Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Camal είπε

Εγώ που πήρα το TCL διαβάζοντας σχόλια από εδώ, το μετάνιωσα. Η εξωτερική μονάδα είναι της πλάκας με κακής ποιότητας πλαστικά. Επίσης είναι και αρκετά θορυβώδεις. Η κατανάλωση για inverter είναι τραγική. 850w ρυθμισμένο στους 25, το ζεστό διήμερο που μας πέρασε (στη μεσαία σκάλα). Αργεί να πιάσει θερμοκρασία. Το τηλεκοντρόλ που είναι λάθος είναι το λιγότερο. Καίει τα ίδια με ένα LG 12αρι on/off 12 ετίας που έχω. Μόνο που το LG πιάνει αμέσως (και το είχα πάρει 250 σε προσφορά των MediaMarkt) . Μόνο εμφανισιακά είναι καλύτερο και στο θέμα θορύβου της εσωτερικής μονάδας.

Θα στο πω χωρίς κακία αλλά καλά να πάθεις .. Με τα λεφτά που θα δώσεις στους λογαριασμούς θα έπαιρνες επώνυμο κλιματιστικό. Άρχισε τα παράπονα στην εταιρεία μπας και καταφέρεις επιστροφή...

Φαντάσου ότι το 18αρι μου καίει 200-300W στην Κρήτη!!!!

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα κ από μένα,

Αναζητώ κλιματιστικό(α) για σπίτι 110 τετραγωνικών. Θα προσπαθήσω να πάω σε μια οικονομική λύση αλλά θα ήθελα να πάω σε κλιματιστικό επιπέδου inventor. Καταρχάς, φαντάζομαι πως με ένα κλιματιστικό των 24Κ btu δεν κάνουμε δουλειά έτσι; Με δυο 18αρια; 

Ευχαριστώ 

Για τόσα τμ, θες κάπου 45000-50000btus (ανάλογα μονώσεις, θέση κτλ). 

Θα πρέπει να τα σπάσεις με βοήθεια μηχανολόγου πχ 18+12+12 κτλ

8 λεπτά πριν, Camal είπε

Εγώ που πήρα το TCL διαβάζοντας σχόλια από εδώ, το μετάνιωσα. Η εξωτερική μονάδα είναι της πλάκας με κακής ποιότητας πλαστικά. Επίσης είναι και αρκετά θορυβώδεις. Η κατανάλωση για inverter είναι τραγική. 850w ρυθμισμένο στους 25, το ζεστό διήμερο που μας πέρασε (στη μεσαία σκάλα). Αργεί να πιάσει θερμοκρασία. Το τηλεκοντρόλ που είναι λάθος είναι το λιγότερο. Καίει τα ίδια με ένα LG 12αρι on/off 12 ετίας που έχω. Μόνο που το LG πιάνει αμέσως (και το είχα πάρει 250 σε προσφορά των MediaMarkt) . Μόνο εμφανισιακά είναι καλύτερο και στο θέμα θορύβου της εσωτερικής μονάδας.

Οι εξωτερικές μονάδες έχουν μέταλλο. Σε ποια πλαστικά αναφέρεσαι; 

Τα 850W θα ήταν τα watts που ζητούσε ο χώρος σου. Αν το άφηνες ώρα, θα έπεφτε. 

8 λεπτά πριν, guzel είπε

Άλλος χώρος, άλλες μονώσεις .άλλες συνθήκες, άλλη έκθεση σε ήλιο κτλ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Θα στο πω χωρίς κακία αλλά καλά να πάθεις .. Με τα λεφτά που θα δώσεις στους λογαριασμούς θα έπαιρνες επώνυμο κλιματιστικό. Άρχισε τα παράπονα στην εταιρεία μπας και καταφέρεις επιστροφή...

Φίλε μου ξέρω πολύ καλά αυτό που λες. Στη δουλειά έχω 4 Mitsubishi Heavy όπως και σπίτι άλλα 2 σειράς Diamond. Αυτό όπως είπα πήγαινε στο δωμάτιο του αδερφού μου σε άλλο σπίτι και ήθελε κάτι οικονομικό. Δεν περίμενα όμως να είναι έτσι. Ακόμα και ένα Nobu 12άρι που πήρα για το εξοχικό για μεγαλύτερο χώρο, είναι αρκετά καλύτερο. 

