Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Παιδια για συντηρηση μην δωσετε ευρω.

η εξωτερικη μοναδα 

Και η εσωτερικη

Παιδες μην προτεινετε ασυναρτησιες κ κανουν καμια ζημια στο κλιματιστικο τους.

1ον. ο τυπος που κανει το βιντεο, το εχει κανει 1000 φορες πριν ανεβασει το βιντεο και ξερει που ειναι τι μεχρι την τελευταια βιδα, εσυ οχι.
2ον. Κρεμάει το λουκι αποχετευσης του νερου... παραειναι επικινδυνο, ειδικα αν ειναι παλια η εγκατασταση να κανεις ζημια στην σωληνα εγκαταστασης αποχετευσης του νερου και μετα να πληρωνεις μαστορα να στο κατεβασει κατω το κλιματιστικο να στο επισκευασει.
3ον. το 90% των κλιματιστικων δεν ειναι οπως αυτο του βιντεο. Ειδικα αν δεν πιανουν τα χερια σας το πιο πιθανο να σπασετε καποιο κλιπ/γατζακι και να κρεμασει το καπακι του μηχανηματος.
4ον. πεταει χυμα το νερο μεσα και τα κανει ολα π...ανα.. κλαιω μεχρι κ οι τοιχοι ειχαν βραχει.. 
5ον. αντε και το επλυνες το μηχανημα, φρεον πως θα κοιταξεις/συμπληρωσεις αν χρειαζεται; που ειναι και το πιο βασικο κομματι της συντηρησης. η συντηρηση δεν ειναι μονο το πλυσιμο.

Αν πιστευετε οτι πιανουν τα χερια σας, δοκιμαστε, αλλα μετα μην πειτε " ο βλακας για να γλυτωσω 20 ευρω εκανα ζημια 100".

• Like 3
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλη την παρέα,

Κατά την γνώμη μου, το video είναι πάρα πολύ κατατοπιστικό αν έχεις κλιματιστικά DAIKIN(που έχω).Είδα να κάνει σπρέι προσεκτικά, και όχι παντού. 

Πολλά απο τα video που δείχνουν εξωτερικές και εσωτερικές συντηρήσεις ειναι χρήσιμα διότι δείχνου τι πρέπει να κάνει ο συντηρητής σε μια σωστή συντήρηση. Δυστυχώς, δεν τα κάνει σχεδόν κανένας ψυκτικός(που γνωρίζω εγω τουλάχιστον).

Εδω στην Ελλάδα,  έτος 2019, οι περισσότεροι εγκαταστάτες, δεν θέλουν να κάνουν ούτε σωστή συντήρηση, ούτε σωστή τοποθέτηση, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή...και σε βγάζουν και τρελό απο πάνω...πάλι καλα που ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό το forum και πιο ψαγμένα άτομα μαθαίνουν και κάτι! :D

Σχεδόν ΟΛΑ τα επαγγέλματα έχουν τα ΕΥΚΟΛΑ ΛΕΦΤΑ. Για τους ψυκτικούς κλιματιστικών, τα εύκολα λεφτά είναι οι συντηρήσεις. Χρεώνουν από 20-35 ευρώ, και αφιερώνουν 20 λεπτά με 30 λεπτά(το πολύ) με το μηχάνημα. 

Συνήθως πετάν νερό στο εξωτερικό μηχάνημα, χωρίς να το ανοίξουν και να το πλύνουν, και ψεκάζουν το εσωτερικό, χωρίς να λύσουν τα coils για να φτάσουν στα εσωτερικά του μηχανήματος(Ας μην μιλήσουμε για τα χημικά που χησιμοποιούν και τον βαθμό αραίωσης...).

Και βεβαίως, οι περισσότεροι τεχνικοί σπάνια θέλουν να ασχοληθούν με την οποιαδήποτε επισκευή μηχανημάτων. Απλώς το ρίχνουν στην έλλειψη ανταλλακτικών και πάμε παρακάτω...αυτές είναι οι δικές μου εμπειρίες και μάλιστα με ψυκτικό που θεωρώ οτι είναι άνω του μέσου όρου.... και τέλος, ενα ακόμα χρήσιμο clip....

