Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δηλαδή θες να σου πούμε ποια είναι η καλύτερη σειρά της inventor σε αποδόσεις και καταναλώσεις ; 

Το σπίτι σου μπορεί να είναι 110 τ.μ αλλά θα πρέπει να καλύψεις κάθε χώρο ξεχωριστά . 
Δηλαδή ένα κλιματιστικό για σαλόνι κουζίνα  και ένα κλιματιστικό σε κάθε υπνοδωμάτιο . Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να αποφύγεις προβλήματα . 

Όχι, ουσιαστικά με ενδιέφερε να μάθω αν θα κάνω τη δουλειά μου με λιγότερα από 3 κλιματιστικά, μήπως οι αριθμοί των Btu αφορούν μέγιστες επιδόσεις κτλ. Δυστυχώς τα 3 κλιματιστικά είναι μεγάλο έξοδο, με βλέπω με ανεμιστήρες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chriskourou είπε

Όχι, ουσιαστικά με ενδιέφερε να μάθω αν θα κάνω τη δουλειά μου με λιγότερα από 3 κλιματιστικά, μήπως οι αριθμοί των Btu αφορούν μέγιστες επιδόσεις κτλ. Δυστυχώς τα 3 κλιματιστικά είναι μεγάλο έξοδο, με βλέπω με ανεμιστήρες

Δεν ξέρω αν με multisplit θα μπορέσεις να πάρεις 2 αντί για 3 και αν βολέψει και οικονομικά..

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Δεν ξέρω αν με multisplit θα μπορέσεις να πάρεις 2 αντί για 3 και αν βολέψει και οικονομικά..

Δεν ξέρω πάντως απο τη δίκη μου εμπειρία και από την εμπειρία των γνωστών μου, τα νούμερα αυτά είναι υπερβολικά. Δεν αμφισβητώ πως το ιδανικό αποτέλεσμα βγαίνει από αυτά απλά νομίζω πως η ίδια δουλειά γίνεται και με λιγότερα btu. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Camal είπε

Επίσης μην κυνηγάτε τα νούμερα στα χαρτιά. Το Seer μεταβάλλεται και δεν είναι σταθερό. Κανένας κατασκευαστής δεν δίνει την καμπύλη απόδοσης. Μου θυμίζει λίγο το efficiency που έχουν τα τροφοδοτικά των υπολογιστών.

το seer είναι σταθερό γιατί ο υπολογισμός του βασίζεται σε πλήθος σταθερών συνθηκών. Το eer είναι μεταβλητό γιατί μπορεί να υπολογιστεί σε διαφορετικές συνθήκες, γιαυτό και οι σοβαροί κατασκευαστές δίνουν τα διαγράμματα ή τους πινάκες μεταβολής του ώστε οι μηχανικοί να μπορούν να διαστασιολογίσουν τα μηχανήματα στις αναμενόμενες συνθήκες λειτουργίας τους

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Μπορείς σταδιακά να καλύψεις τον κάθε χώρο σου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Σωστά . Οπότε να παρει π.χ πρώτα για το σαλόνι που ως ένα βαθμό θα φέρει μια δροσιά στα μέσα δωμάτια  (με ανάλογη αύξηση κατανάλωσης βέβαια για να το πετύχει αυτό) και βλέπει αν θέλει μετά να "ντύσει" και τα υπνοδωμάτια . 

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα παλιό κλιματιστικό και παρατήρησα ότι στάζει η εξωτερική μονάδα. Όχι από κάποιο σωληνάκι αποχέτευσης αλλά από τη γωνία της εξωτερικής μονάδας. Έχει 30 βαθμούς έξω και το έχω ρυθμισμένο στους 26 μέσα. Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα

Σκέφτομαι να ελέγξω την αποχέτευση αν βούλωσε και ξεχειλίζει εκεί

IMG_20190617_182710 - Copy.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Σωστά . Οπότε να παρει π.χ πρώτα για το σαλόνι που ως ένα βαθμό θα φέρει μια δροσιά στα μέσα δωμάτια  (με ανάλογη αύξηση κατανάλωσης βέβαια για να το πετύχει αυτό) και βλέπει αν θέλει μετά να "ντύσει" και τα υπνοδωμάτια . 

Αυτή μάλλον είναι η καλύτερη λύση. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chriskourou είπε

Αυτή μάλλον είναι η καλύτερη λύση. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Αν θες φτιάξε μας μια κάτοψη .

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Καλησπέρα, έχω ένα παλιό κλιματιστικό και παρατήρησα ότι στάζει η εξωτερική μονάδα. Όχι από κάποιο σωληνάκι αποχέτευσης αλλά από τη γωνία της εξωτερικής μονάδας. Έχει 30 βαθμούς έξω και το έχω ρυθμισμένο στους 26 μέσα. Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα

Πολυ παραξενο που στο κρυο σου τρεχει νερα εξω... κανονικα θα πρεπει να ανοιχτει η εξωτερικη μοναδα για να βρεθει η πηγη της υγρασιας.. αλλα.. Για ποιον λογο εβαλες τοσο κολλητα στο ταβανι την μοναδα... σε περιπτωση βλαβης, κακη ωρα οπως τωρα, πως ακριβως θα λυθει η μοναδα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kallair είπε

Πολυ παραξενο που στο κρυο σου τρεχει νερα εξω... κανονικα θα πρεπει να ανοιχτει η εξωτερικη μοναδα για να βρεθει η πηγη της υγρασιας.. αλλα.. Για ποιον λογο εβαλες τοσο κολλητα στο ταβανι την μοναδα... σε περιπτωση βλαβης, κακη ωρα οπως τωρα, πως ακριβως θα λυθει η μοναδα;

Ο μάστορας την έβαλε εκεί πριν χρόνια πολλά. Δεν είχα και δεν έχω τις γνώσεις ορθής / βολικής τοποθέτησης.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Πιθανόν να βούλωσε το σωληνάκι αποχέτευσης και το νερό βρήκε τρόπο διαφυγής από αλλού :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Πιθανόν να βούλωσε το σωληνάκι αποχέτευσης και το νερό βρήκε τρόπο διαφυγής από αλλού :)

τρεχει απο την εξωτερική μοναδα... στο κρυο νερο βγαζει η εσωτερικη μοναδα, οχι η εξωτερικη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της μέσα και της έξω. Μόνο φρεον και ρεύμα.

Δημοσ.

Μια ενημερωση Για το mitsubishi src/srk 25w. Θερμοκρασια εξωτερικη 31, μεσα 29. Ρυθμιζω στους 25. Ξεκινησε με καταναλωση 600w για το πρωτο λεπτο και επεσε στα 380w οπου εμεινε για 15 λεπτα.Η θερμοκρασια δωματιου εφτασε τους 25,7.  Για τα επομενα 5 λεπτα στα 340w. Τελος ανεβασα στους 26. Και τωρα για μιση ωρα εχει μεινει η καταναλωση σταθερα στα 154w, οπως η θερμοκρασια δωματιου στους 25,9 παροτι δουλευει και το PC Full παιχνιδι 😊

Δεν ξερω αλλα μηχανηματα πως δουλευουν αλλα ειμαι ευχαριστημενος με την καταναλωση στα 150 w . Τωρα μπορω να το βαζω με τις ωρες χωρις ανχος γαια την Δεη.

Τις επομενες μερες θα δω πως δουλευει το Invertor aria.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...