Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα, 

Διάβασα αρκετές από τις σελίδες του νήματος και έχω βοηθηθεί πολύ μέχρι στιγμής (δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει καν το SEER κλπ). Ένα προκαταβολικό ευχαριστώ λοιπόν σε όσους γράφουν. 

Στο θέμα μας: μετακομίζω και χρειάζομαι κλιματιστικό για το υπνοδωμάτιο, μεγέθους 17,4 τετραγωνικών. Στο σαλόνι και στο δεύτερο υπνοδωμάτιο θα μπουν κλιματιστικά αργότερα.

Το σπίτι είναι στον δεύτερο όροφο, έχει ταράτσα από πάνω, και το δωμάτιο έχει δύο μπαλκονοπορτες (μία ανοιγόμενη ενός φύλλου και μια συρόμενη δύο φύλλων) καθώς και ένα παράθυρο ανοιγομενο. Τα τζάμια είναι διπλά, παλιά αλλά σε καλή κατάσταση (τα παντζούρια είναι με ρολό για να καταλάβετε) και το σπίτι δεκαετίας 80. Από θέμα μόνωσης δεν γνωρίζω τι ισχύει με βεβαιότητα αλλά θεωρητικά έχει γίνει μόνωση στην ταράτσα.

Το μπάτζετ είναι στα 400-450 ευρώ και το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ψύξη. Σε πόσα btu πρέπει να κινηθούμε και σε ποιες εταιρείες; Μπορείτε να μου προτείνετε και κάποιο Fujitsu που θα κοστίζει μέχρι 550 καθώς ίσως υπάρξει επιπλέον έκπτωση στη συγκεκριμένη εταιρεία; 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, j2k είπε

Λοιπον το mitsubishi αμα κοροιδεψεις το αισθητηριο το κανει ψυγειο οπως τα παλια on-off κλιματιστικα

Πώς το κάνεις;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν είναι πραγματικές γιατί κάπου τις διάβασες και γράφανε ασυναρτησίες . :P
http://www.toyotomi.gr/el/TRN-TRG-871ZR

ΞΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Btu/h 22.860
kW/h 6,70
ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Btu/h 6.820 - 27.980
kW/h 2.00 - 8.20
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Btu/h 24.740
kW/h 7.25
ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Btu/h 6.820 - 29.000

Όντως. Πριν λίγο καιρό κοιτούσα ένα toyotomi izuru eco 24αρι στο οποίο έγραφαν οτι έπιανε μέγιστο στην θέρμανση πάνω από 30000BTU. Τώρα όμως το ξαναέψαξα και δεν βρίσκω την ιστοσελίδα που το έλεγε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Όντως. Πριν λίγο καιρό κοιτούσα ένα toyotomi izuru eco 24αρι στο οποίο έγραφαν οτι έπιανε μέγιστο στην θέρμανση πάνω από 30000BTU. Τώρα όμως το ξαναέψαξα και δεν βρίσκω την ιστοσελίδα που το έλεγε. 

Και 0.5Watt κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής γράφουν.. αλλά είναι 5Watt

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Δεν είναι πραγματικές γιατί κάπου τις διάβασες και γράφανε ασυναρτησίες . :P
http://www.toyotomi.gr/el/TRN-TRG-871ZR

ΞΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Btu/h 22.860
kW/h 6,70
ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Btu/h 6.820 - 27.980
kW/h 2.00 - 8.20
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Btu/h 24.740
kW/h 7.25
ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Btu/h 6.820 - 29.000

Αυτό που το είδες; Μπήκα στους καταλόγους toyotomi και εκεί λένε 34460 μέγιστη απόδοση btu για θέρμανση ..(871ZR)

Αυτος ο πίνακας που έβαλες αναφέρεται στο 571ZR (R410A) στο προηγούμενο μοντέλο.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αυτό που το είδες; Μπήκα στους καταλόγους toyotomi και εκεί λένε 34460 μέγιστη απόδοση btu για θέρμανση ..

Μάλλον έχω μυωπία ....  Eίδα το 571ZR και όχι το 871ZR. :lol::P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Μάλλον έχω μυωπία ....  Eίδα το 571ZR και όχι το 871ZR. :lol::P

Και εγώ δεν συμπαθώ την toyotomi 😛 αλλά το μηχάνημα είναι θηρίο..(με τα γνωστά κουσουρια όμως)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, j2k είπε

Λοιπον το mitsubishi αμα κοροιδεψεις το αισθητηριο το κανει ψυγειο οπως τα παλια on-off κλιματιστικα

και αμα το κανει ψυγειο μετα δεν ακουγετε σχεδον καθολου στη ποιο χαμηλη σκαλα.

Τωρα το κανω ψυγειο και οταν ειναι να κοιμηθω το κλεινω τελειως και κανει καμποσες ωρες μεχρι να ξαναζεσταθει

οποτε προλαβαινω και κοιμαμε αθορυβα.

Κατι αλλο.

Θελω σε χωρο καπου 80τμ κλιματιστικο αλλα ο χωρος χανει..

Δηλαδη εχει 2 ξυλινες μπαλκονοπορτες και μια μεγαλη τρυπα στο πατωμα διαμετρου 2 μετρων

που με εσωτερικη σκαλα παει σε αποκατω οροφο που εχει επισης ενιαιο χωρο καπου 80τμ και ξυλινες μπαλκονοπορτες.

Ποσα btu θελω γι αυτο ? Τι προτασεις υπαρχουνε σε ποιοτικα αθορυβα κλιματιστικα ?

