Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Εχω μια απορια αλλα δεν εχω βρει καπου απάντηση σοβαρή. 

Για ποιο λογο στη πράξη η αντλία κενου ειναι περιττή;
Ρώτησα εναν πολυ μεγάλο/γνωστο εμπορο κλιματιστικών (εξειδικευμένο) τον ιδιοκτητη και τον αρχιμηχανικό του και μου ειπε οτι δε χρειάζεται γενικά είναι περιττή και 1 λεπτο να τη βαλεις ειναι οκ. Τους ρωτησα επειδη ετυχε να ημουν μαζι με ατομο που τους ηξερε.

Διάβασε για ποιους λόγους είναι σημαντική :
https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57247785

2 ώρες πριν, Petros_Tsiou είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Έχω καταλήξει ανάμεσα σε δύο 18αρια το inventor aria και το inventor eco passion.. ποιές οι διαφορές ανάμεσα τους;; ποιό να προτιμήσω;;

Aria:
SEER= 6.4
στάθμη θορύβου εσωτερικής μονάδας: 20/28/35/41 db(A)
παροχή αέρα:  750/501/417 m³ / h

Passion:
SEER= 7.1
στάθμη θορύβου εσωτερικής μονάδας: 24/33/41/45 db(A)
παροχή αέρα:  810 / 720 / 550 m³ / h

To Passion συγκριτικά με το Aria είναι πιο οικονομικό (κατανάλωση) στην λειτουργία ψύξης
Έχει λίγο μεγαλύτερη παροχή αέρα.
Κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο απο το Aria . 

Για σαλόνι οι τιμές θορύβου που δίνουν και τα δύο είναι μια χαρά .

2 ώρες πριν, zoranb είπε

Παιδιά μήπως όταν θα θέλω να ψύξω/θερμάνω τα δωμάτια Α & Β με ένα 18άρι inverter (πράσινο), τελικά το κάψω αφού δεν θα σταματάει;

Screen Shot 2019-06-19 at 6.45.52 PM.png

Όχι δεν καις τίποτα . Οικιακά κλιματιστικά μπαίνουν σε server rooms και δουλεύουν 24/24ωρο 365 μέρες το χρόνο και ούτε δευτερόλεπτο δεν απενεργοποιούνται  και φυσικά τα ρυθμίζουν στην ψύξη και στην πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει το control και δουλεύουν με τσίτα τα γκάζια τους . 

Το κλιματιστικό έχει μια κύρια δουλειά να εκτελέσει . Να δουλεύει συνεχώς και να σου κρατάει σταθερή θερμοκρασία στο χώρο . Όπως κάθε άλλο σύστημα ψύξης και θέρμανσης . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Διάβασε για ποιους λόγους είναι σημαντική :
https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57247785

Aria:
SEER= 6.4
στάθμη θορύβου εσωτερικής μονάδας: 20/28/35/41 db(A)
παροχή αέρα:  750/501/417 m³ / h

Passion:
SEER= 7.1
στάθμη θορύβου εσωτερικής μονάδας: 24/33/41/45 db(A)
παροχή αέρα:  810 / 720 / 550 m³ / h

To Passion συγκριτικά με το Aria είναι πιο οικονομικό (κατανάλωση) στην λειτουργία ψύξης
Έχει λίγο μεγαλύτερη παροχή αέρα.
Κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο απο το Aria . 

Για σαλόνι οι τιμές θορύβου που δίνουν και τα δύο είναι μια χαρά .

Όχι δεν καις τίποτα . Οικιακά κλιματιστικά μπαίνουν σε server rooms και δουλεύουν 24/24ωρο 365 μέρες το χρόνο και ούτε δευτερόλεπτο δεν απενεργοποιούνται  και φυσικά τα ρυθμίζουν στην ψύξη και στην πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει το control και δουλεύουν με τσίτα τα γκάζια τους . 

Απλά πρακτικά δε μπορεις να αποδειξεις οτι εχει μειωμένη αποδοση, δλδ καιει παραπάνω ρευμα πχ η αν σε χ χρονια χαλάσει. Ειναι δυσκολο να βρω τεχνικο που να κανει.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Απλά πρακτικά δε μπορεις να αποδειξεις οτι εχει μειωμένη αποδοση, δλδ καιει παραπάνω ρευμα πχ η αν σε χ χρονια χαλάσει. Ειναι δυσκολο να βρω τεχνικο που να κανει.

Η μειωμένη απόδοση είναι το ένα πρόβλημα  και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει το μηχάνημα και σε διακοπές λειτουργίας.
Στα sites που παρέθεσα αναφέρουν αυξημένες φθορές στο μηχάνημα όπως μείωση της ζωής του συμπιεστή . Η έλλειψη κενού μειώνει το κύκλο ζωής του κλιματιστικού και θα σου βγάλει νωρίτερα πρόβλημα . 

