Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω μετα πο 4 μηνες με το https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187834-morris-wfin70132 

φανετε οτι και στην ψυξη καλα παει .πανω κατω ιδιες καταναλωσεις οπως στην θερμανση αν και παρατηρησα οτι αργει παραπανω να ριξει τα watt δηλαδη να μπει σε κατασταση διατηρησης .θα ανεβασω συντομα και φωτο.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδιά, προσπαθώ να βγαλω ακρη διαβάζωντας τα προηγούμενα ποστ αλλά ειναι λίγο αχανές. 

Ηθελα να αντικαταστήσω το παλιο  κλιματιστικο στο υπνοδωμάτιο μου,  κατάλαβα οτι θα πρέπει να ειναι 12.000btu.

Κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν με σειρά προτεραιότητας είναι:

• Καθαρός αέρας (φιλτραρισμα?) , Να κοιτάω για φιλτρα HEPA?
  • Θόρυβός
  • αξιοπιστία
  • wifi Θα ηταν καλό
  • κατανάλωση ρεύματος (αν και πιστεύω όλα ειναι αρκετα οικονομικα ειδικα σε σχεση με αυτό που εχω τωρα)

Υπαρχει κάποια δοκιμασμένη πρόταση, που να μην είναι στο 1000αρικο βεβαια αλλα μέχρι 500-600 εχω σκεφτεί να δώσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από alex_grc
Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα ήταν πιο βολικό αν το είχες ξεκλείδωτο.

Είχε γίνει ένα λαθάκι με τα permissions.

View θα πρέπει να έχουν όλοι τώρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άντε πάλι.

Σε εκτιμώ το ξέρεις, αλλά δεν μπορείς να λες ότι δεν είναι ινβερτερ τα τύπου free, inventor, toyotomi κτλ , ούτε ότι είναι μαϊμού ινβερτερ, ειδικά όταν αποδείξαμε ότι είναι σχεδιαστική επιλογή για να μην έρχονται κρύα ρεύματα στον άνθρωπο.

Εξάλλου συγκρίνεις μηχανήματα που πάνε 1200€ για τα 18000btus όταν τα άλλα τα βρίσκουμε με κάτω από 600€ .

Για τα λεφτά τους, είναι αξιοπρεπή. Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να σκάνε για μερικούς 2 μηνιατικα για κλιματιστικό.

Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τον κόσμο που διαβάζει.

Η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Ωστόσο εγώ συγκρίνω κλιματιστικά ίδιας κατηγορίας. Όπως το izuru, nemesis pro κλπ... Τι πάει να πει σχεδιαστική επιλογή; Αν είναι έτσι γιατί δε το γράφουν ότι τα μηχανήματα που αγοράζουν οι καταναλωτές θα συμπεριφέρονται σαν κλιματιστικά της περασμένης δεκαετίας (on/off) ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Ωστόσο εγώ συγκρίνω κλιματιστικά ίδιας κατηγορίας. Όπως το izuru, nemesis pro κλπ... Τι πάει να πει σχεδιαστική επιλογή; Αν είναι έτσι γιατί δε το γράφουν ότι τα μηχανήματα που αγοράζουν οι καταναλωτές θα συμπεριφέρονται σαν κλιματιστικά της περασμένης δεκαετίας (on/off) ?

Δεν στο γράφουν, γιατί δεν ισχύει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν στο γράφουν, γιατί δεν ισχύει.

Ισχύει. Μόλις πιάσουν θερμοκρασία κλείνουν. Περιμένουν μέχρι να ζεσταθεί ο χώρος ή να κρυώσει τον χειμώνα και ξαναπαίρνουν μπρος... εσύ στο ενδιάμεσο πας φαρμακείο και ψάχνεις cold&flu 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα πριν μια εβδομάδα το midea mission II 12αρι για έναν χώρο γύρω στα 50 τετραγωνικά.

Μεχρι στιγμής από θέμα ψύξης είμαι ευχαριστημένος και χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο.

Είχε στικακι wifi που με την εφαρμογή από playstore σεταριστηκε εύκολα και δούλεψε αμέσως.

Παράλληλα με τις άλλες ενδείξεις στην εσωτερική συσκευή αλλά και από το app μπορείς να δεις την κατανάλωση η οποία παίζει από 150 έως 1200 Watt.

Φαίνεται στιβαρή κατασκευή αν και δεν έχει ιονιστη πάρα μόνο φίλτρα ιονισμου.

Θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πει αν μπορώ να απενεργοποιηση τον στιγμιαιο  ήχο που κάνει όταν κάνεις κάποια αλλαγή από το χειριστήριο.

