Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η αποδοση ειναι μια χαρα. οταν ξεκιναει η μοναδα δεν βγαζει παχνη.μπορει να το αφησω το κλιματιστικο να λειτουργει 3 ωρες συνεχομενα  οταν το κλεισω το κλιματιστικο και το ανοιξω μετα απο 1 ωρα τοτες το κανει αυτο στην εξωτερικη μοναδα

Επεξ/σία από xristos80
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, xristos80 είπε

καλησπερα στην παρεα πριν 2 εβδομαδες αγορασα το κλιματιστικο inventor king 12 στην αρχη μια χαρα εχτες και σημερα παρατηρησα οταν ανοιγω το κλιματιστικο
για ψυξη η εξωτερικη μοναδα αργει να κανει εκκινηση στην αρχη κανει καπου 2-3 στροφες σταματαει και μετα απο μισο λεπτο κανει εκκινηση κανονικα δεν μου βγαζει
καποια ενδηξη οτι εχει βλαβει.εχει καποις τετοιο προβλημα με inventor?

Αλήθεια , μιας και είσαι ο πρώτος που εμφανίζεται με το κινγκ, που στα χαρτιά φαίνεται φοβερό, πως είναι στην πράξη; Έχεις δει κατανάλωση; Από θόρυβο; Μέσα και έξω; Θα μπορούσες να μας τραβήξεις ένα βίντεο σε λειτουργία μέσα και έξω;

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα Mitsubisi κλιματιστικό και φέτος που το έβαλα μπρος παρατηρώ ότι σβήνει κάθε φορά μετά από 7-8 λεπτά αφού το ανοιξω. 

Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Δεν έχω βάλει timer να σβήνει. Τα δοκίμασα όλα αλλά δεν έβγαλα άκρη. 

Έχει κανείς αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο η έχει ιδέα τι μπορεί να φταίει? 

Δημοσ.

απο καταναλωση ανοιξα το κλιματιστικο και ειδα το ρολοι της δεη ισα ισα που κουνιοταν ο δεικτης. απο θορυβο δεν ακουγενται καθολου μονο αυτο το προβλημα κανει με την εξωτερικη μοναδα και μια φωτογραφεια

IMG_20190617_215403.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alexis333 είπε

Καλησπέρα, έχω ένα Mitsubisi κλιματιστικό και φέτος που το έβαλα μπρος παρατηρώ ότι σβήνει κάθε φορά μετά από 7-8 λεπτά αφού το ανοιξω. 

Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Δεν έχω βάλει timer να σβήνει. Τα δοκίμασα όλα αλλά δεν έβγαλα άκρη. 

Έχει κανείς αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο η έχει ιδέα τι μπορεί να φταίει? 

Νεκρώνει ; Σβήνουν όλα ξαφνικά σαν να το τραβάς απο την πρίζα  και μένει και η περσίδα στο ίδιο σημείο ;
Αρχικά βγάλτο απο την πρίζα για τουλάχιστον 10-15 λεπτά να γίνει ένα reset και αν στο ξανακάνει θα πρέπει να το δει τεχνικός . 

2 ώρες πριν, xristos80 είπε

η αποδοση ειναι μια χαρα. οταν ξεκιναει η μοναδα δεν βγαζει παχνη.μπορει να το αφησω το κλιματιστικο να λειτουργει 3 ωρες συνεχομενα  οταν το κλεισω το κλιματιστικο και το ανοιξω μετα απο 1 ωρα τοτες το κανει αυτο στην εξωτερικη μοναδα

Μίλα με την αντιπροσωπεία . Αυτοι ξέρουν καλύτερα γιατί συμβαίνει αυτό . 

Τουμπανάκι το μοντέλο σε αποδόσεις τόσο σε θέρμανση όσο και ψύξη . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψαχνω για κλιματιστικο 22αρι -- 24αρι με σφιχτο μπατζετ εως 750€ (κυριως για ψυξη οχι θερμανση)

Κατεληξα στο Toyotomi Hiro HTN HTG-21IV

Αν υπαρχει καποια αντι-προταση παρακαλω σχολιαστε σχετικα.

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Όλα τα κλιματιστικά στην αγορά είναι inverter. Τέλος . 