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, fylatos είπε

Το carrier ventus supreme 9000btu, σε 7 μήνες εγκατάστασης και 20 ώρες χρήσης έβγαλε σήμερα E3 indoor DC fan stall και φυσικά δεν λειτουργεί. Πληροφοριακά πάνω σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση με ups/σταθεροποιητή τάσης και αντικεραυνικό στον πίνακα.

Ενημέρωσα την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα με πάρουν αύριο να κλείσουν ραντεβού. Τα ζώα μου αργά.

Απαράδεκτο πάντως σε τόσες λίγες ώρες χρήσης...

Παιδιά έχει κανένας εμπειρία από το service της AHI Carrier; Τους έχω πάρει 3 φορές τηλέφωνο και μου λένε θα σας καλέσουμε και θα σας καλέσουμε και παρότι έχει διαγνωστικό το μηχάνημα πάνω θα πρέπει να κλείσουμε από εβδομάδα ραντεβού να το δουν και μετά να παραγγείλουμε το ανταλλακτικό κλπ. Μιλάμε για μηχάνημα με κάτω από 20 ώρες λειτουργίας. Τι στο καλό; Κι έχω άλλα 3. 

Δημοσ.

Ο μηχανολογος μου εβγαλε για το σαλονι οτι χρειάζομαι 9kw για ψυξη (2 αρκουδια) . Λογικα ενα 18ρι και ενα 12ρι. Να παω σε mitsubishi η σε toyotomi;

Εχω ενα https://www.skroutz.gr/s/2756873/Mitsubishi-MSZ-MUZ-FH25VE.html που θα το βαλω αλλου αλλα περίμενα περισσότερα. Βεβαια κανει καλύτερη δουλεια απο ενα αλλο που ειχα  και ηταν 12ρι αλλά με ενοχλεί που κάνει λιγο θορυβο δλδ τριζει λιγο αλλα οχι πολυ και οτι σταματάει στη ψυξη μολις φτάσει στη θερμοκρασία ίσως για οικονομια ενω στα περισσότερα δε σταματάει ποτε ο ανεμιστηρας.  Δε ξερω αν φταίει για το τριξιμο οτι ο τοιχος απο πισω δεν ειναι ισιος αλλα εχει μια ελαφρια γωνια ή λογο εγκαταστάτη. Ειχα κοιμηθει και με ενα toyotomi και μου φάνηκε πιο ησυχο γενικά 0 τριγμους.

Δημοσ.

Φιλε τα βιντεο τα εδειξα τυπικα για ποια σημεια χρειαζονται καθαρισμα. Σε καποια κλιματιστικα ειναι το ιδιο ο τροπος. Εαν καπου κολλησεις βλεπεις μανουαλ η ψαχνεις στο ιντερνετ.

οπως ειπε ο φιλος δεν κανουν καλη συντηρηση και σου παιρνουν αδικα λεφτα. Στην εξωτερικη μοναδα πανω κατω ολα ειναι ιδια. Και ειναι πολυ ευκολο.

στο εσωτερικο που λες δεν χρειαζεται να ριξεις νερο ουτε να το λυσεις ολο.ενδεικτικα το εδειιξα. Καθαρισζεις τις μεταλικες φετες,τον κυλινδρο και τα πλαστικα.

φρεον αμα εχεις διαρροη τοτε συμπληρωνεις.εαν δεν σου δουλευει σωστα τοτε φωναζεις μαστορα.

εγω το καθαρισα μονος πολυ καλυτερα απο οποιον φωναξα και γλυτωσα και χρηματα. Εκεινο το κυλινδρικο ποτε κανεις δεν μου το καθαρισε....ουτε καν ηξερα οτι υπαρχει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

Φιλε τα βιντεο τα εδειξα τυπικα για ποια σημεια χρειαζονται καθαρισμα. Σε καποια κλιματιστικα ειναι το ιδιο ο τροπος. Εαν καπου κολλησεις βλεπεις μανουαλ η ψαχνεις στο ιντερνετ.

οπως ειπε ο φιλος δεν κανουν καλη συντηρηση και σου παιρνουν αδικα λεφτα. Στην εξωτερικη μοναδα πανω κατω ολα ειναι ιδια. Και ειναι πολυ ευκολο.