Αν το έχει και κάποιος άλλος θα βοηθούσε να αναφέρει καταναλώσεις με βάση λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ελπίζω να είναι αρκετά οικονομικό σε χρήση ψυξης καθώς είχε seer 7.8

Εαν βέβαια είναι πραγματικό το νούμερο.

Ευχαριστώ.

Έχω κάνει και επέκταση εγγύησης αλλά δεν θυμάμαι αν μου είπαν για αναγκαία ετήσια services.

Κάπου είδα σε μια ανάρτηση ότι είναι υποχρεωτικά τα ετήσια.

Αληθεύει; 

Επεξ/σία από basnikol
Δημοσ.

Ο κυβος ερρίφθη.

Αρχες Ιουλιου θα αγοραστει το inventor aria 12αρι που θα αντικαταστησει ενα sanyo 10 ετιας το οποιο στη θερμανση μας χαρισε ομορφες συγκινήσεις με τη φτερωτη να μην γυριζει, ο συμπιεστης να κανει τρελο θορυβο και να βγαινει καπνος απο την εξωτερικη μοναδα. Ομορφες αναμνησεις.

Στο manual του aria δεν διακρινω ελαχιστο μηκος χαλκοσωληνα οπως επισης και μεγιστο .

Καμια ιδεα;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CptBill είπε

Ο κυβος ερρίφθη.

Αρχες Ιουλιου θα αγοραστει το inventor aria 12αρι που θα αντικαταστησει ενα sanyo 10 ετιας το οποιο στη θερμανση μας χαρισε ομορφες συγκινήσεις με τη φτερωτη να μην γυριζει, ο συμπιεστης να κανει τρελο θορυβο και να βγαινει καπνος απο την εξωτερικη μοναδα. Ομορφες αναμνησεις.

Στο manual του aria δεν διακρινω ελαχιστο μηκος χαλκοσωληνα οπως επισης και μεγιστο .

Καμια ιδεα;

Νομίζω από όσο έχω διαβάσει καλό θα ήταν 3μετρα αλλά πάρε ένα τηλ στην αντιπροσωπεία.λογικα με 3μετρα θασαι κομπλέ.εμενα τόσο μου είχαν πει για το 12αρι nemesis pro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cmaniac είπε

Voluntary είναι απ'όσο έχω καταλάβει, αλλά πιθανόν το κόστος να βαραίνει τον κατασκευαστή.

Η inventor δεν έχει αποκλειστεί, απλά έχει μπει σε "Trademark incident list". Οι λόγοι εξηγούνται εδώ:

https://www.eurovent-certification.com/en/third-party-certification/ecc-trademark-incident-list

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει , ούτε και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. 
Εννοώ ότι αν η ινβέντορ ήθελε να έχει πιστοποίηση, θα το έκανε. 

Προσωπικά θα εκπλησσόμουν αν δεν ίσχυαν οι τιμές που δίνει η inventor από την άλλη αν κάποιος θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος, πάει σε μηχάνημα με πιστοποίηση eurovent.

12 ώρες πριν, cmaniac είπε

Τα έχω ήδη μαζέψει, είναι κι άλλα :) 

Όπως υποσχέθηκα νωρίτερα: https://drive.google.com/file/d/1rRMiBtCn4ttzOIHEzgyMxNDBAW-FK8LY/view?usp=sharing

Μπορεί να έχει λαθάκια, αλλά δίνει μια εικόνα.

Λοιπόν, εκπληκτική δουλειά και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ο κάθε αγοραστής την αγορά του. 

Να καταχωρίσει το τι υπάρχει και μετά να δώσει συντελεστές βαρύτητας πχ αν θέλει ψύξη να πάει στο απόλυτο SEER με χρηματικά όρια, ή αν διαιρέσει ΕΥΡΏ με SEER να δει ποιο είναι το μηχάνημα που δίνει τα λιγότερα € ανά SEER ; (πχ στη λίστα σου κερδίζουν τα nemesis και midea ultimate comfort με περίπου 66€ το SEER). 

Θετική έκπληξη το Carrier 42QHP09E8S/38QHP09E8S που καθιστά μη ανταγωνιστικό το King (εφόσον κάποιος δίνει μικρή βαρύτητα στην εγγύηση)

Μακάρι να είχε κάποιος τον χρόνο , όπως είχα γράψει πριν από 2 εβδομάδες ότι θα άξιζε μια συλλογική προσπάθεια όπου θα καταχωρουσαμε όλα τα κλιματιστικά της αγοράς, όπως το έκανες, μαζί με οδηγίες εγκατάστασης και να έμπαινε στην πρώτη σελίδα. Δύσκολο έργο . 