Θα μου πεις .. τα διάβασες σε ένα site... εγώ προσωπικά τα γνωρίζω λόγω σπουδών  το ίδιο τουλάχιστον θεωρητικά και οι ψυκτικοί . Στην πράξη κάποιοι είναι επαγγελματίες και σκίστηκαν για να μάθουν σωστά το κλάδο τους , κάποιοι άλλοι ίσως έχουν απλώς άγνοια και πιστεύουν κάτι που είναι λάθος (δεν το κάνουν επίτηδες) , κάποιοι άλλοι μπορεί  απλά να μην θέλουν να κάνουν κενό και να χάσουν το επόμενο ραντεβού τους . Κόψε έστω 10 λεπτά (και λίγα μπορεί να σου λέω) απο κάθε εγκατάσταση όπου θα έκανες κενό μέσα στην μέρα σε περίοδο αιχμής  (καλοκαίρι) και σκέψου στο περίπου πόσες εγκαταστάσεις θα κάνεις έξτρα μέσα στην ημέρα μόνο και μόνο επειδή δεν κάνεις κενό . 

Ψάξε και θα βρεις και αν δεν βρίσκεις, τηλεφωνησε στην αντιπροσωπεία να σου προτείνει σοβαρό συνεργείο . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kallair είπε

Για αρχη ποια περιοχη εισαι; Ποια ρουλεμαν λες; τον θορυβο το κανει η εσωτερικη ή εξωτερικη μοναδα;

Ολα τα ρουλεμαν εχουν εναν κωδικο πανω. Με αυτό τον κωδικο θα ζητησεις τα νεα. Υπαρχουν δεκαδες εταιριες με ρουλεμαν κ αντιπροσωποι ανα περιοχη. Πχ εγω οποτε εχς χρειαστει, παιρνω Κoyo που ειναι κοντα μου, στην Ρετσινα στον πειραια. Αλλα προτιμοτερο να βρεις καποιον κοντα σου για να μην μπλεκεις.

Η εσωτερικη μοναδα κανει τον θορυβο. Σε ευχαριστω πολυ. Βρηκα και βιντεο  σε παρομοιο μηχανημα που ακουγεται ο θορυβος στο youtube

Ειναι λιγο πιο σιγανος εμενα μαλλον δεν εχουν κλαταρει εντελως

Επεξ/σία από madness12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, madness12 είπε

Η εσωτερικη μοναδα κανει τον θορυβο. Σε ευχαριστω πολυ. Βρηκα και βιντεο  σε παρομοιο μηχανημα που ακουγεται ο θορυβος στο youtube

Ειναι λιγο πιο σιγανος εμενα μαλλον δεν εχουν κλαταρει εντελως

δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να αλλαξεις μονο τα ρουλεμαν, η αληθεια ειναι οτι δεν εχει τυχει να τσεκαρω τι ρουλεμαν φορανε κ πως ειναι τοποθετημενα. ισως ειναι πιεστα απο εργοστασιο πανω σε πλαστικο πραγμα που ισως τα κανει μη επισκευασιμα κ θελεις αλλαγη ολου του εξαρτηματος και οχι μονο του ρουλεμαν. Εγω εχω ασχοληθει με αλλαγη ρουλεμαν κυριως σε μοτερ πλυντηριων πιατων επαγγελματικων οποτε δεν εχω καθαρη εικονα με τι παιζει στα συγκεκριμενα ρουλεμαν. αν πιανουν τα χερια σου, κατεβασε την κατω την φτερωτη κ στειλε καμια φωτο να δουμε τι παιζει. Αν βγαινουν τοτε με τον τροπο που σου ειπα (τον κωδικο που εχουν πανω τους) πας κ ζητας αντιστοιχα ρουλεμαν κ εισαι ετοιμος.

Τωρα που το ξανασκεφτομαι, εχω την εντυπωση οτι το ρουλεμαν ειναι εσωτερικα μεσα στο μοτερακι που γυριζει την φτερωτη.. και εχω την υποψια οτι δυσκολα θα το αλλαξεις.. λογικα πας για νεο μοτερακι φτερωτης.