Επίσης μην κυνηγάτε τα νούμερα στα χαρτιά. Το Seer μεταβάλλεται και δεν είναι σταθερό. Κανένας κατασκευαστής δεν δίνει την καμπύλη απόδοσης. Μου θυμίζει λίγο το efficiency που έχουν τα τροφοδοτικά των υπολογιστών.

Επεξ/σία από Camal
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, omega είπε

Εχουμε καποια προσφορα υποψιν για κλιματιστικο λογικα 9αρι η 12αρι btu οικονομικο για μικρο προς κανονικο υπνοδωματιο ?
Κυριως χαμηλη καταναλωση για χρηση και κρυο και ζεστη και ιδανικα τεχνολογια inverter ?

Συγνωμη για την επαναληψη και το σπαμ αλλα βλεπω οτι χαθηκε το μηνυμα στις προηγουμενες σελιδες 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, guzel είπε

Με το "επιπέδου inventor" τι εννοείς;

Χωρίς να είμαι γνωστής, εννοώ πως δε θέλω να πάω σε φτηνή εταιρεία. Με βάση τα όσα διάβασα και το ότι δίνει 10 χρόνια εγγύηση νομίζω πως είναι αξιόπιστη. 

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για να καταλάβω, αν δε φτάσω τα απαραίτητα btu θα έχω μεγαλο ενεργειακό έλλειμμα, δε θα δροσίζεται/ζεσταίνεται το σπίτι ή και τα δυο ; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι εξωτερικές μονάδες έχουν μέταλλο. Σε ποια πλαστικά αναφέρεσαι; 

Τα 850W θα ήταν τα watts που ζητούσε ο χώρος σου. Αν το άφηνες ώρα, θα έπεφτε. 

Άλλος χώρος, άλλες μονώσεις .άλλες συνθήκες, άλλη έκθεση σε ήλιο κτλ 

Πλαστικά έχει στο πλαινό καπάκι όπου καταλήγουν τα καλώδια και στο μπροστινό προστατευτικό του ανεμιστήρα.

Έκαιγε 850w μετά από αρκετή ώρα. Το κακό είναι ότι δεν είμαι εκεί για να κάνω δοκιμές. Απλά όποτε είναι ο δρόμος από εκεί, περνάω και τσεκάρω. Σε διπλανό δωμάτιο έχει μείνει για λίγο το ένα από τα 2 Mitsubishi που έχω, το οποίο καταναλώνει ~200w.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Camal είπε

Πλαστικά έχει στο πλαινό καπάκι όπου καταλήγουν τα καλώδια και στο μπροστινό προστατευτικό του ανεμιστήρα.

Έκαιγε 850w μετά από αρκετή ώρα. Το κακό είναι ότι δεν είμαι εκεί για να κάνω δοκιμές. Απλά όποτε είναι ο δρόμος από εκεί, περνάω και τσεκάρω. Σε διπλανό δωμάτιο έχει μείνει για λίγο το ένα από τα 2 Mitsubishi που έχω, το οποίο καταναλώνει ~200w.

Ο από την ζεστή Κρήτη φίλος @mplevris άλλα λέει εδώ 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/page/602/?tab=comments#comment-57095342

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57102306

εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159984

εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57161076

εδώ 

και για τα πλαστικά https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57165451

Οπότε καλέ μου φίλε , θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός γιατί δεν στοιχειοθετούται αυτά που λες ως τώρα . 

23 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Για να καταλάβω, αν δε φτάσω τα απαραίτητα btu θα έχω μεγαλο ενεργειακό έλλειμμα, δε θα δροσίζεται/ζεσταίνεται το σπίτι ή και τα δυο ; 

Προφανώς και τα 2 .