στο εσωτερικο που λες δεν χρειαζεται να ριξεις νερο ουτε να το λυσεις ολο.ενδεικτικα το εδειιξα. Καθαρισζεις τις μεταλικες φετες,τον κυλινδρο και τα πλαστικα.

φρεον αμα εχεις διαρροη τοτε συμπληρωνεις.εαν δεν σου δουλευει σωστα τοτε φωναζεις μαστορα.

εγω το καθαρισα μονος πολυ καλυτερα απο οποιον φωναξα και γλυτωσα και χρηματα. Εκεινο το κυλινδρικο ποτε κανεις δεν μου το καθαρισε....ουτε καν ηξερα οτι υπαρχει.

Εμενα μου το ειχαν καθαρισει σε επισημο service. Αλλα γενικά δε το ακουμπάνε καν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Locko είπε

Καλημέρα,

Διάβασα τις 20 περίπου τελευταίες σελίδες του thread αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό, συνεπώς θα ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Θέλω να προβώ σε αγορά ενός κλιματιστικού για να καλύψω μόνο ένα δωμάτιο 12 τ.μ. Από ό,τι καταλαβαίνω 9000 BTU είναι αρκετά για αυτόν τον χώρο αλλά από εκεί και πέρα τι άλλο πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά της επιλογής μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Mέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ; 9άρι θες 

43 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ο μηχανολογος μου εβγαλε για το σαλονι οτι χρειάζομαι 9kw για ψυξη (2 αρκουδια) . Λογικα ενα 18ρι και ενα 12ρι. Να παω σε mitsubishi η σε toyotomi;

Εχω ενα https://www.skroutz.gr/s/2756873/Mitsubishi-MSZ-MUZ-FH25VE.html που θα το βαλω αλλου αλλα περίμενα περισσότερα. Βεβαια κανει καλύτερη δουλεια απο ενα αλλο που ειχα  και ηταν 12ρι αλλά με ενοχλεί που κάνει λιγο θορυβο δλδ τριζει λιγο αλλα οχι πολυ και οτι σταματάει στη ψυξη μολις φτάσει στη θερμοκρασία ίσως για οικονομια ενω στα περισσότερα δε σταματάει ποτε ο ανεμιστηρας.  Δε ξερω αν φταίει για το τριξιμο οτι ο τοιχος απο πισω δεν ειναι ισιος αλλα εχει μια ελαφρια γωνια ή λογο εγκαταστάτη. Ειχα κοιμηθει και με ενα toyotomi και μου φάνηκε πιο ησυχο γενικά 0 τριγμους.

Κάτι δεν έχει γίνει σωστά με την εγκατάσταση για αυτό ακούς τριγμούς . Συγκριτικά με Toyotomi και Mitshubishi . Mitshubishi θα σου έλεγα να δεις . 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

φρεον αμα εχεις διαρροη τοτε συμπληρωνεις

Και πως θα το κάνεις αυτό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Και πως θα το κάνεις αυτό;

Εννοεί θα φέρει άτομο να του  το κάνει . Θέλω να πιστεύω !

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Εννοεί θα φέρει άτομο να του  το κάνει . Θέλω να πιστεύω !

Λέγοντας το "εαν δεν σου δουλευει σωστα τοτε φωναζεις μαστορα. " , μάλλον κάποια σκιά διατρέχει τον εγκέφαλό του. :P

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Trapper είπε

Καλησπέρα και από μένα, 

Διάβασα αρκετές από τις σελίδες του νήματος και έχω βοηθηθεί πολύ μέχρι στιγμής (δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει καν το SEER κλπ). Ένα προκαταβολικό ευχαριστώ λοιπόν σε όσους γράφουν. 

Στο θέμα μας: μετακομίζω και χρειάζομαι κλιματιστικό για το υπνοδωμάτιο, μεγέθους 17,4 τετραγωνικών. Στο σαλόνι και στο δεύτερο υπνοδωμάτιο θα μπουν κλιματιστικά αργότερα.