ΥΓ Γενικό σχόλιο σε αυτό που είπε ο @guzel και έλαβα pm αγωνίας. 

Όλα τα κλιματιστικά στην αγορά είναι inverter. Τέλος . 

Κάποιοι κατασκευαστές, όπως έχουμε δείξει εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57140739 

και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159948

Αυτό σημαίνει, ότι μόνο στη θέρμανση, θα πρέπει ο αγοραστής να πάει σε πολύ καλή επιλογή κλιματιστικού ώστε να μην είναι overkill για τον χώρο του. Αν πάρει ένα πολύ μεγάλο, θα μπαίνει εύκολα στην ανεπιθύμητη περιοχή. 

Αυτό είναι σχεδιαστική επιλογή. 

Αυτό είναι ένα μόνο κριτήριο αγοράς πχ κάποιος θα πει "χέστηκα, αλλά δεν δίνω 1200€ για 18άρι όταν θα πάρω με 600€ ακόμα και αν έχει υπό προϋποθέσεις χαμηλότερης ποιότητας θερμική άνεση ή αν θα δώσω 20€ τον χρόνο παραπάνω ρεύμα" .

Αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για το πόσα btus θέλει ο χώρος του, ας πάρει μεγαλύτερο αλλά από αυτά που έχουν χαμηλά ελάχιστα btus ώστε να έχει την ευελιξία το μηχάνημα να πέσει χαμηλά.  

2 ώρες πριν, alex_grc είπε

Καλησπερα παιδιά, προσπαθώ να βγαλω ακρη διαβάζωντας τα προηγούμενα ποστ αλλά ειναι λίγο αχανές. 

Ηθελα να αντικαταστήσω το παλιο  κλιματιστικο στο υπνοδωμάτιο μου,  κατάλαβα οτι θα πρέπει να ειναι 12.000btu.

Κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν με σειρά προτεραιότητας είναι:

• Καθαρός αέρας (φιλτραρισμα?) , Να κοιτάω για φιλτρα HEPA?
  • Θόρυβός
  • αξιοπιστία
  • wifi Θα ηταν καλό
  • κατανάλωση ρεύματος (αν και πιστεύω όλα ειναι αρκετα οικονομικα ειδικα σε σχεση με αυτό που εχω τωρα)

Υπαρχει κάποια δοκιμασμένη πρόταση, που να μην είναι στο 1000αρικο βεβαια αλλα μέχρι 500-600 εχω σκεφτεί να δώσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κοντά στα 600€, θα έλεγα αυτό https://www.bestprice.gr/item/2155328520/midea-ultimate-comfort-mt-12n8d6-imbt-12n8d6-o.html?from=search-single

Πιο χαμηλά, εδώ https://www.bestprice.gr/item/2155617975/inventor-aria-ar3vi32-12wfar3vo32-12.html?from=search-single

Πιο χαμηλά εδώ https://www.bestprice.gr/item/2155327577/haier-tundra-green-as35tabhra1u35beffra.html?seq=2

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι εννοούμε ότι είναι Β διαλογής inverter. Γι' αυτό και η Toshiba χρησιμοποιεί το "Real Inverter".

Οι διαφορές είναι εδώ:

Επίσης τα Β διαλογής κλεινουν και στην ψύξη, όχι μόνο στην θέρμανση.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι το δικό μου το έχω σε ενιαίο +55τμ σε σπίτι περίπου 110 τμ..

Οπότε καλύτερα ας επενδύσει κάποιος ένα παραπάνω ποσό και να βάλει αξιόπιστο κλιματιστικό παρά να πληρώνει τη ΔΕΗ και να μη νιώθει άνετα μέσα στο χώρο του.

Επεξ/σία από guzel
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα κ από μένα,

Αναζητώ κλιματιστικό(α) για σπίτι 110 τετραγωνικών. Θα προσπαθήσω να πάω σε μια οικονομική λύση αλλά θα ήθελα να πάω σε κλιματιστικό επιπέδου inventor. Καταρχάς, φαντάζομαι πως με ένα κλιματιστικό των 24Κ btu δεν κάνουμε δουλειά έτσι; Με δυο 18αρια; 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα κ από μένα,

Αναζητώ κλιματιστικό(α) για σπίτι 110 τετραγωνικών. Θα προσπαθήσω να πάω σε μια οικονομική λύση αλλά θα ήθελα να πάω σε κλιματιστικό επιπέδου inventor. Καταρχάς, φαντάζομαι πως με ένα κλιματιστικό των 24Κ btu δεν κάνουμε δουλειά έτσι; Με δυο 18αρια; 

Ευχαριστώ 

Με το "επιπέδου inventor" τι εννοείς;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Τα cvmore δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και για να ισχύει η εγγύηση τους πρέπει να τα συντηρείς κάθε χρόνο . Δεν κρίνω την αξιοπιστία τους . 

