Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Καλύτερα αυτό:
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html?ref=bestprice.gr

Μεγαλύτερη εγγύηση 5 χρόνια σε όλα τα μέρη . Καλύτερο σε καταναλώσεις σε ψύξη και θέρμανση , Δυνατότερο ανεμιστήρα, λιγότερο θόρυβο στην χαμηλή σκάλα και δυνατότητα με +20 ευρώ να βάλεις wi-fi όποτε και αν το θες . 

Τα Toyotomi έχουν μικρή εγγύηση 2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 5 στον συμπιεστή .

Ευχαριστω για την προταση

Τελικα αγορασα το Toyotomi Izuru 871ZR

Το βρηκα σε τετοια τιμη που δεν μπορουσα να αρνηθω και εντος budget...μην ρωτησετε πως και γιατι.

Μειονεκτημα τα 2 χρονια εσωτερικης μοναδας εγγυηση

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Οκ το πιθανότερο είναι ότι έχεις θερμομόνωση με βάση τον παλιό κανονισμό δόμησης . 

Δεν περιμένω να σε καλύψει ένα 18άρι . 24άρι θα σου πρότεινα . Οπότε συγκρίνω το 24αρι shorai premium με τα υπόλοιπα . 

Το πιο οικονομικό σε λειτουργία είναι το GE γιατί έχει μεγαλύτερο SEER. 

GE  SEER= 7.1, INVENTOR SEER= 6.6, TOSHIBA SHORAI  SEER=6.1

Ωραία, 24άρι it is.

Τα πράγματα στα οποία διαφέρουν και με απασχολούν είναι τα παρακάτω:

Δύσκολη απόφαση! 😅

Προϊόν

General Electric

GES-NMG70 Prime+

Inventor

P9VI32-24WF Passion ECO

Συνδεσιμότητα

Wi-Fi Ready

Wi-Fi

Βαθμός ενεργειακής απόδοσης (SEER)

7.1

6.6

Επίπεδο Θορύβου σε db (H/M/L) Εσωτερικής Μονάδας

47/43/37/30

46/44/35/27

Επίπεδο Θορύβου σε db (H/M/L) Εξωτερικής Μονάδας

52

59

Εγγύηση Προμηθευτή

5 έτη

10 έτη

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, afterhours είπε

Το βρηκα σε τετοια τιμη που δεν μπορουσα να αρνηθω και εντος budget...μην ρωτησετε πως και γιατι.

Το έβγαλες από την κούτα;;;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, afterhours είπε

Παραγγελια εκανα.... λετε να ακυρωσω

Ακύρωσε! Στην θέρμανση δεν μπορεί να κατέβει κάτω από 1300watts και λειτουργεί σαν on/off... Επίσης κάνει θόρυβο ακόμη και στη χαμηλή σκάλα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, prolog είπε

Ωραία, 24άρι it is.

Τα πράγματα στα οποία διαφέρουν και με απασχολούν είναι τα παρακάτω:

Δύσκολη απόφαση! 😅

Προϊόν

General Electric

GES-NMG70 Prime+

Inventor

P9VI32-24WF Passion ECO

Συνδεσιμότητα

Wi-Fi Ready

Wi-Fi

Βαθμός ενεργειακής απόδοσης (SEER)

7.1

6.6

Επίπεδο Θορύβου σε db (H/M/L) Εσωτερικής Μονάδας

47/43/37/30

46/44/35/27

Επίπεδο Θορύβου σε db (H/M/L) Εξωτερικής Μονάδας

52

59

Εγγύηση Προμηθευτή

5 έτη

10 έτη

Για τα db θορύβου δεν θα έδινα σημασία . Απο τα τελευταία που θα κοιτούσα  γιατί δεν προορίζεται για υπνοδωμάτιο όπου εκεί θες χαμηλά db όσο γίνεται επειδή το μόνο που ακούγεται όταν κοιμάσαι σε απόλυτη ησυχία, είναι το κλιματιστικό . Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και τα δύο έχουν μια χαρά db για σαλόνι. 
Πρώτα θα κοιτούσα τιμή, seer, εγγύηση . 

Στη μια περίπτωση έχεις 5ετή εγγύηση αλλά είναι πιο οικονομικό στην ψύξη και στην άλλη περίπτωση το ανάποδο . Δίλημμα όντως αλλά δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει σε αυτό :P .  Tί θες περισσότερο 10 χρόνια εξασφαλισμένος για ότι πάθει ή 5 χρόνια, καλύτερη οικονομία και μετά τα πέντε χρόνια αν κάτσει η στραβή.. έκατσε ; οεο; :P

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Για τα db θορύβου δεν θα έδινα σημασία . Απο τα τελευταία που θα κοιτούσα  γιατί δεν προορίζεται για υπνοδωμάτιο όπου εκεί θες χαμηλά db όσο γίνεται επειδή το μόνο που ακούγεται όταν κοιμάσαι σε απόλυτη ησυχία, είναι το κλιματιστικό . Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και τα δύο έχουν μια χαρά db για σαλόνι. 
Πρώτα θα κοιτούσα τιμή, seer, εγγύηση . 

Στη μια περίπτωση έχεις 5ετή εγγύηση αλλά είναι πιο οικονομικό στην ψύξη και στην άλλη περίπτωση το ανάποδο . Δίλημμα όντως αλλά δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει σε αυτό :P .  Tί θες περισσότερο 10 χρόνια εξασφαλισμένος για ότι πάθει ή 5 χρόνια, καλύτερη οικονομία και μετά τα πέντε χρόνια αν κάτσει η στραβή.. έκατσε ; οεο; :P

Έχεις δίκιο για τον θόρυβο.

