έγινε όπως το λες, το μηχάνημα αυτή τη στιγμή έχει λιγότερο φρέον γιατί έχασε ποσότητα. 

Εκτός αν έκανε απλή εκδίωξη αντί για κενό. 

Και μετά γιατί έκανε πάλι κενό; Αν έκανε και εκεί, ρούφηξε και άλλο φρέον. 

Γιατί δεν είδες πόσο υποπίεση έκανε; 

Μα είναι δυνατόν να μπαίνουν νερά μέσα; 

Τον πλήρωσες προκαταβολικά; Γιατί τον άφησες να φύγει; 

Συγγνώμη που νευριάζω αλλά τα έχουμε πει και ξαναπεί. 

Ανέφερέ τον άμεσα στον υπεύθυνο και στην inventor . 

Φώναξέ τον άμεσα πίσω το συντομότερο,να τα κάνει όλα σωστά, να πάρει πιέσεις στη λειτουργία ώστε να είσαι σίγουρος όσο έχει επαρκή ποσότητα φρέον μέσα και να λύσει το πρόβλημα με την αποχέτευση.

Τουλάχιστον σου έβαλε 3 μέτρα σωλήνα; 

ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ BY THE BOOK ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ . 

4 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

ωστός... 

Τα νερά ήταν όταν έριξε ένα μπουκάλι νερό να δει αν δουλεύει η αποχέτευση σωστά και του τα πέταξε όλα μέσα...Ήμουν ταράτσα και δεν είδα τι έκανε κάτω ο παικτης...

Κατά τα άλλα αφού μανουριασα για την αντλια, την έφεραν από το αμάξι,  σύνδεσαν το μπλε και το άφησαν 10-15λεπτα. Δεν πολύ κατάλαβα τι παίχτηκε γιατί απλά το αποσυνδεσαν κ η ένδειξη στο μπλε "ρολόι" περεμεινε η ίδια στο πράσινο... Και μετά δεν άνοιξαν καμία Βάνα με το Άλεν... Νομίζω απλά άφησαν να δουλεύει η τρόμπα αέρα για να νομίζω ότι έκαναν κενό.

Τον ρώτησα πώς δουλεύει η αντλία και η απαντηση: εγώ εξήγησα στους βοηθούς μου πριν 5 χρόνια πως δούλευε ι. Εσύ είσαι καλός στη δουλειά σου και εγώ στη δική μου.

Μετά ανοιξαν το κλιματιστικό (όχι δοκιμαστική λειτουργία), έβγαλε ένα λεπτό κρύο αέρα κ έφυγαν....

Τεσπά, εντυπώσεις αργότερα... Και ευχαριστω όσους απάντησαν στην ...απόγνωση μου :)

Σωστό είναι το bold. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ BY THE BOOK ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ . 

Συμφωνώ. Η συνενόηση ωστόσο να γίνεται τηλεφωνικά πριν για να μην βρεθεί και άλλος με σφυριές. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Παντως εγώ αυτό θα κάνω. Θα τους πω αν δε γίνει συμφωνα με τις οδηγίες πως δε θα πληρώσω και φύγουν. Απλα δε ξερω ποσο εφικτο ειναι γιατι αν εχεις να βαλεις πολλα κλιματιστικά και επειδη εχουν πολλα ραντεβου και βιάζονται δε νομιζω να μπορουν να ασχοληθουν.

Εγώ είπα εξαρχής θέλω η μονάδα να μπει κάτω με ελάχιστο μήκος σωληνώσεων 3 μέτρα όπως λέει κατασκευαστής και με αντλία κενού.τους λέω μπορείτε?με διαβεβαίωσε πως πάντα με αντλία κενού τοποθετεί και θα δούμε μέσα στη βδομάδα στην πράξη.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Εγώ είπα εξαρχής θέλω η μονάδα να μπει κάτω με ελάχιστο μήκος σωληνώσεων 3 μέτρα όπως λέει κατασκευαστής και με αντλία κενού.τους λέω μπορείτε?με διαβεβαίωσε πως πάντα με αντλία κενού τοποθετεί και θα δούμε μέσα στη βδομάδα στην πράξη.

Δες και ποση ωρα ειχε την αντλια

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ParhsG είπε

Δες και ποση ωρα ειχε την αντλια

Για πολλοστή φορά, ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει η τιμή της επιτευχθείσας υποπιεσης να γίνει όσο θέλει ο κατασκευαστής.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Λοιπόν παιδιά,

συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν έκανε σωστά κενό γιατί πολύ απλά πρώτα γέμισε τις σωλήνες με αέριο, είδε ότι είχε διαρροή, έκοψε και έραψε ξανα τις ενώσεις και μετά κούμπωσε για κανα δεκαλεπτο το κενό.

Ενδείξεις πίεσης/υποπίεσης δεν είδα πόσο έγραφε.