Δεν εχω μεγαλες απαιτησεις σε ψυξη αλλα εχω απαιτηση να ειναι αθορυβο.

Τουλάχιστον 24άρι θες και πάλι το 24άρι παίζει να μην σε καλύψει . Καλά όσον αφορά το θόρυβο ετοιμάσου να καταλάβεις (με τα δικά σου δεδομένα) τί πάει να πει θόρυβος . Δεν υπάρχει αθόρυβο μηχάνημα για τις ανάγκες του χώρου αυτού που περιγράφεις . Έχουν τα διπλάσια σχεδόν db από οποιοδήποτε κορυφαίο 9άρι .

Τί σχέση έχει η σύγκριση ενός on-off με ένα inverter μηχάνημα όσον αφορά τη ψύξη ; Τελείως άκυρη σύγκριση . Ένα on-off δεν ψύχει καλύτερα απο ένα inverter και ούτε το ανάποδο ισχύει. Μην λέμε ότι να ναι . 

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μπεις στην διαδικασία να μπερδέψεις τον αισθητήρα . Οι 16 βαθμοί του θερμοστάτη για σένα είναι απλά δροσιά ; 

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Και εγώ δεν συμπαθώ την toyotomi 😛 αλλά το μηχάνημα είναι θηρίο..(με τα γνωστά κουσουρια όμως)

Ναι οι αποδόσεις btu που δηλώνουν είναι απο τις top !

52 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πώς το κάνεις;

Mε πάγο ή με ένα ποτηράκι κρύου νερού απο το ψυγείο και βάζει το αισθητήριο μέσα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Son^Goku είπε

Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας. Αρχικά απολογούμε αν αυτά που θα ρωτήσω έχουν απαντηθεί στις προηγούμενες σελίδες καθώς δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα. Στο ζουμί. Αγόρασα μονοκατοικία εις νήσο Κύπρο. Είναι ενεργειακής κλάσης Α. Θέλω να βάλω κλιματιστικά για να αντιμετωπίσω τη ζέστη και την υγρασία. Το σπίτι θα έχει σύστημα θέρμανσης όποτε δεν θα εμπλέκονται σε αυτό τα κλιματιστικά. Χρειάζομαι 2 μονάδες για τον ενιαίο χώρο του ισόγειο, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, ~90τμ. Καθώς και 2 για τα υπνοδωμάτια στον όροφο ~15 τμ. Κατανάλωση δεν με απασχολεί καθώς θα είναι ενεργειακά αυτόνομο το σπίτι. Τα 2 των υπνοδωμάτιων τα θέλω αθόρυβα σε λογικά πλαίσια. Επίσης ποιά η γνώμη σας για ιονιστη στις μονάδες των υπνοδωματίων; τι πρέπει να προσέξω; υπάρχει λόγος να "επενδύσω"σε κάτι που θα έχει μεγαλύτερη ζωή ή πλέον θεωρούνται αναλώσιμα όπως τα κινητά και πρέπει να είμαι προετοιμασμένος να τα αντικαθιστω ανά πενταετία; Εσείς τι θα προτείνατε με απεριόριστο κεφάλαιο και τι σαν vfm; 

Για τα 90τμ, κοίτα αυτό https://airsam.gr/shop/mitsubishi-heavy-industries-seira-zr-srk-src-71zr-w-r32-se-12-atokes-doseis/ 

(ίσως θέλει βοήθεια , ανάλογα τις μονώσεις) 

ή https://www.alphaclimagr.gr/product/1409574/fujitsu-lf-asyg30lfca-aoyg30lft-inverter-klimatistiko.html?b=1560885816&ref=bestprice.gr

Για τα μικρά αυτά https://airsam.gr/shop/mitsubishi-heavy-industries-seira-zs-srk-src-25zs-w-r32-se-12-atokes-doseis/

Φυσικά χωρίς όριο χρημάτων,τι άλλο ; 

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/1800/Daikin.html?from=catspan&keyphrase=ururu&o=daikin+ururu

31 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Mε πάγο ή με ένα ποτηράκι κρύου νερού απο το ψυγείο και βάζει το αισθητήριο μέσα . 

Μάλλον το ανάποδο , δλδ σε χλιαρό νερό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μάλλον το ανάποδο , δλδ σε χλιαρό νερό.

Πριν τα κανα σκατά με το toyotomi . Τώρα έγραψα και αυτή την ασυναρτησία ... καλύτερα να πάω για ύπνο .  :lol:

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω απορια ποια ειναι η διαφορα του Tundra Green 1U68REFFRA και του Tundra Green  1U68BEFFRA

Mαλλον ο δεκτης Wifi ή κατι αλλο ;;;

EDIT Απανταω στον εαυτο μου το πρωτο ειναι μαλλον αυτο με R32

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Για ρώτα τον @stazzy1978

Έχει βάλει το prime.

Παρασκευή παραλαμβάνω το prime+, Σάββατο έχω κλείσει εγκατάσταση ...

Εντυπώσεις από το ΣΚ!

Επεξ/σία από stazzy1978
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Διάβασα τις 20 περίπου τελευταίες σελίδες του thread αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό, συνεπώς θα ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Θέλω να προβώ σε αγορά ενός κλιματιστικού για να καλύψω μόνο ένα δωμάτιο 12 τ.μ. Από ό,τι καταλαβαίνω 9000 BTU είναι αρκετά για αυτόν τον χώρο αλλά από εκεί και πέρα τι άλλο πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά της επιλογής μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...