Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, guzel είπε

έχεις πάρει μέτρηση;

οχι, δεν εχω καν split κλιματιστικα ... το λενε τα ταμπελακια που παραθεσες. a) τα scop β) η πρασινη κλιματικη ζωνη,  οπου η μετρηση ειναι για συγκρισημα θερμικα φορτια, το Mitsubishi εχει 2055kwh για 6,6KW θ.φ ενω το Toshiba 2166 για 6,3KW θ.φ.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η απαράδεκτη αντιπροσωπεία που με καλεί εδώ και 4 ημέρες πλέον, καθότι μόλις έκλεισαν και δεν με έχουν πάρει, είναι τελικά η ΑΗΙ carrier Toshiba απλά για να το έχετε υπόψιν όσοι προτείνετε το shorai.

Χειρότερη συμπεριφορά κι από κινεζομαγαζο στο skroutz.

Δεν έχουν καλέσει καν για να κλείσουν ραντεβού για να έρθουν να δουν την βλάβη για να κλείσουν ραντεβού για να την διορθώσουν.

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mitsubishi και Toshiba ειναι πολυ καλα μηχανηματα. Εχω πιο πολυ εμπιστοσυνη στο Mitsubishi σαν κατασκευη και έχει σημαντικά βαρύτερο κομπρέσσορα(52 έναντι 46 κιλών) που δειχνει ποιότητα υλικών σε μένα. Επίσης έχω πολυ καλη εμπειρία απο μηχανήματα heavy γιατί δεν χαλαν, οπότε δεν με απασχολεί τόσο η εγγυηση. Εχω το SRK63(R410) εδω και 5 χρόνια και είναι σκύλος αλύπητος και στην ψύξη και στην θέρμανση. Πρσοχή, δεν μιλάω για MITSUBISHI ELECTRIC(είναι αλλη εταιρεία και δεν την ξέρω) αλλα τα HEAVY είναι καλα.

Επεξ/σία από CorumD
  • Confused 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, liakjim είπε

Μη βιάζεσαι. Άκου πρώτα την αντιπροσφορα. Μπορεί να σου κάτσει καλά.

Φίλε μου μπορείς να μου πεις για το αιρ Κοντισιον που έχεις είδα ότι ειναι καλο από κατανάλωση πως πάει και γενικά 5 πράγματα να με ενημερώσεις γιατί άκρη δεν βγάζω και μάλλον θα πάρω σαν το δικό σου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kprimax είπε

image.png.6fd74be1ed7d8f7484c4383ff094da87.pngimage.png.5cabd9bf4b0c0000ddb7a43956d7c477.png

Αυτό το kwh/annum τι είναι; Tο mitsubisi έχει 2040 και το toshiba 869. 

Προσεγγιστική κατανάλωση ενεργειας με πολλές παραδοχές  για τις περίοδο της ψύξης και της θέρμανσης . Οι SCOP SEER σε ενδιαφέρουν . Αυτοι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.

1 ώρα πριν, fredd0 είπε

apples/oranges, συγκινετε διαφορετικα πραγματα

το mitshubishi δινει καταναλωση για θερμικο φορτιο 8,3KW το toshiba για 3,4

η πραγματικοτητα ειναι το mitsubishi ειναι καπως πιο οικονομικο στην καταναλωση για τα ιδια φορτια

Σωστός . Οι καταναλώσεις στα ενεργειακά ταμπελάκια δεν είναι αξιόπιστος τρόπος σύγκρισης διότι εξαρτώνται απο το δηλωμένο φορτίο σχεδιασμού . SCOP SEER κοιτάζουμε .

1 ώρα πριν, fylatos είπε

Η απαράδεκτη αντιπροσωπεία που με καλεί εδώ και 4 ημέρες πλέον, καθότι μόλις έκλεισαν και δεν με έχουν πάρει, είναι τελικά η ΑΗΙ carrier Toshiba απλά για να το έχετε υπόψιν όσοι προτείνετε το shorai.

Χειρότερη συμπεριφορά κι από κινεζομαγαζο στο skroutz.

Δεν έχουν καλέσει καν για να κλείσουν ραντεβού για να έρθουν να δουν την βλάβη για να κλείσουν ραντεβού για να την διορθώσουν.

3 μέρες που δήλωσες βλάβη στο carier και ακόμα δεν σε έχουν καλέσει για να ορίσουν ραντεβού ; Χαρταετό πετάνε .

