Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, kallair είπε

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! πρωτη φορα βλεπω τετοια πατεντα... εχει ριξει την αποχετευση απο το εσωτερικο μηχανημα, στην εξωτερικη μοναδα. και αφηνε τα νερα να τρεχουν απο εκει, προς τα εξω.Θα εχει μαζεψει εσωτερικα ακαθαρσιες κ θα εχει βουλωσει η σωληνα της εξωτερικης μοναδας κ για αυτο βλεπεις να σου σταζει στο σημειο εκεινο. 

Ξεκουμπωσε την σωληνα της αποχετευσης απο την εξωτερικη μοναδα που ειναι στην βαση για να δεις αν εχει ροη το νερο για αρχη κ μετα τσεκαρε κ την σωληνα αν ειναι γεματη νερο. αν η σωληνα ειναι γεματη νερο, το βουλωμα ειναι πιο κατω. Δεν εχω δει ξανα τετοια "πατεντα" με την σωληνα να την ριχνουν στην εξωτερικη μοναδα.. 

Ευχαριστώ πολύ όσους ασχολήθηκαν. Η αποχέτευση της κεντρικής μονάδας ήταν βουλωμένη. Μάλλον από πουλιά που προσπαθούν να εγκατασταθούν στο μπαλκόνι μας. Και η αποχέτευση της εσωτερικής μονάδας είναι απλά πεταμένη μέσα στην εξωτερική μονάδα. Μόλις μπορέσω θα αντικαταστήσω τις αποχετεύσεις (που ψιλοκαθάρισα όσο μπορούσα) και θα τις ενώσω.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, prolog είπε

Δεν είμαι 😄

Υποθέτω με κλειστό το μπάνιο είμαι οριακά πάντα σε σχέση με τα τ.μ. που αναφέρει ο Κωτσόβολος (ελπίζω να τα έχουν πάρει αυτά από τους κατασκευαστές)

Αλλιώς η ερώτηση είναι: αξίζει το οριακό shorai premium ή τα πιο "άνετα" GE/Inventor;

18αρι για σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο και να βάλεις στο άλλο υπνοδωμάτιο ένα 9αρι?

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, prolog είπε

Καλησπέρα παιδιά και πάλι, κατέληξα σε αυτά τα 3:

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198497-inventor-p9vi32-24wf-passion-eco

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198906-toshiba-shorai-premium-18j2avrg-e/18j2kvrg

Το τελευταίο απ ότι καταλαβαίνω είναι το καλύτερο άλλα είναι 18άρι (στην σελίδα του Κωτσόβολου αναφέρει "Συνιστάται για Χώρους έως m2: 50"), υπενθυμίζω ότι ο χώρος είναι 58 τ.μ. όλο το διαμέρισμα (σαλοκουζίνα, μπάνιο, 2 δωμάτια, όλα ενώνονται απευθείας με το σαλόνι όπου θα μπει το κλιματιστικό)

Όποιος έχει κάτι να σχολιάσει ή κάποια εμπειρία, όλα ευπρόσδεκτα! 😄

Εγώ εχω το shorai 18αρι σε σπίτι ~100τμ και Κρήτη που εδώ οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και είμαι μια χαρά ;)

28 λεπτά πριν, prolog είπε

Δεν είμαι 😄

Υποθέτω με κλειστό το μπάνιο είμαι οριακά πάντα σε σχέση με τα τ.μ. που αναφέρει ο Κωτσόβολος (ελπίζω να τα έχουν πάρει αυτά από τους κατασκευαστές)

Αλλιώς η ερώτηση είναι: αξίζει το οριακό shorai premium ή τα πιο "άνετα" GE/Inventor;

Προχώρα άφοβα 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prolog είπε

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198497-inventor-p9vi32-24wf-passion-eco

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198906-toshiba-shorai-premium-18j2avrg-e/18j2kvrg

Το τελευταίο απ ότι καταλαβαίνω είναι το καλύτερο άλλα είναι 18άρι (στην σελίδα του Κωτσόβολου αναφέρει "Συνιστάται για Χώρους έως m2: 50"), υπενθυμίζω ότι ο χώρος είναι 58 τ.μ. όλο το διαμέρισμα (σαλοκουζίνα, μπάνιο, 2 δωμάτια, όλα ενώνονται απευθείας με το σαλόνι όπου θα μπει το κλιματιστικό)

Έχεις σύγχρονα διπλά αλουμίνια ;
Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα;
Έχεις μονώσεις στις τοιχοποιίες ;
Χτυπάει το σπίτι ο ήλιος για πολλές ώρες την ημέρα ; 
Ποιο το ποσοστό της περιμετρικής τοιχοποιίας του σπιτιού που είναι εκτεθειμένη στο εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο; 

39 λεπτά πριν, prolog είπε

Δεν είμαι 😄

Απο κανένα κατασκευαστή δεν τα παίρνουν τα τ.μ . Είναι μια τελείως γενικευμένη εκτίμηση με σημείο αναφοράς μια τυπική κατοικία και τις απώλειες που έχει αυτή . Ακόμα και το σημείο αναφοράς διαφέρει μιας και ο καθένας το υπολογίζει με πολλά ΑΝ . 
Το τί κλιματιστικό πραγματικά χρειάζεται ένας χώρος το υπολογίζει μόνο μηχανολόγος κάνοντας μελέτη απωλειών και κλιματισμού . 

