Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pantelikas είπε

'Εκανα ένα σχεδιο της κακιάς ώρας. Φαίνεται να υπάρχει αποχέτευση από την εσωτερική μονάδα που καταλήγει κοντά στο στάξιμο. Η αποχέτευση της εξωτερικής μονάδας είναι στο κάτω μέρος της εξωτερικής και φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

IMG_20190617_192853 - Copy.jpg

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! πρωτη φορα βλεπω τετοια πατεντα... εχει ριξει την αποχετευση απο το εσωτερικο μηχανημα, στην εξωτερικη μοναδα. και αφηνε τα νερα να τρεχουν απο εκει, προς τα εξω.Θα εχει μαζεψει εσωτερικα ακαθαρσιες κ θα εχει βουλωσει η σωληνα της εξωτερικης μοναδας κ για αυτο βλεπεις να σου σταζει στο σημειο εκεινο. 

Ξεκουμπωσε την σωληνα της αποχετευσης απο την εξωτερικη μοναδα που ειναι στην βαση για να δεις αν εχει ροη το νερο για αρχη κ μετα τσεκαρε κ την σωληνα αν ειναι γεματη νερο. αν η σωληνα ειναι γεματη νερο, το βουλωμα ειναι πιο κατω. Δεν εχω δει ξανα τετοια "πατεντα" με την σωληνα να την ριχνουν στην εξωτερικη μοναδα..

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kallair είπε

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! πρωτη φορα βλεπω τετοια πατεντα... εχει ριξει την αποχετευση απο το εσωτερικο μηχανημα, στην εξωτερικη μοναδα. και αφηνε τα νερα να τρεχουν απο εκει, προς τα εξω.Θα εχει μαζεψει εσωτερικα ακαθαρσιες κ θα εχει βουλωσει η σωληνα της εξωτερικης μοναδας κ για αυτο βλεπεις να σου σταζει στο σημειο εκεινο. 

Ξεκουμπωσε την σωληνα της αποχετευσης απο την εξωτερικη μοναδα που ειναι στην βαση για να δεις αν εχει ροη το νερο για αρχη κ μετα τσεκαρε κ την σωληνα αν ειναι γεματη νερο. αν η σωληνα ειναι γεματη νερο, το βουλωμα ειναι πιο κατω. Δεν εχω δει ξανα τετοια "πατεντα" με την σωληνα να την ριχνουν στην εξωτερικη μοναδα..

Μήπως απλά το έκανε για να μην έχει άλλο σωλήνα που να στάζει στο μπαλκόνι, αλλά να αξιοποιήσει την υφιστάμενη υδρορροή της εξωτερικής (που δεν τη γλιτώνεις έτσι και αλλιώς) ; 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, c-max είπε

Μια ενημερωση Για το mitsubishi src/srk 25w. Θερμοκρασια εξωτερικη 31, μεσα 29. Ρυθμιζω στους 25. Ξεκινησε με καταναλωση 600w για το πρωτο λεπτο και επεσε στα 380w οπου εμεινε για 15 λεπτα.Η θερμοκρασια δωματιου εφτασε τους 25,7.  Για τα επομενα 5 λεπτα στα 340w. Τελος ανεβασα στους 26. Και τωρα για μιση ωρα εχει μεινει η καταναλωση σταθερα στα 154w, οπως η θερμοκρασια δωματιου στους 25,9 παροτι δουλευει και το PC Full παιχνιδι 😊

Δεν ξερω αλλα μηχανηματα πως δουλευουν αλλα ειμαι ευχαριστημενος με την καταναλωση στα 150 w . Τωρα μπορω να το βαζω με τις ωρες χωρις ανχος γαια την Δεη.

Τις επομενες μερες θα δω πως δουλευει το Invertor aria.

Συνεχεια τoυ review.  Για αρκετη ωρα εχει πεσει η καταναλωση στα 135w θερμοκρασια αερα καπου 15,7 . Το μονο αρνητικο εως τωρα ειναι οτι ακουω λιγο την εξωτερικη μοναδα οταν ξεκιναει να δουλευει δυνατα, πανω απο 600w. Πιθανον λογο του οτι ειναι πλατη στον τοιχο βιδομενη. Ολη την υπολοιπη ωρα δεν ακουγετε καθολου.