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Εμένα είχε κατανάλωση 180W σήμερα το πρωί σε ψύξη στους 26C. Τι καταλαβαίνουμε από αυτό; Ότι καιει τόσο λίγο; Όχι..

Το μόνο που εγώ μπορώ να καταλάβω ειναι ότι μπορεί να πέσει στα τόσα watt,όταν απαιτειται..

Το είχα ανοιχτό από χθες,όλη μέρα έκαιγε στους 26C,στο σπίτι ισορρόπησε η θερμοκρασία (26.0 - 26.2) και σήμερα το πρωί που είχε 26-27C έξω..έκαιγε ψίχουλα γιατί τόσο χρειαζόταν για να διατηρήσει τους 26C

Υπό άλλες συνθήκες θα άλλαζε,θα αυξανόταν η κατανάλωση.(αν δεν είχε ισορροπήσει τόσο καλά η θερμοκρασία σε όλο σχεδόν το σπιτι,αν δεν είχαν προλάβει να κρυώσουν επιπλα/τοίχοι,αν έβλεπα την κατανάλωση το μεσημέρι και όχι το πρωί,αν ανοιγοκλείνα την πόρτα κτλ.. Δεν μπορούμε έτσι απλά να συγκρίνουμε ότι εμένα καίει τόσο το κλιμαΑ ,εμένα τόσο κλιμαΒ..

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά,είναι ότι η δροσιά και η θερμικη σταθερότητα του toshiba δεν έχει καμία σχέση με το πρώην toyo,που παγωνα και ζεσταίνομουν..(και μιλάμε για Ιούλιο/Αύγουστο)  Αν είχα και τότε μετρητή κατανάλωσης θα μπορούσα να καταλάβω γιατί έχει τοση μεγάλη διαφορά θερμικής άνεσης και στην ψύξη.. και όχι μόνο στην θέρμανση..

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εμένα είχε κατανάλωση 180W σήμερα το πρωί σε ψύξη στους 26C. Τι καταλαβαίνουμε από αυτό; Ότι καιει τόσο λίγο; Όχι..

Ότι όταν πιάσει επιθυμητή μπορεί να κατέβει ακόμα και στα 180W.  Ενώ άλλο σαβουροειδές κλιματιστικό θα έκλεινε, γιατί άπλα δεν είναι inverter (ή έστω δεν είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί όπως βαφτίστηκε).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Ότι όταν πιάσει επιθυμητή μπορεί να κατέβει ακόμα και στα 180W.  Ενώ άλλο σαβουροειδές κλιματιστικό θα έκλεινε, γιατί άπλα δεν είναι inverter (ή έστω δεν είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί όπως βαφτίστηκε).

Πάντως σύμφωνα με τις μετρήσεις του φιλου μας https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/page/646/?tab=comments#comment-57161076

το 12άρι TCL δεν έχει πρόβλημα να πέσει στα περίπου 180W, οπότε καταρρίπτει τις όποιες υπόνοιες άφησε ο φίλος μας πιο πάνω. 

Η αναφορά στο Shorai που έχει τη διπλάσια τιμή στο 12άρι, είναι παντελώς άκυρη λοιπόν .

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, guzel είπε

Υποθέτω για να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο γιατί γνωρίζουν τις σαβουρες που ρίχνουν στην αγορά. Βλέπε το toyotomi izuru, το inventor του @energy52 και τα υπόλοιπα greeνοειδή κλιματιστικά. Όπως έχουμε δει υπάρχουν στην αγορά δύο ειδών inverter.. Τα πραγματικά και τα μαϊμού που δουλεύουν σε συγκεκριμένες συνθηκες μόνο σαν inverter

Μαϊμού inverter δεν υπάρχει .Αυτό είναι υπερβολή. Inverter είναι η μετατροπή το AC σε DC αλλαγή συχνότητας και ξανά μετατροπή σε AC για να οδηγήσει π.χ τον συμπιεστή. Κάθε εταιρεία παράγει μηχανήματα με τεχνολογία inverter ικανά να δουλέψουν σε συγκεκριμένο εύρος btu/h . Κάποιες εταιρείες δίνουν μεγάλα εύρη ικανά να τα πιάσει το μηχάνημα υπο συγκεκριμένες συνθήκες άλλες εταιρείες δίνουν μικρότερα εύρη  και αυτά πάλι πιάνονται υπο προυποθέσεις . 

