Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια επειδή και εγώ περιμένω ψυκτικό μέσα στη βδομάδα για τοποθέτηση.τι πρέπει να προσέξουμε κατά την διαδικασία της αντλίας κενού??για όσους δεν ξέρουμε μην  την βάλουν κ δήθεν ότι έκαναν.γιατι από όσο κατάλαβα έχουν μια βιασυνη.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για ποιον λογο να μπει στον κοπο να σας πει ο τεχνικος ψεματα οτι εκανε κενο αν εχει συνδεσει την αντλια πανω; ενα κουμπακι παταει μονο κ περιμενει να περασει καποια ωρα. τι ακριβως περιμενετε να δειτε να κανει ο μαστορας οταν κανει κενο και σας εχει φαει τετοιος κρυος ιδρωτας;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Ρε παιδια επειδή και εγώ περιμένω ψυκτικό μέσα στη βδομάδα για τοποθέτηση.τι πρέπει να προσέξουμε κατά την διαδικασία της αντλίας κενού??για όσους δεν ξέρουμε μην  την βάλουν κ δήθεν ότι έκαναν.γιατι από όσο κατάλαβα έχουν μια βιασυνη.

Ρε παιδιά, δεν είναι επιστήμη. 

Σας βάζω τις οδηγίες που έχει η Daikin.

Ουσιαστικά είναι το ίδιο (με ίσως μικρές διαφοροποιήσεις στις τιμές), για όλα τα μηχανήματα. 

Προτροπή είναι να κατεβάσετε και να κατανοήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης αλλά και των λοιπών εργασίων.

Αν δείτε ότι η εγκαταστάτες, δεν κάνουν τη διαδικασία που περιγράφει για το δικό σας μηχάνημα, ή δεν θέλουν, ή δεν ξέρουν, τους σταματάτε άμεσα

Μιλάτε με τον υπεύθυνο και εξηγείτε με πολύ απλό τρόπο και χωρίς φωνές, ότι αν δεν τηρήσουν απαρρέκκλιτα τη διαδικασία του μηχανήματος κατά γράμμα, θα φύγουν απλήρωτοι και θα πάρετε άλλον. 

Είναι πάρα πολύ απλό. 

7acbf46608df91187dc2fc26078cf80b.png 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα θέλει περίπου η αντλία να δουλέψει κάνα 10λεπτο.εγω τους έχω ενημερώσει πως αν δεν κάνουν με βάσει αυτά που έχω πει να φωνάξω άλλον.

Επεξ/σία από alex19871987
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alex19871987 είπε

Άρα θέλει περίπου η αντλία να δουλέψει κάνα 10λεπτο.εγω τους έχω ενημερώσει πως αν δεν κάνουν με βάσει αυτά που έχω πει να φωνάξω άλλον.

Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος αλλά η επίτευξη της τιμής της σωστής υποπιεσης.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Eπιβεβαιωνω με ικανοποιηση το πολυ καλο after sale service της INVENTOR παιδια!!

Μετα το αναλυτικοτατο mail  που τους ειχα στειλει με παραδειγματα και φωτογραφιες μετρητων κτλ για την απαραδεκτη συμπεριφορα στη θερμανση του life pro 24, με πηρε  τηλ. ο διευθυντης του τεχνικου τμηματος, συζητησαμε το προβλημα (ευγενεστατος) κι αφου αναλυσαμε το θεμα απ ολες τις αποψεις, μου προτεινε αντικατασταση με το αντιστοιχο 24αρι της HAIER το tundra green και το wifi stick δωρο εφοσον συμφωνουσα..Μπηκα ειδα τα χαρακτηριστικα του ειδα πιστοποιηση eurovent και συμπιεστη mitsubishi και συμφωνησα! Μονο που επειδη το ειδα πολυ γομαρι το 24αρι, https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/tundra-green ακομη πιο δυνατο κι απ το life pro κι ο χωρος μου ειναι οριακα τα 24000btu διαλεξα το 18αρι που κι αυτο ειναι δυνατο στη θερμανση νομιζω! Μεταφορικα δικα τους, αλλα την νεα εγκατασταση θα την χρεωθω εγω τσπ συμφωνησα..Το κλιματιστικο το στειλαν στον συνεργατη τους και αυτη τη βδομαδα ή την επομενη θα γινει η αλλαγη!!

Ευχαριστω το φορουμ και καποια συγκεκριμενα μελη που βοηθησαν με τις συμβουλες τους και μπηκα στη διαδικασια να το κανω θεμα στην εταιρεια και τελικα δικαιωθηκα!!

