Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Λόγω ενεργειακής κλάσης ψύξης, που δεν είναι Α+++ αλλά Α++. Γνώμη λέω, μικρό σπιτάκι είναι, μήπως να πάρει ένα πιο μικρό αλλά Α+++ ;

Για 24άρι , έχει πάρα πολύ καλό SEER . 

Θα μπορούσε να βάλει 1Χ12άρι στο σαλόνι και από 1Χ9άρι σε κάθε δωμάτιο. Σίγουρα θα έχει καλύτερη κατανομή και λογικά καταναλώσεις. Θα πρέπει να πάει βέβαια σε κανά 1200άρι για καλά μηχανήματα. 

16 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Σπίτι περίπου 75 τμ, "τετραγωνισμένο". Σαλόνι-διάδρομος (χωρίς ενδιάμεση πόρτα, πολύ έξυπνο :-()-δωμάτιο γονιών (αριστερά)-δωμάτιο μπεμπέ (δεξιά). Η ιδέα της ήταν να δώσει κανένα 1000αρικο για κάποιο 24αρι που θα μπει στο σαλόνι, με την ελπίδα ότι θα φτάνει μία δροσιά στο παιδικό δωμάτιο για να μην λιώνει από τη ζέστη το μωρό. Θεωρείτε ότι έχει αξία μία τέτοια κίνηση ή δεν θα κάνει δουλειά;

Η δική μου "ιδέα" (μη σχετικός γαρ) ήταν ένα 12άρι στο δωμάτιο των γονιών, όσο αθόρυβο γίνεται, για να πιάνει λίγη δροσιά και το διπλανό δωμάτιο. Φυσικά, θα χάνεται αρκετή ψύξη αφού αναγκαστικά θα πηγαίνει στο σαλόνι. Η εναλλακτική που της έδωσα φυσικά είναι να φτιάξουν την %$^#πορτα στον διάδρομο και να τελειώνει η ιστορία...

Καλύτερα να μοιραστούν τα btus σε πάνω από μια συσκευές.  

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Θα στοχεύσω σε όσα αναφέρατε + το Aria που προτάθηκε νωρίτερα.

--------

Μία ακόμα ερώτηση, αλλά αυτή αφορά την αδερφή μου (που πριν λίγο "θυμήθηκε" ότι με το βρέφος στο σπίτι, πρέπει να βάλει aircon):

Σπίτι περίπου 75 τμ, "τετραγωνισμένο". Σαλόνι-διάδρομος (χωρίς ενδιάμεση πόρτα, πολύ έξυπνο :-()-δωμάτιο γονιών (αριστερά)-δωμάτιο μπεμπέ (δεξιά). Η ιδέα της ήταν να δώσει κανένα 1000αρικο για κάποιο 24αρι που θα μπει στο σαλόνι, με την ελπίδα ότι θα φτάνει μία δροσιά στο παιδικό δωμάτιο για να μην λιώνει από τη ζέστη το μωρό. Θεωρείτε ότι έχει αξία μία τέτοια κίνηση ή δεν θα κάνει δουλειά;

Η δική μου "ιδέα" (μη σχετικός γαρ) ήταν ένα 12άρι στο δωμάτιο των γονιών, όσο αθόρυβο γίνεται, για να πιάνει λίγη δροσιά και το διπλανό δωμάτιο. Φυσικά, θα χάνεται αρκετή ψύξη αφού αναγκαστικά θα πηγαίνει στο σαλόνι. Η εναλλακτική που της έδωσα φυσικά είναι να φτιάξουν την %$^#πορτα στον διάδρομο και να τελειώνει η ιστορία...

Γνώμη μου 18αρι στο σαλόνι και αθόρυβα μηχανήματα στα δωμάτια.πχ 2 inventor aria...αλλά νομίζω ξεφεύγει δε budget..αλλιώς μόνο στα υπνοδωμάτια

https://www.alphaclimagr.gr/product/1410532/inventor-aria-ar3vi32-09wf-ar3vo32-09-klimatistiko.html

1 ώρα πριν, prolog είπε

Καλησπέρα σε όλους, μια ερώτηση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει, νοικιάζω σπίτι 58τ.μ. σύνολο, σαλοκουζίνα που ενώνεται με 2 μικρά δωμάτια. Θα χρειαστώ 24αρι; Ποιο ειναι το καλύτερο vfm στην αγορά αυτή τη στιγμή;

Εγώ θα έβαζα ένα 9αρι στο δωμάτιο που κοιμάμαι και ένα 18αρι σαλόνι.αλλα αν μπορείς πες μερικές πληροφορίες για αν σε βοηθήσουν πιο πολύ τα παιδιά.οροφο, μόνωση δίπλα η μονα παράθυρα.διαμερισμα του πότε

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Θα στοχεύσω σε όσα αναφέρατε + το Aria που προτάθηκε νωρίτερα.