Αν μου απαντήσεις στις ερωτήσεις θα σου κάνω μια καλύτερη εκτίμηση .  

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

18αρι για σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο και να βάλεις στο άλλο υπνοδωμάτιο ένα 9αρι?

Σίγουρα θα έκανα κάτι τέτοιο, αλλά νοικιάζω και μπορεί να φύγω σύντομα, δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε αγορά 2-3 κλιματιστικών. Εφόσον πάω σε κάτι δικό μου σίγουρα θα σκεφτώ να τα "σπάσω" σε πολλά

22 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Έχεις σύγχρονα διπλά αλουμίνια ;
Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα;
Έχεις μονώσεις στις τοιχοποιίες ;
Χτυπάει το σπίτι ο ήλιος για πολλές ώρες την ημέρα ; 
Ποιο το ποσοστό της περιμετρικής τοιχοποιίας του σπιτιού που είναι εκτεθειμένη στο εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο; 

Οι γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες πάνω σε αυτό, θα απαντήσω ότι γνωρίζω για το διαμέρισμα αυτό. Είναι στον 4ό, δεν έχει διπλά αλουμίνια, είναι ανοιγόμενα, δεν γνωρίζω για μονώσεις, είναι ανοιχτό από όλες τις μεριές εκτός από πάνω καθώς έχει και άλλον όροφο, όποτε το χτυπάει ο ήλιος αρκετές ώρες την ήμερα.

Επεξ/σία από prolog
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, prolog είπε

Σίγουρα θα έκανα κάτι τέτοιο, αλλά νοικιάζω και μπορεί να φύγω σύντομα, δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε αγορά 2-3 κλιματιστικών. Εφόσον πάω σε κάτι δικό μου σίγουρα θα σκεφτώ να τα "σπάσω" σε πολλά

Οι γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες πάνω σε αυτό, θα απαντήσω ότι γνωρίζω για το διαμέρισμα αυτό. Είναι στον 4ό, δεν έχει διπλά αλουμίνια, είναι ανοιγόμενα, δεν γνωρίζω για μονώσεις, είναι ανοιχτό από όλες τις μεριές εκτός από πάνω καθώς έχει και άλλον όροφο, όποτε το χτυπάει ο ήλιος αρκετές ώρες την ήμερα.

Θυμάσαι περίπου χρονολογία ανέγερσης του κτιρίου ; Πόσο παλιό είναι ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Θυμάσαι περίπου χρονολογία ανέγερσης του κτιρίου ; Πόσο παλιό είναι ;

Δεν γνωριζω δυστυχώς, ούτε μπορώ να βρω κάτι σε χαρτιά που έχω, αν βοηθάει σε κάτι έχει ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - Γ (από μισθωτήριο)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, prolog είπε

Δεν γνωριζω δυστυχώς, ούτε μπορώ να βρω κάτι σε χαρτιά που έχω, αν βοηθάει σε κάτι έχει ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - Γ (από μισθωτήριο)

Οκ το πιθανότερο είναι ότι έχεις θερμομόνωση με βάση τον παλιό κανονισμό δόμησης . 

Δεν περιμένω να σε καλύψει ένα 18άρι . 24άρι θα σου πρότεινα . Οπότε συγκρίνω το 24αρι shorai premium με τα υπόλοιπα . 

Το πιο οικονομικό σε λειτουργία είναι το GE γιατί έχει μεγαλύτερο SEER. 

GE  SEER= 7.1, INVENTOR SEER= 6.6, TOSHIBA SHORAI  SEER=6.1

• Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, guzel είπε

Εγώ εχω το shorai 18αρι σε σπίτι ~100τμ και Κρήτη που εδώ οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και είμαι μια χαρά ;)

Προχώρα άφοβα 

Δεν το έχεις σε χώρο 100τμ, δεν έχετε το ίδιο σπίτι, δεν κάνει ζέστη.

Θέλει λίγο προσοχή.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω κυρίως για ψύξη για σαλόνι 30τμ το οποίο είναι κατασκευής 25ετίας με ένα τοίχο ανατολικό και τον άλλο νότιο  που τους χτυπάει όλη την μέρα ο ήλιος, σε 1ο όροφο με διπλά αλουμίνια. Μέσο όρο θερμοκρασιών το καλοκαίρι έχει 33c και τον χειμώνα δεν πέφτει κάτω απο 6c. Εχει ακόμα 2 δωμάτια το σπίτι για τα οποία θα πάρω κλιματιστικό σε δεύτερη φάση λόγω οικονομικών. Σκέφτομαι αυτόhttp://www.toshiba-aircon.gr/products/residential/mirai-r32-dc-inverter-bkvg-e/ το οποίο είναι και στο budget που διαθέτω.

