Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρει για το "όχι κάτω από 42C αέρα στη θέρμανση; " 

Αφού τελικά δέχθηκες για το 18άρι που είναι περίπου 100€  λιγότερο από το 24άρι, θα μπορούσες να ζητήσεις δωρέαν εγκατάσταση . 

Αν το 18άρι σε καλύπτει (ελπίζω γιατί δεν τη λες μικρή τη διαφορά

b39ac325a818680149a53fe6aaa462e4.png

, έκανες καλύτερη επιλογή γιατί το 18αρι έχει μεγαλύτερο scop (5.26 vs 4.83) και το βασικότερο έχει πολύ μικρότερες ελάχιστες τιμές σε btu και άρα κατανάλωση .

3 μέτρα minimum δίνει η Haier για χαλκοσωλήνα 

Του το πα για δωρεαν εγκατασταση δεν το καταφερα, η αληθεια ειναι δεν επεμενα πολυ σ αυτο..Και μ αυτο το σκεπτικο διαλεξα 18αρι τις ελαχιστες τιμες btu/καταναλωση..Το 24αρι πεφτει min στα 700w, τεραστια εσωτερικη μοναδα και  θερμικη αποδοση  8.1 kw (  8.190 - 34.120 BTU )  vs life pro  6.44 kw ( 6.800-29.000 BTU)..Δεν ειναι πιο δυνατο;

Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες, ελπιζω να εκανα καλη επιλογη!!

Ενα ειναι το μονο σιγουρο! Διαλεγω κλιματιστικο για τον χωρο που ειμαι τωρα, κι οχι γι αυτον που μπορει να βρεθω στο μελλον (ενοικιο)..Η λογικη δηλαδη παρτο μεγαλο γιατι μπορει να χρειαστει αλλου, αποδειχτηκε λανθασμενη!! Γι αυτο και η σωστη μελετη ειναι απαραιτητη!! Οσο ζουμε μαθαινουμε!!

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

για αυτο και η inventor ενω υπαρχουν εταιριες με  χρονια παραδοση στο κλιματισμο αλλα ανυπαρκτο after sales, θα συνεχιζει να κερδιζει πελατες.

Να θυμισω και εγω με τη σειρα μου την υποδειγματικη συμπεριφορα με 2 αλλαγες εξωτερικης μοναδας του haier tundra (παλαιου μοντελου, δεν υπαρχει πλεον) και στο τελος την δωρεαν αντικατασταση με passion pro.

Σε καμια εβδομαδα θα παραγγειλω και το aria 12k btu. Εντυπωσεις σε κανα 2 εβδομαδες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Το After Sales τους είναι το καλύτερο....μακράν....την 1η εγκατάσταση δεν την είχες πληρώσει...?

Εγώ σε αντικατάσταση (Μετά από 2 inventor) με άλλης εταιρίας κανόνισα να μου την κάνουν Δωρεάν....Αλλά είχα πληρώσει και την 1η....

Την ειχα πληρωσει κ την πρωτη..Μαλλον εχει να κανει και με την καθε περιπτωση ξεχωριστα..σ εμενα κανονισε αντικατασταση κατευθειαν απ την εταιρεια χωρις να μπλεξει το καταστημα απο οπου εγινε η αρχικη αγορα, δεν ξερω αν παιζει ρολο βεβαια..επισης το πρωτο το χα παρει σε προσφορα

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Καλησπέρα παίδες... Η αντλία κενού μπαίνει πριν ανοίξουν το φρεον να μπει μέσα στη σωλήνα ή πριν;

Θα με τρελάνουν τα μαστορια..

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Πριν

Τα νερά που βρέθηκαν;

3 ώρες πριν, kallair είπε

Αν ανοιξεις το κενο ΑΦΟΥ μπει το φρεον στις σωληνωσεις, θα κανεις κενο στο φρεον... κοινως θα αδειασεις το μηχανημα σου απο υγρα.. Προφανως πριν μπαινει η αντλια.. Πριν εγραψες για κατι νερα.. Νερα απο που κ ως που με το που ανοιξεις το αλλεν; εισαι 100% σιγουρος οτι ηταν νερα; γτ εμενα κατι αλλο μου μυριζει..