Η Daikin επέλεξε σε τουλάχιστον ένα μοντέλο στην θέρμανση να κόβει το μηχάνημα όταν η θερμοκρασία της προσαγωγής πέσει κάτω απο 42 βαθμούς .  Οπότε υπάρχουν φαινόμενα on-off . Ο λόγος που το επέλεξαν έχει λογική . 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, omega είπε

Συγνωμη για την επαναληψη και το σπαμ αλλα βλεπω οτι χαθηκε το μηνυμα στις προηγουμενες σελιδες 

To Haier tundra green. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 ώρες πριν, cmaniac είπε

Voluntary είναι απ'όσο έχω καταλάβει, αλλά πιθανόν το κόστος να βαραίνει τον κατασκευαστή.

Η inventor δεν έχει αποκλειστεί, απλά έχει μπει σε "Trademark incident list". Οι λόγοι εξηγούνται εδώ:

https://www.eurovent-certification.com/en/third-party-certification/ecc-trademark-incident-list

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Αναρωτιέμαι πως δουλεύει το όλο πράγμα.

Οι εταιρείες στέλνουν τα μηχανήματα εκεί ή γίνεται δειγματοληπτικη επιλογή από την eurovent?

Αν γίνεται το πρώτο, τί εμποδίζει μια εταιρεία να στείλει μια παρτίδα να περάσει το τεστ και να ρίξει υποδεέστερα στην αγορά ; Αν είναι το δεύτερο, γιατί έχουν αποκλειστεί εταιρείες όπως η inventor ?

Δε το γνωρίζω αν στέλνουν μηχανήματα στην eurovent ή η eurovent σε ανύποπτο χρόνο και παρτίδα τσιμπάει ένα απο την γραμμή παραγωγής και το ξεκοκαλίζει , το μόνο σίγουρο είναι ότι η πιστοποίηση Eurovent είναι προαιρετική και εταιρείες που την προτιμούν το κάνουν για να δώσουν ένα added value στο μηχάνημα . Δηλαδή είναι ένας καλό τρόπος να διαφημίσεις το μηχάνημα σου και να πετύχεις καλύτερες πωλήσεις ή να το πουλήσεις και σε πιο υψηλές τιμές . Γίατί έχει eurovent . 
Όπως και να χει το να πιστοποιήσεις τα μηχανήματα σου κατά eurovent προσθέτει εξτρα κόστος στα μηχανήματα και θα επηρεάσει ως ένα βαθμό την τελική τιμή πώλησης . 

3 ώρες πριν, basnikol είπε

Πήρα πριν μια εβδομάδα το midea mission II 12αρι για έναν χώρο γύρω στα 50 τετραγωνικά.

Μεχρι στιγμής από θέμα ψύξης είμαι ευχαριστημένος και χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο.

Είχε στικακι wifi που με την εφαρμογή από playstore σεταριστηκε εύκολα και δούλεψε αμέσως.

Παράλληλα με τις άλλες ενδείξεις στην εσωτερική συσκευή αλλά και από το app μπορείς να δεις την κατανάλωση η οποία παίζει από 150 έως 1200 Watt.

Φαίνεται στιβαρή κατασκευή αν και δεν έχει ιονιστη πάρα μόνο φίλτρα ιονισμου.

Θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πει αν μπορώ να απενεργοποιηση τον στιγμιαιο  ήχο που κάνει όταν κάνεις κάποια αλλαγή από το χειριστήριο.

Αν το έχει και κάποιος άλλος θα βοηθούσε να αναφέρει καταναλώσεις με βάση λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ελπίζω να είναι αρκετά οικονομικό σε χρήση ψυξης καθώς είχε seer 7.8

Εαν βέβαια είναι πραγματικό το νούμερο.

Ευχαριστώ.