Μιας και δεν υπάρχει ξεκάθαρος "νικητής" θα πάρω ότι έχει διαθέσιμο, αλλιώς κάτι μου λέει πως τελικά θα δώσω έμφαση στην εγγύηση, να είμαι ήσυχος.

Σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις, θα ενημερώσω για το τι πήρα μήπως χρειαστεί κάποιος στο μέλλον να μάθει κάτι για το μοντέλο.

Δημοσ.

Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας. Αρχικά απολογούμε αν αυτά που θα ρωτήσω έχουν απαντηθεί στις προηγούμενες σελίδες καθώς δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα. Στο ζουμί. Αγόρασα μονοκατοικία εις νήσο Κύπρο. Είναι ενεργειακής κλάσης Α. Θέλω να βάλω κλιματιστικά για να αντιμετωπίσω τη ζέστη και την υγρασία. Το σπίτι θα έχει σύστημα θέρμανσης όποτε δεν θα εμπλέκονται σε αυτό τα κλιματιστικά. Χρειάζομαι 2 μονάδες για τον ενιαίο χώρο του ισόγειο, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, ~90τμ. Καθώς και 2 για τα υπνοδωμάτια στον όροφο ~15 τμ. Κατανάλωση δεν με απασχολεί καθώς θα είναι ενεργειακά αυτόνομο το σπίτι. Τα 2 των υπνοδωμάτιων τα θέλω αθόρυβα σε λογικά πλαίσια. Επίσης ποιά η γνώμη σας για ιονιστη στις μονάδες των υπνοδωματίων; τι πρέπει να προσέξω; υπάρχει λόγος να "επενδύσω"σε κάτι που θα έχει μεγαλύτερη ζωή ή πλέον θεωρούνται αναλώσιμα όπως τα κινητά και πρέπει να είμαι προετοιμασμένος να τα αντικαθιστω ανά πενταετία; Εσείς τι θα προτείνατε με απεριόριστο κεφάλαιο και τι σαν vfm; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

0τμ ?

1 ώρα πριν, afterhours είπε

Με είχε απασχολήσει και εμένα αυτό το Toyotomi Izuru 871ZR, ονομαστική 28kBTU με μέγιστο πάνω από τα 30kBTU. Όμως δεν είχα βρει κάποια πιστοποίηση eurovent, αμφιβάλλω αν είναι πραγματικές αυτές οι τιμές ισχύος που αναφέρει.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

0τμ ?

Με είχε απασχολήσει και εμένα αυτό το Toyotomi Izuru 871ZR, ονομαστική 28kBTU με μέγιστο πάνω από τα 30kBTU. Όμως δεν είχα βρει κάποια πιστοποίηση eurovent, αμφιβάλλω αν είναι πραγματικές αυτές οι τιμές ισχύος που αναφέρει.

Δεν είναι πραγματικές γιατί κάπου τις διάβασες και γράφανε ασυναρτησίες . :P
http://www.toyotomi.gr/el/TRN-TRG-871ZR

ΞΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Btu/h 22.860
kW/h 6,70
ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Btu/h 6.820 - 27.980
kW/h 2.00 - 8.20
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Btu/h 24.740
kW/h 7.25
ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Btu/h 6.820 - 29.000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Ακύρωσε! Στην θέρμανση δεν μπορεί να κατέβει κάτω από 1300watts και λειτουργεί σαν on/off... Επίσης κάνει θόρυβο ακόμη και στη χαμηλή σκάλα.

Το ακύρωσα... Αν και με ενδιαφέρει μόνο στο κομμάτι της ψυξης... Πάω για haier

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
Μόλις τώρα, afterhours είπε

Το ακύρωσα... Αν και με ενδιαφέρει μόνο στο κομμάτι της ψυξης

Σε τί τιμή στο άφησαν και το προτίμησες ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, afterhours είπε

Το ακύρωσα... Αν και με ενδιαφέρει μόνο στο κομμάτι της ψυξης

Το gree bora πόσο το βρίσκεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη τιμή που έδωσες dare devil το λινκ συμφέρει το haier ακόμα και πολύ πιο ακριβά αν κόστιζε λόγω premium seer.. Το toyotomi το βρήκα πιο φθηνά από haier αλλά δεν αξίζει όπως με κατατοπισατε 

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον το mitsubishi αμα κοροιδεψεις το αισθητηριο το κανει ψυγειο οπως τα παλια on-off κλιματιστικα

και αμα το κανει ψυγειο μετα δεν ακουγετε σχεδον καθολου στη ποιο χαμηλη σκαλα.

Τωρα το κανω ψυγειο και οταν ειναι να κοιμηθω το κλεινω τελειως και κανει καμποσες ωρες μεχρι να ξαναζεσταθει

οποτε προλαβαινω και κοιμαμε αθορυβα.

Κατι αλλο.

Θελω σε χωρο καπου 80τμ κλιματιστικο αλλα ο χωρος χανει..

Δηλαδη εχει 2 ξυλινες μπαλκονοπορτες και μια μεγαλη τρυπα στο πατωμα διαμετρου 2 μετρων

που με εσωτερικη σκαλα παει σε αποκατω οροφο που εχει επισης ενιαιο χωρο καπου 80τμ και ξυλινες μπαλκονοπορτες.

Ποσα btu θελω γι αυτο ? Τι προτασεις υπαρχουνε σε ποιοτικα αθορυβα κλιματιστικα ?

Δεν εχω μεγαλες απαιτησεις σε ψυξη αλλα εχω απαιτηση να ειναι αθορυβο.

Επεξ/σία από j2k
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...