Το θέμα είναι οτι και η αποστράγγιση στη μονάδα δεν συνδέθηκε σωστά. Όλα τα νερά μετά από 2 ώρες λειτουργίας άρχισαν να στάζουν μέσα στο σπίτι.

Δυστυχώς πήγα να γλιτώσω τα χειρότερα δίνοντας 120€ εγκατάσταση σε πιστοποιημένο και βγήκα κουρεμένος και ξενερωμένος.

Για την εγκατάσταση / συνδεση των σωληνώσεων δε μπορώ να κάνω και πολλά. Μόνο να τον ξαναφέρω να φτιαξει την αποχέτευση σωστά.

Απλά τραγικός με 120 ευρώ και δεν μπόρεσε να κάνει μια εγκατάσταση της προκοπής, μάλλον θα πρέπει να ξανά μάθει ο ίδιος πως γίνονται ενώσεις πριν μάθει στους βοηθούς του πριν 5 χρόνια(μόνο 5;).

Αν θες ανέβασε μια φώτο εσωτερικής - εξωτερικής εγκατάστασης μήπως υπάρχει και κάποια άλλη παρατήρηση ώστε όταν θα ξανά έρθει να στην διορθώσει.

Που κανονικά πρέπει να γίνει Ανάκτηση του ψυκτικού υγρού- κενο- και μετά πλήρωση σύμφωνα με το ταμπελάκι του κατασκευαστή...

Πάλι καλά δεν είχες κάτω από το κλιματιστικό καμία τηλεόραση έχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις με αποτέλεσμα καμένες tv και τον ψυκτικό "εξαφανισμένο"

Δημοσ.
7 ώρες πριν, CorumD είπε
9 ώρες πριν, kostaras4 είπε

Καλημέρα σε όλους,

Γλυκοκοιτάζω το DAIKIN FTXM  https://www.daikin.gr/el_gr/products/FTXM-N.html (πιθανότατα στα 14,000 btu _ https://www.idealklima.gr/eshop/klimatistika-inverter-daikin-ftxm42n-rxm42n9-16000btu).

Έχετε να μου προτείνεται κάτι αντίστοιχο (π.χ. Mitsubishi Heavy Industries, Fujitsu, Toshiba Shorai Premium)?

Ευχαριστω!

Τα 14,000 BTU είναι δύσκολη κατηγορία...και ακριβή διότι τα standards είναι 9000,12000,18000,24000 btu. Βασικά διάλεξες κορυφαίο μηχάνημα απο άποψης κατασκευής, απόδοσης...ολα τα εχει. Τα αντιστοιχα TOSHIBA και FUJITSU είναι υποδεέστερα..Το μόνο θέμα με τα DAIKIN είναι οι υψηλές τιμές και οι μικρές εγγυήσεις, αλλα σαν μηχανήματα είναι άψογα και δεν βγάζουν ζημιές εύκολα. Εγω έχω το οικονομικό ATXC35B(12000BTU) και μου έχει κάνει θετικότατη εντύπωση...αλλα αυτό που κοιτάζεις εσυ είναι θηρίο! Αριστη επιλογη!

Ευχαριστώ πολύ Corumd.

Και εγώ είναι αλήθεια ότι το θεωρώ λίγο τσιμπιμένο στην τιμή γι αυτό και ρώτησα/απευθύνθηκα εδώ στους ειδικούς και παθόντες!

Παρόλα αυτά, από ότι έχω ενημερωθεί τα Daikin θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Klausx είπε

Απλά τραγικός με 120 ευρώ και δεν μπόρεσε να κάνει μια εγκατάσταση της προκοπής, μάλλον θα πρέπει να ξανά μάθει ο ίδιος πως γίνονται ενώσεις πριν μάθει στους βοηθούς του πριν 5 χρόνια(μόνο 5;).

Αν θες ανέβασε μια φώτο εσωτερικής - εξωτερικής εγκατάστασης μήπως υπάρχει και κάποια άλλη παρατήρηση ώστε όταν θα ξανά έρθει να στην διορθώσει.

Που κανονικά πρέπει να γίνει Ανάκτηση του ψυκτικού υγρού- κενο- και μετά πλήρωση σύμφωνα με το ταμπελάκι του κατασκευαστή...

Πάλι καλά δεν είχες κάτω από το κλιματιστικό καμία τηλεόραση έχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις με αποτέλεσμα καμένες tv και τον ψυκτικό "εξαφανισμένο"

Μα προφανως και θα πρεπει να γινει μαζεμα του φρεον, κατεβασμα του μηχανηματος, και να δει τι μλκια εκανε ο μαστορας.. 2 ειναι οι περιπτωσεις που φταινε στο να τρεχει νερα μεσα.