Μάλλον σου μυρίζει ότι μου μυρίζει . Κάναν "εξαέρωση" με το φρέον....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, energy52 είπε

Την ειχα πληρωσει κ την πρωτη..Μαλλον εχει να κανει και με την καθε περιπτωση ξεχωριστα..σ εμενα κανονισε αντικατασταση κατευθειαν απ την εταιρεια χωρις να μπλεξει το καταστημα απο οπου εγινε η αρχικη αγορα, δεν ξερω αν παιζει ρολο βεβαια..επισης το πρωτο το χα παρει σε προσφορα

Το είχα πάρει από το apothema.gr ούτε καν από Μεγάλο μαγαζί ( Κωτσο,MM κλπ)...

Στην αρχή και εμένα είπαν να χρεωθω εγκατάσταση....εξήγησα ότι είναι άδικο και μετά με ξαναπηραν  πίσω και δεχτηκαν....

Αυτό βέβαια ήταν και το σωστό.....όχι να πληρώσω πάλι 70€

Επεξ/σία από anergos13
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Παρατήρησα το εξής περίεργο,όταν έχω στην ψύξη το κλιματιστικό ενώ θα περίμενα να κανει αφυγρανση στον χώρο (έχω δει κάποιες φορες να βγαίνει νερό από την αποχέτευση),η σχετική υγρασία του σπιτιού αντί να κατεβαίνει ανεβαίνει... Σήμερα όπου έξω έχει πραγματικά στεγνό καιρό σύμφωνα με τον μετρητή μου,είχα 50% μεσα στο σπίτι όταν το άνοιξα και τώρα σε δύο ώρες περίπου έφτασε στο 57%

Υπάρχει καμία λογική εξήγηση (εκτός της πιθανότητας να μην δουλεύει σωστά ο μετρητής υγρασίας; Το οποίο δεν συμβαίνει αφού και ο αφυγραντήρας πάνω κάτω την ίδια υγρασία δείχνει)

Μάλλον ξεχνάς ότι ο πιο κρύος αέρας, έχει μικρότερη δυνατότητα συγκράτησης υδρατμών. 

Τι έχει συμβεί λοιπόν;

Πριν βάλεις κλιματιστικό, είχες μέσα και έξω την ίδια θερμοκρασία και απόλυτη υγρασία, άρα και σχετική. 

Έκλεισες τις πόρτες και έβαλες μπροστά το κλιματιστικό. 

Η θερμοκρασία του αέρα έπεσε, η απόλυτη υγρασία όχι τόσο γρήγορα και συνεπώς μειώθηκε η ικανότητα του αέρα να συγκρατεί την περίπου ίδια ποσότητα υδρατμών και άρα έχεις υψηλότερη σχετική υγρασία. 

Όσο το κλιματιστικό δουλεύει , θα αφαιρεί ποσότητα υδρατμών, άρα απόλυτη υγρασία και συνεπώς θα δεις να πέφτει σιγά σιγά και η σχετική. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex19871987 είπε

Άρα θέλει περίπου η αντλία να δουλέψει κάνα 10λεπτο.εγω τους έχω ενημερώσει πως αν δεν κάνουν με βάσει αυτά που έχω πει να φωνάξω άλλον.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος . Την αντλία θα την σταματήσει όταν ο μετρητής κενού δείξει σωστά microns . 

"

The Time Factor
We discussed different methods of measuring a vacuum, issues related to actually pulling a vacuum and dehydrating an extremely wet system. But, have we run the vacuum equipment long enough?

The micron gauge will determine when sufficient time has elapsed. Systems that are designed to run at 10F to 45F saturated suction temperature should be evacuated down to 400 to 500 microns. Systems designed to operate between 20F to 10F should be pulled down lower. Follow the manufacturer's installation and operating instructions.

When using a micron gauge, always allow the system to sit at rest and watch for a rise in pressure. If the system has no leaks, the rise in pressure will indicate the presence of moisture boiling off, which will require more evacuation time. Only when there has been no rise in pressure can we say with a degree of certainty that the system is dry."

https://www.contractingbusiness.com/refrigeration/refrigerant-evacuation-dont-be-clockwatcher

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μάλλον ξεχνάς ότι ο πιο κρύος αέρας, έχει μικρότερη δυνατότητα συγκράτησης υδρατμών. 

Τι έχει συμβεί λοιπόν;

Πριν βάλεις κλιματιστικό, είχες μέσα και έξω την ίδια θερμοκρασία και απόλυτη υγρασία, άρα και σχετική. 

Έκλεισες τις πόρτες και έβαλες μπροστά το κλιματιστικό. 

Η θερμοκρασία του αέρα έπεσε, η απόλυτη υγρασία όχι τόσο γρήγορα και συνεπώς μειώθηκε η ικανότητα του αέρα να συγκρατεί την περίπου ίδια ποσότητα υδρατμών και άρα έχεις υψηλότερη σχετική υγρασία. 