IMAG0549.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Και σε μένα όσο μπορώ να καταλάβω ίδιο concept κάναν,για αυτό είπα πριν για τον κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης..κανονικά δηλαδή βγαίνουν δύο ανεξάρτητα σωληνακια .. ; Και στο toyo,και στο toshiba από έναν σωλήνα έβγαιναν / βγαίνουν τα νερά σε μένα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Μήπως απλά το έκανε για να μην έχει άλλο σωλήνα που να στάζει στο μπαλκόνι, αλλά να αξιοποιήσει την υφιστάμενη υδρορροή της εξωτερικής (που δεν τη γλιτώνεις έτσι και αλλιώς) ; 

δεν το κανεις αυτο.. χρησιμοποιεις συνδεσμο κ ενωνεις τις σωληνες αποχετευσεις σε μια, πιο χαμηλα. Αυτο ειναι πατσατσουλια και κακοτεχνια με αποτελεσμα να του τρεχει απο το σημειο εκεινο τωρα. Προφανως δεν ειχε συνδεσμο ή δεν του εφταναν οι σωληνες για να τραβηξει 2 μεχρι την αποχετευση κ εκανε αυτη την "μαγκια".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ναι ανέβηκα και το είδα χύμα τα ρίχνει και σε μένα..

Τι να πω.. εκτός από μέτρα σωλήνα,αποστάσεις, κτλ πρέπει και την αποχέτευση να προσέχουμε έλεος απλά..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Και σε μένα όσο μπορώ να καταλάβω ίδιο concept κάναν,για αυτό είπα πριν για τον κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης..κανονικά δηλαδή βγαίνουν δύο ανεξάρτητα σωληνακια .. ; Και στο toyo,και στο toshiba από έναν σωλήνα έβγαιναν / βγαίνουν τα νερά σε μένα...

κανονικα πρεπει να χρησιμοποιηθει ενα Ταυ σαν αυτο https://ploutarxoselectronics.gr/klimatismos-ac/4464-σύνδεσμος-αποχέτευσης-γωνιακός-για-λάστιχο-αποχέτευσης-κλιματιστηκών.html για να συνδεθουν πανω οι αποχετευσεις εσωτερικης κ εξωτερικής μοναδος κ απο εκει κ κατω να ειναι μια αποχετευση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kallair είπε

κανονικα πρεπει να χρησιμοποιηθει ενα Ταυ σαν αυτο https://ploutarxoselectronics.gr/klimatismos-ac/4464-σύνδεσμος-αποχέτευσης-γωνιακός-για-λάστιχο-αποχέτευσης-κλιματιστηκών.html για να συνδεθουν πανω οι αποχετευσεις εσωτερικης κ εξωτερικής μοναδος κ απο εκει κ κατω να ειναι μια αποχετευση.

0.6€ επί 10 μηχανήματα την ημέρα επί 22 το μήνα = 132€ τον μήνα

Αξιοπρεπέστατο ποσό για να κλέψεις χαχαχαχα

Ε ρε κάτι "ψυκτικοί" που κυκλοφορούν....

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kallair είπε

Τίποτα απλά τον σωλήνα της εσωτερικής μονάδας τον ρίχνει στην βάση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου.. 

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chriskourou είπε

Δεν ξέρω πάντως απο τη δίκη μου εμπειρία και από την εμπειρία των γνωστών μου, τα νούμερα αυτά είναι υπερβολικά. Δεν αμφισβητώ πως το ιδανικό αποτέλεσμα βγαίνει από αυτά απλά νομίζω πως η ίδια δουλειά γίνεται και με λιγότερα btu. 

Όλα τα μηχανήματα έχουν operating envelope. Εμείς επιλέγουμε τις συνθήκες λειτουργίας.

Αυτά τα δύο πρέπει να έχουν κοινά σημεία.

Εάν δεν έχουν, τότε η συμπεριφορά θα είναι

Α) Αυτή που αναφέρεται σαν on-off

Β) Αυτή που αναφέρεται σαν μόνιμα υψηλή κατανάλωση / λειτουργικό θόρυβο και κατά βάση αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες για τις οποίες αγοράστηκαν (δεν μιλάμε για άνεση/ευεξία..)