Κάποιοι κατασκευαστές, όπως έχουμε δείξει εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57140739 

και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159948

Αυτό σημαίνει, ότι μόνο στη θέρμανση, θα πρέπει ο αγοραστής να πάει σε πολύ καλή επιλογή κλιματιστικού ώστε να μην είναι overkill για τον χώρο του. Αν πάρει ένα πολύ μεγάλο, θα μπαίνει εύκολα στην ανεπιθύμητη περιοχή. 

Αυτό είναι σχεδιαστική επιλογή. 

Αυτό είναι ένα μόνο κριτήριο αγοράς πχ κάποιος θα πει "χέστηκα, αλλά δεν δίνω 1200€ για 18άρι όταν θα πάρω με 600€ ακόμα και αν έχει υπό προϋποθέσεις χαμηλότερης ποιότητας θερμική άνεση ή αν θα δώσω 20€ τον χρόνο παραπάνω ρεύμα" .

Αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για το πόσα btus θέλει ο χώρος του, ας πάρει μεγαλύτερο αλλά από αυτά που έχουν χαμηλά ελάχιστα btus ώστε να έχει την ευελιξία το μηχάνημα να πέσει χαμηλά.  

Συμφωνω απολυτως και μου δωσες πατημα να σχολιασω στην ψυξη τι συμβαινει με το Life pro 24..Το μηχανημα ειναι τερας αυτο ειναι το μονο σιγουρο..Με εξωτερικη χθες που χε πολυ ζεστη 36,5 κι επιθυμητη 27-28, (που την πιανει πολυ γρηγορα) η καταναλωση πεφτει μεχρι τα 950w..Aπο ενα σημειο και μετα ο χωρος κρυωνει αρκετα,  οποτε το ανεβαζω στο 29 οπου αποτομα κλεινει ο συμπιεστης και λειτουργει μονο η εσωτερικη μοναδα σαν ανεμιστηρας..Εννοειται δεν τολμαω να το βαλω πιο χαμηλα 25-26 γιατι εκει πουντιασαμε.με το που το παω στο 28, ξαναπαιρνει ο συμπιεστης και ξανα το ιδιο στα 870-950w..Eδω λοιπον θα μπορουσε με το που του λεω "ριξε αποδοση, κρυωσαμε"(οπως συμβαινει με τα πιο ακριβα μηχανηματα) να ριχνει κι αλλο την καταναλωση και να μην κλεινει ο συμπιεστης αποτομα απ τα 950w..Δεν βοηθα κι ο ανεμιστηρας που ακομη και στην πιο χαμηλη ταχυτητα,βγαζει πολυ πραμα. 

Ομως σε πιο χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες οπως αποψε που εβρεξε κι εχει 24,5  πεφτει πιο χαμηλα στα 500-720w..Αυτη τη στιγμη παιζει στα 713 w σταθερα.(βαριεμαι να βγαλω φωτο..) Με 20 βαθμους εξωτερικη που το χα δοκιμασει, δουλευε στα 450w που ναι κι η ελαχιστη νομιζω. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : 1)Δεν υπαρχει καποιου ειδους περιορισμος στην ψυξη οπως στην θερμανση, χωρις αυτο να σημαινει πως δουλευει αρτια σε σχεση με την θερμικη ανεση που ναι το ζητουμενο!

2) Το μηχανημα ειναι overkill για τον χωρο μου, κατα πασα πιθανοτητα τα 18000btu να ηταν η πιο σωστη επιλογη, ξεχωρα απ τα σχεδιαστικα λαθη που υπαρχουν στην θερμανση κυριως με τους περιορισμους και που τα χουμε συζητησει το χειμωνα!

Δημοσ.

Κάνοντας μια γύρα σε διάφορες ιστοσελίδες εταιριών εμπορίας κλιματιστικών, βλέπω ορισμένες καινούργιες μάρκες. 

Τα κλιματιστικά της Bosch λένε τίποτα; Αυτή η Heinner είναι φασόν; 

Επίσης ένα Toshiba Seiya RAS-24J2AVG-E / RAS-24J2KVG-E που είδα είναι νέο μοντέλο ή κυκλοφορεί από παλιά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, energy52 είπε