Έχω κάνει και επέκταση εγγύησης αλλά δεν θυμάμαι αν μου είπαν για αναγκαία ετήσια services.

Κάπου είδα σε μια ανάρτηση ότι είναι υποχρεωτικά τα ετήσια.

Αληθεύει; 

SEER= 7.4 έχει . Καλό είναι !

Όσον αφορά την εγγύηση :
Η εγγύηση καλύπτει για τρία (3) χρόνια κάθε ανωμαλία ή βλάβη που οφείλεται στην κατασκευή ή σε ελαττωματικό εξάρτημα της κλιματιστικής συσκευής. Η αποκατάσταση της βλάβης γίνεται δωρεάν δια της αντικατάστασης ή της επισκευής του ελαττωματικού εξαρτήματος. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται η αντικατάσταση της συσκευής.
2. Παρέχεται πρόσθετη εγγύηση επτά (7) χρόνων για τον συμπιεστή (συνολικά 10 χρόνων), με την προϋπόθεση της ετήσιας συντήρησης του κλιματιστικού από τα συνεργεία της εταιρείας μας ή από αδειούχους και πιστοποιημένους σύμφωνα με το νόμο, ψυκτικούς. Η τακτική συντήρηση η οποία απαραιτήτως θα πρέπει να γίνει με τη συμπλήρωση των 3 ετών, αποτελεί απαραίτητη και ουσιαστική προϋπόθεση για την ισχύ της πρόσθετης εγγύησης. Η ετήσια τακτική συντήρηση βεβαιώνεται με την απόδειξη παροχής υπηρεσιών του εξουσιοδοτημένου συνεργείου. Σε περίπτωση που έστω και για ένα έτος δεν έχει γίνει η τακτική συντήρηση, τότε η πρ

https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/1307/FG_EUROPE_______________________2019.pdf

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Camal είπε

Επίσης μην κυνηγάτε τα νούμερα στα χαρτιά. Το Seer μεταβάλλεται και δεν είναι σταθερό. Κανένας κατασκευαστής δεν δίνει την καμπύλη απόδοσης. Μου θυμίζει λίγο το efficiency που έχουν τα τροφοδοτικά των υπολογιστών.

Δεν ισχύει αυτό. Κατασκευαστές όπως π.χ η fujitsu δίνουν πως μεταβάλλεται το φορτίο σε σχέση με την εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Camal είπε

Ποιό κλιματιστικό δεν έχει πλαστικό κάλυμμα ανεμιστήρα και πλαστικό καπάκι στις καλωδιώσεις και στις βάνες; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το πλαστικό σαν υλικό είναι κατώτερο απο το μέταλλο ; Νομίζεις ότι όλα τα πλαστικά είναι ίδιας ποιότητας και χημικής σύνθεσης ; 

2 ώρες πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα κ από μένα,

Αναζητώ κλιματιστικό(α) για σπίτι 110 τετραγωνικών. Θα προσπαθήσω να πάω σε μια οικονομική λύση αλλά θα ήθελα να πάω σε κλιματιστικό επιπέδου inventor. Καταρχάς, φαντάζομαι πως με ένα κλιματιστικό των 24Κ btu δεν κάνουμε δουλειά έτσι; Με δυο 18αρια; 

Ευχαριστώ 

1 ώρα πριν, chriskourou είπε

Χωρίς να είμαι γνωστής, εννοώ πως δε θέλω να πάω σε φτηνή εταιρεία. Με βάση τα όσα διάβασα και το ότι δίνει 10 χρόνια εγγύηση νομίζω πως είναι αξιόπιστη. 

Δηλαδή θες να σου πούμε ποια είναι η καλύτερη σειρά της inventor σε αποδόσεις και καταναλώσεις ; 

Το σπίτι σου μπορεί να είναι 110 τ.μ αλλά θα πρέπει να καλύψεις κάθε χώρο ξεχωριστά . 
Δηλαδή ένα κλιματιστικό για σαλόνι κουζίνα  και ένα κλιματιστικό σε κάθε υπνοδωμάτιο . Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να αποφύγεις προβλήματα . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...