Επεξ/σία από kallair
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kallair είπε

δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να αλλαξεις μονο τα ρουλεμαν, η αληθεια ειναι οτι δεν εχει τυχει να τσεκαρω τι ρουλεμαν φορανε κ πως ειναι τοποθετημενα. ισως ειναι πιεστα απο εργοστασιο πανω σε πλαστικο πραγμα που ισως τα κανει μη επισκευασιμα κ θελεις αλλαγη ολου του εξαρτηματος και οχι μονο του ρουλεμαν. Εγω εχω ασχοληθει με αλλαγη ρουλεμαν κυριως σε μοτερ πλυντηριων πιατων επαγγελματικων οποτε δεν εχω καθαρη εικονα με τι παιζει στα συγκεκριμενα ρουλεμαν. αν πιανουν τα χερια σου, κατεβασε την κατω την φτερωτη κ στειλε καμια φωτο να δουμε τι παιζει. Αν βγαινουν τοτε με τον τροπο που σου ειπα (τον κωδικο που εχουν πανω τους) πας κ ζητας αντιστοιχα ρουλεμαν κ εισαι ετοιμος.

Τωρα που το ξανασκεφτομαι, εχω την εντυπωση οτι το ρουλεμαν ειναι εσωτερικα μεσα στο μοτερακι που γυριζει την φτερωτη.. και εχω την υποψια οτι δυσκολα θα το αλλαξεις.. λογικα πας για νεο μοτερακι φτερωτης.

Φανταζομαι θα κανει πανω απο 100€ ....για το μοτερακι φτερωτης εννοω...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, madness12 είπε

Φανταζομαι θα κανει πανω απο 100€ ....για το μοτερακι φτερωτης εννοω...

πολλα λες... πες μοντελο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Το κλιματιστικό έχει μια κύρια δουλειά να εκτελέσει . Να δουλεύει συνεχώς και να σου κρατάει σταθερή θερμοκρασία στο χώρο . Όπως κάθε άλλο σύστημα ψύξης και θέρμανσης . 

Μήπως όμως τα inverter δεν είναι προορισμένα ώστε να λειτουργούν συνεχώς, αλλά να κάνουν παύσεις όταν πιάνουν τις οριζόμενες θερμοκρασίες;

3 ώρες πριν, liakjim είπε

τετραγωνικά ανά χώρο;

25τμ ΣΑΛΟΝΙ+ΚΟΥΖΙΝΑ
25τμ Α+Β δωμάτια

Παιδιά... πείτε μου εάν είναι σωστό το παρακάτω...
"Για τα 25τμ. το σωστό κλιματιστικό είναι στα 14.000btu, εάν όμως σαν βασικό μου μέλημα είναι το να μην ακούω θόρυβο, να έχω δηλαδή ένα κλιματιστικό που να δουλεύει στην χαμηλότερη δυνατή σκάλα, παίρνω ένα 18.000btu, ώστε να πιάνει την ίδια απόδοση αλλά χρησιμοποιόντας τη μικρή σκάλα, έτσι ώστε να εξασφαλίζω το λιγότερο θόρυβο!" Σωστό;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, zoranb είπε

Μήπως όμως τα inverter δεν είναι προορισμένα ώστε να λειτουργούν συνεχώς, αλλά να κάνουν παύσεις όταν πιάνουν τις οριζόμενες θερμοκρασίες;

Όχι, το αντίθετο. 

41 λεπτά πριν, zoranb είπε

25τμ ΣΑΛΟΝΙ+ΚΟΥΖΙΝΑ
25τμ Α+Β δωμάτια

"Για τα 25τμ. το σωστό κλιματιστικό είναι στα 14.000btu, εάν όμως σαν βασικό μου μέλημα είναι το να μην ακούω θόρυβο, να έχω δηλαδή ένα κλιματιστικό που να δουλεύει στην χαμηλότερη δυνατή σκάλα, παίρνω ένα 18.000btu, ώστε να πιάνει την ίδια απόδοση αλλά χρησιμοποιόντας τη μικρή σκάλα, έτσι ώστε να εξασφαλίζω το λιγότερο θόρυβο!" Σωστό;

Θα βάλεις ένα δυνατό 12αρι ή ένα 14-16άρι στο σαλόνι κουζίνα και από ένα 9άρι σε κάθε δωμάτιο και θα είσαι κομπλε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/6/2019 στις 10:34 ΜΜ, anergos13 είπε

σε συνεχεια του παραπανω θέματος ,σημερα κιολας το πρωι (ΑΨΟΓΟΙ) επικοινωνησε ο τεχνικος που την Inventor και μου πρότεινε είτε αντικατάσταση  με άλλο Nemesis

είτε  εκδοση πιστωτικου απο το κατάστημα που το πήρα ( apothema.gr)  για αγορά άλλου κλιματιστικού και εγκατάσταση απο τον εξουσιοδοτημένο τεχνικο τους  Δωρεάν.

είμαι σε δίλημμα γιατι δυστυχώς το apothema δεν εχει Toshiba και λίγο που κοίταξα σε κοντινες τιμές για κλιματιστικα 1ης κατηγορίας (Mitsubishi,fujitsu,daikin -τα βγαζει μη διαθεσιμα) δεν βρήκα κατι ιδιαίτερο .