• Like 4
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Ρε παιδια επειδή και εγώ περιμένω ψυκτικό μέσα στη βδομάδα για τοποθέτηση.τι πρέπει να προσέξουμε

να τον πληρώσετε με pos  και να βάλει το προβλεπομενο μήκος σωλήνων Τα άλλα τα κάνουν καθ όσον είναι η διαδικασία και το ξέρουν ότι θα γίνει θέμα  

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, energy52 είπε

Eπιβεβαιωνω με ικανοποιηση το πολυ καλο after sale service της INVENTOR παιδια!!

Μετα το αναλυτικοτατο mail  που τους ειχα στειλει με παραδειγματα και φωτογραφιες μετρητων κτλ για την απαραδεκτη συμπεριφορα στη θερμανση του life pro 24, με πηρε  τηλ. ο διευθυντης του τεχνικου τμηματος, συζητησαμε το προβλημα (ευγενεστατος) κι αφου αναλυσαμε το θεμα απ ολες τις αποψεις, μου προτεινε αντικατασταση με το αντιστοιχο 24αρι της HAIER το tundra green και το wifi stick δωρο εφοσον συμφωνουσα..Μπηκα ειδα τα χαρακτηριστικα του ειδα πιστοποιηση eurovent και συμπιεστη mitsubishi και συμφωνησα! Μονο που επειδη το ειδα πολυ γομαρι το 24αρι, https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/tundra-green ακομη πιο δυνατο κι απ το life pro κι ο χωρος μου ειναι οριακα τα 24000btu διαλεξα το 18αρι που κι αυτο ειναι δυνατο στη θερμανση νομιζω! Μεταφορικα δικα τους, αλλα την νεα εγκατασταση θα την χρεωθω εγω τσπ συμφωνησα..Το κλιματιστικο το στειλαν στον συνεργατη τους και αυτη τη βδομαδα ή την επομενη θα γινει η αλλαγη!!

Ευχαριστω το φορουμ και καποια συγκεκριμενα μελη που βοηθησαν με τις συμβουλες τους και μπηκα στη διαδικασια να το κανω θεμα στην εταιρεια και τελικα δικαιωθηκα!!

Μπράβο στην inventor,κάθε φορά που ακουω τέτοια ανεβαίνει στην εκτίμηση μου η συγκεκριμένη εταιρεία :) Πως σου δικαιολόγησαν την "περίεργη" συμπεριφορά στην θέρμανση του greeoειδες life pro?

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, hp8 είπε

να τον πληρώσετε με pos  και να βάλει το προβλεπομενο μήκος σωλήνων Τα άλλα τα κάνουν καθ όσον είναι η διαδικασία και το ξέρουν ότι θα γίνει θέμα  

Ναι το έχω ζητήσει και αυτό ήδη.ελαχιστο 3μετρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Μπράβο στην inventor,κάθε φορά που ακουω τέτοια ανεβαίνει στην εκτίμηση μου η συγκεκριμένη εταιρεία :) Πως σου δικαιολόγησαν την "περίεργη" συμπεριφορά στην θέρμανση του greeoειδες life pro?

Φιλε μου ουσιαστικα δεν μπορουσε να το δικαιολογησει..Μου λεγε στην αρχη τη γνωστη θεωρια πως το καθε κλιματιστικο συμπεριφερεται διαφορετικα αναλογως τον χωρο στον οποιο βρισκεται καθως  ειναι πολλοι οι παραμετροι που επηρεαζουν καταναλωσεις-αποδοση κτλ.. (οχι πως δεν ισχυει βεβαια) Ομως ηταν τοσο "δυνατα" τα τεκμηρια που τους επισυναψα που στο τελος δεν εβρισκε γιατι το κλιματιστικο μπαινει standby απ τα 1300w ενω παραλληλα υπερθερμενει..Tου το πα στα ισια! "Εχετε καμια ιδεα για ελαχιστη αποδοση-περιορισμο στη θερμανση εκ κατασκευης;" Δεν πηρα απαντηση..  Μου ειπε μονο πως ολα τα μοντελα τους δοκιμαζονται στην πραξη και πως τα ενεργειακα ταμπελακια δεν μπαινουν στην τυχη..  Απ τη στιγμη που μου δωσε αντικατασταση με καλυψε,δεν επεμεινα αλλο..Αλλωστε ποια εταιρεια (το λεω με επιφυλαξη) δινει ευκολα αντικατασταση χωρις ενδειξη βλαβης επειδη παραπονιεται ο πελατης; ακομη και τον μετρητη καταναλωσης θα μπορουσαν να αμφισβητησουν αν ηθελαν..