Συμφωνω απολυτως και μου δωσες πατημα να σχολιασω στην ψυξη τι συμβαινει με το Life pro 24..Το μηχανημα ειναι τερας αυτο ειναι το μονο σιγουρο..Με εξωτερικη χθες που χε πολυ ζεστη 36,5 κι επιθυμητη 27-28, (που την πιανει πολυ γρηγορα) η καταναλωση πεφτει μεχρι τα 950w..Aπο ενα σημειο και μετα ο χωρος κρυωνει αρκετα,  οποτε το ανεβαζω στο 29 οπου αποτομα κλεινει ο συμπιεστης και λειτουργει μονο η εσωτερικη μοναδα σαν ανεμιστηρας..Εννοειται δεν τολμαω να το βαλω πιο χαμηλα 25-26 γιατι εκει πουντιασαμε.με το που το παω στο 28, ξαναπαιρνει ο συμπιεστης και ξανα το ιδιο στα 870-950w..Eδω λοιπον θα μπορουσε με το που του λεω "ριξε αποδοση, κρυωσαμε"(οπως συμβαινει με τα πιο ακριβα μηχανηματα) να ριχνει κι αλλο την καταναλωση και να μην κλεινει ο συμπιεστης αποτομα απ τα 950w..Δεν βοηθα κι ο ανεμιστηρας που ακομη και στην πιο χαμηλη ταχυτητα,βγαζει πολυ πραμα. 

Ομως σε πιο χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες οπως αποψε που εβρεξε κι εχει 24,5  πεφτει πιο χαμηλα στα 500-720w..Αυτη τη στιγμη παιζει στα 713 w σταθερα.(βαριεμαι να βγαλω φωτο..) Με 20 βαθμους εξωτερικη που το χα δοκιμασει, δουλευε στα 450w που ναι κι η ελαχιστη νομιζω. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : 1)Δεν υπαρχει καποιου ειδους περιορισμος στην ψυξη οπως στην θερμανση, χωρις αυτο να σημαινει πως δουλευει αρτια σε σχεση με την θερμικη ανεση που ναι το ζητουμενο!

2) Το μηχανημα ειναι overkill για τον χωρο μου, κατα πασα πιθανοτητα τα 18000btu να ηταν η πιο σωστη επιλογη, ξεχωρα απ τα σχεδιαστικα λαθη που υπαρχουν στην θερμανση κυριως με τους περιορισμους και που τα χουμε συζητησει το χειμωνα!

Αυτην την "περίεργη" συμπεριφορά την θυμάμαι και εγω αλλα χωρίς να εχω μετρητή κατανάλωσης. Οσο πιο κρύο είχε έξω τόσο πιο αργά δούλευε ο εξωτερικός ανεμιστήρας και τοσο πιο πολυ θόρυβο (δονήσεις) έκανε η εξωτερική  μονάδα(λιγοτερες στροφές αρα δόνηση)..

Οταν το έβαζα εβαζα επιθυμητη 28C, εμενα έφτανε τους 26C και μετα έκλεινε ο συμπιεστής και δούλευε μόνο ο ανεμιστηρας την εσωτερικης μονάδας. Και εσένα αυτο κάνει? Μια φορά τόλμησα το  βάλω 26C, και μετα απο πολλες ωρες μόχθου και μεγάλης κατανάλωσης έφτασε 24 και έκλεισε. Οταν ανέβαινε η θερμοκρασία ξαναξεκινούσε.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
8 ώρες πριν, energy52 είπε

Το μηχανημα ειναι overkill για τον χωρο μου

Νομίζω πρέπει να σταθούμε εδώ.

Δεν φταίει για μένα το μηχάνημα, αλλά ο πελάτης που πήγε σε υπερδιαστασιολόγηση.

Προφανώς έχουν μερίδιο ευθύνης οι πωλητές, γιατί δεν γνωρίζουν περιορισμούς/δυνατότητες.

Αλλά για μένα το μερίδιο βαραίνει κατά κύριο λόγο τον καταναλωτή μιας και δεν ακολουθεί τον ενδεδειγμένο τρόπο (μελέτη απωλειών από μηχανολόγο), ώστε να πάει στο σωστό μηχάνημα. 

Φυσικά, στις μέρες μας ποιος το κάνει αυτό; Εκτιμώ πολύ λίγοι και είναι κατανοητό μιας και υπάρχει επιβάρυνση που πολλοί δεν την έχουν (βάζω και τον εαυτό μου μέσα που πήγα μπακαλίστικα).

Τελικά όμως, αν κάποιος έχει σκοπό να πάει σε μια επένδυση μερικών χιλιάδων ευρώ πχ να "ντύσει" το σπίτι με κλιματισμό, μάλλον είναι επιβεβλημένη η μεθόδευση αυτή.