Πως το βλέπεται ? Υπάρχει καποια άλλη πρόταση

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Οκ το πιθανότερο είναι ότι έχεις θερμομόνωση με βάση τον παλιό κανονισμό δόμησης . 

Δεν περιμένω να σε καλύψει ένα 18άρι . 24άρι θα σου πρότεινα . Οπότε συγκρίνω το 24αρι shorai premium με τα υπόλοιπα . 

Το πιο οικονομικό σε λειτουργία είναι το GE γιατί έχει μεγαλύτερο SEER. 

GE  SEER= 7.1, INVENTOR SEER= 6.6, TOSHIBA SHORAI  SEER=6.1

Τα SEER είναι θεωρία. Στην πράξη δεν ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις. Το βλέπουμε καθημερινά.

37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν το έχεις σε χώρο 100τμ, δεν έχετε το ίδιο σπίτι, δεν κάνει ζέστη.

Θέλει λίγο προσοχή.

Το έχω σε ενιαίο 55+ τμ σε σπίτι 110τμ και αν είναι ώρα ανοιχτό πιάνει και τα δωμάτια. 

Τι εννοείς δε κάνει ζέστη; Στο μπαλκόνι τώρα έχω 35 βαθμούς 

Το πολύ πολύ αντί να του καίει 200W θα του καίει 250-300W 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το carrier ventus supreme 9000btu, σε 7 μήνες εγκατάστασης και 20 ώρες χρήσης έβγαλε σήμερα E3 indoor DC fan stall και φυσικά δεν λειτουργεί. Πληροφοριακά πάνω σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση με ups/σταθεροποιητή τάσης και αντικεραυνικό στον πίνακα.

Ενημέρωσα την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα με πάρουν αύριο να κλείσουν ραντεβού. Τα ζώα μου αργά.

Απαράδεκτο πάντως σε τόσες λίγες ώρες χρήσης...

Επεξ/σία από fylatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, guzel είπε

Τα SEER είναι θεωρία. Στην πράξη δεν ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις. Το βλέπουμε καθημερινά.

Το έχω σε ενιαίο 55+ τμ σε σπίτι 110τμ και αν είναι ώρα ανοιχτό πιάνει και τα δωμάτια. 

Τι εννοείς δε κάνει ζέστη; Στο μπαλκόνι τώρα έχω 35 βαθμούς 

Το πολύ πολύ αντί να του καίει 200W θα του καίει 250-300W 😂

Το SEER δεν είναι θεωρία . Υπολογίζεται με συγκεκριμένο τρόπο  σύμφωνα με αυτά που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή ένωση . Όλοι οι κατασκευαστές ανακοινώνουν τα SEER μετρώντας με τον ίδιο τρόπο .  

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς : "Στην πράξη δεν ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις. Το βλέπουμε καθημερινά". 

Αυτό που σου λέει ο liakjim είναι απλό. Είναι τελείως λάθος να συγκρίνεις με τι μεγέθους κλιματιστικό καλύπτεται το σπίτι σου και να νομίζεις ότι με αυτή την περίπτωση ως σημείο αναφοράς θα δώσεις απάντηση στην ψυκτικές απαιτήσεις ενός άλλου χώρου . 

Με την ίδια λογική θα σου πώ ότι είναι τεράστιο για το χώρο σου . Σε σπίτι που γνωρίζω καλά (true story) καλύπτονται 100+ τ.μ με 7άρι Daikin . 

Eλπίζω να καταλαβαίνεις τί εννοώ . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Το SEER δεν είναι θεωρία . Υπολογίζεται με συγκεκριμένο τρόπο  σύμφωνα με αυτά που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή ένωση . Όλοι οι κατασκευαστές ανακοινώνουν τα SEER μετρώντας με τον ίδιο τρόπο .  

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς : "Στην πράξη δεν ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις. Το βλέπουμε καθημερινά". 

Αυτό που σου λέει ο liakjim είναι απλό. Είναι τελείως λάθος να συγκρίνεις με τι μεγέθους κλιματιστικό καλύπτεται το σπίτι σου και να νομίζεις ότι με αυτή την περίπτωση ως σημείο αναφοράς θα δώσεις απάντηση στην ψυκτικές απαιτήσεις ενός άλλου χώρου . 

Με την ίδια λογική θα σου πώ ότι είναι τεράστιο για το χώρο σου . Σε σπίτι που γνωρίζω καλά (true story) καλύπτονται 100+ τ.μ με 7άρι Daikin . 

Eλπίζω να καταλαβαίνεις τί εννοώ . 

Το γράφω για να το έχει στα υπόψιν του. Στην περίπτωση μου, 2 διαφορετικοι ψυκτικοί θεωρούσαν μικρό ακόμη και το 24αρι όταν είδαν το χώρο μου.. Διαψεύστηκαν και οι δύο.. στην πράξη.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
3 ώρες πριν, prolog είπε

Για ρώτα τον @stazzy1978

Έχει βάλει το prime.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...