Όσο το κλιματιστικό δουλεύει , θα αφαιρεί ποσότητα υδρατμών, άρα απόλυτη υγρασία και συνεπώς θα δεις να πέφτει σιγά σιγά και η σχετική. 

Ναι έχεις δίκιο μετά το σκέφτηκα αυτο :) Ωστόσο,επειδή τώρα π.χ. δουλεύει στο πολύ χαλαρό το κλιματιστικό για να διατηρήσει την θερμοκρασία 27C εξωτερική 36.5C (240-280W) ,δεν το βλέπω να κάνει αφυγρανση.. Έχει μείνει σταθερά στους 59C. 

Επίσης σημερα το πρωί,όπως και τις τελευταίες μέρες στο σπίτι(το κλιματιστικό ανοιχτό όλο τα βράδυ),είχα 65% σχετική  υγρασία, και μου φάνηκε κάπως.. 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα σήμερα ψύξη ,να δω τι παίζει με το Fujitsu . 

Θυμίζω, 60τμ ενιαίος, απλές μονώσεις (διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή και 3άρι dow με διπλή τοιχοποιία) 

Εξωτερική 32.9 C http://penteli.meteo.gr/stations/oropos/ 

Ζήτηση 26C. 

Επιτευχθείσα, 26.1:

S90622-164226.jpg

Έξοδος αέρα, 19C. 

P90622-160755.jpg

Η εξωτερική μονάδα, εξαιρετικά αθόρυβη :

Η εσωτερική μονάδα, τον γνωστό θόρυβο (είπαμε πολλά τα κυβικά, εδώ αυτόματη ταχύτητα ) :

Κατανάλωση γύρω στα 225W. 😎

S90622-165209.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μάλλον σου μυρίζει ότι μου μυρίζει . Κάναν "εξαέρωση" με το φρέον....

Αν εκαναν εξαερωση με το φρεον, μικρό το κακό γτ θα ήταν ελεγχομενο. Το παιδι ετσι οπως το εγραψε ηταν σαν να ειχαν βιδωσει απλα της σωληνες πανω και ειχαν ξεχασει να τις σφιξουν. Αν κανεις εξαερωση με το φρεον, η ποσοτητα που θα χαθει απο το κυκλωμα ειναι μηδαμινη και σιγουρα δεν "γεμιζει τον τοιχο με νερα κ ετρεχε να κλεισει το αλεν" οπως ειχε γραψει το παληκαρι.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος αλλά η επίτευξη της τιμής της σωστής υποπιεσης.

Νομιζω θελει ειδικο οργανο για να δεις τοσο χαμηλες πιέσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Νομιζω θελει ειδικο οργανο για να δεις τοσο χαμηλες πιέσεις

Σιγά μη θέλει ειδικό όργανο για τα 14.5PSI υποπίεση . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σιγά μη θέλει ειδικό όργανο για τα 14.5PSI υποπίεση . 

Παντως εγώ αυτό θα κάνω. Θα τους πω αν δε γίνει συμφωνα με τις οδηγίες πως δε θα πληρώσω και φύγουν. Απλα δε ξερω ποσο εφικτο ειναι γιατι αν εχεις να βαλεις πολλα κλιματιστικά και επειδη εχουν πολλα ραντεβου και βιάζονται δε νομιζω να μπορουν να ασχοληθουν.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παιδιά,

συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν έκανε σωστά κενό γιατί πολύ απλά πρώτα γέμισε τις σωλήνες με αέριο, είδε ότι είχε διαρροή, έκοψε και έραψε ξανα τις ενώσεις και μετά κούμπωσε για κανα δεκαλεπτο το κενό.

Ενδείξεις πίεσης/υποπίεσης δεν είδα πόσο έγραφε.

Το θέμα είναι οτι και η αποστράγγιση στη μονάδα δεν συνδέθηκε σωστά. Όλα τα νερά μετά από 2 ώρες λειτουργίας άρχισαν να στάζουν μέσα στο σπίτι.

Δυστυχώς πήγα να γλιτώσω τα χειρότερα δίνοντας 120€ εγκατάσταση σε πιστοποιημένο και βγήκα κουρεμένος και ξενερωμένος.

Για την εγκατάσταση / συνδεση των σωληνώσεων δε μπορώ να κάνω και πολλά. Μόνο να τον ξαναφέρω να φτιαξει την αποχέτευση σωστά.

Επεξ/σία από stazzy1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...