1η ειναι η τρυπα που εκανε  να μην ειναι κατηφορικη κ να κανει κοιλια κ να δημιουργειται σαν σιφωνι με αποτελεσμα  να μην υπαρχει ευκολη ροη του νερου προς τα εξω.
2η ειναι να μην εχει δωσει σωστη κλιση στο κλιματιστικο (κανονικα θα πρεπει να γερνει πολυυυ λιγο προς την πλευρα που ειναι η αποχετευση.. αν γερνει απο την αναποδη πλευρα, σε περιπτωση που "παραγει" πολυ νερο το κλιματιστικο κατα την λειτουργια, σε καποια στιγμη θα υπερχυλησει το δοχειο αποχετευσης και θα σταζουν μεσα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kallair είπε

Μα προφανως και θα πρεπει να γινει μαζεμα του φρεον, κατεβασμα του μηχανηματος, και να δει τι μλκια εκανε ο μαστορας.. 2 ειναι οι περιπτωσεις που φταινε στο να τρεχει νερα μεσα.

1η ειναι η τρυπα που εκανε  να μην ειναι κατηφορικη κ να κανει κοιλια κ να δημιουργειται σαν σιφωνι με αποτελεσμα  να μην υπαρχει ευκολη ροη του νερου προς τα εξω.
2η ειναι να μην εχει δωσει σωστη κλιση στο κλιματιστικο (κανονικα θα πρεπει να γερνει πολυυυ λιγο προς την πλευρα που ειναι η αποχετευση.. αν γερνει απο την αναποδη πλευρα, σε περιπτωση που "παραγει" πολυ νερο το κλιματιστικο κατα την λειτουργια, σε καποια στιγμη θα υπερχυλησει το δοχειο αποχετευσης και θα σταζουν μεσα.

Αυτό με την κλίση δεν ισχύει στα περισσότερα μηχανήματα όπου οι κατασκευαστές ζητάνε αλφαδια , όπως π.χ. στο δικό μου Fujitsu.

Το κλιματιστικό είναι μελετημένο για να μπει έτσι και θα φύγουν τα νερά.

Φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να δώσεις οδηγία για αλφαδια παρά πχ δώσε 1/100 της μοίρας κλίση δεξιά 😋

Κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι εγκαταστάτες. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι συνήθως τη βγάζουν λάδι και τα τραβάει τα ζόρια ο πελάτης ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους αφαιρεθεί η άδεια ή έστω να τους πετάξει με τις κλωτσιές απλήρωτους ο πελάτης.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αυτό με την κλίση δεν ισχύει στα περισσότερα μηχανήματα όπου οι κατασκευαστές ζητάνε αλφαδια , όπως π.χ. στο δικό μου Fujitsu.

Το κλιματιστικό είναι μελετημένο για να μπει έτσι και θα φύγουν τα νερά.

Φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να δώσεις οδηγία για αλφαδια παρά πχ δώσε 1/100 της μοίρας κλίση δεξιά 😋

Κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι εγκαταστάτες. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι συνήθως τη βγάζουν λάδι και τα τραβάει τα ζόρια ο πελάτης ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους αφαιρεθεί η άδεια ή έστω να τους πετάξει με τις κλωτσιές απλήρωτους ο πελάτης.

Στην θεωρια ναι, αλφαδιαζεις. στην πραξη για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα γινει μαλακια με την αποχετευση του νερου παντα κοιτας να υπαρχει μια ελαφρια αποκλιση προς την πλευρα της αποχετευσης. με το ματι δεν φαινεται (εκτος κ αν εχεις στραβο ταβανι κ το πας κοιτωντας αυτο).

Δημοσ.

Θελω ενα 12αρι.. Εχω δει το toyotomi hiro eco στα 499..Εχει κανεις καμια γνωμη για τα κλιματιστικα απο leroy πχ? Λενε η θα θέλουν πεταμα σε 2 χρονια? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Δοκίμασα σήμερα ψύξη ,να δω τι παίζει με το Fujitsu . 

Θυμίζω, 60τμ ενιαίος, απλές μονώσεις (διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή και 3άρι dow με διπλή τοιχοποιία) 

Εξωτερική 32.9 C http://penteli.meteo.gr/stations/oropos/ 

Ζήτηση 26C. 

Επιτευχθείσα, 26.1:

μου αρεσει η διαταξη στη πριζα σου με apc προστατευτικο + blitzwolf. Το ιδιο setup εχω και εγω 😛

Ειναι απιστευτο οτι μπορει και κατεβαινει σε 225watt μια μοναδα τερας (οσο αφορα btu) σαν τη δικια σου. Εντυπωσιακό. 

Το δικο μου πχ Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA (18000btu) που δουλευω στον Πειραια  κατεβαινει μεχρι 422watt.

Χασμα τεχνολογιας

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kallair είπε

Γνώμη μου είναι να μπαίνει αλφαδι με σωστή τρύπα δεν υπάρχει θέμα ποτέ. Μπορεί αυτό το λίγο να μην παίζει μεγάλο ρόλο αλλά πιστεύω καταπονεί τον ανεμιστήρα στο πέρας του χρόνου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...