Όλοι οι υπόλοιποι πάμε σε forum κτλ που ευτυχώς βασιστήκαμε σε λάθη και στα προβλήματα άλλων ώστε να μην την πατήσουν οι επόμενοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Νομίζω πρέπει να σταθούμε εδώ.

Δεν φταίει για μένα το μηχάνημα, αλλά ο πελάτης που πήγε σε υπερδιαστασιολόγηση.

Προφανώς έχουν μερίδιο ευθύνης οι πωλητές, γιατί δεν γνωρίζουν περιορισμούς/δυνατότητες.

Αλλά για μένα το μερίδιο βαραίνει κατά κύριο λόγο τον καταναλωτή μιας και δεν ακολουθεί τον ενδεδειγμένο τρόπο (μελέτη απωλειών από μηχανολόγο), ώστε να πάει στο σωστό μηχάνημα. 

Φυσικά, στις μέρες μας ποιος το κάνει αυτό; Εκτιμώ πολύ λίγοι και είναι κατανοητό μιας και υπάρχει επιβάρυνση που πολλοί δεν την έχουν (βάζω και τον εαυτό μου μέσα που πήγα μπακαλίστικα).

Τελικά όμως, αν κάποιος έχει σκοπό να πάει σε μια επένδυση μερικών χιλιάδων ευρώ πχ να "ντύσει" το σπίτι με κλιματισμό, μάλλον είναι επιβεβλημένη η μεθόδευση αυτή.

Όλοι οι υπόλοιποι πάμε σε forum κτλ που ευτυχώς βασιστήκαμε σε λάθη και στα προβλήματα άλλων ώστε να μην την πατήσουν οι επόμενοι. 

Δεν συμφωνώ για μένα είναι θέμα μηχανήματος.. Ιδια συμπεριφορά είχα και εγω με το Toyo 18000 το καλοκαιρι που μας πέρασε και ολοι μα ολοι λεγαν ακριβώς αυτο που είπες και εσυ. Σε 55τμ σχεδον τετραγωνικα (αν ανοιξω πόρτες δωματιων) 18000btu πόσο να έβαζα 12000 toyo? Εβαλα το Toshiba 18000 και λεω 28 και έχω 28. Λεω 26 έχω 26 απλα πράγματα και δεν εχουν πιάσει ακομα οι ζέστες.. οι καλες ζέστες..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
9 ώρες πριν, afterhours είπε

Ψαχνω για κλιματιστικο 22αρι -- 24αρι με σφιχτο μπατζετ εως 750€ (κυριως για ψυξη οχι θερμανση)

Κατεληξα στο Toyotomi Hiro HTN HTG-21IV

Αν υπαρχει καποια αντι-προταση παρακαλω σχολιαστε σχετικα.

Καλύτερα εδώ μιας και έχει 5 έτη εγγύηση https://www.bestprice.gr/item/2155327575/haier-tundra-green-as68tebhra1u68reffra.html

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Κάνοντας μια γύρα σε διάφορες ιστοσελίδες εταιριών εμπορίας κλιματιστικών, βλέπω ορισμένες καινούργιες μάρκες. 

Τα κλιματιστικά της Bosch λένε τίποτα; Αυτή η Heinner είναι φασόν; 

Επίσης ένα Toshiba Seiya RAS-24J2AVG-E / RAS-24J2KVG-E που είδα είναι νέο μοντέλο ή κυκλοφορεί από παλιά; 

Η BSH group (Bosch siemens pitsos) δεν έχει τμήμα κλιματισμού. Απο ποια εταιρεία κινέζικη έρχονται τα κλιματιστικά της δεν το γνωρίζω . 
Η Heinner δεν πρέπει να έχει τμήμα κλιματισμού  επίσης . Κίνα και αυτά . 
Το Toshiba Seiya πρέπει να είναι νέο μοντέλο . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, AlexanderAndrew είπε

Καλησπερα, αγορασα προσφατα ενα κλιματιστικο και δεν μπορω να συνδεση το wifi του στο κινητο.

Οριστε και το αρθρο που τα εξηγω ολα 

Go into Settings --> Backup & Reset --> Network Settings Reset --> Reset Settings 

(Σβήνει τα wifi passwords των δικτύων στο κινητο, θα πρέπει να τα ξαναβάλεις μετα)

Επίσης έλεγξε οτι το δίκτυο Wifi είναι στα  2.4GHz network

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...