Το σπίτι είναι στον δεύτερο όροφο, έχει ταράτσα από πάνω, και το δωμάτιο έχει δύο μπαλκονοπορτες (μία ανοιγόμενη ενός φύλλου και μια συρόμενη δύο φύλλων) καθώς και ένα παράθυρο ανοιγομενο. Τα τζάμια είναι διπλά, παλιά αλλά σε καλή κατάσταση (τα παντζούρια είναι με ρολό για να καταλάβετε) και το σπίτι δεκαετίας 80. Από θέμα μόνωσης δεν γνωρίζω τι ισχύει με βεβαιότητα αλλά θεωρητικά έχει γίνει μόνωση στην ταράτσα.

Το μπάτζετ είναι στα 400-450 ευρώ και το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ψύξη. Σε πόσα btu πρέπει να κινηθούμε και σε ποιες εταιρείες; Μπορείτε να μου προτείνετε και κάποιο Fujitsu που θα κοστίζει μέχρι 550 καθώς ίσως υπάρξει επιπλέον έκπτωση στη συγκεκριμένη εταιρεία; 

Καλησπέρα και πάλι, 

Επαναφέρω το θέμα μήπως χάθηκε μέσα στα μηνύματα.

Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Leroy 200e 9ari inverter

Eshop 229e 9ari inverter

Νομιζω φετος εχουμε τα πιο φτηνα inverter ακομη και απο εποχες firstline carrefour 😛

δεν εχω ιδεα τι φασον ειναι...λογικα κατι απο tcl gree galanz?

με 10- 25ε βρισκεις στο fb instagram διαφορους να κανεις κανονικο καθαρισμο..αλλιως

www.acrtoolsnet.com/

www.frigohellas.gr

www.centralcool.gr

www.psyktika.gr

ψεκαστηρι υποπιεσης 5+ λιτρα

καθαριστικο π.χ. everbrite nch

μαλακο πινελο 

Κάλυμμα καθαρισμού για κλιματιστικάτοίχου ωστε να καθαριστουν ολα και φτερωτη(ειδα οτι βγαινει και σε μιας χρησης... αλλιως googlarete cleaning cover air condition)

σκαλα και youtube 😛  

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι ρε παιδια μαστορα φωναζεις γις το φρεον ειπαμε.

αλλα η συντηρηση που λενε για φρεον καθε χρονο δεν χρειαζεται.κλειστο κυκλωμα ειναι.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickvas19 είπε

Ξαναλεω.

ειπες επι λεξη "για συντηρηση μην δωσετε ευρω".

Πρώτον και κυριοτερο, συντηρηση δεν ειναι μονο το πλυσιμο. Συντηρηση ειναι ΚΥΡΙΩΣ ο ελεγχος των υγρων του κυκλωματος. Οσο και αν το πλυνεις το μηχανημα αν δεν εχει την σωστη ποσοτητα φρεον, το μηχανημα θα υπολειτουργει και θα εχεις κ μεγαλυτερες καταναλωσεις και μεγαλυτερη καταπονηση επειδη θα δουλευει σε φουλ ρυθμους περισσοτερη ωρα.

Στο θεμα "πλυσιμο" που αναφερεις, το οτι εσενα πιανουν τα χερια σου κ το ελυσες, δεν παει να πει οτι πιανουν σε ολους. οπως εξηγησα κ πιο πανω, μπορει πολυ ευκολα να κανεις ζημια που το κοστος της θα ειναι πολλαπλασιο απο αυτα που πας να γλυτωσεις. οποτε το να λες ετσι ευκολα στον αλλον "μαγκες μην δωσετε ευρω για συντηρηση" ειναι αφελες και θα παρεις κοσμο στο λαιμο σου. Για το αν πλενουν την φτερωτη ή οχι, παιρνεις τηλεφωνο τον τεχνικο, ρωτας ποσο κανει το σερβις και τι περιλαμβανει κ προχωρας καταλληλως αν σε καλυπτει. Οι περισσοτεροι που χρεωνουν 15 ευρω δεν εχουν μεσα στην τιμη το πλυσιμο της φτερωτης.(βασικα σχεδον κανενας δεν το εχει στα 15 ευρω το πλυσιμο της φτερωτης)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Mέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ; 9άρι θες 

Δεν έχω περιορισμό στο budget, οπότε μεταξύ άλλων κοιτάω το καλύτερο VFM σε βάθος χρόνου, δηλαδή να μην κάνω και πλούσια τη ΔΕΗ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...