Αν κοιτάς σε 9άρι μπορείς να δεις και κάποιο μοντέλο TCL . Αν και προσωπικά δεν την προτείνω . Ειδικά μετά το όλο σκηνικό που έγινε με το χειριστήριο ενός μοντέλου . Δίνουν ή δίναν λάθος χειριστήριο σε συγκεκριμένο μοντέλο στην αγορά  και η αντιμετώπιση τους για αυτό το λάθος μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα  για την ποιότητα του aftersales της . 
https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57249251

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57249913

Αν κοιτάς σε 12άρι ξεκάθαρα είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία στη ψύξη το tundra green απο τα cvmore και tcl . 

Γύρω στα 300  +- υπάρχουν αξιόλογα. 

Το Werstahl πρώτη φορά το ακούω . Δεν έχω ιδέα καν ποιος το υποστηρίζει .  
Αν το σκέφτεσαι για υπνοδωμάτιο τα 29 db θορύβου στη χαμηλή σκάλα είναι ιδιαίτερα υψηλά  . Αθόρυβο να θεωρείς κλιματιστικά απο 23-24 db και κάτω . 

Το equation έχει 25 db θορύβου  , SEER=6.2 και εγγύηση 2 χρόνια . Όσο πιο μεγάλο το SEER τόσο οικονομικότερο στην ψύξη . 

Θα σου έλεγα να δώσεις ένα κλικ παραπάνω χρήματα . Στα 309 ευρώ και να πάρεις αυτό:
https://www.bestprice.gr/item/2155327578/haier-tundra-green-as25tabhra1u25beffra.html

Όπου έχει SEER=6.2 αλλά έχει 20db θορύβου και 5ετή εγγύηση.

Η της General Electric όπου με δωροεπιταγή ανακύκλωσης βγαίνει στα 299 ευρώ  στον Κωτσόβολο .
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/188095-general electric-ges-nx25

Επίσης SEER=6.2 20db θορύβου  και 5ετή εγγύηση . 

Εγώ που πήρα το TCL διαβάζοντας σχόλια από εδώ, το μετάνιωσα. Η εξωτερική μονάδα είναι της πλάκας με κακής ποιότητας πλαστικά. Επίσης είναι και αρκετά θορυβώδεις. Η κατανάλωση για inverter είναι τραγική. 850w ρυθμισμένο στους 25, το ζεστό διήμερο που μας πέρασε (στη μεσαία σκάλα). Αργεί να πιάσει θερμοκρασία. Το τηλεκοντρόλ που είναι λάθος είναι το λιγότερο. Καίει τα ίδια με ένα LG 12αρι on/off 12 ετίας που έχω. Μόνο που το LG πιάνει αμέσως (και το είχα πάρει 250 σε προσφορά των MediaMarkt) . Μόνο εμφανισιακά είναι καλύτερο και στο θέμα θορύβου της εσωτερικής μονάδας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, guzel είπε

Ναι εννοούμε ότι είναι Β διαλογής inverter. Γι' αυτό και η Toshiba χρησιμοποιεί το "Real Inverter".

Οι διαφορές είναι εδώ:

Επίσης τα Β διαλογής κλεινουν και στην ψύξη, όχι μόνο στην θέρμανση.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι το δικό μου το έχω σε ενιαίο +55τμ σε σπίτι περίπου 110 τμ..

Οπότε καλύτερα ας επενδύσει κάποιος ένα παραπάνω ποσό και να βάλει αξιόπιστο κλιματιστικό παρά να πληρώνει τη ΔΕΗ και να μη νιώθει άνετα μέσα στο χώρο του.

Το video δείχνει διαφορές inverter με on off. 

Επίσης τα greeοειδή ,έχουν σαφώς χαμηλότερη κατανάλωση στην ψύξη, όπως ένα 24άρι Bora που το έιδαμε στα 300W πρίν κάποιο καιρό . 

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ βέβαια, ότι ότι πληρώνεις παίρνεις και όποιος θέλει καλό μηχάνημα , να πάει σε Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu, Daikin (τις ακριβές σειρές) και τίποτα άλλο. 

Αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι και σε ποιο λίγα χρήματα, θα την κάνουν τη δουλειά τους. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...