--------

Μία ακόμα ερώτηση, αλλά αυτή αφορά την αδερφή μου (που πριν λίγο "θυμήθηκε" ότι με το βρέφος στο σπίτι, πρέπει να βάλει aircon):

Ενα κλιματιστικό ανα χώρο . Οτιδήποτε άλλο είναι πατέντα και θα έχεις αυξημένη κατανάλωση εκεί που θα βρίσκεται το κλιματιστικό έτσι ώστε να έχεις μια νορμαλ θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο ενώ ο χώρος όπου θα βρίσκεται το κλιματιστικό θα είναι παγάκι . 

Τουλάχιστον για το παιδικό υπνοδωμάτιο οπωσδήποτε δικό του κλιματιστικό για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος της θερμοκρασίας .

• Like 1
Δημοσ.

Kαλησπερα σε ολους.

Θα χρειαστω να παρω ενα air condition(μιας και μπηκα στο εξοικονομω) για ενα δωματιο(κουζινα) στο σπιτι το οποιο ειναι περιπου 15-17 τετραγωνικα.

Επειδη απο εκει που θα τα παρω εχει αποκλειστηκα Mitsubishi μου προτειναν ενα απο τα δυο παρακατω:

https://www.skroutz.gr/s/18979343/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR35VF.html?keyphrase=Mitsubishi+MSZ%2FMUZ-HR35VF

https://www.skroutz.gr/s/14653206/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP35VG.html?keyphrase=Mitsubishi+MSZ%2FMUZ-AP35VG

Να τονισω οτι στο δωματιο η πορτα θα ειναι παντα ανοιχτη γιατι θελω να βοηθησω στην ψυξη και το υπολοιπο σπιτι μιας και υπαρχει ακομη ενα 18αρι σε αλλο χωρο.

Σκεφτομαι για το δευτερο αλλα θα ηθελα να μου πειτε και την γνωμη σας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Kαλησπερα σε ολους.

Θα χρειαστω να παρω ενα air condition(μιας και μπηκα στο εξοικονομω) για ενα δωματιο(κουζινα) στο σπιτι το οποιο ειναι περιπου 15-17 τετραγωνικα.

Επειδη απο εκει που θα τα παρω εχει αποκλειστηκα Mitsubishi μου προτειναν ενα απο τα δυο παρακατω:

https://www.skroutz.gr/s/18979343/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR35VF.html?keyphrase=Mitsubishi+MSZ%2FMUZ-HR35VF

https://www.skroutz.gr/s/14653206/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP35VG.html?keyphrase=Mitsubishi+MSZ%2FMUZ-AP35VG

Να τονισω οτι στο δωματιο η πορτα θα ειναι παντα ανοιχτη γιατι θελω να βοηθησω στην ψυξη και το υπολοιπο σπιτι μιας και υπαρχει ακομη ενα 18αρι σε αλλο χωρο.

Εννοείται το 2ο

6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Kαλησπερα σε ολους.

Αυτό το έχουν που είναι λίγο πιο δυνατό ;

https://www.skroutz.gr/s/18978930/Mitsubishi-SRK-SRC-35ZS-W.html#specs

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Γνώμη μου 18αρι στο σαλόνι και αθόρυβα μηχανήματα στα δωμάτια.πχ 2 inventor aria...αλλά νομίζω ξεφεύγει δε budget..αλλιώς μόνο στα υπνοδωμάτια

https://www.alphaclimagr.gr/product/1410532/inventor-aria-ar3vi32-09wf-ar3vo32-09-klimatistiko.html

Εγώ θα έβαζα ένα 9αρι στο δωμάτιο που κοιμάμαι και ένα 18αρι σαλόνι.αλλα αν μπορείς πες μερικές πληροφορίες για αν σε βοηθήσουν πιο πολύ τα παιδιά.οροφο, μόνωση δίπλα η μονα παράθυρα.διαμερισμα του πότε

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, η αλήθεια είναι οτι θα προτιμούσα να εχω ένα, έτσι ώστε να μην κάνω πολλές "τρύπες" σε σπίτι που μπορεί ανά πάσα στιγμή να φύγω. Επιπλέον πληροφορία για το σπίτι, είναι στον 4ο, μονά παράθυρα, για μόνωση δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι ας υποθέσουμε πώς δεν έχει. Το haier tundra που πρότεινε ο φίλος liakjim φαίνεται πολύ καλό για την τιμή του, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα/εγγύηση που θα μπορούσα να βρω και στο Κωτσόβολο; να φανταστώ κάτι σε invertor αξίζει από κει;

Δημοσ.