25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το χω ξαναδεί για ακριβώς αυτό τον λόγο. Όσο δεν είναι βουλωμένη η κύρια παροχή όλα καλά. Όταν βουλώσει, στάζει από όπου μπορεί, καλή ώρα. Λύση: αφαίρεση του σπιράλ/στομίου και καλή τύχη για το τι θα βρεις...

ΥΓ. έχε και ένα μπουκάλι νερό να ρίχνεις στον πάτο της μονάδας για να παίρνει τη σαβούρα όσο κάνεις τη μεγάλη απόφραξη..

Επεξ/σία από cmaniac
διόρθωση ορολογίας
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kallair είπε

Στην δική μου περίπτωση έχει συνδέσει με τέτοια ταφ τα δύο κλιματιστικά που βρίσκονται στο ίδιο μπαλκόνι. Και τα οδήγησε στο μοναδικό λούκι που έχει η οικοδομή στο μπαλκόνι μου. Προφανώς δεν θέλησε να ξοδευτεί να ενώσει και τις εσωτερικές με τις εξωτερικές αποχετεύσεις. Ή έτσι έχει μάθει από τον παλιότερο μάστορα

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι η εσωτερική έχει δικό της σωληνάκι αποχέτευσης 

49 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Στην δική μου περίπτωση έχει συνδέσει με τέτοια ταφ τα δύο κλιματιστικά που βρίσκονται στο ίδιο μπαλκόνι. Και τα οδήγησε στο μοναδικό λούκι που έχει η οικοδομή στο μπαλκόνι μου. Προφανώς δεν θέλησε να ξοδευτεί να ενώσει και τις εσωτερικές με τις εξωτερικές αποχετεύσεις. Ή έτσι έχει μάθει από τον παλιότερο μάστορα

Τι να πεις, για ένα σωληνάκι αποχέτευσης έγινε ολόκληρο έγκλημα στην Καλαμαριά ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της μέσα και της έξω. Μόνο φρεον και ρεύμα.

Υπάρχει στην περίπτωση που επιλέξεις ο μέσα αγωγός συμπηκνωμάτων να καταλήγει στην Λεκάνη συμπηκνωμάτων της έξω μονάδας και όλα τα νερά μετά να φεύγουν απο τον αγωγό συμπηκνωμάτων της έξω μονάδας  . Στην φωτό φαίνεται αριστερά ένας ακόμα αγωγός που μάλλον είναι της μέσα μονάδας και δεν καταλήγει στην έξω μονάδα , οπότε  κάτι δεν πάει καλά . 

Είδα την δεύτερη φώτο οπότε ναι η μέσα σωλήνα καταλήγει στην έξω μονάδα  και όλα τα νερά φεύγουν απο την σωλήνα της έξω μονάδας

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

καλησπερα στην παρεα πριν 2 εβδομαδες αγορασα το κλιματιστικο inventor king 12 στην αρχη μια χαρα εχτες και σημερα παρατηρησα οταν ανοιγω το κλιματιστικο
για ψυξη η εξωτερικη μοναδα αργει να κανει εκκινηση στην αρχη κανει καπου 2-3 στροφες σταματαει και μετα απο μισο λεπτο κανει εκκινηση κανονικα δεν μου βγαζει
καποια ενδηξη οτι εχει βλαβει.εχει καποις τετοιο προβλημα με inventor?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xristos80 είπε

καλησπερα στην παρεα πριν 2 εβδομαδες αγορασα το κλιματιστικο inventor king 12 στην αρχη μια χαρα εχτες και σημερα παρατηρησα οταν ανοιγω το κλιματιστικο
για ψυξη η εξωτερικη μοναδα αργει να κανει εκκινηση στην αρχη κανει καπου 2-3 στροφες σταματαει και μετα απο μισο λεπτο κανει εκκινηση κανονικα δεν μου βγαζει
καποια ενδηξη οτι εχει βλαβει.εχει καποις τετοιο προβλημα με inventor?

ειναι σιγουρα στο κρυο;Φωναξε τον τεχνικο που εκανε την εγκατασταση να το δει. απο αποδοση πως ειναι; εχεις οπτικη επαφη με τις βανες τις εξωτερικης μοναδος; βλεπεις να ασπριζουν  (σαν παχνη απο χιονι) οταν ξεκινα η μοναδα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...