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, energy52 είπε

Φιλε μου ουσιαστικα δεν μπορουσε να το δικαιολογησει..Μου λεγε στην αρχη τη γνωστη θεωρια πως το καθε κλιματιστικο συμπεριφερεται διαφορετικα αναλογως τον χωρο στον οποιο βρισκεται καθως  ειναι πολλοι οι παραμετροι που επηρεαζουν καταναλωσεις-αποδοση κτλ.. (οχι πως δεν ισχυει βεβαια) Ομως ηταν τοσο "δυνατα" τα τεκμηρια που τους επισυναψα που στο τελος δεν εβρισκε γιατι το κλιματιστικο μπαινει standby απ τα 1300w ενω παραλληλα υπερθερμενει..Tου το πα στα ισια! "Εχετε καμια ιδεα για ελαχιστη αποδοση-περιορισμο στη θερμανση εκ κατασκευης;" Δεν πηρα απαντηση..  Μου ειπε μονο πως ολα τα μοντελα τους δοκιμαζονται στην πραξη και πως τα ενεργειακα ταμπελακια δεν μπαινουν στην τυχη..  Απ τη στιγμη που μου δωσε αντικατασταση με καλυψε,δεν επεμεινα αλλο..Αλλωστε ποια εταιρεια (το λεω με επιφυλαξη) δινει ευκολα αντικατασταση χωρις ενδειξη βλαβης επειδη παραπονιεται ο πελατης; ακομη και τον μετρητη καταναλωσης θα μπορουσαν να αμφισβητησουν αν ηθελαν..

Αφού τέλος καλό όλα καλά, αυτό είναι που μετράει ;) Και εσύ ένα μηχάνημα το οποίο θα κρατάει σταθερά την θερμοκρασία που εσύ θέλεις σε ψύξη/θέρμανση (για να στο πρότεινε σίγουρα κάτι θα ξέρει),και +1 αστεράκι inventor για την συμπεριφορά τους :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Μπορεις.Κανε τοποθετηση χωρις αντλια(και χωρις πατεντα-βγαζω αερα) και βαλε το να δουλεψει να δεις οτι θα χαλασει.Η πατεντα εξαερωση ακους το φσσστ και κλεινω ,δεν μπορει να επιβεβαιωσει κανεις αν μαζι με το φφστττ του αερα εφυγε Ολος απο το κυκλωμα και οτι δεν εφυγες και ποσοτητα αεριου.

Τα καναλατα,ειναι αντιστοιχης και πολλα χρονια μπροστα.

Οι περισοτεροι για να γλυτωσουν χρονο=χρημα το κανουν.

Εννοειται πριν

Η αντλια επισης επιβεβειωνει και την σωστη εγκατασταση που κανει ο τεχνικος και δεν παρουσιαζει διαρροες λογω ατεχνιας,παραβλεψης ή ενδεχομενης κατασκευστικης ατελειας.

Για splitακια μιλαμε....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, energy52 είπε

Δεν ξέρει για το "όχι κάτω από 42C αέρα στη θέρμανση; " 

53 λεπτά πριν, energy52 είπε

Αφού τελικά δέχθηκες για το 18άρι που είναι περίπου 100€  λιγότερο από το 24άρι, θα μπορούσες να ζητήσεις δωρέαν εγκατάσταση . 

Αν το 18άρι σε καλύπτει (ελπίζω γιατί δεν τη λες μικρή τη διαφορά

b39ac325a818680149a53fe6aaa462e4.png

, έκανες καλύτερη επιλογή γιατί το 18αρι έχει μεγαλύτερο scop (5.26 vs 4.83) και το βασικότερο έχει πολύ μικρότερες ελάχιστες τιμές σε btu και άρα κατανάλωση .

3 μέτρα minimum δίνει η Haier για χαλκοσωλήνα 

a3e2b85eebe0c871a5a1eacb806936f7.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, energy52 είπε

Το After Sales τους είναι το καλύτερο....μακράν....την 1η εγκατάσταση δεν την είχες πληρώσει...?

Εγώ σε αντικατάσταση (Μετά από 2 inventor) με άλλης εταιρίας κανόνισα να μου την κάνουν Δωρεάν....Αλλά είχα πληρώσει και την 1η....

Επεξ/σία από anergos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρατήρησα το εξής περίεργο,όταν έχω στην ψύξη το κλιματιστικό ενώ θα περίμενα να κανει αφυγρανση στον χώρο (έχω δει κάποιες φορες να βγαίνει νερό από την αποχέτευση),η σχετική υγρασία του σπιτιού αντί να κατεβαίνει ανεβαίνει... Σήμερα όπου έξω έχει πραγματικά στεγνό καιρό σύμφωνα με τον μετρητή μου,είχα 50% μεσα στο σπίτι όταν το άνοιξα και τώρα σε δύο ώρες περίπου έφτασε στο 57%

Υπάρχει καμία λογική εξήγηση (εκτός της πιθανότητας να μην δουλεύει σωστά ο μετρητής υγρασίας; Το οποίο δεν συμβαίνει αφού και ο αφυγραντήρας πάνω κάτω την ίδια υγρασία δείχνει)

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...