κατι τετοιες νυχτες ειναι  που εκτιμας το κλιματιστικο σου.

Ο Πειραιας που μενω (και οπως συνηθιζει για αρκετα καλοκαιρια), εδινε ρεσιταλ εχθες το βραδυ στις ελαχιστες. Θερμοτερη περιοχη σε σχεση με ολη την Ελλαδα.

Χωρις κλιματιστικο ηταν πρακτικα αδυνατο να κοιμηθεις.

Θα βαλω τον blitzwolf μετρητη μου σημερα να χαζευω και καταναλωσεις.

image.png.e8faff5f6b2560d15936a2606784880f.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, prolog είπε

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, η αλήθεια είναι οτι θα προτιμούσα να εχω ένα, έτσι ώστε να μην κάνω πολλές "τρύπες" σε σπίτι που μπορεί ανά πάσα στιγμή να φύγω. Επιπλέον πληροφορία για το σπίτι, είναι στον 4ο, μονά παράθυρα, για μόνωση δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι ας υποθέσουμε πώς δεν έχει. Το haier tundra που πρότεινε ο φίλος liakjim φαίνεται πολύ καλό για την τιμή του, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα/εγγύηση που θα μπορούσα να βρω και στο Κωτσόβολο; να φανταστώ κάτι σε invertor αξίζει από κει;

Αν πας για 18αρι ένα είναι το μηχανημα: Toshiba Shorai το έχει ο Κωτσόβολος 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, j2k είπε

ηρακλειο.

Ειδα οτι οι καταψυκτες μπαουλα κανουνε 200-300 ευρω οποτε μαλλον θα κανω την δοκιμη

και αν πιασει ελυσα το προβλημα πολυ φτηνα..

Μπορεις να βαλεις και καναλατο αν σε παιρνει οικονομικα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Λόγω ενεργειακής κλάσης ψύξης, που δεν είναι Α+++ αλλά Α++. Γνώμη λέω, μικρό σπιτάκι είναι, μήπως να πάρει ένα πιο μικρό αλλά Α+++ ;

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει και αυτό θα καθορίσει τα πάντα είναι πόσα btu/h χρειάζεται ο χώρος . Αν θέλει 24άρι δεν συζητάμε τίποτα μικρότερο . 
Ακόμα και αν πάει σε μικρότερο με Α+++ πολύ πιθανό να κάνει μια τρύπα στο νερό . Να μην το καλύπτει το κλιματιστικό στη ψύξη ή αυτό να δουλεύει πολύ υψηλά τον συμπιεστή για να παλέψει να καλύψει τις ανάγκες του χώρου και τότε η ενεργειακή κλάση Α+++ πάει περίπατο  στο μηχάνημα . 

Δεν ξέρω κανένα 24άρι που να είναι Α+++ στην αγορά . Ακόμα και σε 18άρι είναι ελάχιστα και ξεκινάνε απο  1600 ευρώ . 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, prolog είπε

Κωτσόβολο; 

Ακριβά. 

Αν μπορείς να περιμένεις, μήπως παίξει σε προσφορές στις εκπτώσεις. πχ το General Electric GES-NMG70 Prime+ είναι copy paste με το Tundra . 

Είχε παίξει πριν 20 ημέρες σε τρελές προσφορές. 

Μάλλον δεν τα πήρε χαμπάρι ο κόσμος. Με παζάρι και δωρεάν εγκατάσταση, μερικά μοντέλα έπαιξαν κάτω από το 1/2 της τιμής. 

Δεν λέω προφανώς ότι θα γίνει κάτι τέτοιο πάλι. Ποιος ξέρει;

4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν ξέρω κανένα 24άρι που να είναι Α+++ στην αγορά . Ακόμα και σε 18άρι είναι ελάχιστα και ξεκινάνε απο  1600 ευρώ . 