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Προσεγγιστική κατανάλωση ενεργειας με πολλές παραδοχές  για τις περίοδο της ψύξης και της θέρμανσης . Οι SCOP SEER σε ενδιαφέρουν . Αυτοι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Σωστός . Οι καταναλώσεις στα ενεργειακά ταμπελάκια δεν είναι αξιόπιστος τρόπος σύγκρισης διότι εξαρτώνται απο το δηλωμένο φορτίο σχεδιασμού . SCOP SEER κοιτάζουμε .

3 μέρες που δήλωσες βλάβη στο carier και ακόμα δεν σε έχουν καλέσει για να ορίσουν ραντεβού ; Χαρταετό πετάνε .

4 μέρες πλέον κλείσαμε Δευτέρα πήρα πρώτη φορά. Υπόψιν καθημερινή όχληση από μέρους μου. Τη Δευτέρα μου είπαν πάρτε κατευθείαν το σέρβις την Τρίτη. Την Τρίτη πήρα και έκαναν καταγραφή της βλάβης και είπαν θα με καλέσουν εντός της ημέρας. Την Τετάρτη είπαν συγγνώμη σας καλούν τώρα. Σήμερα είπαν μάλλον έχουν φόρτο σας καλούν σήμερα. Μάλιστα όταν ανέβασα τον τόνο (πάντα ευγενικά) είχαν και υφακι. Έκλεισαν και δε κάλεσαν. Αύριο δεν έχει ευγενικά.

Το ραντεβού αν κλείσουμε αύριο πάει για εβδομάδα μετά συν όσο χρόνο χρειαστεί για την επιδιόρθωση. Πολύ πολύ πολύ απογοητευμένος που δεν πήρα inventor. Τουλάχιστον έχω δει τα καλύτερα από σέρβις.

Υπόψιν έχω στείλει τιμολόγιο αγοράς και εγκατάστασης. Συνολικά έχω πάρει 2*9000btu 2*18.000btu τα τοπ οικιακά μοντέλα τους και ναι πετάνε αετό.

Toshiba Carrier Νοτιανατολικής Ευρώπης...

Οπότε ναι το saga συνεχίζεται.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fylatos είπε

4 μέρες πλέον κλείσαμε Δευτέρα πήρα πρώτη φορά. Υπόψιν καθημερινή όχληση από μέρους μου. Τη Δευτέρα μου είπαν πάρτε κατευθείαν το σέρβις την Τρίτη. Την Τρίτη πήρα και έκαναν καταγραφή της βλάβης και είπαν θα με καλέσουν εντός της ημέρας. Την Τετάρτη είπαν συγγνώμη σας καλούν τώρα. Σήμερα είπαν μάλλον έχουν φόρτο σας καλούν σήμερα. Μάλιστα όταν ανέβασα τον τόνο (πάντα ευγενικά) είχαν και υφακι. Έκλεισαν και δε κάλεσαν. Αύριο δεν έχει ευγενικά.

Το ραντεβού αν κλείσουμε αύριο πάει για εβδομάδα μετά συν όσο χρόνο χρειαστεί για την επιδιόρθωση. Πολύ πολύ πολύ απογοητευμένος που δεν πήρα inventor. Τουλάχιστον έχω δει τα καλύτερα από σέρβις.

Υπόψιν έχω στείλει τιμολόγιο αγοράς και εγκατάστασης. Συνολικά έχω πάρει 2*9000btu 2*18.000btu τα τοπ οικιακά μοντέλα τους και ναι πετάνε αετό.

Toshiba Carrier Νοτιανατολικής Ευρώπης...

Οπότε ναι το saga συνεχίζεται.

Απαράδεκτοι. 

Τι το ήθελες και εσύ το carrier?Το Carrefour δεν τα είχε παλιά αυτά τα κλιματιστικά? 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, guzel είπε

Απαράδεκτοι. 

Τι το ήθελες και εσύ το carrier?Το Carrefour δεν τα είχε παλιά αυτά τα κλιματιστικά? 

Νομίζω τα μπερδεύεις 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Mitsubishi και Toshiba ειναι πολυ καλα μηχανηματα. Εχω πιο πολυ εμπιστοσυνη στο Mitsubishi σαν κατασκευη και έχει σημαντικά βαρύτερο κομπρέσσορα(52 έναντι 46 κιλών) που δειχνει ποιότητα υλικών σε μένα. Επίσης έχω πολυ καλη εμπειρία απο μηχανήματα heavy γιατί δεν χαλαν, οπότε δεν με απασχολεί τόσο η εγγυηση. Εχω το SRK63(R410) εδω και 5 χρόνια και είναι σκύλος αλύπητος και στην ψύξη και στην θέρμανση. Πρσοχή, δεν μιλάω για MITSUBISHI ELECTRIC(είναι αλλη εταιρεία και δεν την ξέρω) αλλα τα HEAVY είναι καλα.