ξεχωρισα ελαφρως τα...

https://www.apothema.gr/mitsubishi-msz-dm25va-126092p

https://www.apothema.gr/fujitsu-asyg09lmce-9000btu-131891p

απ την αλλη σκεφτομαι οτι όντως το service της inventor ειναι Αψογο για 10 χρονια

στα αλλα εκει είναι πιο περιορισμενα τα πράγματα...

στα χαρτιά τα specs του Νemesis ειναι καλυτερα....στα χαρτιά....(τα αλλα δυο έιναι πιστοποιημενα απο Eurovent)

πφφφφφφ....μπερδεμα

για πειτε καμια γνωμη....

2019-06-13_223803.png

2019-06-13_223949.png

Επανέρχομαι στο θέμα.. 

Εχθές τελικά μίλησα με την inventor( 2-3

μέρες  δύσκολη η επικοινωνία λόγω φορτου)

τους είπα μήπως γίνεται Αλλαγή με το King Αλλά (Λογικο) αρνήθηκαν ευγενικά..

Τελικά έβγαλαν πιστωτικό και το έστειλαν στο apothema με το οποίο έγινε σήμερα επικοινωνία....

Επέλεξα σαν αντικατάσταση αυτο το Fujitsu...

Δείχνει να έχει καλά νούμερα και χαμηλό θόρυβο...

https://www.apothema.gr/fujitsu-km-asyg09kmta-9000btu-r32-131888p

Και απο την επόμενη εβδομάδα λογικά θα έχω νέα.....

ΥΓ ...Μήπως το χει βάλει κάνεις?

Επεξ/σία από anergos13
Dio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zoranb είπε

25τμ ΣΑΛΟΝΙ+ΚΟΥΖΙΝΑ
25τμ Α+Β δωμάτια

Το αντίθετο για τα inverter . Αν και η απάντηση μου αφορούσε όλα τα κλιματιστικά . Είτε on-off είτε invertes . 

Συνήθως όταν πας σε μεγαλύτερο μοντέλο αλλάζουν οι παροχές αέρα και κάνει περισσότερο θόρυβο . 
Αυτό που λες δεν μου στέκει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας .Σχετικό είναι. Το βασικότερο και το πιο σημαντικό είναι να πάρεις ένα κλιματιστικό όπου θα καλύπτει τις ανάγκες του χώρου . Όχι πολύ μεγάλο αλλά ούτε μικρότερο απο τις ανάγκες . Εχει σημασία μεγάλη αυτό. Το Α και το Ω. 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Επανέρχομαι στο θέμα.. 

Εχθές τελικά μίλησα με την inventor( 2-3

μέρες  δύσκολη η επικοινωνία λόγω φορτου)

τους είπα μήπως γίνεται Αλλαγή με το King Αλλά (Λογικο) αρνήθηκαν ευγενικά..

Τελικά έβγαλαν πιστωτικό και το έστειλαν στο apothema με το οποίο έγινε σήμερα επικοινωνία....

Επέλεξα σαν αντικατάσταση αυτο το Fujistu...

Δείχνει να έχει καλά νούμερα και χαμηλό θόρυβο...

https://www.apothema.gr/fujitsu-km-asyg09kmta-9000btu-r32-131888p

Και απο την επόμενη εβδομάδα λογικά θα έχω νέα.....

ΥΓ ...Μήπως το χει βάλει κάνεις?

Ε όχι και Fujistu !

Fujitsu.

FujiTSu!

Μη μπερδεύεις το όνομα της μάρκας μας!
😄

Ελπίζω να σου βγει καλό. Το νου σου στην εγκατάσταση, τα έχουμε πει ένα εκατομμύριο φορές έτσι;

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε όχι και Fujistu !

Fujitsu.

FujiTSu!

Μη μπερδεύεις το όνομα της μάρκας μας!
😄

Ελπίζω να σου βγει καλό. Το νου σου στην εγκατάσταση, τα έχουμε πει ένα εκατομμύριο φορές έτσι;

Μακάρι να βγει Fujitsu και όχι FujiStu....

Εγκατάσταση θα την κάνει εξουσιοδοτημενος τεχνικός από την inventor (πατρα) .... που Θα πάρει και το nemesis....

Ευτυχώς σωληνώσεις 3μ+ βασεις αντικραδασμικες και τρύπα έτοιμα....

Με ένα κενό θα είμαστε κομπλέ....

Θα δώσω update....

Θετικό...ελπίζω!🤪

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Όχι, το αντίθετο. 

56 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Το αντίθετο για τα inverter .

Δεν λέω πως είναι αφύσικο να σταματάνε αλλά το να δουλεύουν συνεχώς χωρις να πιάνουν θερμοκρασία δεν είναι κακό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...