Ψεύτη https://www.skroutz.gr/s/9632358/Finlux-FDCI-24LK46GFH.html

Spoiler

😋

Μη την πατήσει κανείς, αν αυτό είναι Α+++, εγώ είμαι ο Ναπολέων

9 λεπτά πριν, CptBill είπε

κατι τετοιες νυχτες ειναι  που εκτιμας το κλιματιστικο σου.

Ο Πειραιας που μενω (και οπως συνηθιζει για αρκετα καλοκαιρια), εδινε ρεσιταλ εχθες το βραδυ στις ελαχιστες. Θερμοτερη περιοχη σε σχεση με ολη την Ελλαδα.

Χωρις κλιματιστικο ηταν πρακτικα αδυνατο να κοιμηθεις.

Θα βαλω τον blitzwolf μετρητη μου σημερα να χαζευω και καταναλωσεις.

image.png.e8faff5f6b2560d15936a2606784880f.png

Το σου κάνει το τσιμέντο...

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ακριβά. 

Αν μπορείς να περιμένεις, μήπως παίξει σε προσφορές στις εκπτώσεις. πχ το General Electric GES-NMG70 Prime+ είναι copy paste με το Tundra . 

Είχε παίξει πριν 20 ημέρες σε τρελές προσφορές. 

Μάλλον δεν τα πήρε χαμπάρι ο κόσμος. Με παζάρι και δωρεάν εγκατάσταση, μερικά μοντέλα έπαιξαν κάτω από το 1/2 της τιμής. 

Δεν λέω προφανώς ότι θα γίνει κάτι τέτοιο πάλι. Ποιος ξέρει;

Ψεύτη https://www.skroutz.gr/s/9632358/Finlux-FDCI-24LK46GFH.html

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

😋

Μη την πατήσει κανείς, αν αυτό είναι Α+++, εγώ είμαι ο Ναπολέων

Το σου κάνει το τσιμέντο...

Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες, θα περιμένω λίγο όσο παράλληλα θα ψάχνω καμιά προσφορά τα μοντέλα αυτά και κάποια άλλα που αναφέρθηκαν εδώ στο φόρουμ. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα, ξέρω ότι για "μεγάλα" κλιματιστικά θέλει ηλεκτρολογική σύνδεση στον πίνακα, όμως το μόνο που γνωρίζει η νοικοκυρά είναι ότι οι προηγούμενοι ένοικοι έβαζαν κλιματιστικό άλλα δεν ξέρει κάτι παραπάνω προφανώς. Πως θα κινηθώ εγώ από δω και πέρα; πρέπει να καλέσω κάποιον να δει κάτι από πριν; ή κατά την εγκατάσταση πρέπει να φέρω και ηλεκτρολόγο; ποια είναι η σωστή διαδικασία;

Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει και αυτό θα καθορίσει τα πάντα είναι πόσα btu/h χρειάζεται ο χώρος . Αν θέλει 24άρι δεν συζητάμε τίποτα μικρότερο . 
Ακόμα και αν πάει σε μικρότερο με Α+++ πολύ πιθανό να κάνει μια τρύπα στο νερό . Να μην το καλύπτει το κλιματιστικό στη ψύξη ή αυτό να δουλεύει πολύ υψηλά τον συμπιεστή για να παλέψει να καλύψει τις ανάγκες του χώρου και τότε η ενεργειακή κλάση Α+++ πάει περίπατο  στο μηχάνημα . 

Υποθέσεις κάνουμε, με παραδοχές την καλή μόνωση, σκίαση, εσωτερική επιθυμητή 27°C κτλ. Αν είμαστε σε μονοκατοικία με κακή μόνωση και εξωτερική θερμοκρασία 39°C, δεν έχει νόημα να συζητάμε για τα προφανή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, εις αναζήτησήν κλιματιστικού για δωμάτιο περιπου 15 τμ. Επειδή η πρώτη πηγή πληροφοριών πάντα προκύπτει από τον «τσιγκούνη» εκεί πρώτα σε προτιμήσεις είναι τα toyotomi, ωστόσο δε βλέπω να τα προτείνετε ιδιαίτερα εδώ.

Τι μάρκες συνιστώνται; Θέλω να δώσω κοντά στα 400 ευρώ άντε 450 κ φαντάζομαι κοιτάω για κάτι ανάμεσα στα 9000-12000 btu. 

Επεξ/σία από The_Dunedain
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...