Το βάρος ούτε για αστείο δεν δηλώνει ποιότητα υλικών και κατασκευής . Πώς το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ; Τί συγκρίνεις ; Δύο διαφορετικές μονάδες με διαφορετικές αποδόσεις . Τελείως διαφορετική διαστασιολόγηση εξαρτημάτων και εμβαδού π.χ στοιχείων . 
Απο πότε ένα υλικό είναι χειρότερο επειδή έχει μειωμένο βάρος Μην μου πεις ότι το τιτάνιο που είναι κατα πολύ ελαφρύτερο είναι χειρότερο σε αντοχή απο ατσάλι ή χάλυβα . Ένα παράδειγμα το CFRP (Carbon fiber reinforced plastic) είναι πολύ ελαφρύτερο αλλά και πολύ πιο ανθεκτικό υλικό απο ατσάλι . Χρησιμοποιείτε σε ποσοστό 50 % για την κατασκευή της δομής των αεροσκαφών (Βλέπε Boeing dreamliner ) .
Υπάρχουν διάφορες ποιότητες πλαστικών.Tα πλαστικά χρησιμοποιούνται στην αεροναυσιπλοία στην κατασκευή δορυφόρων και στην αεροδιαστημική .  Όχι μόνο για παιχνίδια και πλαστικά ποτηράκια . 

Όλα χαλάνε . Όλα έχουν failure rate . Ο δείκτης αυτός δεν μηδενίζεται ούτε στα ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν πολύ πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Το θέμα είναι ποιες εταιρείες έχουν το μικρότερο failure rate .

Για να το συνοψίσω . Το βάρος δεν είναι ούτε καν ένδειξη για την ποιότητα κατασκευής ή την ποιότητα και αντοχή των υλικών ενός προϊόντος . 

1 ώρα πριν, kage είπε

18555294_1857617447823890_1626542628_n-7

12101011-750x750_0.jpg

G7BCRdv.jpg

Ηρθε τυπος για καθαρισμα a.c. μ λεει θες να σ βαλω φιλτρο ενεργου ανθρακα?τ λεω που ?αφου δεν εχει βαση...τα εβαλε χυμα μεσα απο φιλτρα κ μπροστα απο τα στοιχεια, οπως εχω μαρκαρει στην τελευταια φωτο....

Ειναι οκ,εχουν νοημα εκει ή θα παρουν καμια φωτια ? να τα πεταξω?10ε ειχαν

Βγάλε φωτό να τα δούμε τοποθετημένα . Όχι φωτιά δεν παίρνεις .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, guzel είπε

Ναι μεγάλη διαφορά στις κιλοβατώρες 

Αγαπητέ μου φίλε, έχει τόσο πολύ αγαπήσει το Toshiba σου, και καλά κάνεις μιας και είναι φοβερό μηχάνημα, που έχεις χάσει την αντικειμενικότητά σου και κυρίως προκαλείς διασπορά σπευδών ειδήσεων. 

Οι 2 μέθοδοι είναι σαν να συγκρίνεις κατανάλωση καυσίμου σε αμάξι που πάει με 50χλμ/ώρα με άλλο που πάει με 150. 

1 ώρα πριν, Tsitlas είπε

Φίλε μου μπορείς να μου πεις για το αιρ Κοντισιον που έχεις είδα ότι ειναι καλο από κατανάλωση πως πάει και γενικά 5 πράγματα να με ενημερώσεις γιατί άκρη δεν βγάζω και μάλλον θα πάρω σαν το δικό σου

Διάβασε την κριτική στο σκρουτζ και θα σου πω με νεότερο και άλλα. 

Μέχρι τότε ρίξε μια ματιά σε όλα μου τα posts εδώ https://www.insomnia.gr/search/?&q=fujitsu&type=forums_topic&page=5&item=296911&author=liakjim&search_and_or=or&sortby=newest

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μιας και που έχω πει και εγώ τόσα καλά για το Toshiba Shorai,να πω και ένα αρνητικό,σήμερα αποφάσισε το φωτάκι Led λειτουργίας (μπλε ψυξη/κόκκινο θέρμανση)  να σταματήσει να ανάβει.. (μικρό το κακό δεν μπορώ να πω,όλα τα άλλα φαίνεται να δουλεύουν κανονικά με το κλιματιστικό) αλλά σε 4 μήνες να απεβίωσει το led μου φάνηκε κάπως.. Πήρα τηλ αντιπροσωπεία και περιμένω τηλέφωνο και εγώ από Δευτέρα.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Και μιας και που έχω πει και εγώ τόσα καλά για το Toshiba Shorai,να πω και ένα αρνητικό,σήμερα αποφάσισε το φωτάκι Led λειτουργίας (μπλε ψυξη/κόκκινο θέρμανση)  να σταματήσει να ανάβει.. (μικρό το κακό δεν μπορώ να πω,όλα τα άλλα φαίνεται να δουλεύουν κανονικά με το κλιματιστικό) αλλά σε 4 μήνες να απεβίωσει το led μου φάνηκε κάπως.. Πήρα τηλ αντιπροσωπεία και περιμένω τηλέφωνο και εγώ από Δευτέρα.

Το έχω ακούσει και από άλλον. Θέλει αλλαγή...Για να δούμε πως θα ανταποκρυθούν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διαφωνώ με αυτά που λές για το σχετικό βάρος και την αντοχή διαφόρων υλικών. Σίγουρα μπορεί ενα υλικό να είναι και πιο ελαφρύ και πιο ανθεκτικό. Απλως έχω παρατηρήσει οτι τα πιο ακριβά μηχανήματα εχουν πιο βαριούς κομπρέσσορες. Και εχω κάνει αυτη τη σύγκριση σε πολλές ΣΕΙΡΕΣ απο διαφορετικές εταιρείες. Αν πάρουμε την low σειρα, ο κομπρέσσορας ζυγίζει πχ 25 κιλά. Η mid-level σειρά μπορεί να είναι 34 και η high-end 38 κιλά. Ισχύει και στην TOSHIBA αν συγκρίνουμε MIRAI, SHORAI και το κορυφαίο DAISEKAI. Αρα βγάζω το συμπέρασμα οτι υπάρχει καλύτερη,  βαρύτερη κατασκευή και πιο ελαφριά. Ναι, υπάρχουν καλύτερα υλικά αλλα νομίζω οτι εταιρείες οπως MITSUBISHI/DAIKIN/TOSHIBA χρησιμοποιούν παρόμοια υλικα, δεν νομίζω να δουμε κατι εξωτικο απο την μια και κατι κοινο απο την αλλη...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αγαπητέ μου φίλε, έχει τόσο πολύ αγαπήσει το Toshiba σου, και καλά κάνεις μιας και είναι φοβερό μηχάνημα, που έχεις χάσει την αντικειμενικότητά σου και κυρίως προκαλείς διασπορά σπευδών ειδήσεων. 

Οι 2 μέθοδοι είναι σαν να συγκρίνεις κατανάλωση καυσίμου σε αμάξι που πάει με 50χλμ/ώρα με άλλο που πάει με 150. 

Διάβασε την κριτική στο σκρουτζ και θα σου πω με νεότερο και άλλα. 

Μέχρι τότε ρίξε μια ματιά σε όλα μου τα posts εδώ https://www.insomnia.gr/search/?&q=fujitsu&type=forums_topic&page=5&item=296911&author=liakjim&search_and_or=or&sortby=newest

Εγώ φίλε μου δεν δήλωσα ούτε ψυκτικός ούτε ειδικός στον κλιματισμό. Καταθέτω την εμπειρία μου σαν καταναλωτής προσπαθώντας να βοηθήσω και άλλους να έχουν μια καλή εμπειρία με τον κλιματισμό όπως έχω εγω. Το ταμπελάκι που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω δείχνει λιγότερες κιλοβατώρες για το shorai και αυτό του είπα.

Τι πάει να πει το ένα πάει με 50χλμ και το άλλο με 150; Στον ίδιο χώρο θα μπουν, την ίδια δουλειά θα κάνουν. Ο φίλος παραπάνω ζητάει ένα καλό κλιματιστικό και να καταναλώνει ελάχιστα. Δεν έχουμε δει εδώ μέσα τουλάχιστον review κατανάλωσης για Mitsubishi ..  Το shorai λοιπόν είναι δοκιμασμένη λυση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιο μηχάνημα εχει πιστοποίηση EUROVENT εχει δοκιμαστεί, και μάλιστα απο πολυ πιο ειδικους απο εμας. Για αυτο το λογω υπαρχει η πιστοποίηση. Για να έχει ήσυχο το κεφαλι του ο καταναλωτής οτι αυτο που δηλώνει η εταιρεία ισχύει. Είναι και ο βασικός λόγος που δεν πλησιάζω τα INVENTOR, παρα τα 10 χρόνια εγγύηση. Δεν υπάρχει EUROVENT πιστοποίηση, οπότε που ξέρω εγω τι πραγματικα ισχύει με τέτοια μηχανήματα; Βέβαια, δεν πλησιάζω ούτε τα HAIER, που έχουν EUROVENT, λολ....:D

Επεξ/σία από CorumD
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...